Pie policista pazūd tehniskās apskates protokols... 34

 
17.februāris 2004 0:02

Lasītājs Juris atsūtījis sašutuma pilnu vēstuli par to, kā viņam gadījās. Pēc auto apturēšanas viņš esot iedevis policistam visus dokumentus, bet pēc tam saņēmis par vienu mazāk...

15.02.2004. mani ap 16.30 aptureja policists iepretim Domina HM. Policistu masinas numurs FA-5688. Atveru logu, CP prasa uzradit dokumentus (dzinejs masinai darbojas un, protams, ka es laga nesadzirdu, kadus dokumentus vins prasa). Bet, ne jau pirmo reizi aptur un prasa dokumentus. Manam auto nav tehniskas apskates uzlimes. Tapec CP dodu visus 4 (vaditaja apliecibu, auto tehn. pasi, polisi un tehniskas apskates protokolu, kas derigs lidz 26.02.2004).

CP saka, ka braucu bez jostas un jauta, vai man bus 1 Ls, ko samaksat. Iedodu 1 Ls. CP pasaka, lai gaida un aiziet. Kur vins iet nezinu, neskatos. Ara miglains laiks, snieg. Neko neieveroju. Mierigi sezu un gaidu. Sagaidu. Atnak CP iedod caur logu parakstit kviti, noples un atdod kviti, tiesibas, tehnisko pasi un polisi. Momenta saprotu, ka trukst tehniskas apskates protokola.

Kapju lauka no auto un prasu, lai atdod ari to. CP atbild, ka neko par tadu nezina un ka tadu dokumentu vins vispar man nav prasijis uzradit (tas gan ir loti divaini, ka vaditajam, kurs brauc ar auto bez tehn. apsk. uzlimes, CP par to nemaz neieminas), jo kerot "uz jostam".
 
Ko lai dara sada situacija? Ka lai es tagad pieradu, ka so papiru esmu CP iedevis? Mana izpratne vins to vienkarsi "pakasa veja" - izkrita u.t.t. Bet man nepatiksanas vairak ka saprasana.

Vai mana gadijuma ir kads risinajums?

iAUto lasītājs Juris

 
Visi komentāri
 
115228. viesis 17.februāris 2004 0:07
0 0 Atbildēt

Domāju ka atpakaļ neizdosies dabūt, bet sūdzība rāraksta noteikti!!!

115234. viesis 17.februāris 2004 1:01
0 0 Atbildēt

tas tieshaam ka ta nekad nav -tu brauc ar tukshu logu un cp tev neprasa tehniskos talonus.muljkiibas...ciinies veciit...

115235. viesis 17.februāris 2004 1:02
0 0 Atbildēt

Vakardien 15.02.04 biju apstaajies pie Kalnciema un Slokas ielu krustojumaa kaadas maajas pagalmaa . Nebiju ar savu mashiinu bet ar drauga Mitsubishi Pajero.Loti skaista un daarga mashiina. Logaa tam ir uzliimeeta policijas atlauja.Staaveju jau kaadas 5 minuutes gaidiju draugu iznaakot, kad ar visaam baakuguniim uzbraucot uz ietves gareniski piebrauca Policijas Ford Transit. Izkaapusi policisti aigaaja uz baru kas atradaas netaalu un aatri vien atgriezaas, pa to laiku taapat uzbraucot uz ietves piebrauca vel 2 policijas mashiinas. Izkaapushie no mashiinaam policisti par kautko sarunaajaas. Pec neilga laika es sapratu ka runa iet par manu mashiinu, un taa arii bija, policisti pienaaca pie manas vadiitaas mashiinas un saaka raustiit durvis, durvis bija ciet, es atveeru logu. Policists neko nepaskaidrojams man pateica lai uzraadot dokumentus es vinasm iedevu tiesiibas, tad vins paprasija veel dokumentus uz mashiinu, es iedevu. Uz jautaajumu vai kautkas ir noticies sadzirdeeju atbildi "specrota".

Pie loga pienaaca veel kaadi 3 policisti un saaka jautaat kas par uzliimi. Es pateicu ka mashiina nav mana un es nezinu. Tad viens no policistiem izvilka nazi un iebazot pus kermena mashiina saaka ar nazi kasiit nost uzliimi skraapeejot stiklu. Nokasot to liidz pusi tas pateica lai taalaak es pats to daru, man atdeva dokumentus un visi policisti aizgaaja. Tad tie atkaal nostajaas aplii un par kautko smejaas. Es seedeju mashiina sashutis veel kaadas 3 minuutes, jo mashiina nav mana un nezinaaju ko teikt mashiinas iipashniekam. Tad atkal pie manis pienaaca policists pasakot taadus vaardus: "Maajaa ir spridzeklis, tev ir daarga mashiina " es paarjautaajos "Atvainojiet?" Tas pateica "Vali otsudova davai"

115236. viesis 17.februāris 2004 1:06
0 0 Atbildēt

to Juris

Tieshi taadi policisti kaunee policiju, un to deel zuud respekts policijai. Solidaari ar tuno.. ciinies veciit

115237. viesis 17.februāris 2004 1:23
0 0 Atbildēt

A vai tad nevar dabuut kopiju par TA pagaidu papiiru no CSDD? Vinjiem tachu taada ir!

115240. viesis 17.februāris 2004 6:25
0 0 Atbildēt

autoram:nekas cits kaa "menti-pi...i" man nav sakams par sadiem kadriem.

mansnaker:ja Tavs stasts tie$am ir taisniba,tad mes kartejo reizi varam papriecaties par pogaino "augsto" kulturas limeni un IQ.Bet par masinas stiklu jaaatbild tas saimniekam.ja vi$ ir policis un brauka ar pajero,tad bus pietiekami liels duzis,lai $itadus mazos pe$kas parmacitu.ja vin$ nemaz nebij ments,tu neesi vainigs par to uzlimi. any way-tu ar pajeri& mentu uzlimi biji nostajies tur,kur kadu LIELO tas loti uztrauca:3 ekipazas...

115242. viesis 17.februāris 2004 8:45
0 0 Atbildēt

Vispār lasot šādus stāstus kā stāstīja mansnaker sāk nākt vēmiems par mūsu "likumsargiem". Es dzīvoju netālu no Policijas Akadēmijas. Un mums uz Viskaļu ielas ir kioskiņš. Tad tur sākot ap 20:00 - 21:00 un līdz kādiem 9:00 no rīta menti nāk viens pēc otra pēc 0,5 - 0,7. Meitenes-lauķes, kas nokļuvušas pilsētā domā, ka ir baigās dāmas nāk pēc polša. Ziniet, riejas skatīties uz to zemo kultūru. Un tie ir topošie policisti!? Katrā gadījumā uz Policijas Akadēmiju iet visi, kas nevar iestāties nekur citur.

Tā kā nav ko brīnīties, ka tādi mums stāv uz ielām, jo par CP taču ieceļ vismazspējīgākos (man liekas)...

P.S.

Un vispār tēma taču ir par pazudušo dokumentu :)

115244. viesis 17.februāris 2004 8:59
0 0 Atbildēt

mansnaker varbūt varētu paskaidrot kas tā pa "policijas atļauju" ??

imho tādas nav, a sūdus līmēt logā ar policijas simboliku ir jābūt zināmai atsaldētības pakāpei.

P.S. Raksts pats ir kārtējā memļaka vaimanas. Šis tak pats nesaprot, vai ir iedevis vai ne policim to dokumentu.

115247. viesis 17.februāris 2004 9:17
0 0 Atbildēt

Nu, ņemot vērā, ka ar pajero braukā visādi atsaldēti tipi (arī), tad policijas uzmanība nav nekāds brīnums. A kas tā par policijas uzlīmi? Ja tas ir kaut kas kreiss, tad nav jādusmojas par uzlīmes nokasīšanu. A par to "vaļi" - kā tu izturies pret policiju, tā jamā pret tevi :)

115250. viesis 17.februāris 2004 9:21
0 0 Atbildēt

Klau,aizbrauc uz CSDD un papras dublikatu. Tu tacu tur paraksties us diviem eksemplariem ! Viniem paliek tie papiri ! TO stacija

KROT

115251. viesis 17.februāris 2004 9:24
0 0 Atbildēt

Nesaprotu kur Jums gadaas taadi policisti. Sveetdien mani aptureeja CP pie Riigas Piena kombineta, var teikt ka naktii, policists pienaca, apsveicinajaas, atvainojas ka esot mani patrauceejis veelaa vakara stundaa (par taadu tekstu biju lloti izbriniits), paarbaudija dokkus, pateica ka izdedzis tuvaas gaismas lukturis un noveeleeja laimiigu cellu.

Prieks par taadiem policistiem.

115252. viesis 17.februāris 2004 9:31
0 0 Atbildēt

Šodien, iekšlietu ministrijā notiks kārtējā "lielā CP atskaišu-pārvēlēšanu" konference, ar Gulbja un CSDD un preses piedalīšanos. Interesanti, vai kāds pārstāvis no iauto redakcijas tur piedalīsies ? Varētu būt visai intereanti.

115256. viesis 17.februāris 2004 9:48
0 0 Atbildēt

Vēl viens raksts , kas degradē policiju sabiedrības acīs!

Ņemos apgalvot, ka rakstā nav visa patiesība par notikumiem. Loham loha sods.

Par "Pajero" šoferīti:

Jau sen nav iespējams legāli iegūt nekādas atļaujas, ko līmēt logos! Vienīgā spec transporta pazīšanās zīme ir marķējums! Un nav ko atkal gvelzt par CP prettiesisko rīcību.

115258. viesis 17.februāris 2004 9:58
0 0 Atbildēt

Skaidrs, ka rakstā nav visa patiesība.

Kāds, kurš pieradis, ka visu un visur var nopirkt ir sašutis par to, ka šoreiz viņa makam uzlikts mīkstais un attieksme kā pret parastu tāda tipa urlu.

115259. viesis 17.februāris 2004 10:00
0 0 Atbildēt

Ments jau arii ir tikai cilveeks, nu paseeja to protokolu vai varbuut degunu noslauciija, kam negadaas, shis ments veciit bija tava karma, turies:)

115261. viesis 17.februāris 2004 10:02
0 0 Atbildēt

25. Mehāniskā transportlīdzekļa vadītājam jābūt klāt un pēc policijas darbinieku, robežsargu (uz valsts robežas un pierobežā) vai muitas darbinieku (muitas zonā) pieprasījuma (traktortehnikas vadītājam — arī pēc Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas darbinieku pieprasījuma) jāiedod pārbaudei šādi dokumenti:

25.4. dokuments (uzlīme) par satiksmes ministra (traktortehnikai — zemkopības ministra) noteiktajā kārtībā veikto valsts tehnisko apskati---

Sakarā ar šo man radās jautājums.Ja ar pirmo reizi es neizeju TA

un man iedod "slimības lapu"-manam auto ir NOTEIKTA KARTIBA

VEIKTA valsts tehn. apskate?Vai tomēr nav???Vai CP var mani par to sodīt?Un galu galā, ko dod tā zaļā lapa-maksas atvieglojumus atkārtotā pārbaudē un(vai)atļauju ekspluatēt(braukt) ar auto?

Raimonds.

115266. viesis 17.februāris 2004 10:19
0 0 Atbildēt

Tavs gadījums ir līdzīgs, kā manam paziņam centrālajā pastā uzrādot vadītāja apliecību kā personu apliecinošu dokumentu, tā aizgāja ar galiem un pasta dabiniece apgalvoja, ka ir atdevusi uzreiz atpakaļ. Ja nav kameru, tikai dievs viens pats zin, kā bija īstenībā, jo katrs tic tikai tam, ko iedomājies. Te nevar vainot policistu, jo tikpat labi pats kaut kur esi iegrūdis, varbūt? Ceļu policista ikdienas darbā šīs situācijas, kad apturētais vadītājs skraida un nervozi meklē apdrošināšanas polisi vai tehniskās apskates protokolu, ir ļoti bieži. Kādēļ? Paskaidrošu sīkāk: apturot a/m, un paņemot rokās svešus dokumentus uzreiz iestājas psiholoģiska atbildības sajūta par tiem un, ja jāiet sastādīt kvīti vai protokolu, tad policists dokumentus, kas nav nepieciešami materiāla sastādīšanai, uzreiz atdod atpakaļ. Vadītājs tos automātiski iebāž kabatā, jo ir aizņemts ar situācijas turpinājuma prognozi. Kad viss beidzies, un viņš saņem no policista savu vad.apl. un teh.pasi, sāk prasīt policistam, kur ir pārējais. Citi netic ilgi un tikai pēc tam, kad iebraukuši kabatā jau trešo reizi, sačamda savu pazaudēto dokumentu. 10 gadu prakses laikā tikai 2 reizes bija savādāk - kāpjot mašīnā, vadītājs savu apliecību bija nometis zemē.

Visi ir tikai cilvēki ar pilnu galvu ikdienas problēmām. Nedomāju, ka tagad šī situācija atrisināsies, kārtējo reizi apvainojot ceļu policiju. Ja policists atradīs Jūsu dokumentu, viņam Jūsu atrašanās vietu noskaidrot nav grūti, un to saņemsiet atpakaļ, ja atradīsiet pats, ceru sagaidīt vēl vienu rakstu :-) P.S. cp nekolekcionē svešus dokumentus.

115272. viesis 17.februāris 2004 10:28
0 0 Atbildēt

to:viesis 17.02.2004 08:45

Interesanti, ko pats darītu, ja dzīvotu kojās 18 gadu vecumā, vai vakarus pavadītu tikai pie grāmatām? Kadets nav policists. Policists ir tas, kas dara darbu, ko reti kurš ir ar mieru darīt, pie tam vēl par tādu algu. No malas jau viegli apdirst, kādēļ tad pats neej un nestrādā, ja esi tik inteliģents un zinošs?

115283. viesis 17.februāris 2004 10:45
0 0 Atbildēt

Nu par taam policijas bljembaam sen jau jandaalinjsh iet valjaa jo taas saliimeejushi visi kam nav slinkums (pat ar policiju pilniigi nesaaistiitas personas). Pastaav miits ka shitaada bljemba dod tiesiibas paarkaapt notiekumus un tikt cauri nesodiitam. Aiz kam lielie onkulji par shitaadu maazhoshanos ir diezgan nikni kljuvushi un pilniigi oficiaali ir pazinjojushi ka taa uzliime nav pilniigi nekas - nedod nekaadas tiesiibas un taa nav normatiivajos dokumentos defineeta kaa kautkaada oficiaala ziime. Ticamaakais ka naakamais solis ir bijis izdot paveeli par shitaads uzliimes izniideeshanu ja auto iipashnieks nekaadaa veidaa nav saaistiits ar Valsts Policiju.

Taa kaa IMHO tas ir normaali ka specrota gribeeja nokasiit sho uzliimi ja auto iipashniekam pasham veel nav pielecis ka taa tomeer ir jaanjem nost.

A par dokumentiem... Ticamaakais ka taa arii bija ka policists sho dokumentu pazaudeeja. Bet ja vinjsh sho dokumentu nav prasiijis uzraadiit un vinjam ir iedots vesela kaudze ar viskautko - vinjsh vareeja pat nepamaniit ka shis dokuments ir bijis vinja rokaa - logjiska reakcija - neko nezinu. Kautgan maz ticams ka vinjsh sho dokumentu nepamaniija - kaa tad vinjsh sastaadiija protokolu vai konutur par to 1Ls? Moraale - nekad nedot citam rokaas to ko neprasa. Liidz shim man neviens policists neko nav paarmetis ka dodu vinjam tikai to ko vinjsh prasa. Ir bijushi gadiijumi ka paprasa autovadiitaaja aplieciibu, apstaas apdroshinaashanas un TA birkas uz loga, atdod tiesiibas un noveel laimiigu celju.

115286. viesis 17.februāris 2004 10:48
0 0 Atbildēt

Man arī bija sāpe ar šo ekipāžu :)

115291. viesis 17.februāris 2004 10:54
0 0 Atbildēt

Policists nemaz nevarēja negribēt redzēt TA protokolu - par braukšanu bez drošības jostām - 3Ls, bet par braukšanu bez TA uzlīmes - no 5Ls-10Ls. Policistam taču jāsoda par lielāko pārkāpumu. Un kāpēc tad policists neprasīja TA protokolu? Tāpēc, ka zināja, ka tas ir pazudēts.

115302. viesis 17.februāris 2004 11:05
0 0 Atbildēt

Re: to viesis 17.02.2004 10:28

Pirmkārt es jau sen strādāju.

Otrkārt (ja tas bija domāts par iešanu uz policiju), tad ko es tur esmu pazaudējis tajā degradantu barā? Iet nodzerties? Un uztaisīt kādai lauķei no Rēzeknes kārtējo bērnu? (kā tur parasti notiek. Liela daļa veceņu ar bērnu ratiem).

Un treškārt: par "ko pats darītu, ja dzīvotu kojās 18 gadu vecumā, vai vakarus pavadītu tikai pie grāmatām?". Vai tad tas, ka tu esi 18 gadus vecs un dzīvo kojās nozīmē, ka ir jānokožās līdz baltām belītēm katru dienu? Kaut kā man neliekas, ka citās kojās būtu TIK izteikstas alkoholisma pazīmes jauniešu vidū...

115310. viesis 17.februāris 2004 11:31
0 0 Atbildēt

ir ir citaas kojaas taapaat :)

115312. viesis 17.februāris 2004 11:39
0 0 Atbildēt

Piekrītu, ka tā ir problēma VISĀS kojās.

115313. viesis 17.februāris 2004 11:39
0 0 Atbildēt

Kad man reiz bija "slimibas lapa", es to iebaazu caurspidiga plastikata dokumentu mapiitee, jo plikas tas protokols ir plaans un njurceliigs. Uzraadiiu CP celjmalaa un tulit pat ari atguvu.

115346. viesis 17.februāris 2004 12:53
0 0 Atbildēt

a man savulaik TA punkta veci pakasa tehnisko pasi

115403. viesis 17.februāris 2004 15:21
0 0 Atbildēt

to:viesis 17.02.2004 11:05

kāds sakars ar Rēzeknes bērniem?

vai tad policijas akadēmijā mācās daudzas ar bērnu ratiņiem pie rokas?

115463. viesis 17.februāris 2004 21:26
0 0 Atbildēt

Ja tas taa reaali ir mansnaker,tad tavaa vietaa es samekleetu rokaa tos *******os mentus un iespraustu degoshu pagali *******a! vajadzeja vinjiem sejaa iespljaut!!

115467. viesis 17.februāris 2004 21:39
0 0 Atbildēt

Shodie A/M AUDI ar V/N CA8173 shkersoja Brivibas un Dzirnavu ielas krustojumu pie sarganas gaismas. Un kas talak???

115471. viesis 17.februāris 2004 22:47
0 0 Atbildēt

to viesis 21.39.......wow :) :) :),laikam cietums ! bet nevajag uz sarkano,jo uz zaljo moka es kadus 90 vilksu ! :)

115475. viesis 17.februāris 2004 23:10
0 0 Atbildēt

2 krot: nu vot par AUDI mashin varam ari padiskuset.

115478. viesis 18.februāris 2004 1:28
0 0 Atbildēt

to mansnaker

Nu, un ko draugs teica par taadu hernju, neprasiji vinjam, kur shis taadu bljembu dabuujis un kaadeelj liimeejis ?

Un vispaar, ja mentiem neiepatiksies gaisa atsvaidzinaataajs pie spogulja vinji arii to ar nazi nogrieziis.

115489. viesis 18.februāris 2004 9:00
0 0 Atbildēt

Elementāri - par katru CP cūcību zvanām 02... ja nepalīdz, tad sūdzību priekšniecībai.

!!! Teh. apskates lapas neesamība nenozīmē, ka CP tagad var sodīt par teh. apskates neesamību !!!

115922. viesis 22.februāris 2004 12:27
0 0 Atbildēt

doma ,ka cp nav ar ko krasninu iekurt?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti