Stājies spēkā bijušo tiesnesi notiesājošais spriedums 7

 
20.februāris 2004 0:00

Par satiksmes negadījumu izraisīšanu tiesātais bijušais Jūrmalas tiesas priekšsēdētājs Hipolits Miks atsaucis Rīgas apgabaltiesā iesniegto apelācijas sūdzību, tādēļ stājies spēkā notiesājošais spriedums.

Mika advokāts Juris Grīnvalds aģentūrai BNS nekomentēja apelācijas sūdzības atsaukšanas iemeslus, tikai norādīja, ka "tas notika jau pirms vairākām nedēļām un es vairs to neatceros".

Mika izraisītajā satiksmes negadījumā 2002.gadā cieta trīs cilvēki. Uz autoceļa Kauguri-Jaunķemeri Mika sievai piederošā automašīna "Audi A6" izraisīja sadursmi ar ceļmalā stāvošu auto, kura vadītājs bija izkāpis no transportlīdzekļa, lai degvielas bākā ielietu benzīnu. Negadījumā cieta vadītājs, kā arī auto sēdošie - sieviete un 15 gadus vecs pusaudzis.

"Audi" atradās gan Miks, gan 26 gadus vecā Kristīne Š., kura pirmstiesas izmeklēšanā apgalvoja, ka esot bijusi pie stūres.

Kāds laulāts pāris, kuri notikuma vietā ieradās dažus mirkļus pēc avārijas, tiesas sēdē liecināja, ka Miks pēc negadījuma izkāpis no "Audi" automašīnas pa šofera durvīm. Viņi nopratināšanā apliecināja, ka pēc negadījuma redzējuši Miku pieliecamies pie automašīnā guļošās sievietes un krievu valodā sakot:" Ja kāds ko prasīs, saki, ka Tu biji pie stūres!"

Miks bijis iesaistīts vēl divās autoavārijās. 2002.gadā 13.jūnijā notikušā autoavārijā, par kuru arī ierosināta krimināllieta. Mika auto "Audi A8" notrieca sirmgalvi un viņas mazmeitu. Pēc negadījuma cietušajai sievietei un bērnam mediķi konstatēja vidēji smagus miesas bojājumus. Savukārt pērn decembrī Mika vadītā automašīna Tukumā ietriecās telefona stabā un to nolauza.

Saeima tiesnesi pēc paša lūguma no tiesas priekšsēdētāja amata atbrīvoja 2002.gada decembrī.

RĪGA, FEB 19, BNS
 
Visi komentāri
 
115820. viesis 20.februāris 2004 9:24
0 0 Atbildēt

Vecs prātu nodzēris vīrs ir tik briesmīgi aktuāls????????????????

115823. viesis 20.februāris 2004 9:27
0 0 Atbildēt

Nu ''suuri'' gan notiesaaja - 3 gadi jaapilotee ar ''ksivu'' , bez tiesiibaam + vesels viens krogs ar meitaam ( ls 1k) gar degunu !!!!???? Viena valsts , viens likums ... kakim zem astes .

115824. viesis 20.februāris 2004 9:28
0 0 Atbildēt

Aktuaali ir tas, ka ne tikai sievietes izraisa avaarijas :)

Tagad var teikt: vot, veeechi, bleee :D

115870. viesis 20.februāris 2004 14:14
0 0 Atbildēt

Cenzors rulē! Tiko te izdzēsti 2 komentāri! Bet seksuāla rakstura apvainojumi netiek dzēst. Atkal dubultās morāles principi. :(

115884. viesis 20.februāris 2004 15:48
0 0 Atbildēt

Jauki, bet ko lai saka viens paziīstams kex no laukiem kurš šodien saņēma pavēsti uz tiesu par braukšanu pālī ar auto kaut kur no Rīgas uz austrumiem, bet pac dzīvo dziļos laukos uz rietumiem. Bet īstenībā tur nemaz nav bijis un tiesības pazaudējis jau aš 99-ā un vel piedevām policijā par to uzrakstījis iesniegumu! Pierādi nu ka neesi ēzelis! Kurā grāmatvedībā ir tas bardaks CP, CSDD vai kexam? Vopros dļa razmišleņija!

115887. viesis 20.februāris 2004 16:35
0 0 Atbildēt

Njaa , komenti bij garaam , bet cenzuuras fakc ir veel vairaak garaam . FUI . A mika pohu jismu uz likumu visa Jurmalaa zinaaja veel lpsr laikos un nekas nemainijaas ari LV laikaa . Nozjeelu , bet ne izbriinu izraisa ,''sods'' , ja to taa var nosaukt , bet ja taa padomaa , taadu piemeeru lv tiesu praksee netruukst .

116027. viesis 23.februāris 2004 14:02
0 0 Atbildēt

Vecais ir diezgan turīgs, ja var vāģīšus katru gadu sist, vēl tiesāties. Būs jāiet nočekot kas šim mājās stāv ..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti