Drīz - pirmais starptautiskais rallijreids «Latvian Baja» 2

 
27.februāris 2004 7:08

Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Cross Country komisija šā gada maija beigās rīkos starptautiskas apvidus rallija sacensības, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāta otrais posms rallijreidā. Izvēlētais nosaukums „Latvian Baja” popularizē mūsu valsti starptautiskajā autosporta apritē, kā arī raksturo sacensību pēc distances garuma un sarežģītības.

Latvian_Baja_logo.jpg
Aizvadītā gada nogalē Cross Country komisija sagatavoja Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA) pieteikumu, kurā izteica vēlmi vienu no nacionālā rallijreidu čempionāta posmiem izsludināt par atklātām starptautiskām sacensībām. FIA amatpersonas deva pozitīvu atbildi un „Latvian Baja” ir reģistrēta starptautisko rallijreidu kalendārā.

„Īstenot iecerēto noteikti līdzēja Latvijas sportistu sniegums Pasaules kausa izcīņas sacensībās. Mūsu mazā valsts ir ievērota un tagad jāpieliek pūles, lai sacensības notiktu FIA prasībām atbilstošā līmenī. Tad varam cerēt, ka „Latvian Baja” turpmākajos gados kļūs par nozīmīgu notikumu ne tikai Latvijā un Baltijā, bet varbūt pat visas Austrumeiropas mērogā,” sacīja LAF Cross Country komisijas vadītājs Romāns Ērkulis.

„Latvian Baja” Madonas, Aizkraukles, Balvu un Gulbenes rajona teritorijā notiks no 28. līdz 30. maijam. Pateicoties pilsētas vadības ieinteresētībai un atbalstam, par rallijreida centru izvēlēta Madona. Sacensību organizēšanā tiek iesaistīta pieredzējusi komanda, tai skaitā viens no rallija „Kurzeme” rīkotājiem Gvido Ķirsons.

„Latvian Baja” būs klasisks īsais rallijreids, kādi FIA Pasaules kausa izcīņas sērijā ir „Italian Baja” un „Baja Espana Aragon”, ar kopējo distanci aptuveni 600 kilometru un ātrumposmiem aptuveni 400 kilometru garumā. Tiesa, sacensībām Latvijā ir tikai reģionāls statuss, līdzīgi kā Vācijā jau divreiz notikušajam rallijreidam „Baja Deutschland”.

Pašlaik vēl grūti prognozēt iespējamo „Latvian Baja” dalībnieku sastāvu, jo dalībnieku pieteikumu pieņemšana sāksies 8. martā. Mēneša beigās rallijreida rīkotāji paredzējuši sarīkot preses konferenci masu mediju pārstāvjiem, lai par rallijreida sagatavošanas gaitu informētu plašāk.

Ainārs Zariņš
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs

www.crosscountry.lv

 
Visi komentāri
 
116495. viesis 27.februāris 2004 7:20
0 0 Atbildēt

Lai veicas!

116536. viesis 27.februāris 2004 10:20
0 0 Atbildēt

Super! Lai veicaas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti