Palasīsim KASKO apdrošināšanas noteikumus! 52

 
9.marts 2004 2:44

Iemesli, kādēļ cilvēki izšķiras par izvēli iegādāties KASKO apdrošināšanu, ir dažādi. Ikviens ir saskāries ar informāciju par augsto auto zādzību skaitu Latvijā. Skarbie statistikas dati liek aizdomāties par auto aprīkošanu ar pretaizdzīšanas līdzekļiem, novietot to apsargātā autostāvvietā.

Situācijas apraksts balstīts uz reāliem notikumiem. Auto marka, īpašnieka dati, kā arī konkrētā polise netiek publicēti, bet redakcijas rīcībā konkrētie dati ir.

Veiktie pasākumi, protams, negarantē, ka auto tomēr netiks nozagts. Un šāda situācija liek padomāt par KASKO apdrošināšanas iegādi savam automobilim.

Otrs noteicošais faktors, kas liek cilvēkam izšķirties par KASKO apdrošināšanas iegādi savam automobilim, ir zaudējumu atlīdzība, ja automobilim tiek nodarīti bojājumi.

Citāts no www.balta.lv:
Pilnīgai drošībai ikvienam autovadītājam nepieciešama arī polise, kas Jums nodrošinātu atlīdzības izmaksu arī transportlīdzekļa zādzības vai bojājumu gadījumos. Tādēļ AG BALTA klientiem piedāvā transportlīdzekļu apdrošināšanu šiem gadījumiem - KASKO apdrošināšanu.

Tad turpmāk situācijas izklāstā palūkosimies, kā tiek nodrošināta atlīdzības izmaksa  transportlīdzekļa zādzības vai bojājumu gadījumos.

Notikumu ‘ķēdīte’ iesākās ar to, ka autostāvvietā pa nakti, iespējams blakus stāvošā automašīna ārā braucot, iebuktēja un stipri sabojāja krāsojumu automašīnas aizmugures spārnam. Fakts tiek konstatēts no rīta, kad automašīnas īpašnieks ierodas pie sava spēkrata.

Jūs teiksiet – ir auto KASKO apdrošināšana, nav problēmu. Problēmas tagad tik arī sākās. Pēc formalitāšu un dokumentos noformēšanas, zaudējumu summa tiek noteikta 77... Ls apmērā. Apjautājot vairākus servisus, buktes taisnošana, pirmskrāsošanas sagatavošana un pati krāsošana šādas summas ietvaros nav iespējama. Tālāk jau cilvēks painteresējas, kādēļ tad par aprēķināto summu auto nav iespējams sataisīt. Kā izrādās, tad BALTA zaudējumus aprēķinājusi 95 Ls apmērā, bet par cik cilvēks izņem zaudējuma summu skaidrā naudā, no tās atrēķināts PVN 18%, kas netiek izmaksāts.

Jā, līgumā skaidri teikts:
balta1.jpg

Rodas vairākas neskaidrības:
• Ja man zaudējumu summu apmaksā bez PVN, tad iegādājoties detaļas un veicot remontu tas PVN tiek veikalā ieskaitīts norēķinoties. Līdz ar to PVN 18% neizmaksā apdrošinātājs, bet man pašam spiestā kārtā tas ir jāpiemaksā klāt pašam.
• Šajā gadījumā polise bija ‘dārgā’ – t.i., bez pašriska. Gadījumos, kad cilvēks apdrošina auto ar pašrisku, tad tiek atvilkti tie 10% pašriska un 18% PVN, kas kopā sastāda 28%, jeb tuvu 1/3 daļu no summas. Varbūt ir vērts padomāt, cik vērtīga tad kļūst KASKO apdrošināšana?
• PVN 18% netiek no apdrošināšanas atlīdzības summas atrēķināti gadījumos, kad auto tiek remontēts kādā no BALTA norādītajiem servisiem. Kā katram cilvēkam ir savs ģimenes ārsts, savs zobārsts, tā ir arī uzticams serviss. Saskatu zināmu servisu lobēšanu. Ceru, ka (citāts no
www.balta.lv): ‘Pēc negadījuma Jums atbalstu sniegs mūsu pieredzējušie eksperti, kas palīdzēs izvēlēties autoservisu, aprēķinās zaudējuma summu saskaņā ar visprogresīvākajām Eiropas tehnoloģijām, kā arī sekos līdzi remonta gaitai un kvalitātei’  atbilst patiesībai un auto arī tiks saremontāts saskaņā ar visprogresīvākajām Eiropas tehnoloģijām.

KASKO līgumā uzmanību piesaistīja vēl viens punkts.
balta2.jpg

Ļoti ‘slidens’ jautājums par draudiem vai vardarbību. Ja, ejot pa ietvi, tiek no rokām izrauta somiņa, to klasificēsim kā vardarbību? Kur ir robeža, kas nosaka, ka ir pielietota vardarbība. Cilvēka pagrūšana, nenodarot redzamus miesas bojājumus, un atslēgu atņemšana arī ietilpst šajā kategorijā?

Liels procents auto tiek nozagti, iegūstot atslēgas, jo patreizējās gudrās pretaizdzīšanas sistēmas ir ļoti liels apgrūtinājums. Varbūt ir vērts padomāt, vai šāds KASKO apdrošināšanas punkts nav par ‘slidenu’, lai nesaņemtu atlīdzību par nozagto automašīnu.

Un nobeigumam, vērsīsim uzmanību uz šādu KASKO apdrošināšanas līguma punktu.
balta3.jpg

Kas ir objektīvi iemesli? Atlīdzības izmaksu nevarat saņemt veselu ½ gadu, ja tik apdrošināšanas kompānija var ‘sadzejot’ pietiekami interesantu objektīvus iemeslus. Iemesli nav nekur definēti, tā kā atrast tos var jebkurā situācijā. Jā, tas liek nopietni aizdomāties...

iAuto lasītājs

 
Visi komentāri
 
117876. viesis 9.marts 2004 5:06
0 0 Atbildēt

mjaa, bet arii tad kasko ir izdeviigaaks kaa nekas...

no ERGO naudu dabuuju meenesha laikaa, lai gan jaasaka, ka naacaas zvaniities, uzrakstiit jamiem zheelabu:-) nesazvaniishanas gadiijumaa vienkaarshi aizbraukt un no konkreetas sejas piedziit paskaidrojumus, bet visumaa labi...

117878. viesis 9.marts 2004 7:19
0 0 Atbildēt

Tas 18% ap pi siens ir varen interesants . Man nule kaa izdevaas ''viegli'' apskaadeet auto , ''B'' piedaavaataajos servisos , peec tur ieprieksh pabijusho draugu staastiem , negribeejaas nedeeljaam ilgi remonteeties , pie diilera nelaida -auto vecaaks par 3 gadiem . Nebija arii dziljas paarlieciibas ka tur neuzliks TW vai labaakaa gadijumaa brasil lukturus un ''melnos'' dzelzjus . Taatad , nopircis normaalaa shrotaa ( kur dod arii chekus) originaalaas detaljas , devos pie uzticama meistara un 3 dienaas auto bij gatavs . Tagad gaidu no ''B'' naudu bez pvn ???!!!! xvz cik nu buus ''sareekjinaajushi '' .

Bet paardomas viesh PVN jautaajums - kaads likums ljauj ''B'' demonstratiivi ''uzlikt'' uz PVN . It kaa jau tas nav ''kolchoznieku tirgus'' , bet gan zoliida struktuura , regjistreets nodoklju maksaataajs . - ko par to saka attieciigie ''orgaani'' .

Vai te nav kaads zinoshs cilveeks kas to vareetu nokomenteet .

P.S. Arii otram auto , liidzi kaa raxtaa piemineetajam gadiijumam , kaads mugjila staavvietaa ir iechakareejis brangu bukti -ko nu ??? Iet un pazemiigi luugties izmaksu bez PVN , jeb gaudiit ''zoliidu'' charsh ???????

117880. viesis 9.marts 2004 8:16
0 0 Atbildēt

Vēl vajag palasīt BTA saistošos noteikumus. BALTA ir labs kantoris un reāli maksā, varu apgalvot, jo ir pieredze, bet BTA apmaksā RTU "expertus" lai tie sadzejo noteikumu pārakāpumus avārijai un bez tiesas nemaksā neko.

117882. viesis 9.marts 2004 8:38
0 0 Atbildēt

Jaa nu apdroshinaataaji laikam dziivo asti kuuldami. Driikst pus gadu izskatiit lietu :) Kretiinisms.

117883. viesis 9.marts 2004 8:38
0 0 Atbildēt

Jāpērk bez čeka (t.i. bez 18%)...

Un ar OCTA būs vēl jautrāk.

117887. viesis 9.marts 2004 8:41
0 0 Atbildēt

Sameera simpatiska shobriid liekas apdroshinashanas kompanija IF. BET... atkal saakas, ka apdroshina mashiinas ne vecaakas par 5 gadiem. Normaali noteikumi, attieksme utt.

Izteniiba reaals bardaks tajaa apdroshinashanas sfeera valda:(:(

117889. viesis 9.marts 2004 8:50
0 0 Atbildēt

Esmu KASKO drošinājis visas savas mašīnas, bet tikai ne BALTĀ. Tā ir kompānija Nr. 1, kuras līgumi un noteikumi nedod nekādas cerības par labu klientam atlīdzības saņemšanā.

Apdrošinātājs kā banka spēlē vienos vārtos (visas kompānijas), taču dažiem noteikumi un līgumi ir krietni pieņemamāki.

Par tiem profi servisiem, ko iesaka experti - tie ir draugu kantori, kas maksā expertam 10 % par iespēju nopelnīt "apstrādājot" Tavu auto, tāpēc jāpieprasa, lai nauda tiek pārskaitīta Tavam servisam nezaudējot PVN, ja līgumā nav noteikts citādi.

117893. viesis 9.marts 2004 8:54
0 0 Atbildēt

W - īpašuma vērtība

S - apdrošināšanas summa

T - ciestie zaudējumi

R - pašrisks (franšīze)

Q - atlīdzība

Aprēķina pēc formulas:

Q = S/W x T – F (ja ir)

Tas pamatos kā rēķina

bet labāk būtu paņemt konkurējošo aģentu, lai iztulko

117895. viesis 9.marts 2004 8:56
0 0 Atbildēt

Esmu auto droshinaajis Ergo, Baltaa un tagad atkal Ergo. Ar Ergo liidz shim nav naacies prasiit atliidziibu. Attieciibaa uz Baltu - man arii kaads apskraapeeja auto un aizlaidaas. Baltaa nokaartoju lietas +/- nedeeljas laikaa, kaa arii sataisiiju auto savaa ierastajaa servisaa - Auto Riigaa. Taadeelj man par Baltu iebildumu it kaa nav.

Vienreiz gan naacaas sanjemt palielu atliidziibu no Latgaranta (OCTA celjaa). Tas gan bija viens pasaakums uz goda. Zvaniiju vinjiem katru dienu, bet atliidziibu taa arii sanjeemu peedeejaa dienaa, peec kuras man buutu bijushas tiesiibas saakt tiesvediibas darbus:)

/Isoquant

117897. viesis 9.marts 2004 9:01
0 0 Atbildēt

Apdrošinājies esmu BTA, man ir 0 pašrisks , jo piemaksāju, ja nemaldos 20Ls, bet 15% ir tikai uz zādzību!

Ja mani BTA piedirsīs, tad savu atlikušo mūžu ko dzīvoju, no manis piķi vairs neredzēs, ir taču vēl daudz kantoru!

117898. viesis 9.marts 2004 9:02
0 0 Atbildēt

Vēl, ja auto ir KASKO, pēc negadījuma painteresējieties kā atjaunot (piemaksāt burtiski pārus latus) apdrošināšanas summu!!! Ja to neizdarīsiet, nākošajā reizē saņemsiet mazāk (pie tam stipri)...

117900. viesis 9.marts 2004 9:03
0 0 Atbildēt

ups!

augstāk dotajā skaidojumā pašrisks apzīmējas ar F nevis R...

117910. viesis 9.marts 2004 9:15
0 0 Atbildēt

Bet kaa tur tomeer ar to PVN ???

117912. viesis 9.marts 2004 9:18
0 0 Atbildēt

TDI, palasi tajaa rakstaa noskaneetaja liiguma fragmentaa. Skaidri pateikts, ka ja atlidziibu iznjem naudaa un mashinu taisi pats, tad PVN neizmaksaa. Bet, ja taisa BALTA savos servisos, tad viss OK.

117920. viesis 9.marts 2004 9:32
0 0 Atbildēt

Neviens tam lasītājam kurš nejēdz izlasīt noteikumus līdz galam PVN neatskaitīs, ja viņš apdrošināšanas kompānijai iesniegs čekus kur viņš ir šo PVN nomaksājis, bet ja viņš savu auto izvēlējies remontēt šķunī pie kaimiņa tad diemžēl neviena kompānija Latvijā neļaus uzvārīties uz nodokļu rēķina.Bez tam tas muļķis lai papēta citus noteikumus Larvijā un Eiropā un tad viņš sapratīs, ka apdrošināšanā ir vispārpieņemti likumi par paša riskiem,izmaksām untml. Laikam jau skarbi uzrakstīju bet savādāk nevar kad visādi idiņi sāk komentēt noteikumus no kuriem nekā nejēdz.

117925. viesis 9.marts 2004 9:36
0 0 Atbildēt

Neticu gan VIESI, ka Tavaa piesauktajaa EIROPAA, shada veida cakaree cilveekus.

Kapeec pakomenteeji tikai PVN punktu, pakomentee arii pareejos. Neliekas Tev paraak daudz absurdu vienaa liigumaa?

117928. viesis 9.marts 2004 9:40
0 0 Atbildēt

Skarbi gan tu ''drosmiigais'' viesis 09;32 uzrakstiiji , pat parakstiities bail tev sametaas , idinsh miisliigais .

Peec tavas logjikas , piemeeram - atdodot braakjeetu preci paardeveejam , pirceejam tiek izmaksaata preces veertiiba bez PVN , jo neh-j privaatsejai skarbi vaariities uz ''valsts'' reekjina , ko idinj ?

117933. viesis 9.marts 2004 9:46
0 0 Atbildēt

visdebilākais kompānija ir Baltikums, sen būtu jāklapē ciet šis žīdu -krievu kantoris, sūkātaji infantilie!

117947. viesis 9.marts 2004 10:10
0 0 Atbildēt

Tiko bija pieredze ar BTA. Ļoti labas atsauksmes. Autiņu sataisīja mēneša laikā. Un tikai tāpēc tik ilgi, ka vajadzēja gaidīt oriģinālās detaļas.

117948. viesis 9.marts 2004 10:11
0 0 Atbildēt

Normaals variants,ja tu masiinu nem liizingaa un peec pusgada varbuut tev izmaksaa atliidzibu,Pusgadu ej kaajaam,maksaa liizingu,masiinas veertiiba kriitas!Sviests kaut kaads,ne jau apdrosinaasana maksaas man liizingu!

117949. viesis 9.marts 2004 10:11
0 0 Atbildēt

Man ar Baltikumu nav bijušas problēmas. Ir KASKO apdrošināšana. Kad manu a/m apskādēja stāvvietā aizbraucu pie šiem un izvēlējos no viņu servisiem kur pēc nedēļas auto bija pilnīgā kārtībā. Par summām viņi paši tika kārtībā

117950. viesis 9.marts 2004 10:15
0 0 Atbildēt

Atbildu speciāli TDI, Tavs čoms kurš sataisīja tavu auto varēja iedot Tev tāmi par kuru var sataisīt, un to uzrādīt apdrošinātājam jo tev ir tiesības izvēlēties savu servisu vismaz BALTĀ noteikti un to saskaņot ar apdrošinātāju, no pieredzes saku ja viņš bišķi lielāku uzrakstītu tad pietiktu gan Tavu auto sataisīt gan vēl kopā labi to atzīmēt ar labu konjaku. Bet PVN neizmaksā viena iemesla dēl, jo Tu nēsi PVN maksātājs, bet ja tiek uzrādīti dokumenti (čeki vai apmaksāts remonta rēķins) tad PVN izmaksās arī pēc tam, vari pat pieteikt otreiz.

Bet lamāties čatā nevajag, jo tiešām apdrošināšanau pārzinu labi, bet rakstā izrautie konteksti komentēti nekorekti tad vajag skatīt visus noteikumus kopumā.

Un saldajam ēdienam palasiet to kompāniju noteikumus kur strīdus izskata visādas šķirējtiesas kuras īstenībā ir to to pašu kompāniju dibinātas SIA, tad lūk pamēģiniet pret tadiem uzvarēt jo tas kurš jums vienreiz jau atteica tiesā ar smaidu atkal sēdēs pretī.

117963. viesis 9.marts 2004 10:48
0 0 Atbildēt

man arii novembrii bija kasko lieta ar IFu... protams taame no viena manupraat normaala servisa ko vinji pashi piedaavaaja bija astranomiska bet par laimi tie pashi to arii apmaksaaja... un ar auto probleemu nebija... braucu jau peec 1.5 nedeeljaam neskatoties uz lieliem bojaajumiem... bet veel kaadus divus meeneshus taraneeju ar atlikushajiem siikumiem kas piegaadaataaju deelj stipri aizkaveejaas un bija visai specifiski manam auto...

otrs gadiijums ir pavisam tiktikko... - arii ieshu uz to pashu servisu... un zinu ka tur tieshaam ir labi meistari un apdroshinaataajs segs vinju reekjinu... arii maaju savu esmu Ifaa nodroshinaajis... manupraat labaakais kantoris...

Ieprieksh ir bijusi dariishana ar Baltu - nu kashmars tieshaam... bet nu naudu peec 1.5 meeneshiem tomeer dabuju... (par dziivoklja uzlauztajaam durviim...)... bet no Ergo par octa polisi naudu sanjeemu 3 nedeelju laikaa... - tas bija CSN vainiigaa brauceeja kantoris kas man maksaaja naudinjas...

vieniigais par ko nozheeloju ka sleedzot kasko polisi iipashi nepiedomaaju pie pashriska... naakamreiz labaak piemaksaashu...

117967. viesis 9.marts 2004 10:55
0 0 Atbildēt

Nu reku smuki viesi , bez lamuvaardim vareeji iztikt , naakamreiz varbuut pat ''ielogosies'' , kazi .

Auto pieder lizingam - nodoklju maksaataajam , nomnieks - fiziska seja bet arii regjistreets nodoklju maksaataajs . Taa kaa nu vareeja jau tas PVN buut plusaa , bet nekaa , tikko skaidrinieks paraadaas taa bez PVN .

Es ikgadus vairaak nomaksaaju PVNaa utt nodoklos un nodevaas nekaa netto ieguustu un mani taa uzsveertaa PVN miinusoshana padarija dusmiigu .

Kas attiecas uz remontu , choms shajaa gadiijumaa - tas noziimee pie diilera , aarpus darba laika , sorry chekus nedod , bet izmaksas nav mazaakas . Rezultaataa paaris dienaas tiek ieguuts auto kuru nevaru atljauties meenesi tureet ''B'' ''draugu'' vai citaadaa servisaa , jo ar vinja paliidziibu tiek nodroshinaata uznjeemeejdarbiiba no kuras rezultaatiem valsts budzets guust ienjeemumus .

Un veel tiiri personiski -''B'' no manis ik gadu par dazjaadaam apdroshinaashanaam guust chetrciparu skaitli ( un pirmais cipars nav 1) , bet kad jaaizmaksaa paaris simti saakaas xnja . un man mav laika un veeleeshanaas iet ar vinjiem ''kasiities'' , bet padaliities savaas pardomaas ar citiem cilveekiem nav gruuti .

117974. viesis 9.marts 2004 11:16
0 0 Atbildēt

Atbilde TDI tad jau nav tik traki, vajadzēja no šrota savākt čekus un nodot apdrošinātājam tad detaļas būtu ar PVN, bet čomam tāpat maksāji uz rokas un tici man to ko izmaksās apdrošinātājs pēc aprēķiniem būs noteikti vairāk(to pieprasa metodiskie norādījumi par remontlaika izmaksām), bez tam detaļu vērtībai pēc kuras jāveic aprēķins jābūt pamatotai līdz ar to neviens aprēķina veicējs(normāli domājošs) neliks minimālo vērtību, bet ja auto cik es saprotu nobliezts nepajokam tad šrotā ņemot vesalu kaudzi detaļas dabūji labu atlaidi.

Un tici man kad saņemsi atlīdzību būsi apmierināts..............

ja kautkādu iemeslu pēc nē, tad, jebkurā brīdī aprēķinu var apstrīdēt vismaz kas attiecas uz lietoto detaļu cenām noteikti.

varbūt arī kādreiz pieņemšu segvārdu bet I-auto apmeklēju regulāri, vienkārši tas raksts bija tik nekompetents, ka nenoturējos neuzrakstīt, jo jebkuri noteikumi vai likumi ir jālasa viss vai vismaz visa sadaļa, bet izraujot vienu teikumu var saprast velns viņzin ko

117983. viesis 9.marts 2004 11:29
0 0 Atbildēt

Nu nau jau Balta pats trakaakais kantoris ir veel labaaki:), bet PVN gan Balta ir vieniigaa kas to ietur, zinaamaa meeraa tas pat ir pretlikumiigi, gribeetos kaadreiz redzeet kaadu tiesu par to PVN nemaksaasanu!

117988. viesis 9.marts 2004 11:35
0 0 Atbildēt

Attiecībā uz PVN, auto daļas un remontu tā saucamie katram cilvēkam savi uzticamie servisi un garāžu onkuļi, ja viņi ir tik uzticami diezin vai remontēs ar čekiem, vienosies par ciparu un saremontēs neizsniedzot čeku. Par servisu lobēšanu vispār muļķīgi ko runāt, jo ja jau raksta autoram ir savi uzticamie servisi, tad kāpēc apdrošinātājam tādi nebūtu? Pašam Baltā bija gadījums, viņi piedāvāja savu servisu, es gribēju savu, tad viņi palūdza, lai tas atsūta savus izcenojumus un darbu tāmi. Viņi sazvanījās ar manu meistaru, vienojās par ciparu un viss bija O.K. Par PVN man arī bija jautājumi, tomēr sava taisnība apdrošinātājam ir. Kur ir garantija, ka es saņemot naudu ar PVN remontu neveikšu bez PVN un "neuzvārīšos", kas ir aizliegts ar likumu. Bez tam, ja es CSNg. neesmu vainīgs un ir zināms otrs ( vainīgais braucējs) man izmaksā pilnu kompensāciju ar PVN un neieturot pašrisku.

Neredzu problēmu:)

118001. viesis 9.marts 2004 12:33
0 0 Atbildēt

So , baidos ka varbuut esmu paarprasts , nedomaaju konkreeti Baltu ap-uudot , bet sisteemu kaa taadu . Citastarp 'B'nav tas ljaunaakais kantoris .bet . Perkot polisi -nauda nekaveejoties un tuliitinjaas , iestaajoties apdrshanas gadijumam - sprafka no CP , taame no taameetaaja , expertiize no experta , kaac no vinjiem maaciibaas , slims utt , tad paraksti izmaksu nodaljaa utt utml . O , ak jaa , veel nepiecieshams konc kaadaa bankaa , jo , piemeeram ''B'' ,kasee naudu neizsniedz ???? Incanta kase , darbojas vienaa virzienaa , tjipa ''melnais caurums'' . Tikmeer laiks iet , auto staav , skaitiitaaji ( ja auto ir jauns , ar garantiju ) griezjas .

Godiigi sakot , ja ne liizingi un komerckjiilas , tad no briiva praata es to kasku nenemtu . Elementari savelkot kreditu un debetu( iereekjinot arii izmaksas) pa 10 gadiem , saldo ir par labu apdroshinaataajiem .

118012. viesis 9.marts 2004 12:56
0 0 Atbildēt

Vai kādam ir bijusi darīšana ar Parekss apdrošināšanas kompāniju? Man ir viņu KASKO, bet līdz šim (tfu tfu tfu) nav bijusi vajadzība pie viņiem griezties pēc atlīdzības.

118016. viesis 9.marts 2004 13:06
0 0 Atbildēt

priekš TDI žēl ja Tev kasko nav BALTā tad iznākims no citiem"B"ir pilnīgi neprognozējams, jo tur ir pieņemts tā ja no viņu servisa atteicies tad saņemsi mazāku piķi nekā cerēji, tas tā lai mācība būtu.

118017. viesis 9.marts 2004 13:09
0 0 Atbildēt

Draugam ir , nesuudzas , vinju apmierinaaja sirsniigi noshkjilta Galanta remonts 3+ meeneshu garumaa Parexa noteiktajaa servii , jo tas serviss, neiekljaujoties noteiktajaa terminjaa , pieshkjiira litoshana auto , saprotams ne jau V6 kozja rozja avtomat , bet tomeer.

118023. viesis 9.marts 2004 13:24
0 0 Atbildēt

BAN ariii ietur PVN, ja par kasko izmaksaa zaudeejumus naudaa

118024. viesis 9.marts 2004 13:35
0 0 Atbildēt

Man patika viena fraaze, ka LIIGUMS JASKATAAS KOPUMAA:)

Cik man naacies saskarties ar kaut kadaam naudas nemaksaashanaam, tad lai atrastu iemeslus, tur neviens neko kopumaa neskataas, bet urkjee araa atseviskjus vardus un fraazes.

118037. viesis 9.marts 2004 14:29
0 0 Atbildēt

Atbilde AutoNet runa iet vairāk pa to ja vienā nodaļā ir trīs teikumi tad vajag izlasīt visus trīs, jo varbūt pirmajos divos ir norādīts ka trešais nemaz neatiecas uz Tevi.

Par nemaksāšanu ir tā, ka pirms apdrošināt auto vajag uzināt vai kompānijai ir izmaksu nodaļa vai atteikumu nodaļa...............

Un izdarīt pareizos secinājumus.

118071. viesis 9.marts 2004 16:25
0 0 Atbildēt

Viesis, kurš atbild uz TDI un AutoNets komentāriem - tipisks Baltas darbinieks!

118073. viesis 9.marts 2004 16:31
0 0 Atbildēt

es pat teiktu kaislīgs Baltas darbinieks:)

118077. viesis 9.marts 2004 16:35
0 0 Atbildēt

Tas jau nav slikti, ka BALTA darbinieks to visu komentee. Paldies par to. Ir redzams, ka kompanijie nav vienaldzigas shadas lietas un tiek sniegts zinaams izskaidrojums. Tas, ka probleema ir, noliegt nevar, jarod izskaidrojumi un risinaajumi.

118080. viesis 9.marts 2004 16:37
0 0 Atbildēt

tad jājautā kur citu kompāniju viesi, vai arī citiem neinteresē ši diskusija? kritika taču jāuzklausa ?

118085. viesis 9.marts 2004 16:46
0 0 Atbildēt

Aciimredzot apstiprinaas te komentaaros jau izskaneejushaa fraaze, ka taas apdroshinashanas kompanijas parstaav zinamas latvijaa minoritates un taas aciimredzot ne maak latvieshu valodaa ko izlasiit, ne paziist iAuto kaa taadu.

Visu cienju BALTA viesim, ka speeja savaldiities peec pirmaa zultiiga komentaara. Te neviens neveelas nevienu apliet ar dubliem, bet gan informeet, izgliitot un dariit uzmaniigus cilveekus, ka ar tadaam nianseem ir jaareekjinaas.

118092. viesis 9.marts 2004 17:04
0 0 Atbildēt

Es ceru ka tas rupekliigais viesis ( kurs kaa izkataas gan ir labojies) ir no Baltas , nu vismaz ceru ka tie Baltisti ir iepazinushies ar sho rakstu un paareejo zjulti , vienkaarshi ifai vinjiem , lai zin ko kaskuneemaaji domaa un nesapriecaajas paaraak . Nekaa personiiga , runa ir par apdirsinaashanas ''kidaalovu ''.

118097. viesis 9.marts 2004 17:56
0 0 Atbildēt

Labaak braukt ar vecu miskasti un galvaa nesaap

118118. viesis 9.marts 2004 21:02
0 0 Atbildēt

situacija iz dzives - mana sieva sasita auto , ta ka tas tika nodefinets ka neekonoiski atjaunojams - pilniba piekritu. Ar Baltu tika sarunats, ka auto paliek man un es sanemu atlidzibu! No izmaksas tiek atrekinats 10 % pasrisks - piekriitu, bet tagad tika pazinots, ka no atlidzibas summas atnems arii 1% par katru pagajuso polises menesi, it ka a/m NOLIETOJUMS! sanak 11% un 10% pasrisks un beigas sanak ka piektdala ir pazudusi!!!!

P.S. liguma punkta par sadu nolietujmu nav!!!

118145. viesis 10.marts 2004 8:50
0 0 Atbildēt

pēdējam viesim - par nolietojumu. Paskaties uzmanīgāk - ir gan noteikumos tāds punkts - 9.1.1. nesmuki sanāk :)

118171. viesis 10.marts 2004 9:38
0 0 Atbildēt

Viesis pēdējam viesim, izrādās ir arī cilvēki kas lasa noteikumus pirms paraksta līgumu, nevis noslēdz līgumu un tad kad kautkas notiek sāk sūdzēties par visu pasauli.

Novēlu visiem, lai nekad nebūtu jāpiesaka apdrošināšanas atlīdzība, bet ja nu sanāk, tad neskatoties kāda kompānija veiks atlīdzību to izdarītu atbilstoši noslēgtajam līgumam un visi būtu apmierināti.

Piedodiet bet turpmāk dizkusijās nepiedalīšos.....................

118191. viesis 10.marts 2004 10:05
0 0 Atbildēt

A preemija ta jaamaksaa ''pa pilnu spoliiti '' , izejot no auto veertiibas liiguma slegshanas briidii ?! Un ja auto ir apdroshinaats uz/par lsx , tad kamdeelj pie izmaksas izraadaas lsx-% , zjuljo poluchajetsja odnako . No taas auto ''veertiibas'' vispaar var noreelties , peec apdroshinaashanas kompaaniju normatiiviem , spriezjot peec noteiktaas veertiibas , visi apdroshinaamie auto , kas nav jaunaaki par 3 gadiem , ir suuraakie shroti , jo tirgus veertiiba ir par paaris keuriem lielaaka ????

118200. viesis 10.marts 2004 10:28
0 0 Atbildēt

Atbilde TDI

Tavs auto, lai cik tev to negribētos, braucot savu vērtību, laikam ejot nesaglabā. Tur arī rodas tie lsx-%. Katram savs auto ir dārgs bez gala, un katrs viņu sev uzskata par ideālu. Tomēr aizej uz tirgu un notirgo savu autiņu pa sevis iedomāto cenu, un tu redzēsi kā sanāks. Bez tam automašīnu vērtību neregulē apdrošināšanas sabiedrības bet gan tirgus un automašīnu vērtību katalogs.

118285. viesis 10.marts 2004 15:30
0 0 Atbildēt

oK VIESI man luudzu pasniedziet , par ~ls5000, 00'gada labi nopakotu Golfu TDI 130zs , lai nebuutu no vaacijas un ~100k km originaalu noskreejienu+LVservisa graamatinja ???????????

118293. viesis 10.marts 2004 16:06
0 0 Atbildēt

Atbilde TDI

Tava Golfa cena vērtību katalogā ir 5475 Ls, atskaiti savu pašrisku un tie paši 5000 sanāks. Automašīnu tev pasniegs tirgū, kur ar putām uz lūpām skaidros, ka automašīna ir ideāla, ar noskrējienu 50tk(mūķene īpašniece), un ar servisa grāmatiņu kaut vai no Mozambikas. Tie nav kritēriji.

Domāju , ka nav neiespējami to pa tādu cenu atrast, jāpameklē.

118309. viesis 10.marts 2004 17:26
0 0 Atbildēt

Nee daargais viesi , Mozambikas muukjenes Tu te nepin . Auto pirmajai regjistraacijai ir jaabuut LV , ar pilniigi caurskataamu biograafiju un noskreejienu . Un nefig visus baazt vienaa maisaa .

Pilniigi pieljauju ka vareetu buut 2 katalogi - 1. Mashiinam ar klaaru biograafiju , viena cena . 2 Toljka chto iz gjermanjiji , probeg xvz , xozjaiin optjekarj utt lja lja , patreizeejaa kakaloka cena . Tas taa tiiri , objektiivi subjektiivi .

118318. viesis 10.marts 2004 17:47
0 0 Atbildēt

Soliju gan nekad nepiedalīties, bet gribu pateikt ka šoriez zināma taisnība ir TDI, jo arī Satiksmes Biroja noteiktajā metodikā ir paredzēti paaugstinošie faktori transportlīdzekļa vērtībai līdz 25%, ja a/m ir tik labs kā TDI to apraksta, bet uzreiz gribu brīdināt ka tas ir saistoši tikai OCTA izmaksu gadījumos.Bez tam katalogā minētā cena ir vidējā tirgus cena Latvijā, kura uz vienu vai uz otru pusi var atšķirties par 10%.

Nu lūk TDI domāju, ka aizstāvot tavu veidokli esam kviti par nelielajām rupjībām vakar, vismaz es tā ceru.

Vakardienas aktīvs viesis, bet šoriez gan laikam pēdējo reizi.........

121767. viesis 1.aprīlis 2004 23:51
0 0 Atbildēt

Ja iet runa par "BALTAS" kantori var'etu likt vienliidziibas ziimi ar BANKA BALTIJA, jo neesmu veel nevienu labu vaardu dzirdeejis par sjo kantori. Toties man darba koleegji ir njeemusjies liidz nemanjai pat liidz tiesai truuka mata tiesa, varens "peectecis "Bankai Baltija"". Ar visu cienju Jaanis V.

261782. viesis 17.septembris 2008 22:00
0 0 Atbildēt

Ērtākais apdrošināšanas tirgus Latvijā www.ipolises.lv

Jūs varat salīdzināt visu LV apdrošināšanas kompāniju piedāvājumus un iegādāties on-line apdrošināšanu OCTA, Kasko, Īpašums, Ceļojumi...

www.ipolises.lv

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti