1.maijs - pārmaiņas arī kravu pārvadātājiem 6

 
26.marts 2004 5:09

Turpmāk, pirms autopārvadātāji saņems licences pasažieru un kravu komercpārvadājumiem, viņiem būs jāpierāda, ka darbībai ir pietiekams finansiālais nodrošinājums, viņiem ir laba reputācija, kā arī Eiropas Savienībā (ES) atzītas profesionālās iemaņas. To paredz Satiksmes ministrijas izstrādātā kārtība licenču izsniegšanai, kas pieteikta izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē un stāsies spēkā 1.maijā.

Autopārvadātāju finansiālo nodrošinājumu uzskatīs par pietiekamu, ja varēs garantēt konkurētspējīga uzņēmuma izveidošanu un darbību. Tie būs 6000 latu, ja tiek izmantots viens transporta līdzeklis, un 3300 latu par katru nākamo transporta līdzekli. Finansiālā nodrošinājuma apjomu pārskatīs ik pa pieciem gadiem.

Tomēr šāds finanšu apjoms būs jāsasniedz pakāpeniski līdz 2007.gadam. Šogad pārvadājumu uzņēmuma finansiālajam nodrošinājumam būs jābūt vismaz 2000 latiem par vienu transporta līdzekli un 1500 latiem par katru nākamo spēkratu. No 2005.gada nodrošinājumam jābūt attiecīgi 4400 latiem un 2500 latiem, bet no 2006.gada - 5400 latiem un 3000 latiem.

Savukārt laba reputācija nozīmē, ka uzņēmuma vadība vai persona, kas būs atbildīga par uzņēmuma pārvadājumu operācijām, pēdējo piecu gadu laikā pirms licences pieprasīšanas nebūs sodīti par nozieguma izdarīšanu, bet pēdējo divu gadu laikā nav bijuši pārkāpumi pārvadājumu jomā. Pārkāpumi nedrīkst būt par vadītāju braukšanas un atpūtas režīmu ievērošanu, autotransporta līdzekļu svara un izmēra ierobežojumiem, drošības prasībām, apkārtējās vides aizsardzības noteikumiem, kā arī nodarbinātības un darba samaksas veikšanu.

Latvijas Pasažieru autopārvadātāju asociācijas ekonomists Oļģerts Vītiņš BNS sacīja, ka asociācijā apvienojušos 65 uzņēmumus jaunā kārtība neuztrauc, jo tā neradīs problēmas.

Vītiņš skaidroja, ka visiem uzņēmumiem ir pietiekams finansiālais nodrošinājums, kā arī laba reputācija. "Mums maz ir tā saucamo garāmskrējēju," pastāstīja asociācijas pārstāvis, norādot, ka lielākoties uzņēmumu darbinieku struktūra ir stabila un profesionālās iemaņas - pietiekamas.

Arī "Latvenergo" filiāles "Serviss" Transporta dienesta vadītājs Dairis Zolmanis teica, ka visumā Latvijas kravu pārvadātājiem jaunās prasības problēmas neradīs, taču finansiālā nodrošinājuma prasībām varētu neatbilst mazie uzņēmumi, "jo finansējuma apjoms ir pietiekami nopietns".

Viņš atzina, ka ar reputāciju Latvijas uzņēmumiem problēmu nebūs, "kaut arī ja strādā, pārkāpumi darbībā būs vienmēr". Arī profesionālās iemaņas Zolmanis uzskata par atbilstošām.

Līdz šim izsniegtās licences kravu un pasažieru komercpārvadājumiem būs spēkā līdz to termiņa beigām, bet jaunās licences izsniegs pēc jaunās kārtības.

RĪGA, MAR 25, BNS

 
Visi komentāri
 
120640. viesis 26.marts 2004 9:38
0 0 Atbildēt

BĀC, kārtējais sviests ... Par pārkāpumiem, cik man zināms, ir administratīvā vai kriminālatbildība ... bet te, redziet, vēl licenci atņems u.t.t. Finansiālais nodrošinājums arī tāda laba lieta, lai "izspiestu" no tirgus mazos (individuālos) uzņēmējus... Labi, vismaz, ka lielie LR kantori vēl spēs noturēties "virs ūdens".

120647. viesis 26.marts 2004 9:51
0 0 Atbildēt

Normāla prakse, kad par pārkāpumiem atņem licences.

120688. viesis 26.marts 2004 11:53
0 0 Atbildēt

Labi tai eropā.........

121061. viesis 29.marts 2004 22:07
0 0 Atbildēt

Un tā visa klaigāšna par to, ka nepieciešmi tikai EURO 2 un EURO 3 smagajiem autiņiem ir kārtējie meli un lobisms!!!!

160448. viesis 15.marts 2005 20:43
0 0 Atbildēt

izdomāt likumus tas jau mūsu valstij patīk tikai ko lai saka mazie uzņēmēji kam nav tik liekas naudas ,un kuri cīnās ar konkurentiem gan no Lietuvas gan Poļiem ,kas brauc pa krietni zemākām cenām .visi labi zinam kāda ir dīzeļ degvielas cena

160449. viesis 15.marts 2005 20:50
0 0 Atbildēt

pilnas avīzes pa to ka vajagot mazajiem apvienoties piekāšu tādu apvienošanos tad jau labak stūrēt un meklēties kā līdz šim nebajau ar kādu kopā tāpat jau pārmaiņas ko viņi te izdomājši skārs arī mūs mazos a lai atņemtu kicenci r jābūt drūmiem pārkāpumiem kautgan Latvijas transportnieki piesējās mežiniekam ka nedeg 2 sanu lukturi un notrūcis bija 1 brizgaviks

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti