Vai Tev ir maziņš...? 80

 
30.marts 2004 12:16

No š.g. 28.marta līdz 12.aprīlim notiks akcija “Agresīviem šoferiem ir maziņš... IQ”. Projekta mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz agresīvas braukšanas problēmu Latvijā, tās izpausmēm, skaidrot, kas jaunajā Ceļu satiksmes likumā tiek klasificētas kā agresīva braukšana un informēt, ka no 1. jūlija par šo pārkāpumu var piemērot bargu sodu – līdz 200 Ls.

Kā agresīva braukšana klasificēta likumā?

Saskaņā ar grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā ar agresīvu braukšanu tiek saprasta:

1) vairāku, vienu otram sekojošo ceļu satiksmes pārkāpumu izdarīšana, kas saistīta ar ceļu satiksmei bīstamu vai traucējošu situāciju radīšanu;

2) transportlīdzekļa vadīšana tādā veidā, ka tiek izdarīts ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai vai tiek ignorētas pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses (vairākkārtēja braukšanas joslu maiņa apsteidzot, vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšanā pa pretējā virziena joslu vai apbraukšanā pa sabiedriskā transporta joslu, ceļa nomali, ietvi, gājēju ceļu, velosipēdu ceļu vai citām vietām, kas nav paredzētas transportlīdzekļu braukšanai u.tml.).

Naudas sods par agresīvu braukšanu ir līdz 200 LVL.

Agresija pie stūres – neizbēgama modernās pasaules tendence?

Pasaulē veiktajā pētījumā par agresīvu braukšanu secināts, ka viens no iemesliem, kādēļ agresīvu braucēju kļūst arvien vairāk ir tas, ka ceļi visā pasaulē kļūst pārpildīti – patstāvīgi pieaug transportlīdzekļu skaits. Latvijā transportlīdzekļu skaits kopš 1999. gada pakāpeniski pārsniedz autovadītāju skaitu. Turklāt jau tuvāko gadu laikā transportlīdzekļu skaits Latvijā sasniegs miljonu. Līdz 2004. gada 1. janvārim Latvijā reģistrēti 787 734. Autovadītāju skaits līdz 2004. gada sākumam sasniedzis 744 064.

Agresīvas braukšanas fenomens

„Pieaugot dzīves tempam un steigai, cilvēki kļūst arvien neiecietīgāki. Tas globāli skaidro agresīvas braukšanas fenomenu. Tomēr šāds iemesls nav attaisnojums, jo, kā liecina pasaulē veiktie pētījumi, agresija pie stūres pārāk bieži var kļūt par satiksmes negadījuma izraisīšanas iemeslu,” norāda Andris Lukstiņš, CSDD direktors. „Lai vērstos pret agresīvas braukšanas problēmu Latvijā, CSDD sadarbībā ar masu medijiem vērsīs uzmanību uz agresijas braukšanas problemātiku. Ceļu policija brīdinās un sodīs autovadītājus saskaņā ar jauno Administratīvo pārkāpumu kodeksu. Tomēr pret agresiju var cīnīties arī katrs pats, apzinoties, ka agresija ir „lipīga”! Agresija rada agresiju! Pieklājīga, pozitīva attieksme nereti var izlīdzināt sasprindzinājumu un dusmas. Autovadītāji biežāk varētu izmanot arī avārijas gaismas signālu pamirkšķināšanu – kā pateicības vai atvainošanās zīmi. Braucēji to ļoti novērtē!” norāda Andris Lukstiņš.

Agresīva braucēja raksturojums

Eiropā veiktie pētījums liecina, ka vairums agresīvu braucēju ir vecumā no 18 – 26 gadiem, vīrieši ar zemu izglītības līmeni, kriminālu pagātni un noslieci uz alkoholismu. Daudzi no šīs kategorijas braucējiem nesen pārdzīvojuši emocionālu vai profesionālu neveiksmi.

Tomēr agresīvu braucēju vidū netrūkst arī labi pārtikušu dažādu vecumu abu dzimumu pārstāvju. Pētījuma veicēji atzīts, ka pat nenozīmīgi pārpratumi, kas notiek uz ceļa, rada agresivitāti tiem braucējiem, kas bieži pārdzīvo stresu (darbā vai mājās). Agresīvu braukšanu ietekmē galvenokārt emocionālā spriedze, apkārtējā vide, satiksmes intensitāte, kā arī autovadītāju inteliģences līmenis. Daļa autovadītāju kompensē neveiksmes ar agresīvu braukšanas stilu. Apkārtējie trokšņi, satiksmes intensitāte un gaisa temperatūra var pastiprināt agresivitāti. Autovadītājus kaitina tie, kas pie stūres runā pa mobilo telefonu. Arī līdzbraucēji mēdz izraisīt papildus agresivitāti autovadītājos.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Ceļu policijas pārvaldes priekšnieks Visvaldis Puķīte, raksturojot situāciju uz Latvijas ceļiem, norāda: „Kopš pagājušā gada marta notikuši aptuveni 12 000 ceļu satiksmes negadījumi, kuru iemesls ir agresīva braukšana - nepareiza ātruma izvēle, apdzīšanas un joslu maiņas noteikumu neievērošana. Agresīva braukšana ne tikai paaugstina ceļu satiksmes negadījumu skaitu valstī, bet arī izraisa neatgriezeniskas sekas, jo ceļu satiksmes negadījumu laikā iet bojā transportlīdzekļu vadītāji, pasažieri vai mazaizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki (gājēji, velosipēdisti). Ceļu policijas darba prioritāte ir ceļu satiksmes negadījumu skaita un bojā gājušo skaita samazināšana, tātad likumsakarīgi arī cīņa pret agresīvu braukšanas stilu,” apliecina Visvaldis Puķīte.

A
kcija “Agresīviem šoferiem ir maziņš.. IQ”

Akcijas “Agresīviem šoferiem ir maziņš.. IQ” laikā CSDD vēlas veicināt diskusiju par kulturālas braukšanas problēmu Latvijā un aicinās autovadītājus izprast sekas, ko izraisa agresīva braukšana. Tiks uzstādīti informatīvi plakāti uz Latvijas autoceļiem, organizēti Ceļu policijas reidi un translēti radio un TV klipi Latvijas medijos, kā arī veiktas papildus informatīvas aktivitātes. Akcija iekļaujas pasaulē rīkotās 4. ANO satiksmes drošības nedēļā, kas šogad veltīta agresīvas braukšanas problemātikai.

A
kcijas finansējums

Finansējums akcijas “Agresīviem šoferiem ir maziņš.. IQ” īstenošanai saņemts no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) naudas. Saskaņā Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 46.pantu noteikts procents apdrošināšanas firmu ieņēmumu, kas saņemti par OCTA polišu tirdzniecību, jāvelta satiksmes drošības veicināšanai.

 
Visi komentāri
 
121211. viesis 30.marts 2004 12:19
0 0 Atbildēt

Nu jā, atbilde pozitīva, saskaņā ar vakardienas testa rezultātiem.

Patiesībā, nevis maziņš, bet mikroskopisks...

121213. viesis 30.marts 2004 12:19
0 0 Atbildēt

Kam bija domaats tas raksts? Tas tak visaas malaas rakstiits un aprunaats.

121214. viesis 30.marts 2004 12:21
0 0 Atbildēt

nu ljoti labi sasaucas ar "banaanrakstu" manupraat...

121215. viesis 30.marts 2004 12:22
0 0 Atbildēt

vai tad 18 gados var buut augstaka izgliitiiba? nee!

121219. viesis 30.marts 2004 12:26
0 0 Atbildēt

"patstāvīgi pieaug transportlīdzekļu skaits"... vai tad tiešām skaits pats pa sevi pieaug? Vai tomēr tas pieaug pastāvīgi?

121220. viesis 30.marts 2004 12:28
0 0 Atbildēt

Skatos uz to pieņemto likumu, tas ir viss lielā vai mazā mērā apstrīdams, jo atkal likums ir uzrakstīts neskaidri un apšaubāmi, ja vien iztēle strādā, tad ''sos pantus var apstrīdēt..

121221. viesis 30.marts 2004 12:32
0 0 Atbildēt

"...radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai...:Bet sakartojot virkni nejeedziigu ziimju novietojumu so gresiju vareetu noveerst Piemeeram briivibas iela virz.uz centru no elkor centra liidz tiltam.Ja gribu nokluut uz Dominu tad man jaaspeizas ieksaa 2 joslaa TRAUCEEJOT VIENMEERIGU SATIKSMES PLUUSMU,saniknojot tos kas staav korkii un peec 100m atkal notinos no taas joslas.Nafig tur staav ziime tikai sab transportam 1 joslaa,ja nonemot to vareetu mieriigi aizbraukt garaam korkim un pabraukt zem tilta nevienu netrauceejot

121222. viesis 30.marts 2004 12:34
0 0 Atbildēt

2 F323F 30.03.2004 12:28:

Nevajag apstrīdēt pantus, apstrīdi sodus... Vienmēr var atrast iemeslu, lai uzvarētu un nebūtu jāmaksā CP piesprieztais sods. Bieži nesalasāms teksts, nav aizpildīts viss nepieciešamais vai rakstīts ar zīmuli, veiktas korekcijas nenoformējot utt...

Menti nopelnīs lieku grasi, bet mēs kā braucām agresīvi, tā arī brauksim....

121223. viesis 30.marts 2004 12:39
0 0 Atbildēt

Normas DIEMŽĒL IR diskutablas.

Ir vietas, kur braukšana pa ietvi netraucē nevienam (un gājēju nav), bet paātrina satiksmi.

Un ja es vairākkārt mainīšu rindas, tāpēc ka opji un tiem pielīdzināmi subjekti nevar laicīgi uzsākt braukt pie krustojuma ?! Es esmu vainīgs vai opis, kas kasās.

Savādāk esmu visai miermīlīgs dzīvnieks...

BTW

"Apdzīšana" pēc definīcijas ir ar iebraukšanu pretējā kustības joslā, ja nav iebraukšanas tad ir "apsteigšana"

121224. viesis 30.marts 2004 12:39
0 0 Atbildēt

Nē, man nav vispār

:P

121225. viesis 30.marts 2004 12:39
0 0 Atbildēt

Pasham patiik bliezt 5-sha robezhaas, bet, manupraat, ar IQ tam ir vismazaakais sakars, jo parasti tie, kam ir mazs IQ ir paarlieku mieriigi cilveeki . . .

. . . un veel vajadzeetu ieviest taadu terminu, kaa "dinamiska brauksana", lai viss notiktu maksimaali aatri, bet noteikumu robezhaas . . .

121226. viesis 30.marts 2004 12:39
0 0 Atbildēt

nezinu gan... vismaz riktiigi sodaama agresivitaate buutu taada, kaa man gadiijaas pirms paaris gadiem.

Par vienu BMW (sorry - patiess staasts), kuru nepalaidu pie Vansju tilta ieliist manaa joslaa no videejaas salinjas, kur vinsj bija naglo nodzinis vairaakus pilsonjus.

Sjis peec tam piebrauca man blakus labajaa pusee un ar *******oli teemeeja pa manu prieksjeejo riteni....

Taa ir agresivitaate manupraat....

121227. viesis 30.marts 2004 12:41
0 0 Atbildēt

nezinaaju, ka p.i.s.t.ole skaitaas rupjs vaards.......

121228. viesis 30.marts 2004 12:41
0 0 Atbildēt

Viss jau tas pareizi, ka brauc vienkaarshi briesmiidi un briiziem liekas,ka tiem brauceejiem vispaar galvaa smadzenju nav.Lieta jau ir taa,ka taadus vinjus izlaizj no kursiem-nedomaaju ka taa paarbaude uz itulektu un agresivitaati buus objektiivi un es gribeetu zinaat,kursh buus tas kas to noteiks,ja taa buus CP,tad gribeetos zinaat-kaads ir vinju intulekts un kas to objektiivi ir noveerteejis,satiekoties uz celjiem es neesu noveerojis ka taads visiem buutu.Domaaju,ka shis moments buus kaaarteejaa pikasiishanaas pie vadiitaajiem untie buus kaarteejie tiesu darbi,nedomaaju ka tiesneshiem nebuutu daudz nopietnaaku darbu!Gribeetu dzirdeet arii citu viedoljus un redakcijas viedokli!Ar cienju autobrauceejs ar vairaak kaa 30g.staazu.

121230. viesis 30.marts 2004 12:42
0 0 Atbildēt

To Escortdriver,

18 gados var but nepabeigta augstaka izglitiba!!! : )

Man ir 19, un es macos 2.kursaa ;)))

Un man ir gigantisks iQ - veseli 20 punkti tajaa nedataisitajaa testaa : )

121234. viesis 30.marts 2004 12:46
0 0 Atbildēt

Man jau liekas ka CP vienkarsi atkal bus atraisitas rokas. Tagad jeburu vares apstadinat ka iemeslu minot agresivu brauksanu vai aizdomas par tadu. So momentu bus grutak apstirdet. Ej tu pieradi ka ta nebija vai atkal bija. Bet fakts kaa tads bus noteikti, ka so likumu CP darbinieki izmantos sava darbiba noteikti. Pie kam sods par sadu parkapumu ir neadekvats un paaugstinas korupcijas limeni. Tas mazak audzinas citus ka vairak pildis CP kabatas.

121235. viesis 30.marts 2004 12:46
0 0 Atbildēt

Mans "agresīvās" braukšanas tops.

Darba dienā no rīta uz brīvības ielas virzienā no centra pie Rīgas modēm apdzinu opi - aizbraucu līdz Ziemeļu vārtiem (Brīvības un Cēsu stūris), izlaidu sievu, apgriezos braucu atpakaļ. Ar OOOOOpi izmainījāmies pie Laroccas !!!!

Pie dzeltenās nebraucu, riepas nespolēju, nevienam priekšā pie krusta nelīdu.

OOOOpim logā nebija 80.

Šitādiem OOOpjiem tikai speciālas tiesības, kas ļauj Rīgā braukt tikai brīvdienās un valsts svētkos, pārējā Latvijas teritorijā jebkurā citā laikā.

:]

121236. viesis 30.marts 2004 12:50
0 0 Atbildēt

manuprāt akcija nav pārdomāta. ir pareizi vērsties pret bezkaunīgiem un citus nerespektējošiem braucējiem, bet ne tātā veidā kā tagad. Situācija tagad solās būst sekojoša, ka kreisā josla būs aizņemta ar "pareizajiem čubinātājiem" un, ja kāds mēģinās "uzmest"ar gaismām, lai tiktu garām, tad tas būs agresors...

Ja kāds ir braucis jebkur Eiropā vai ASV, tad visur tiek ievērots elementārs princips - turēties iespējami labā malējā joslā, palaist garām to, kas tuvojas ātrāk, neliekot tam bremzēt... Man šķiet, ka tas ir ļoti loģiski un saprotami. Ja Tev ir kaut nedaudz zināšanas par satiksmes plūsmu tendencēm, tad Tu sapratīsi, ka, piemēram, pie lielas satiksmes intensitātes, kā tas ir kaut kur uz noslogotiem bāņiem, katra bremzēšana kreisajā joslā, izraisa pamatīgu sastrēgumu ar apstāšanos kādus 4 km tālām, jo darbojas elementārs ķēdes reakcijas princips - katrs nākamais bremzē mazliet straujāk...

Es aicinu visus kreisās joslas mīļotājus - palaidiet lūdzu tos, kas brauc ātrāk garām, tie Jums pateiksies ar avārijas signālu un visi labā garastāvoklī turpinās ceļu! Ja Jums patīk vilkties kreisajā joslā, saņemt "uzmanības apliecinājumus" no tiem, kas grib tikt garām un bojāt sev un pārējiem nervus, tad diemžēl... jādomā, kuram ir problēmas ar IQ...

121237. viesis 30.marts 2004 12:52
0 0 Atbildēt

Turpmak brauksu mierigak, drosibas pec... pec stasta par avariju Tallinas ielaa saku mirigak braukt, jo tas var gadities ikvienam...

Loti reti bet gadas ari apdzit korki... vakar pie preses nama aizlidoju garam, jutijos loti vainigs.. sorry, vairak ta nedarisu... saprotu ka visi steidzas... pasam nepatik kad citi ta dara...

sodien izbraucu agrak un problemu ar korki nebija.

Laimigu celu!

121240. viesis 30.marts 2004 12:56
0 0 Atbildēt

2 Funkypeter 30.03.2004 12:42:

nuja, bet taa NAV augstaka izgliitiiba! veel joprojam Tev ir videejaa.

2 Rilke 30.03.2004 12:39:

Nē, man nav vispār (IQ)

: P

Ir visiem IQ, pat debiilajiem ir kaut kadi 30-40 punkti... :) Videjais ir apm. 90-100 un >130 tikai kaut kadam niecigam % no populacijas.

121242. viesis 30.marts 2004 13:07
0 0 Atbildēt

APALJAJAM BUSAM!

Kur tu pie ziemelju vaartiem apgriezies?? :) noteikumus tu tak nepaarkaap! :)

121247. viesis 30.marts 2004 13:16
0 0 Atbildēt

Tiem kuri brauc pa krieso joslu un traucē ātrākajiem braucējiem (nepalaižot tos) ir AUNI (varbūt kāds atceras iepriekšējo CSDD akciju), un daļēji vainīgi pie agresijas uz ielām.

121249. viesis 30.marts 2004 13:21
0 0 Atbildēt

buutiibaa auni jau arii asociejas ar agresiju, mosh saakumaa sleeptu, bet tomeer :-) Tatad secinaam to, ka CSDD pashi nezin ko grib panakt, vai vienkarshi nejeedz kaa to panaakt :P

121250. viesis 30.marts 2004 13:21
0 0 Atbildēt

CP tagad berzē rokas, jo ir iedota vaļa viņu iztēlei - par agresīvu varēs sodīt jebkuru, ja vien CP ir pietiekami liels IQ,- 2x nomainīji joslas + nebiji piesprādzējies posmā Teika - Jugla,= maksā Ls 200, pārbrauci nepātraukto līniju + vēl piedevām par 3 km/h pārsniedzi atļauto ātrumu = Ls 200, runāji pa telefonu + neparādīji pagriezienu = Ls 200, uz šosejas ar 95 km/h uzreiz apdzini 3 moskviču kolonnu, kas pārvietojās ar 70 km/h + manevru pabeidzi 1m aiz zīmes "apdzīt aizliegts" = Ls 200. Vai nav jauki? Un kā pierādījums joprojām kalpos otra CPista liecība! Skaisti! Malači!

Es esmu par to, ka vēršas pret agresīvu braukšanu, bet tā ir konkrēti jānodefinē, kā piemēram konkrēti "braukšana pa pretējā virziena tramvaja sliedēm", nevis kā "vairākkārtēja (cik-kārtēja?) joslu maiņa (cik ilgā laikā vai ceļa garumā?)". Meklējiet advokātus, jo tas atmaksāsies!

121251. viesis 30.marts 2004 13:22
0 0 Atbildēt

Vai kads zin neta adresi kur var izpildit IQ testu latv. val.

121252. viesis 30.marts 2004 13:25
0 0 Atbildēt

-> viesis 30.03.2004 13:22

Pameklee CSDD lapaa :)))))))

121254. viesis 30.marts 2004 13:26
0 0 Atbildēt

Tas viss ir bullshits ar tiem testiem tiiklaa. Normalaja (origjinalaja) testa ir 8(?) daljas un katrai ir jaavelta 30 min... Ir izdota graamatinja ar to testu. Pameklee graamtniicaas!

121257. viesis 30.marts 2004 13:34
0 0 Atbildēt

Patiesiibaa IQ noteikshana peec braukshanas stila vareetu buut pilnigi jauns veids kaa noteikt sho koeficientu, un ja jau CSDD to ir izdomaajushi, tad mieriigi var pretendeet un Nobela preemiju:)

tikai gribeetos aicinaat shos kungus padomaat par to cik liels IQ ir tiem, kas traucee paareejo satiksmi, ar leenu braukshanu, vai nogrieshanos neatljautaa vietaa, vai noparkoshanos tur kur tas traucee paareejiem satiksme daliibniekiem.....kaarteejo reizi muusu tizlagjaa valstinjaa ir izdomaata speele uz vieniem vaartiem...ja kaadam labpatiksies domaat ka man ir mazinjsh IQ, tad uz priekshu, neliegshu nevienam par to papriecaaties, lai arii vairs neesmu pieskaitaams pie iipashi agresiiviem brauceejiem, bet atziishos godiigi - aatrumu paarsniedzu, un tos kas velkaas pa 3joslaam ciest nevaru, vai aatra braukshana arii ir agresija izpausme????

121258. viesis 30.marts 2004 13:42
0 0 Atbildēt

Escortdriver,

par cik man NAV, tad es nesaprotu, paliidziet man! es vispaar neko nesaprotu. Kas taa vispaar par ciparniicu manai mashiinai, tur parasti raada ap 130...

121261. viesis 30.marts 2004 13:50
0 0 Atbildēt

CSDD pashi nejeedz, kas ir IQ. Ja kaadam interesee, tad IQ anglju valodaa ir sheit web.tickle.com/tests/uiq/

man IQ sanaaca 127. Nezinu cik Pukjiitem un paareejiem..

121263. viesis 30.marts 2004 13:54
0 0 Atbildēt

" transportlīdzekļa vadīšana tādā veidā, ka tiek izdarīts ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai ..."

iisaak sakot, ja pa Salu tiltu tauta vaalee ar 120, tad arii man jaavaalee uz 120, jo savaadak es jamiem trauceeshu un neieveeroshu intereses.

NU, ko, tad liidz naakoshai apdegusho neagresiivo liikju kaudziitei uz Salinieka!

121266. viesis 30.marts 2004 13:58
0 0 Atbildēt

2) transportlīdzekļa vadīšana tādā veidā, ka tiek izdarīts ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai vai tiek ignorētas pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses

shito pantu jau var arii piesiet tiem, kas seenjo aarpus apdziivotaam vietaam pa kreiso joslu. sanaak, ka vinji arii ir agresori :P

121268. viesis 30.marts 2004 14:06
0 0 Atbildēt

mth 30.03.2004 13:50

a man 133 :)

121269. viesis 30.marts 2004 14:08
0 0 Atbildēt

parasti jau saka zems nevis maziņš.

bet laikam jau tiem ar to lielo PO

121270. viesis 30.marts 2004 14:09
0 0 Atbildēt

to viesis 30.03.2004. 13.54

A, tu kad brauc pa salu tiltu necenties liist kreisajaa maleejaa

joslaa, un viss buus O.K.

121272. viesis 30.marts 2004 14:11
0 0 Atbildēt

tas tests tiiklaa, kaa jau teicu, ir mulkjiibas. pirmkart tam visam ir laika limits... otrkart ir testu seerija. nu jaa, kaut kada liidziiba jau ir arii shim testam ar "iisto", bet neiesaku njemt nopietni.

121291. viesis 30.marts 2004 15:18
0 0 Atbildēt

Atkal diskriminācija uz dzimumu bāzes - interesanti, kā tas skanētu, ja reklāmā noķerta būtu sieviete?

"Agresīvai braucējai ir šaura... pierīte!" :):):)

121292. viesis 30.marts 2004 15:19
0 0 Atbildēt

mth

tas kaut kaads kreisais tests, man sanaaca 129, bet es pieljauju ka man vareetu buut objektiivi zemaaks ii kjuu.

121296. viesis 30.marts 2004 15:25
0 0 Atbildēt

Tas būs vāks.Svētdienas vakars cēļā pirms Siguldas.Pie stūres dāmīte kurai bail braukt ātrāk par 80.Blakus vecis ar aliņu lāpās.Loģiski aiz viņas kolona.Un tagad mēģiniet tikt viņiem garām bez 200 Ls.

121301. viesis 30.marts 2004 15:31
0 0 Atbildēt

2vol - bet apdzīt taču nav aizliegts ? Vai tad kaut kur minēts, ka nedrīkst vilkt garām kolonai, manuprāt lai apdzīti dāmīti uz 80 pilnīgi pietiek ar ~110 uz tāfeles un sliktākajā gadījumā risks ir piecīša robežās

121302. viesis 30.marts 2004 15:34
0 0 Atbildēt

Vairākus transporta līdzekļus.

121306. viesis 30.marts 2004 15:44
0 0 Atbildēt

csdd trakteejums par IQ ir galiigi garaam, jo IQ testi paraada cilveeka riiciibas speeju, to cik aatri , pareizi vinjs speej reageet uz situaaciju, pienjemt leemumu, NEVIS KAUTKO CITU - taa nav nedz gudriibas, nedz dumumuma paziiime nedz arii kraaninja garuma meervieniiba.

121308. viesis 30.marts 2004 15:46
0 0 Atbildēt

2vol - Tu toč esi pārliecināts, ka nedrīkst apdzīt vairākus transporta līdzekļus vienlaikus ? Es kaut kā šito esu palaidis garām.

121309. viesis 30.marts 2004 15:49
0 0 Atbildēt

2Sheps - IQ var vienkārši tulkot, kā inteliģences līmenis un tad nekādu pretrunu nav :)

Manuprāt šis ir tīri veiksmīgs sauklis :) ar tādu divdomības piegaršu :)

121314. viesis 30.marts 2004 16:00
0 0 Atbildēt

Semjon-Ko nozīmē vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšanā pa pretējā virziena joslu?

121317. viesis 30.marts 2004 16:05
0 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu, ka reklāmas sauklis ir izdevies!

Un arī reklāma TV nav slikta.

Cerams, ka būs atdeve.

121321. viesis 30.marts 2004 16:14
0 0 Atbildēt

Nu ir vispaar zinaams, ka katra naakamaa paaudze ir gudraaka par ieprieksheejo :) Ja agresiivie brauceeji ir no 18-30 gadiem, un vinjiem ir mazinjsh IQ, tad kaads ir vecaakaas paaudzes IQ? :))

121323. viesis 30.marts 2004 16:15
0 0 Atbildēt

2vol - manuprāt tas attiecas tikai uz pilsētu vai reālu sastrēgumu, bet apdzīt vairākus autiņus uz šosejas Tev neviens neaizliegs

121328. viesis 30.marts 2004 16:22
0 0 Atbildēt

Semjon-Labi būtu ja būtu pēc tava prāta bet ko nozīmē likumā rakstītais?

121332. viesis 30.marts 2004 16:33
0 0 Atbildēt

[to SemjonSemjonich 30.03.2004 16:15]

2vol - manuprāt tas attiecas tikai uz pilsētu vai reālu sastrēgumu, bet apdzīt vairākus autiņus uz šosejas Tev neviens neaizliegs

--------------

Gribeetos jau cereet, bet tas ir Tavupraat. Manupraat CeePee izmantos sho iespeeju jebkuraa striidiigaa situaacijaa, ko var "pievilkt" pie punkta par agresiivu braukshanu...

121335. viesis 30.marts 2004 16:37
0 0 Atbildēt

2vol - Tevi neizbesī umņiki, kas pa pretējo joslu lido līdz vanteniekam un tad ar muskuļu spēku iespraucas iekšā

121338. viesis 30.marts 2004 16:46
0 0 Atbildēt

Bet ja es no krustojuma panemu ar kaucosiem,nevienam nemaisot,tad tas ari skaitas agresiva brauksana? Un ja pagrieziena vai likuma ierakstos ar kaucosiem ratiem,neparsniedzot atlauto atrumu? Tas man sad tad sanak....vai tas ari aizliegts? Ljoti gribetu zinat.

121339. viesis 30.marts 2004 16:47
0 0 Atbildēt

braucu aatri, briizjiem agresiivi. Bet kaada ir mana agresivitaate?!?!? Es neapbraucu sastreegumu un nepielienu priekshaa. Es palaizju sastraagumos aaraa tos kas grib tikt no saancelja uz maneejaa. Es apstaajos pie paarejaa (ko neteiksi par dazjiem CP). Vai taapeec ka es uzmetu ar ugunjiem tam loham kas panjeemis joslas starp kaajaam, vai seezj kreisajaa joslaa, es esmu agresors ar mazu IQ. Driizaak tas lohs ir taads, jo laikam neiedomaajas ka vinjsh var mieriigi pukshkjinaat un urbinaat degunu labajaa joslaa. Vaacijaa braucot pa baani uz 180 vai 140 tevi neviens netraucee. Man pirms 2 nedeeljaam uz baanja naacaas piebremzeet tikai labi ja 2 reizes. Latvijaa?!?!?! Katrs otrais opis uzskata par pienaakumu vilkties kreisajaa joslaa. Pat Lietuvaa situaacija ir nedaudz labaaka. Tikliidz iebraucu LV taa saakaas. Cik reizes nav taa bijis ka braucot pa vairaaku joslu celju priekshaa kaads miicaas. Uzmetu ar ugunjiem. Nereagjee. Tad atliek tikai pievilkt pie astes un pakutinaat nervus. Zinu ka noreagjeeshu laiciigi, ja kas, zinu ka ir taada lieta kaa nepamatota bremzeeshana, ja kas. Un tad ir taadi iiblji, kas peec tam ieseezjaas astee un saak midzjinaat pat tad kad tu esi labajaa joslaa. Tad kaads IQ ir vinjam?????

121342. viesis 30.marts 2004 17:02
0 0 Atbildēt

Peksiic - nesatraucies par āžiem kreisajā joslā arī bij CSDD akcija un neviens Tev neliedz šamējo bikucīt padzīt malā, pats tā daru, bet ja braucot pa Brīvībeni abas joslas konstanti kustas ~ 50-60 un kāds umņiks mētājas no vienas joslas otrā un mirkšķinot uguņiem mēģina padzīt malā viņuprāt traucēkļus, tā jau ir slimība, ja nu vienīgi džekam toč sieva nedzemdē

121344. viesis 30.marts 2004 17:08
0 0 Atbildēt

Semjon-Mani besī gan ''umņiki'' gan ''lēnie'' jo cenšos braukt jau 32 gadus normāli.(palaiž citus un gribētu lai netraucē man)

121345. viesis 30.marts 2004 17:09
0 0 Atbildēt

Cik man zināms, līdz šim brīdim juridiskajā terminoloģijā nav dots precīzs izskaidrojums apzīmējumam "agresīva braukšana". Iespējams, perspektīvā, likumdevējs attiecīgu likumu tekstos šadu terminu arī ieviesīs, tad varēsim apspriest un analizēt pēc būtības. Man pagaidām nav īsti skaidrs, pēc kādiem kritērijiem, pēc 01.jūlija, CP darbinieki kvalificēs agresīvos pārkāpējus, un sodīs tos. Protams, ir arī acīm redzamie "agresīvā" braukšanas stila veidi, kā piemēram noteikta ceļa posma veikšana pa pretējo joslu, un nostāšanās rindas priekšā pie luksofora. Bet , ja nu CP darbinieks par "agresīvu" braukšanu uzskata piem. STRAUJU uzrāvienu pie krustojuma ? Šķiet, ka MK kopā ar likumdevēju kopējā darba grupā, būs jāizveido konkrēts agresīvās braukšanas veidu reģistrs vai saraksts, kurš jāiekļauj Satiksmes un APK likumos. Ļoti šaubos, vai Latvijas ierindas CP darbinieka prāta spējām var uzticēt kvalificēt tāda veida pārkāpumus. Pats sevi uzskatu par mierīgu braucēju, bet ir situācijas, kad akseleratora pēdālis arī jāiespiež grīdā. Bet vai tā nav agresīva braukšana ?

121346. viesis 30.marts 2004 17:09
0 0 Atbildēt

Cik man zināms apdzīt vairākus kolonna braucošus transportus ir nāves grēks iekš Vācijas. LR CSDD tāda aizlieguma nav - sorry nebija, kad pēdējo reizi pārlasīju CSN.

121348. viesis 30.marts 2004 17:14
0 0 Atbildēt

Ikdienas Viesi - ja Tu ar savu braukšanu neietekmē apkārtējos, It's OK, tu vari ņemt startu , kā gribi, tikai nebūtu īsti labi pilsētā pēc aptv 10 sec sasniegt 100km/h :)

121355. viesis 30.marts 2004 17:58
0 0 Atbildēt

Starp citu, ja IQ ir mazāks par 70, tad vai nu tu esi debīls vai arī ģēnijs. Einšteins ar augstu IQ neizcēlās.

121358. viesis 30.marts 2004 18:07
0 0 Atbildēt

a man pilnigs po uz to jusu IQ ka vina mati !!! Ka braucu ta ari brauksu un netaisos visadu kretinu del, kas parkapj noteikumus un nagla lien prieksa bremzet ,tadus esmu sitis un to ari darisu turpmak !!!

121359. viesis 30.marts 2004 18:11
0 0 Atbildēt

shis salidizinaajums, ka agresiiva braukshana liecina par zemu IQ, manupraat, ir galiigi beernishkjiigs meegjinaajums ciiniities ar sho paraadiibu.

121361. viesis 30.marts 2004 18:38
0 0 Atbildēt

ble kaadas jums shauras pieriites ... lielaas ar testaa ieguutu IQ utt ... a kur rakstiits, ka csdd. lapas tests ir iq tests ?

tas ir kaa reklaamas kampanjas uzbrauciens par to IQ ... shie ir centushies aizkjert to agresiivo brauceeju paartus, lepnumu utt ...

121362. viesis 30.marts 2004 18:43
0 0 Atbildēt

un vispaar - man tajaa IQ testaa ( web.tickle.com/tests/uiq/ ) sanaaca 131 punkts

121366. viesis 30.marts 2004 19:20
0 0 Atbildēt

Kas ir bieži? Bieži ir 2x gadā, vai 2x mēnesī, vai 2x minūtē? Kad es kārtojos no salu tilta uz Krasta ielu lai nogrieztos pa kreisi, es pārkārtojos 3 reizes nepilnas minūtes laikā, citādi nogriezties nav iespējams, jo brauktuvei ir 4 joslas ieskaitot bremzēšanas joslu. Un, aizņemot vietu uz šosejas, es kaut vai ar savu klātbūtni traucēju citiem autovadītājiem. Un, ja man tajā laikā nav bagāžniekā aptieciņas, tas ir arī pārkāpums. Tātad, ja es normāli pārbraucu pāri Krasta ielai, es jau esmu agresīvs braucējs.

Kādēļ es to stāstu? Manuprāt, nedrīkst atstāt tik liela soda brīvu traktēšanu CP rokās, liela daļa no viņiem nav tam gatavi.

121372. viesis 30.marts 2004 20:25
0 0 Atbildēt

...tad jau laikam man ir nosliece uz dzershanu... :DDDDDDDDDDDDD

121374. viesis 30.marts 2004 20:28
0 0 Atbildēt

Naaksies paariet pie agresiivas beegshanas no CP..............

121375. viesis 30.marts 2004 20:29
0 0 Atbildēt

Arii ar mazu IQ var labi pelniit.... daudz vairaak nekaa ludi ar mega IQ ;////

121376. viesis 30.marts 2004 20:31
0 0 Atbildēt

Tagad visaadi draiveri ar kompleksiem varees teikt: vinsh man piebrauca priekshaa - vinjam ir mazs IQ.

Man nav nekaadu probleemu, ja kaads man nagla piebrauc priekshaa... lai jau steidzas

121378. viesis 30.marts 2004 20:53
0 0 Atbildēt

dazhreiz arii braucu apziniigi agresiivi, peedejo reizi kad maaciibu auto no Teerinju ielas uz Graudu ielu veica pagriezienu nevis tuvojoties ielas ass liinijai bet gan braucot labajaa malaa. pirms tam tajaa rajonaa agresiivi apdzinu VOLVO kas griezhoties gan pa labai gan pa kreisi ne reizi neraadiija pagriezienu.

no shaadiem idiotiem jaaturas peec iespeejas taalaak, taadeelj labaak aatri aatri apdziit un miers.

vispaar esmu par dinamisku braukshanu- maksimaali censties nepaarkaapt CSN, bet veel svariigaak- peec iespeejas mazaak trauceet kaadam ar savu atrashanos uz ielas. ja visi ieveerotu sho principu tad par IQ kopumaa nevajadzeetu runaat.

mans IQ peec normaalajiem IQ testiem bija simtu cikturpadsmit... :)

121387. viesis 30.marts 2004 22:30
0 0 Atbildēt

Ha, interesanti bet dazhreiz bistama braukshana - tas ir par musu policiju, bez bakugnim:)

121396. viesis 31.marts 2004 0:11
0 0 Atbildēt

suukaajiet ar savu drosho braukshanu. kaa braucu taa braukshu. punkts.

121403. viesis 31.marts 2004 3:11
0 0 Atbildēt

Njaa - jaunaakais lamuvaards - IQ!

Varbuut ir peedeejais laiks jau novecojushajam krievu laika teicienam "davai runaasim chisto latviski" piemekleet angliskotaaku variantu?!

Riebjas klausiities!

Un tas likums par agresiivo braukshanu ir absoluuti garaam! Domaaju, ka jebkursh, kas aizsuudzeesies liidz tiesai, tiks attaisnots, jo ir paaraak daudz plashu un nenoteiktu jeedzienu shajaa likumaa. Protams, ka lielaakaa dalja vadiitaaju atpirksies ar piechuku uz vietas, bet gan jau buus arii, kas tiesaasies! Un taadus vajadzeetu vairaak!

Dugass

121453. viesis 31.marts 2004 9:55
0 0 Atbildēt

ASV prezidentam arii ir mazinsh IQ....un nekas, pasaules varenaakaa valsts:))

121457. viesis 31.marts 2004 10:10
0 0 Atbildēt

Interesanti, vai kaads lauku onkulis, vai agresivo brauceju merkauditorijas vairums 18-26 gadi, bez augstakas izglitibas utt. vispaar zin ko noziimee IQ?? nevajag samugjiit lietas, kas ir domatas visiem. Man ari gadijies, ka kads pavisam normals visnotalj gudrs cilveks pajautaa, kas ir IQ, jo vins nezin, jo nav ar to saskaries...reklamas agenturai jau par to vajadzeja padomaat!

Un nebusim naivi - lielie kreatiivisti, zem IQ ir meginajushi pazemot cilvekus, kas ir parkapushi noteikumus pasakot - TEV IR MAZINSH DAIKTS! Laikam CP protokala ari tiks pierakstits - vaditajs ar mazu daiktu parkaapa tadus un tadus noteikumus:) Varbut CP tagad tiks izdaliiti arii lineaali, un profilakses noluukos reidu laikaa tiks meeriits daikta garums, un tie kas atbildis apzimejumam mazinsh tiks "nonemti no trases", jo ir potenciali agresiivie brauceeji!?

121538. viesis 31.marts 2004 13:30
0 0 Atbildēt

Kāds sakars agresīvai braukšanai ar IQ???? Varēja jau sakarīgāku lozungu izdomāt!

121581. viesis 31.marts 2004 16:34
0 0 Atbildēt

šī reklāma (sauklis) ir neveiksmīga, turklāt nelatviska un bez glances :( Problēma jau pastāv, bet tiešām varēja jau pacensties mazliet ar izdomu ... Žēl.

121601. viesis 31.marts 2004 20:51
0 0 Atbildēt

mani 17 punkti CSDD testaa ar 127 IQ galiigi kopaa neiet

121651. viesis 1.aprīlis 2004 9:51
0 0 Atbildēt

Atvaino "apalais buss", par ko tad Tev taads naids pret paareejiem Latvijas iedziivotaajiem? Redzi, es katru dienu no riita un vakaraa meeroju celu Riiga - Valmiera un sameejie leenbrauceeji, vai Tevis taa deeveetie opji ir sastopami arii uz sii cela. Vai cilveecinam, kas pa celu paarvietojas 60 - 70km/h vispaar ir vajadziiga automasiina? Mums tacu ir sabiedriskais transports, pie kam Valmierai arii gana komfortabls. Kas vainas opiitim seedeet taadaa un braukt kur sirds kaaro, varees pa celam parunaat ar citiem opiisiem, nebuus sacakareeti nervi un arii dabu varees apskatiit.

Galu galaa leenbrauksana arii ir vienmeeriigas satiksmes kustiibas trauceesana, jo vieglaa auto iipasnieks,kuru ir spiests apdzīt smagais auto manupraat ir tikpat sodaams, kaa tas kurs meegina iespraukties citaa joslaa absoluuti nerespekteejot citus.

Sito rakstiija tas, kam aciimredzot arii ir mazins...

121755. viesis 1.aprīlis 2004 20:23
0 0 Atbildēt

IkdienasViesis 30.03.2004 17:09

Cik man zināms, līdz šim brīdim juridiskajā terminoloģijā nav dots precīzs izskaidrojums apzīmējumam "agresīva braukšana".

Jau krietni pasen, kad šis te APK izmaiņu textiņš vēl bija projekta stadijā, visa Iauto komentētāju brigāde varēja to apspriest CSDD lapā. Kur viņi visi bija? Tur- nē, toties man bija diezgan neinteresanti un vientuļi Tur d.ir.sties ar CSDD gudrajām galvām. Velti tērēts laiks, CSDD juristu (vai kas nu ir tie noteikumu skribenti) pašnovērtēšanās līmenis ir ļoti augsts. Pilnīgi nekādas jēgas viņiem norādīt uz jebkuru acīmredzamu stulbību viņu gara darbos. Vai rezultāts- šī agresīvās br. definīcija- rāda viņu IQ

Egils

158287. viesis 23.februāris 2005 15:19
0 0 Atbildēt

Agresīva braukšana. Kāpēc tiek radītas situācijas, kad veidojas ceļa sastrēgumi, blakus joslai esot brīvai. Vai tas nav apzināts gājiens. Tiem nolādētajiem, apsaldētajiem mentiem ir jāpalīdz novērst sastrēgumus, bet ne stāvēt aiz stūra un sodīt! Problēma ir jārisina, bet ne jāmeklē vainīgie!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jau šogad? - Ķīnas Leapmotor T03 no Polijas 2

Tiek ziņots, ka Stellantis jau šovasar uzsāks Ķīnas Leapmotor elektriskās piedziņas mazauto T03 ražošanu savā Polijas rūpnīcā Tihi. Lasīt vairāk

 

Daugavpilī autobusa pieturā nāvīgi notriektas divas sievietes (+ VIDEO) 38

Traģisks rīts izvērsies Daugavpilī, kur, automašīnai ietriecoties autobusa pieturā, gājušas bojā divas sievietes. Autovadītājs veica apdzīšanas manevru, netika galā ar automašīnas "Toyota" vadību un iebrauca pieturā. Lasīt vairāk

 

Zaļā gaisma: Par kravas automašīnu maksimālo ātrumu ārpus apdzīvotām vietām domas dalās (+ VIDEO) 33

Sākot ar šo gadu, maksimāli atļautais ātrums kravas automašīnām ārpus apdzīvotām vietām līdzšinējo 80 km/h vietā ir palielināts uz 90 km/h. Tas darīts ar nolūku, lai satiksmes plūsma būtu viendabīgāka un nebūtu pārgalvīgu apdzīšanas manevru. Tiesa gan – domas par šīm izmaiņām noteikumos dalās. Lasīt vairāk

 

iAuto izmēģina modernizēto Audi Q8 ar V6 benzīna dzinēju (+ VIDEO) 5

Audi greznākais SUV modelis Q8 piedzīvojis pusmūža modernizāciju, iegūstot nelielas izmaiņas izskatā un uzlabotas tehnoloģijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti