Aiztur autozagļu grupu 12

 
19.aprīlis 2004 3:12

Jelgavas kriminālpolicijai aprīļa sākumā izdevies operatīvi atklāt vienu no vairākkārtējām šajā pilsētā notikušajām "Audi" automašīnu zādzībām, p ar minēto noziegumu aizturēti trīs vīrieši un par to ierosinātā krimināllieta jau nodota prokuratūrai.

 - Jelgavas kriminālpolicijai aprīļa sākumā izdevies operatīvi atklāt vienu no vairākkārtējām šajā pilsētā notikušajām "Audi" automašīnu zādzībām, p ar minēto noziegumu aizturēti trīs vīrieši un par to ierosinātā krimināllieta jau nodota prokuratūrai.
Diviem no aizdomās turamajiem, kuri atrodas apcietinājumā, jau uzrādītas apsūdzības, bet trešo aizdomās turamo tiesa piektdien atbrīvojusi pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu, aģentūrai BNS pavēstīja Jelgavas pilsētas un rajona kriminālpolicijas priekšnieks Saulvedis Šalājevs.

Viņš stāstīja - 5.aprīļa pēcpusdienā pie kādas "Audi 100" automašīnas, kuru pirms brīža stāvvietā pie lielveikala "Arka" novietojis kāds vīrietis, pienācis cits vīrietis, atslēdzis auto, iekāpis tajā un aizbraucis.

Pēc informācijas saņemšanas par zādzību kriminālpolicijas operatīvā grupa nekavējoties devusies virzienā, uz kurieni pirms brīža devies nozagtais "Audi" un, pārmeklējot šo pilsētas daļu, Depo mikrorajonā, moteļa "Akva" teritorijā, viņiem izdevies aizturēt ar nozagto automašīnu aizbraukušo vīrieti - 1977.gadā dzimušo Oskaru - un kopā ar viņu arī agrāk par citiem noziegumiem sodīto 1949.gadā dzimušo Mihailu.

Viņš gan aizturēšanas laikā mēģinājis bēgt un skrienot ar ķermeni taranējis moteļa drāšu pinuma žogu, taču kritis un lauzis roku. Vēlāk 55 gadus vecais vīrietis gan apgalvojis, ka roku viņam salauzuši policisti, tāpēc par šo faktu ierosināta dienesta pārbaude.

Aizbrauktā "Audi" moteļa tuvumā nav bijis, un izmeklētāji tikai vēlāk pratināšanās noskaidrojuši, ka automašīna aizvesta apmēram kilometru aiz Jelgavas robežas Sesavas virzienā un iebraukta mežā apmēram 400 metru no šosejas, kur policija to arī atrada. Trešo zādzībā iesaistīto 1970.gadā dzimušo Igoru, par kura eksistenci izmeklētāji tāpat uzzinājuši tikai no pirmo divu aizturēto pratināšanas, izdevies aizturēt tikai otrdien. Jau dienu vēlāk lieta nodota Jelgavas pilsētas prokuratūrai, Oskars un Mihails šobrīd uz diviem mēnešiem apcietināti, bet Igors atbrīvots pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu.

Pratināšanās aizturētie arī pastāstījuši par zādzības shēmu - viņi nolūkojuši automašīnu, kura nav aprīkota ar signalizāciju, un ar automašīnu "Volkswagen Golf" sekojuši tai. Kad auto īpašnieks iegājis veikalā, Igors sekojis viņam un, kad pārliecinājies, ka vīrietis pošas ilgāku laiku uzkavēties, nolūkojot preces, pa mobilo tālruni ziņojis kompanjoniem, ka "ceļš brīvs".

Tad Oskars izkāpis no VW, atmūķējis un iedarbinājis "Audi" (šīm darbībām, neraugoties uz to, ka tas aprīkots ar dīzeļdzinēju, viņam bijušas nepieciešamas tikai pārdesmit sekundes) un Igora stūrētā "Golf" pavadībā braucis laukā no pilsētas. Bet, kad Igors ziņojis, ka notikuma vietā ierodas policija, vietā, līdz kurai zagļi bija paspējuši aizbraukt, iedzinuši auto mežā un atstājuši to, lai laupījumu savāktu tad, kad izsekošanas briesmas būtu mitējušās.

Likumsargi šī nozieguma izmeklēšanas laikā Mihailam piederošajās lauku mājās Jelgavas rajonā sankcionētā kratīšanā atraduši pārkrāsošanai sagatavotu mikroautobusu "VW Transporter", kas 2.martā nozagts Dobeles rajonā, kā arī ļoti daudz citu, visticamāk, zagtu mantu - zāles pļāvējus, krūmgriežus, motorzāģus, kā arī daudz auto rezerves daļu.

Atrasto mantu bijis tik daudz, ka to izvešanai no mājām bijis nepieciešams kravas auto, stāstīja Šalājevs. Viņš pieļāva, ka, pārbaudot minēto mantu izcelsmi, policijai izdosies atklāt ne vienu vien noziegumu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Aleksejam (1978) piederošais 1989.gada izlaiduma auto "Audi 100" nozagts 5.aprīlī ap plkst.18 no stāvvielas pie lielveikala Jelgavā, Brīvības ielā. Tā triju nedēļu laikā bija jau septītā Jelgavā nozagtā minētās markas automašīna - laikposmā no 13. līdz 25.martam Jelgavā no apsargājamām autostāvvietām nozagtas kopumā piecas 10 līdz 13 gadus vecas automašīnas "Audi 100", bet 26.martā - arī septiņus gadus vecs auto "Audi A6".

Komentējot minēto pie Jelgavas tirgus Uzvaras ielā notikušo Vilnim S. piederošā 1997.gada izlaiduma "Audi A6" zādzību, Šalājevs atzina, ka arī šis auto nozagts burtiski dažu minūšu laikā - kamēr auto īpašnieks iegājis tēva privātmājā pēc garāžas atslēgām. Automašīnu viņš iegādājies tikai pāris dienas iepriekš, ar piemaksu iemainot to pret nedaudz vecāku "Audi A4".

Gada trijos mēnešos Jelgavā un Jelgavas rajonā nozagtas kopumā 45 automašīnas - par 14 vairāk nekā attiecīgajā laikposmā pērn. Šogad palielinājies arī atklāto autozādzību skaits. Pērn trijos mēnešos atklātas trīs, bet šogad - sešas autozādzības. 31 no minētajām zādzībām notikusi Jelgavā, bet pārējās 14 - rajonā.

RĪGA, APR 18, BNS

 
Visi komentāri
 
123610. viesis 19.aprīlis 2004 8:17
0 0 Atbildēt

Hmm...kaut kaa jociigi. Policija aizbrauc uz duru kaut kada virzienaa un aiztur 2 prsonas, tajaa pat briidii, nemaz tuvumaa nozagtaa auto nav. Peec tam tikai pamazaam viss noskaidrojas...

kaut kas neliimeejas kopaa. Izskataas vairaak peec 'padjopkas', kur dzeki ir noraadiiti un uzriidiita policija. Nebuus laikam ar kaadu padaliijushies par ieprieksheejaam zaadziibaam.

Un peec cik ilga laika vinji jau atradiisies briviiba? Palaidiis viirus valjaa un viss turpinaasies. Vinji taa pat neko citu dariit jau nemaak, apshaubu, ka vinjiem kada normala profesija (legaala) ir.

123615. viesis 19.aprīlis 2004 9:00
0 0 Atbildēt

Malači Jelgavas kriminālpolicisti. Tā tik turpināt. Vajadzēja ne tikai tam vienam salauzt roku, bet pārējiem arī. Tā sacīt sods par zādzību pēc viduslaiku tradīcijām.

123625. viesis 19.aprīlis 2004 9:42
0 0 Atbildēt

AutoNets 19.04.2004 08:17

Neizdari, vecīt, secinājumus, pirms nezini visas nianses! Apsolu, ka jau Tu nedaudz pacietīsies, pēc kāda laiciņa (kad policija būs gatava sniegt šīs ziņas) uzzināsi arī pārējās lietas detaļas un tad arī varēsi spriest par visu objektīvāk!

Ziņas autors, BNS

123627. viesis 19.aprīlis 2004 9:48
0 0 Atbildēt

viesis 19.04.2004 09:42

Ja jau gatavo zinjas, tad objektivaak buutu pierakstiijis, ka APSTAKLJI TIEK NOSKAIDROTI UN SIIKAKA INFORMACIJA NETIEK SNIEGTA.

kauns, ka tik zemaa limenii tiek gatavota informaacija jau pashaa pirmsakuma.

Neredzu NEVIENU pretargumentu pagaidaam, ka zinja uzraxtiita maldinoshi un nelogiski.

123631. viesis 19.aprīlis 2004 9:52
0 0 Atbildēt

NORAUT ROKAS UN PAKĀRT AIZ *******EM!

123647. viesis 19.aprīlis 2004 10:37
0 0 Atbildēt

viliigi zagleeni, bet jautaajums paliek atklaats kaa var nokjert zagli bez mantas

123715. viesis 19.aprīlis 2004 14:57
0 0 Atbildēt

AutoNets 19.04.2004 09:48

Nu sorry, es jau neesmu vainīgs, ka Tu esi tik stulbs un pats, kamēr to neuzraksta priekšā, nesaproti, ka "apstākļi tiek noskaidroti un sīkaka informācija netiek sniegta". Manuprāt, cilvēkam, kuram ir dotas smadzenes, tāpat ir skaidrs, ka tas, ka vienam no aizdomās turamajiem vispār nav uzrādīta apsūdzība, bet pārējiem uzrādītas tikai sākotnējās, turpinās "apstākļu noskaidrošana"... Sorry, bet es nekad (konkurentaģentūras stilā) nerakstīšu tādas stulbības, jo to katram NORMĀLAM cilvēkam nāktos saprast pašam.

Un - sorry, ja biju mazliet parupjš, bet es neciešu ka gadījumā, ja es korekti pacenšos cilvēkam kaut ko paskaidrot, viņš atbild ar apvainojumiem... Iegaumē - TIKAI TAD, kad es iAuto lapās ieraudzīšu KAUT VIENU Tevis PROFESIONĀLĀK uzrakstītu ziņu, Tev būs tiesības man "uzkāst", saprati!? Bet līdz tam laikam - lasi to kas uzrakstīts, visam savs laiks! Jau jau policija pagaidām nevēlas plašāku datu publiskošanu par šo lietu (kaut gan - tici man - pārējās detaļas ir pietiekami interesantas, lai uz tām nedaudz pagaidītu), tad es arī tās nepubliskošu, jo tas var traucēt izmeklēšanai!

Vsjo!

123726. viesis 19.aprīlis 2004 16:00
0 0 Atbildēt

Ja jau VP vadībai izdotos auto zādzību atklāšanas lietās AKTĪVĀK iesaistīt CP darbiniekus, rezultāti būtu vēl labāki. Vēl šodien atceros, kā 2001.gadā, kad nospēra manu bembi, trīs dienas pēc zādzības, neviena CP darbinieka reģistros mans auto KĀ ZAGTS, nebija parādījies. Droši vien līdzīga situācija ir arī šobrīd, jo CP viennozīmīgi uzskata, ka autozagļi neesot vīņu kompetencē...? Interesanti - cik autozādzības gada laikā tiek atklātas ar CP dienestu palīdzību ? Varbūt, kāds zinātājs varētu to iauto uzrakstīt ?

Tā jau ir. Lai stāvētu krūmā ar radaru, daudz smadzeņu nevajag.

123763. viesis 19.aprīlis 2004 22:11
0 0 Atbildēt

Cerēsim ka salauztā roka nesadzīs. Zagļi sāks rīt narkotikas un nospāgs. Lāstam šoreiz ticu vairāk nekā Temīdai.

123765. viesis 19.aprīlis 2004 23:13
0 0 Atbildēt

Vai tik tas atlaistai nav parvacies uz Rigu ?...

123768. viesis 20.aprīlis 2004 7:23
0 0 Atbildēt

viesis 19.04.2004 14:57

Tu nu gan taads vaznijs un neapmierinaats:):) Take it easy, veciit:):)

123783. viesis 20.aprīlis 2004 9:20
0 0 Atbildēt

AutoNets 20.04.2004 07:23

After You :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti