Latvijā lietotu auto cenas nesamazinās 4

 
19.aprīlis 2004 3:12

Lai gan Igaunijā pēdējā laikā lietotu automašīnu cenas samazinājušās gandrīz par ceturtdaļu, Latvijā šo automobiļu cenu līmenis ir stabils, atzina aģentūras BNS aptaujātie nozares speciālisti.

Lietoto automobiļu tirgotāju asociācijas prezidents Uģis Vītols sacīja, ka Igaunijā pirms gada lietotu automašīnu cenas bija krietni augstākas nekā Latvijā, taču pašlaik cenu līmenis sāk izlīdzināties. "Pirms gada importēt automašīnas no Igaunijas bija neizdevīgi," viņš stāstīja.

Vītols skaidroja, ka šobrīd Latvijā lietotu automašīnu cenas ir salīdzinoši zemas, "un, piemēram, automašīnu līdz 5000 eiro Latvijā var nopirkt izdevīgāk nekā pašam braukt uz Vāciju pakaļ".

Jaunu un lietotu automašīnu tirgotāja "Hansa Auto" autotirdzniecības vadītājs Ainārs Indriksons klāstīja, ka Latvijā lietotu automašīnu cenas salīdzinājumā ar cenām pirms viena diviem gadiem, ir pat palielinājušās, jo Eiropas valstīs 10-15 gadus lietoto automašīnu skaits pamazām samazinās, šajā tirgū parādās jauni lieli lietoto automašīnu pircēji - Krievija, Āfrika, Irāka. Līdz ar to šādu auto cenas Latvijā mazliet pieaugušas.

Turklāt arī vācieši jauno automašīnu cenu pieauguma dēļ vairāk izvēlas dažus gadus vecākas automašīnas.

Arī mazlietotu automašīnu tirgotāja "Baltijas realizācijas centra" (BRC) direktors Guntars Kniksts teica, ka pašlaik daži automašīnu pārdevēji mēģina realizēt automašīnas par lielākām cenām nekā reālā tirgus cena, kas saistīts ar spriedzi Latvijas iestājas Eiropas Savienībā dēļ, taču pēc kāda laika cenas atkal varētu samazināties, jo parasti pavasaros automašīnu cenas krītas.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Igaunijā lietotu automašīnu cenas pēdējā gadā kritušās gandrīz par ceturtdaļu, kas saistīts ar lietotu spēkratu masveida importu. Lietotu automašīnu imports Igaunijā pieauga, jo pērn atcēla akcīzes nodokli šādiem spēkratiem.

RĪGA, APR 18, BNS

 
Visi komentāri
 
123608. viesis 19.aprīlis 2004 8:14
0 0 Atbildēt

Igauņi samazina akcīzi, a mūsējiem viss par maz, pēdējo mizu noplēsīs...

123628. viesis 19.aprīlis 2004 9:50
0 0 Atbildēt

Kas ta par ideju ka vacija cenas lidzigas ka pie mums. Starpiba uz 5000eur vertu auto ir vairak ka 2000eur. atkariba ka paveicas.

123710. viesis 19.aprīlis 2004 14:50
0 0 Atbildēt

atkal aplinkus runaa,un negrib teikt vai peec 1 maija cenas kritiis ,vai nee :-)))

123733. viesis 19.aprīlis 2004 16:23
0 0 Atbildēt

da neticu, ka cenas kritiisies! Un necelsies iipsahi arii, vismaz ne tuvaakajaa laikaa pec 1. maija!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti