Mitsubishi palielina pārdošanas apjomus

 
22.aprīlis 2004 0:02

Mitsubishi Motors šī gada martu noslēdzis ievērojami veiksmīgāk nekā šo pašu mēnesi pagājušajā gadā. Apkopotie aprēķini liecina, ka 2004.gada martā visā pasaulē ir pārdoti 169 200 Mitsubishi markas auto, kas ir par 2,6% vairāk nekā pērn.

Eiropā pārdoti par 16,9% vairāk auto nekā 2003.gada martā, kas skaitliskā izteiksmē sastāda 24 800 auto, vislielāko pieaugumu sasniedzot Krievijā, Francijā un Lielbritānijā. Šo valstu vidū īpaši jāizceļ Krievija, kur tik daudz jaunu Mitsubishi auto nav ticis pārdots nekad iepriekš - 2 500.

Arī Latvijā Mitsubishi oficiālā importētāja „Skani Auto” pārdošanas apjomi šī gada martā bijuši rekordaugsti. Kaut pārdoto auto skaits nav salīdzināms ar lielajām valstīm, tomēr 56 Mitsubishi automašīnas 2004.gada martā ir 3,5 reizes vairāk nekā 16 2003.gada trešajā mēnesī. Arī pirmo trīs mēnešu datu apkopojums rāda pārliecinošu pārdošanas apjomu izaugsmes tendenci – 2003.gadā tika pārdotas 56 automašīnas, bet 2004.gadā – jau 118.

Latvijā pārdotākais Mitsubishi markas auto bijis Lancer, par kura izvēli šī gada martā nešaubījušies 23 pircēji. Arī Krievijā vispirktākais modelis bijis Mitsubishi Lancer. Martā pārdoti 1 500 šādu auto, kas ir vairāk nekā 60% no kopējā Mitsubishi pārdoto auto skaita Krievijā. Francijā pirkto auto statistika liecina, ka iecienītākie modeļi ir Mitsubishi Space Star un Mitsubishi Pajero, savukārt Lielbritānijā liels pieprasījums ir pēc Pajero un Pajero Sport.

Āzijā un citos reģionos pārdoto auto apjoms ir palielinājies par 5.2%, salīdzinot ar pagājušā gada martu, un sastāda 61 500 jaunu auto. Jau ilgu laiku stabils pieaugums ir Ķīnā, kur pagājušajā mēnesī pārdoti par 20.6% vairāk auto nekā 2003.gada martā – 14 800 auto.

Nozīmīgs pārdoto auto pieaugums šī gada martā bijis arī Taivānā, kur pārdoti 8 300 jaunu auto, un tas ir par 53.2% vairāk nekā pērn šajā laika posmā. Tāpat arī Tuvajos Austrumos un Āfrikas reģionā novērojams pieprasījuma pieaugums pēc Mitsubishi automašīnām. Tur pārdoti 6 800 Mitsubishi markas auto, savukārt pirms gada šis cipars bija par 29.5% mazāks.

Ziemeļamerikā kopumā pagājušajā mēnesī pārdoti 23 200 auto, kas ir par 0,7% mazāk, nekā pērn šajā laika posmā. Pēc intensīvas reklāmas kampaņas ievērojami palielinājies pieprasījums pēc Mitsubishi Galant – nopirkti 6 000 jauni auto.

Fiskālā gada, kurš beidzās 2004.gada 31.martā, rezultāti liecina, ka pārdošanas apjomi ir auguši visos pasaules reģionos, izņemot Ziemeļameriku. Rekordlieli apjomi sasniegti Āzijā, un pieaugums novērots arī daudzviet citur pasaulē.


“RKT-Publicitāte”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti