Ko darīt vadītājam, ja pat CSDD nezin atbildi? 54

 
22.aprīlis 2004 3:20

Kāds lasītājs savu CSDD "Viesu grāmatā" ierakstīto jautājumu un saņemto "atbildi" uz to atsūtījis arī mums. CSN grāmatiņā rakstītais ir viena lieta, bet, kā tas reāli darbojas ikdienas apstākļos - tas jau ir cits jautājums...

"Vakar garamejot noveroju sekojosu situaciju: automasinai tika mainits ritenis vieta, kur apstasanas aizliegta - normala situacija, bet tomer vaditajs bija parkapis noteikumus - t.i. nebija izlicis trijsturi. Tas ari manuprat bija pamatoti, jo transportlidzeklis atradas aiz aizlieguma zimes, ka nakamais taja pat ielas mala, kur visa iepriekseja posma ir atlauts stavet un kas ir aiznemta ar automasinam. Tadejadi man radas jautajums - kur tad so trijsturi likt? Vajadzigaja attaluma starp atlauti novietotajam automasinam (to neviens neredzes) jeb brauksanas josla tam blakus (trauces satiksmi, ko netrauce pats stavosais transportlidzeklis)?"

----------------------------------------

"Avārijas zīme uz ceļa jāizliek tādā attālumā no transportlīdzekļa, lai laikus brīdinātu citu transportlīdzekļu vadītājus par briesmām . Taču jebkurā gadījumā attālumam no avārijas zīmes līdz transportlīdzeklim jābūt šādam:
- apdzīvotās vietās , ne mazākam par 15m;
- ārpus apdzīvotām vietām - ne mazākam par 100m.
Šajā izņēmuma gadījumā avārijas zīme jāuzstāda iespējamā vietā un vadītājam jādara viss iespējamais, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki. "

Saņēmu atbildi un jūtos atstāts muļķa lomā... Es taču neprasīju citēt noteikumus - pats labi zinu, kas ir rakstīts grāmatiņā. Bet kas šajā gadījumā ir "iespējamā vieta" - kāda no divām manis minētajām, vai varbūt uz jumta kādai no stāvošajām automašīnām? Un kas vēl būtu jādara vadītajam "lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki"?

Ir skumji, ka CSDD, kas kādu laiku atpakaļ bija viena no labākajām valsts iestādēm, šobrīd ir spējīga tikai formāli "atrakstīties", nevis sniegt reālu komentāru reālai situācijai!

P.S. Ja nu tomēr tiešām man ir pārāk mazs IQ, paskaidrojiet kāds vienkāršā valodā, kur tad to zīmi vajadzēja likt.

 
54 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
124064. viesis 22.aprīlis 2004 7:30
1 1 Atbildēt

Kas tas tāds - avārijas trijstūris? Un ko ar viņu dara?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti