“Ford Puma Super 1600” debitēs Skrundā 2

 
22.aprīlis 2004 12:34

Šo svētdien, 25. aprīlī, Skrundā notiks rallijsprints “Rietumu Nafta”. Šajās sacīkstēs piedalīsies arī abas “Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāžas – Māris Neikšāns/Edgars Utāns un Andis Neikšāns/Māris Jēkabsons. Šī būs pirmā reize, kad Māris Neikšāns trasē dosies ar jauniegādāto automobili “Ford Puma Super 1600”.

Šī būs pirmā reize mūsu valsts autorallija vēsturē, kad kāds Latvijas sportists startēs ar “Super 1600” klases automašīnu. Ar šādiem pat automobiļiem notiek pasaules junioru čempionāts autorallijā.

“Rallijsprintā piedalāmies trīs iemeslu dēļ. Pirmkārt, tas ir ļoti labs treniņš pirms gaidāmās sezonas. Otrkārt, gribam atbalstīt rallijsprinta sacīkšu rīkotājus. Savulaik Māris Neikšāns tieši rallijsprintos uzsāka savu rallija braucēja karjeru un šis ir labs veids, kā piesaistīt šim sporta veidam jaunus dalībniekus. Treškārt “Latvijas Mobilā Telefona autosporta komanda” kopā ar saviem lielākajiem sponsoriem “LEC”, “Gros Auto” un “Uzvara lauks” gribēja parādīt sabiedrībai jauno “Ford Puma” darbībā – tā kā, ja vēlaties Latvijā redzēt “Super 1600” automobili, visi laipni lūgti uz Skrundu!” stāsta “Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” treneris un menedžeris Pēteris Neikšāns. “Sacīkstēs brauksim piesardzīgi – galvenais, lai abas mašīnas tiktu līdz finišam. Šis ir tikai treniņš, nevis sezonas galvenās sacīkstes, kurās būtu jābrauc ar pilnu atdevi.”

“Jaunā “Ford Puma” ir ļoti ātra mašīna un pagaidām vēl pilnībā nevaru izmantot visas automobiļa sniegtās priekšrocības. Ar “Ford Puma” vēl nevaru braukt tik brīvi, kā pērn ar “Lada Samara”, tāpēc Skrundā noteikti nebraukšu ar pilnu atdevi – nevēlos lieki riskēt. Vēlos parādīt faniem jauno automašīnu un vēl nedaudz patrenēties – pierast pie mašīnas,” saka “Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” pirmais pilots Māris Neikšāns.

Optimistiskā noskaņojumā pirms sacīkstes ir komandas otrais pilots Andis Neikšāns, kurš sevi no labākās puses pierādījis pirmssezonas treniņos: “Braukšana tik tiešām iet no rokas un mašīna ir pietiekami laba, lai cīnītos ar pārējiem priekšpiedziņas automobiļiem. Skrundā braukšu kā treniņos – ātri, bez liela psiholoģiskā sloga un ar apziņu, ka galvenais ir nokļūt līdz finišam.”

Paredzams, ka rallijsprintā “Rietumu Nafta” piedalīsies ap 30 ekipāžām. Sacīkstes sākums plānots plkst. 13:00 pie Skrundas Kultūras nama un kopumā sportistiem pa ātrumposmiem būs jāveic nedaudz vairāk par 40 kilometriem.

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas”
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Visi komentāri
 
124418. viesis 23.aprīlis 2004 15:12
0 0 Atbildēt

Ko neviens nesaka UHHH, AHHH? :D Kaut kā nesmuki - šitāds piķis iztērēts un neviena apsveikuma vārda. :)

124526. viesis 26.aprīlis 2004 13:45
0 0 Atbildēt

Tapec ka nav teikts neviens vards par mashinu :) Vienigi nosaukums man neko neizsaka :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti