Rallijs «Kalve» stabilizējas Šlokenbekā (+ foto) 31

 
5.maijs 2004 10:33

Kā, iespējams, atceraties, pagājušajā gadā notika standartauto rallijs «Kalve 2003». Tad bāze un starts gan bija nedaudz citur, bet kā paziņoja rallija organizators, turpmāk «Kalve» notikšot tieši Šlokenbekā.

Arī šoreiz iAuto komanda nolēma piedalīties šajā rallijā un pie reizes paskatīties, ko varētu aizņemties "savam rallijam"...

Fotogalerija ir šeit»»

Rallijs bija sadalīts divos apļos - katrā pa četriem PS posmiem. Katra apļa pirmie trīs PS bija vienkāršas regularitātes sacensības, bet ceturtais/astotais PS gan bija interesants. Paši organizatori to sauca par "sinhrono braukšanu". Dalībnieks varēja 1,04 km distanci veikt ar paša izvēlētu ātrumu, bet ne ilgāk kā 2 minūtes. Otrajā reizē (PS8) dalībniekam vajadzēja atkārtot savu sniegumu ar sekundes desmitdaļas precizitāti.

Apļa pirmie divi PS posmi bija "ļoti lēni", kas brīžiem robežojās ar auto "piekares testu", bet izbraucami bija... PS3/PS7 bija visātrākais - vidējais ātrums tur: 69,99 km/h. Tomēr, lai cik dīvaini tas nebūtu, tieši ātrajā posmā mums izdevās sasniegt vislabākos rezultātus.

Pārsteidza dažas organizatoru viltības, sastādot leģendu - daudziem bija iespēja no tās novirzīties un tā pārtērēt savu laiku.

Oficiālie rezultāti ir atrodami šeit»»
Nelielu neizpratni radīja gandrīz visiem piešķirtie soda punkti par apsteigumu slēptajā LK, kas bija novietoti gandrīz uzreiz aiz PS1. Tur vidējo ātrumu starpība bija tik liela, ka, lai ievērotu noteikto režīmu, dalībniekiem uzreiz pēc PS1 nāktos stāvēt apmēram 8 minūtes. Bet tā kā tas bija šaurs un putekļains meža ceļš un uz tā stāvēt būtu pašnāvība, nolēmām pabraukt pusotru kilometru tālāk un tur nogaidīt. Izrādījās, ka SLK to fiksēja un mēs saņēmām 5 minūšu sodu par apsteigumu. Nezinu, kas bija labāk - sods vai sabojāts auto...

Kopumā rallijs patika un ar prieku piedalīsimies arī nākošajā «Kalvē», kas, kā sola organizatori, būšot rudenī.

kekava2204.jpgTie, kas vēlas izmēģināt savus spēkus standartauto rallijā, tiek gaidīti uz LČ s/a rallija III posmu - «ĶEKAVA 2004», kas notiks Ķekavā 5. jūnijā. Vairāk info par ĶEKAVA - www.4rati.lv

iAuto

 
Visi komentāri
 
125197. viesis 5.maijs 2004 11:17
0 0 Atbildēt

Mūsu ekipāžai nācās izstāties:( tehnisku iemeslu dēļ. Lai gan rallijs arī līdz pirmā apļa beigām bija neveiksmīgs dēļ neizpildītā mājasdarba:( Nācās braukt ar auto odometru ar kļūdu 5-8%, pie tam stūrmanis to neredzēja. tā braucot pabraucām garām pēdējam pagriezienam uz PS1. Kad attapāmies apgriezāmies nokavējām laikam 3 minūtes uz ps1. Nu un tad sekoja viena kļūda pēc otras... Kad atklājās tehniskas problēmas, nevēlējāmies riskēt. Toties ceļi bija baigi labie. Ps 3 bija saldais ēdiens, lai gan arī tur nedaudz nomaldījāmies:). Nekas pēc idejas tam jābūt pēdējam rallim kuram nebūsim gatavi... cerams.

125205. viesis 5.maijs 2004 11:36
0 0 Atbildēt

Mees nenomaldijaamies nekur. Toties es nolaidu pilniigu luni ar LK, kautkaads klikshkjis iestaajaas uz to 10% atljauto apsteigumu, tik nenjeemu veeraa, ka zem pulkstenja driikst iebraukt tikai savaa minuutee.nu un beigaas iepeeraam slokenbekaa, neveicot apli, lai gan pirmstam jau izpeetiiju ka jaabrauc kautkaa savaadaak, iedomaajos ka buus jaaiebrauc pa otriem vaartiem un pa lielajiem aaraa, bet pret mums pagrieztie pulkstenji peedeejaa mirklii (lai gan bijaam jau uz laukumu uzgriezushi) sajauca galvu!!

Rallis bija patiikami aatrs 3 un 7PS. Dazjuviet nepatika auyto laushana. Sinhronaa braukshana bija izdevusies, lai gan apsteidzaam otrajaa piegaajienaa pa 5.9 sek, 1:21.5 otrajaa piegaajienaa.

pilots bija liimenii, ko nevaru teikt par savaam ljuudaam, no kuraam cerams maaciishos. Jau uzreiz vakaraa ieskatiijos rokasgraamataa....

Cerams ka liidz rudenim nebuus jaagaida un Kalve vareetu notikt jau vasaras viduu vai agrak, taa lia veel 3 posmsm sanaak!

125211. viesis 5.maijs 2004 12:01
0 0 Atbildēt

Shadow:

Mēs nemaldījamies, arī nekādas vainas, ko varētu novelt uz citiem (cilv/apstākļiem, utt) negadījās. Arī rezultātu, kas iegūts ar oriģinālo odometru (kļūda uz 5km ~ 500m, t.i. -10%), ko pilots spaidīja savām rociņām, ir tuvu mūsu varēšanai...

Tomēr - pasākuma organizātoriskā un informatīvā puse bija tālu no ideāla. Komentāru formāts neļauj izplūst paskaidrojumos KAS nepatika un KĀPĒC, bet īss secinājums gan - Elmāram, Lapsai un Co pasākumi izdodas krietni organizētāki ;-) !

Ātrumi... nu tas meža posms dažubrīd bija ar uzdotiem 30km/h tīri braucams ;-))))), savukārt 10,75 km TAISNE ar minēto "ātrumu" = organizātoru mazspējas apliecinājums.

Slēdziens: ja nav īsto ātrumposmu, tad tur nav ko darīt. iAuto kauss ir stipri atraktīvāks un interesantāks + labs organizātoriskais darbs.

125225. viesis 5.maijs 2004 12:44
0 0 Atbildēt

To: viesis 05.05.2004 12:01

Shadow

Kas tad Tev taa peekshnji neljauj izpluust? Lai uzrakstiitu, kas konkreeti nepatika organizatoriskajaa un informatiivajaa laucinjaa, daudz vietas nevajag. Nav jaalej uudens, bet iisi un kodoliigi savus noveerojumus var uzrakstiit. tas daudz vietas neaiznjem...

Tusis

125230. viesis 5.maijs 2004 12:52
0 0 Atbildēt

Rallija reģistrācija notika ļoti sausi un nepieklājīgi. Paši reģistrētāji nezināja, kas viņiem jādara - 100x reizes pārprasīja vienu un to pašu. Citiem leģenda tika izsniegta bez TK zīmoga - uzreiz. Sacensību vadītājs pats bija spiests iziet koridorā, lai apskatītos rallija plānu!!!! Dalībnieku starta sarakstam bija jābūt publicētam 8:00 (nolikumā rakstīts), bet tas parādījās dažas stundas vēlāk. Sapulce - tādas sapulces mums nav vajadzīgas!!! TK automobilī kāda sieviete nepārtraukti dalījās ar saviem novērojumiem un nepavisam patīkamiem spriedelējumiem, kaut izskatījās, ka viņa nav oficiāla persona. Vai nav pietiekami?

125234. viesis 5.maijs 2004 13:09
0 0 Atbildēt

Sen ir noveerots, ka normaali videejie aatrumi sagaadaa mazaak probleemas, nekaa zemi videejie aatrumi.

125236. viesis 5.maijs 2004 13:15
0 0 Atbildēt

starp citu - mashiinaa vereeja atrasties 3shaas personas? ja vien kalve akal neieljepiis datumu vienaa datumaa ar citu pasaakumu - shajaa gadiijumaa ar www.autoliste.lv "Kollis 2004", vareetu beidzot aizbraukt apostiit tur gaisu un paraadiit paareejiem kur veezhi ziemo :), ja vien atkal nebuus kaadas tehniskas kjibeles, no kuraam laikam zilajai bultai valjaa netikt ne muuzham :>

PpZz

125243. viesis 5.maijs 2004 13:51
0 0 Atbildēt

rallijs ir labākais sporta veids un šis rallijs ir vēl labbāks

125259. viesis 5.maijs 2004 15:01
0 0 Atbildēt

Doma par SLK ir laba.Tikai vajadzeetu TAAS izvietot nedaudz sapraatiigaak-nevis kaa smagus klupshanas akmenjus!!!Jebkuru labu domu var sabojaat ar sliktu pielietojumu! Interesanti,kaa Ford-Siera ,ar NR.26,vareeja iziet Tehnisko komisiju BEZ prieksheejaa bampera??? Laikam,lai kompenseetu mazskaitliigo daliibu KALVE-2004?Legjenda-skaista graamata! Tikai ar ne visai korektu krustojumuapziimeejumiem ,gan!!!

125266. viesis 5.maijs 2004 16:57
0 0 Atbildēt

Paldies par KRITIKU :) VIESI! ;)

KALVE'04 Org.

125270. viesis 5.maijs 2004 17:51
0 0 Atbildēt

Shadow:

Taatad iisi un kodoliigi:

1. Info I-netaa nebija pilnīgs. Manuprāt publicēt TIKAI nolikumu, pēc tam vēl vienu nolikumu (bez paskaidrojumiem kurš tad ir aktuāls) ir mazliet dīvaini, jo tas, kas organizātoram liekas pašsaprotams ne vienmēr tāds ir priekš dalībniekiem. Konkurss jautriem un atjautīgiem?

2. Arī uz doto brīdi uz 4rati.lv neatradu rezultātus ;-)))) valsts noslēpums? Paldies Bieles k-gm... vismaz uz iAuto ir pilnā tabula.

3. Rīkotāju pārstāvju elementāras pieklājības trūkums, kā arī klaja vīzdegunība.... nu-nu... derētu viņiem atcerēties, ka viņi pieder pie APKALPOJOŠĀ personāla, kam dalībnieki naudu maksā ;-)

4. Etaps, kurā tiek prasīts atkārtot iepriekšējā brauciena laiku ar precizitāti +/- 0,1 sec.... dīvaini un neloģiski, bet - tas ir mans subjektīvs viedoklis. Ja jau piekritu piedalīties, tātad piekritu izpildīt visas, pat vissdīvainākās prasības ;-)

5. Sapulce ;-) jāsak latviešu dzeinieka vārdiem: tāds hokejs mums NAV vajadzīgs! Vispārēji vārdi un 0 lietderīgas info, pie kam uz loģiskiem jautājumiem (patiesībā vienīgo uzdoto) atbilde radās pēc zināmas stostīšanās... Garām!

6. Tehniskā komisija... nekomentēšu. Tikai tāds fakts - motora pārsegu neviens neatvēra, toties mirklī, kad ekipāža bija apm 6-8 m no mašīnas demonstrējot dokumentus komisijas priekšniekam, kādi mistiski jaunēkļi nevienam nepiesakoties atver bagāžas nodalījumu, kaut ko tur padarās un aizver to... Vai mamma neiemācīja, ka rakāties pa svešām mantām nav labi? Manuprāt loģiski būtu, ja pilotam, vai stūrmanim lūgtu atvērt pārsegu un izrādīt "kas lācītim puncītī"...

Piebilde par #26 Sierras bamperi. Cik man zināms CSDD tehniskās apskates noteikumos IR prasīti "buferi" (Jauks vārdiņs un ļoti latviski skan ;-) sk. 624.p.), bet - vēl neesmu atradis noteikumus, kas definētu ar kādiem bojājumiem un/vai trūkumiem ir aizliegts piedalīties satiksmē... varbūt kāds padalīsies ar info?

Well... apnika raxtīt, bet.... augtāk minētais nav izsmeļošs uzskaitījums! Kā zināms, vairums saprātīgo būtņu māk mācīties no kļūdām.

125277. viesis 5.maijs 2004 18:21
0 0 Atbildēt

viesi 17:51

Rezultaatus 4rati jau redzeeju ~10 no riita, tie joprojaam ir atrodami turpat, uzbrauciens nevietaa!

Par raknjaashanos pa bagaazjnieku piekriitu!

..un regjistreeshanas tieshaam bija nepiklaajiiga, bet me tik pasmaidiija par kundziites viizdeguniibu! Kungs ar shlipsi gan bija laipnaaks, bet kautko purpinaaja zem deguna, ko man nemaz nevajadzeeja dzirdeet, kaa shiem viss juuk un pasham nekas nav skaidrs:)))

Galvenais jau bija pats rallis, braukshana, un briizjiem atveert vareeja ne pa jokam. lia gan esam godpilnajaa pirmajaa vietaa (no beigaam), esmu apmierinaats ar pasaakumu kaa taadu!

125283. viesis 5.maijs 2004 20:02
0 0 Atbildēt

Jā, tā tante, kas tehniskajā komisijā bubināja par visiem dalībniekiem bija "labā"...

Nelaidiet radiniekus uz ralliju - tie var visu sabojāt.

125291. viesis 5.maijs 2004 21:50
0 0 Atbildēt

tAADS DIIVAINS PUNKTS 9.3.1.-LK tiesnesis ierakstiis RS starta laiku,ekipaazjai ir jaabuut gatavai starteet uz RS bez tiesnesja uzaicinaajuma!!! Diivains formuleejums.Kaadeelj uz RS starta tika ierakstiits ierashanaas laiks un apreekjinot rezultaatus,tika pieskjirti soda punkti,it kaa par apsteigumu? Nolikumaa neko tik murgainu neatradu! Vai tik Distancnieks ,nav drusku sabraucis -auzaas-? Daudz biistamu momentu radaas ,kad daliibnieki -lidoja- uz LK Slokenbeka-Tur bija kupli apmekleets pasaakums-ziedu izstaade,un daudz beernu!!!Labi,ka viss beidzaas bez negadiijumiem!!!

125294. viesis 5.maijs 2004 23:04
0 0 Atbildēt

>viesis 05.05.2004 15:01

Ko nozime nevisai korektu krustojumu apzimejums >???

/Robchiks/

125297. viesis 6.maijs 2004 0:17
0 0 Atbildēt

to viesis 05.05.2004 21:50

Ja es pareizi sapratu tad shajaa vietaa kur tika ierakstiits sods par paaragru ierashanos uz RS startu shis RS starts bija apvienots ar PLK

125299. viesis 6.maijs 2004 7:08
0 0 Atbildēt

Palasot komentaarus iespaids ir viens - iists 'amatieru rallis'. Un AMATIERU shaja gadijuma laikam sanaak no organizatoru puses. Nekas personisks, bet taads iespaids no komentaariem rodas:(:(

125318. viesis 6.maijs 2004 9:35
0 0 Atbildēt

Distances priekshnieku-Juri Aperaanu par amatieri nu nekaadi nedriikst saukt! Eksrallists.

125326. viesis 6.maijs 2004 10:00
0 0 Atbildēt

who is SHADOW ?

Kalve org.

125328. viesis 6.maijs 2004 10:01
0 0 Atbildēt

paga - Aperaans... taads uzvaards tak bija arii vienaa no godalgotajaam ekipaazhaam... m?

125343. viesis 6.maijs 2004 11:13
0 0 Atbildēt

bija gan :) un pat pirmo vietu panjeema!!!

125345. viesis 6.maijs 2004 11:27
0 0 Atbildēt

Shadow:

Hmm... Pie apbalvošanas tika paskaidrots, ka uzvarētāju ekipāžas stūrmanis (stūrmane), ir Jura Aperāna meita. Ja pieņem, ka informācijas noplūde, kas veicināja šādu sasniegumu, nenotikās - dziļa cieņa! Jauns meitēns un šāds sniegums! Mums vēl jāpamācās ;-)...

Par organizātoru amatierismu... diez vai. Galu galā vairāki cienījami cilvēki savas rokas pielika. Manuprāt tiesneši trasē bija vairāk nekā korekti un tur viss bija OK. Vairumu negatīvo emociju radīja notikumi bāzē.

Ak jā - smbdy asked "Who's Shadow?" If it really make sence for You - You're welcome at shadowvoice@delfi.lv to get in touch ;-)

125347. viesis 6.maijs 2004 11:28
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka Shadow ir uzradies mazvērtības komplekss par slikti nobrauktu ralli. Un tad jau, protams, visi citi ir vainīgi..

Redaktors 6.maijs 2004 14:57
0 0 Atbildēt

Negribētos teikt, ka shadow ir nobraucis slikti...

125419. viesis 6.maijs 2004 17:38
0 0 Atbildēt

Man personīgi pasākums patikās, neizjutu nekādas īpašas neērtības attiecībā uz tiesnešu un organizātoru darbību! Dabūjām kārtīgi pavilkt un vēl pie visām savām kļūdām ieguvām 3 vietu (tas pat ļoooti priecē)!!

Žēl tikai ka nākoša KALVE būs ne ātrāk kā rudenī (tā teica orgi.) :(

Nr.2

125440. viesis 7.maijs 2004 2:36
0 0 Atbildēt

hi! naakamaa KALVE (100%) standartauto rallijs buus oktobrii. Bet tas nenoziimee ka vasaraa vareesim noseedeet rokas kleepii salikushi. ;)

KALVE org.

125441. viesis 7.maijs 2004 3:03
0 0 Atbildēt

Man domaat, ka nav tur nekaadas nopluudes saistiibaa ar Aperaanu un vinja meitu. Kaads uz stuurmanju seminaaru bij? Nebiju, bet apskatiijos standartauto rallijaa starteejosho meitenju ekipaazhas pierakstus no shii seminaara - baig labais pasaakums, imho. Taatad - kaa redzams no rezultaatiem, ir diezgan daudz kljuudu daliibniekiem un gan jau Aperaans meitai ir izskaidrojis nianses par stuurmanj lietaam. Vajag tikai uznjeemiibu un viss notiksies... :)

------

Racer

www.4rati.lv

125453. viesis 7.maijs 2004 8:56
0 0 Atbildēt

> viesis 07.05.2004 03:03

Nu ja sturmanis saka ka jastav tad jastav.

Zhel, ka kads no dalibniekiem neznira no taa puteklju makonja uz shaura mazha celina, tad varetu skaitit likishus pie SLK nevis pirmas vietas. :)

ieteikums orgiem SLK likt tur, kur ir reali iespejams pirmstam apstaties neizraisot avarijas situaciju.

125549. viesis 8.maijs 2004 0:17
0 0 Atbildēt

viesis 07.05.2004 08:56

a davai ka papljaapaajam par SLK. Piem. cik shaurs mezza celjinsh, u.t.t.

KALVE Org.

125552. viesis 8.maijs 2004 1:24
0 0 Atbildēt

Nu varbut papljapajam KALVE Org. Uz ta celja tiesham manuprat nevareja droshi stavet..

125553. viesis 8.maijs 2004 2:57
0 0 Atbildēt

Kas tavupraat ir "droshi staaveet" vai tas kursh noraava sodus par apsteigumu uz SLK maz vispaar zinaaja/saprata ka vinjam tur ir jaastaav? luukojoties raz. tabulaa skats apmeeram top skaidrs. runaaju ar dazziem (tiem kuri tur staaveeja) daliibniekiem par KONKREETI sho SLK (VIESI, varbuut mees runaajam par dazzaadiem tiesneshu punktiem) un nedz tiem kas tur staaveeja dedz arii tiem kas brauca staavoshajiem daliibniekiem garaam probleemas/iipashi biistamas situaacijas nebija.

KALVE Org.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti