Varētu palielināties autozādzību skaits Baltijā 12

 
10.maijs 2004 9:41

Muitas kontroles atcelšana uz Baltijas valstu savstarpējām robežām pēc iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) varētu veicināt jauno un dārgo automašīnu zādzību skaitu visās trijās valstīs, jo attiecīgajās valstīs dzīvojošie autozagļu grupējumi tagad var netraucēti darboties kaimiņvalstīs.

Šādu viedokli aģentūrai BNS pauda Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Autozādzību atklāšanas un novēršanas nodaļas priekšnieks Andris Stūrainis.

"Kopš robežas ir vaļā, viņiem [autozagļiem] vairs nevajag meklēt koridorus automašīnu pārdzīšanai pāri robežai, jo to tagad var izdarīt daudz vienkāršāk - tieši cauri robežpunktiem.. Turklāt, piemēram, Lietuvas vai Igaunijas autozagļi Latvijā ir mazāk atpazīstami, un mums ir grūtāk izsekot katram viņu solim," viņš klāstīja.

Viņš gan norādīja, ka policija ir apņēmības pilna cīnīties pret noziedzniekiem. "Ja mums būs kādi signāli par kaimiņvalstu autozagļu iespējamajām "viesizrādēm" Latvijā, mēs noteikti attiecīgā grupējuma atklāšanā sadarbosimies ar attiecīgās valsts likumsargiem," apliecināja Rīgas autozādzību atklājēju priekšnieks.

Stūrainis atzina, ka gandrīz visas pašmāju autozagļu grupas šobrīd atrodas aiz restēm un vai nu jau izcieš cietumsodus, vai arī gaida tiesas spriedumu. Vienīgais brīvībā esošais Latvijas autozagļu grupējums, kas specializējies jauno dārgo automašīnu zādzībās - Zuraba Šamuglijas, kurš kriminālajā pasaulē pazīstams ar iesauku Adu -, pēc Stūraiņa sacītā, šobrīd esot daļēji izjucis, jo vairāki tā locekļi šobrīd izbraukuši no valsts, bet Adu, kurš tikai nesen atbrīvojies no apcietinājuma, tuvākajā laikā neatgriezīsies uz noziedzīgā ceļa, uzskata Stūrainis.

Stūrainis klāstīja, ka vispārējā autozādzību aina Latvijā joprojām saglabājas tāda pati kā agrākajos gados un zagļu "topā" joprojām ir "vidējās paaudzes" - sešus līdz astoņus gadus veci - auto.

RĪGA, MAI 09 , BNS

 
Visi komentāri
 
125625. viesis 10.maijs 2004 10:07
0 0 Atbildēt

..."Kopš robežas ir vaļā, viņiem [autozagļiem] vairs nevajag meklēt koridorus automašīnu pārdzīšanai pāri robežai, jo to tagad var izdarīt daudz vienkāršāk - tieši cauri robežpunktiem...

Itkā līdz šim nedzina cauri robežpunktiem :) Vienkārši sanāks lētāk, jo nebūs jāmaksā robežsargiem un muitniekiem.

125637. viesis 10.maijs 2004 10:27
0 0 Atbildēt

tur jau taa lieta

125643. viesis 10.maijs 2004 10:32
0 0 Atbildēt

veelviens "+" tiem, kas balsoja PAR

125658. viesis 10.maijs 2004 11:15
0 0 Atbildēt

Tā ir teorija. Praksē šaubos ka kāds līdīs svešā teritorijā darboties jo:

1) nav pilnas informācijas par policijas aktivitātēm;

2) nav pietiekoši spēcīgu korišu vajadzīgajās policijas nodaļās;

3) vietējie grupējumi nepieļaus svešos savā teritorijā - būs razborkas.

Bet toties policijai būs superīga otmaza ja nevarēs atrast autiņu...

125663. viesis 10.maijs 2004 11:25
0 0 Atbildēt

To Storms:

Praksē domāju, ka grupējumi sadarbosies, es tev - tu man, un viss notiksies, jau sen tā notiek, jo dārgās mašīnas pārsvarā vienmēr pārdod aiz robežas.

Bet par policijas otmazu Tev taisnība.

125682. viesis 10.maijs 2004 12:22
0 0 Atbildēt

Uhh, kaa VP nu meegjina aattaisnot savu atvainojiet "tizlumu" un nespeeju. Veel vieni gudrinieki kuri saaks raadiit uz Eiropu pirkstiem, ka visis "suudi" deelj Eiropas. Pashi, cieniitie pashi vien vainiigi. Protams bbutu naivi cereet, ka visus zagljus kaads kaadrezi izkjers, bet nu meegjinaat iestaastiit ka Eiropas deelj tagad vairaak zags ... nu tas taa kaa biku pa daudz.

125707. viesis 10.maijs 2004 14:26
0 0 Atbildēt

..."Stūrainis atzina, ka gandrīz visas pašmāju autozagļu grupas šobrīd atrodas aiz restēm un vai nu jau izcieš cietumsodus, vai arī gaida tiesas spriedumu. Vienīgais brīvībā esošais Latvijas autozagļu grupējums, kas specializējies jauno dārgo automašīnu zādzībās - Zuraba Šamuglijas, kurš kriminālajā pasaulē pazīstams ar iesauku Adu -, pēc Stūraiņa sacītā, šobrīd esot daļēji izjucis, jo vairāki tā locekļi šobrīd izbraukuši no valsts, bet Adu, kurš tikai nesen atbrīvojies no apcietinājuma, tuvākajā laikā neatgriezīsies uz noziedzīgā ceļa, uzskata Stūrainis..."

Bez maz vai nav kam zagt :) varētu padomāt,ka šie ir vienīgie zagļi (Lohs ir tas Stūrainis)

125715. viesis 10.maijs 2004 15:01
0 0 Atbildēt

Nav ne burtu, ne pieturzīmju, ne kā..... Ir tikai A es i nezinaju, ka visi autozagļi jau sēž... Tikai no kurienes ******* tā ikdienas nozagto atomašīnu statistika???? Stūraiņa k-gs, Jūs vismaz pats esat sapratis ko pateicāt??? Un kur gan skatās bokseru mācītājs IeM ministra k-gs, kad viņa padotie tādas muļķības saldē???

125733. viesis 10.maijs 2004 16:33
0 0 Atbildēt

Sestdien biju Igaunijaa uz ralli, taapat skjeersojot robezju, paarbaudiija auto dokjus un pases, un polisi. Tik haubi gan neatveera, lai saliidzinaatu numurus. Turp pateereejaam vienu minuuti, atpakal 30 sek :))) Dikti operatiivi un aatri!j

125738. viesis 10.maijs 2004 16:59
0 0 Atbildēt

Ko Tu Stūrainim padarīsi , pats noteikti brauc ar jauno auto pirktu uz nod. maksātāju rēķinu , nu un sievai ,kāds trafarēts rovers vai mazda palikusi mantojumā - tādus jau nezog ...

Ja jau visi grupējumi ietupināti un tagad kaut kā par izspiešanu iesaistīto personu aprindās parādās arī policistu kungi - tad jau kaut kā uzmanība jānovērš !

125777. viesis 11.maijs 2004 8:20
0 0 Atbildēt

Nu ko... Shonakt akal viens auto no apsargaatas staavvietas purchikaa... :PPPP Paaraak miiksti un humaani tie sodi par zaadziibu... :((((((((((((((

126111. viesis 12.maijs 2004 16:44
0 0 Atbildēt

Nu .. nav jau gruuti legalizeet nozagtu auto. paarsit numurus un viss. domaaju, ka tieshi taa arii daudz kas notiek.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti