Auto apturēšana «bez iemesla»... 160

 
11.maijs 2004 0:01

Tomēr netieku gudra, kā ir - vai CP ir pilnvaras apturēt auto bez iemesla vai nav. Juristi apgalvo, ka nav, policisti ir pretējās domās. Četrus gadus braucot ar auto neesmu samaksājusi nevienu sodu par pārkāpumiem, jo maksimāli cenšos ievērot noteikumus...

Tomēr ik pa laikam kādam CP darbonim "sagribas" apturēt manu auto. Uz jautājumu, vai esmu kaut ko pārkāpusi atbilde ir "nē".

Tā arī pirms dažām dienām pa ceļam uz Baložiem manu auto apturēja no pretējās ielas puses, norādot, ka man jāapstājas. Sekojoši - labdien, vad. apliecību, TA. Jautāju, vai esmu ko pārkāpusi -- "nē", tad painteresējos - kāpēc mani aptur bez iemesla - atbilde bija- "ko gribu, to apturu" un ieteica skriet sūdzēties ... iedošot pat adresi, kur to izdarīt. Atdodot dokumentus, policists jau bija paspējis apturēt nākamo auto atkal ceļa pretējā pusē.

Noteicu "laimīgu ceļu!", uz ko saņēmu atbildi, ka "tādiem cilvēkiem kā man laimīgu ceļu nenovēlot". Lieki piebilst, ka neviens arī priekšā nestādījās.

CP ekipāžas auto valsts Nr. bija DT9403

Nezinu, kuram vispirms vajadzētu iziet IQ testus, lai varētu kontaktēties ar dažādiem cilvēkiem, nevis tikai ar tiem, kas pazemīgi un bez iebildumiem izpilda visas CP "iegribas". Citādi riskēju iekļūt nīsto CP cilvēku vidū, kuriem "laimīgu ceļu nenovēl".

Nav mans mērķis kašķēties, bet tomēr sajutos kā vienmēr, ka tiesības šajā dialogā ir tikai CP. Nav arī motivācijas braukt pēc noteikumiem, jo CP apturēs tā vai tā un zināmu stresa daļu nāksies piedzīvot, jo nekad nevar paredzēt ar ko beigsies kārtējā kontaktēšanās ar CP.

P.S. lasīju jurista komentāru iauto, ka bez iemesla apturēt nevar, CP apgalvo pretējo. Varbūt beidzot varam nonākt pie viena kopsaucēja. Teorētiski jau nav grūti rādīt tos doc, bet tomēr, kā jau rakstīju, es labprāt kontaktētos pēc iespējas mazāk ar CP, jo bieži tas noved pie tā, ka jūties melns un maziņš visuvareno priekšā.

Ar cieņu, iAuto lasītāja Inga

Redakcijas komentārs: mēs uzskatām, ka "kaut kādam" apturēšanas iemeslam ir jābūt. Patiesībā, liela daļa policistu ir jau izdomājuši pa iemeslam, ko pateikt, ja kāds to pajautā. Bet paskatīsimies no otras puses - šādas dokumentu pārbaudes var palīdzēt notvert kādu piedzērušos vai kā citādi nelikumīgu autovadītāju, kas varētu apdraudēt mūs pašus. Protams, policistiem vajadzētu būt psiholoģiski noturīgākiem un nebārstīties ar šādām frāzēm par "laimīga ceļa nenovēlēšanu". Un visbeidzot - ja šis pats pieminētais policists būtu bijis laipnāks, iespējams, autovadītājai nerastos nepieciešamība vai vēlēšanās jautāt par apturēšanas iemesliem utt.

No savas pieredzes varu teikt, ka policisti prot būt pieklājīgi un korekti, bet diemžēl, tas bieži vien ir tikai aiz bailēm "kļūt slavenam"...

iAuto redaktors

 
Visi komentāri
 
125768. viesis 11.maijs 2004 0:25
0 0 Atbildēt

es piekrītu ka šis inspektors varēja būt laipnāks,bet nepiekrītu redaktoram,ka vadītajai nebūtu vēlēšanās jautāt pēc pārkāpuma,jo ja cilvēks ir nolēmis kašķēties tad arī to darīs neskatoties ne uz ko.CP TĀDS DARBS KONTROLĒT UN PĀRBAUDĪT VADĪTĀJUS!un nau par ko skaisties ka kādu reizi tiec apturēts,kaut vai bez iemesla.

125772. viesis 11.maijs 2004 7:03
0 0 Atbildēt

Negaiditi objektivs komentars no iAuto puses (iznemot pedejo rindkopu).

125773. viesis 11.maijs 2004 7:04
0 0 Atbildēt

viesis 11.05.2004 07:03 Darkman

125774. viesis 11.maijs 2004 7:22
0 0 Atbildēt

Es pedeejaas 2 reizes, kad poilicists minstinajaas, kas tad vareetu buut mana auto aptureshanas iemesls - pateicu vinjam priekshaa. Es vinjam teicu - nu Juus tachu neredzeejat to mazo apdroshinashanas uzliimi man logaa, vai ne:) Uz ko policists apmierinaats pat atsmaidiija un noveleeja 'laimiigo celju':)

NEKAD pirmais kaskji neesmu saacis, bet 100% varu atziit tikai to, ka attieksme ir ljoti uzlabojusies no CP puses.

125778. viesis 11.maijs 2004 8:21
0 0 Atbildēt

2 Inga (raksta autore)

laikam esi sagribeejusi kaadu sodu ar samaksaat :)

da cik var par to aptureeshanas iemeslu ? pilniigi kretinee aaraa taadi cilveeki, kas pie katras menta aptureshanas prasa to iemeslu utt ...

Tad kad tavu auto nospers... un tev mobilais buus izlaadeejies, tad tu buusi pateiciiga, ka ments to autinju apturees ne-parko, kameer tu veel nebuusi paspeejusi pazinjot mentiem par zaadziibu.

125779. viesis 11.maijs 2004 8:24
0 0 Atbildēt

man ir viens jautajums spechukiem kas labi parzin satiksmes noteikumus !

Vai dokumenti ir jadod policistam rokas vai tikai jauzrada resp vai drikst teiksim pielikt pie aizverta loga lai lasa ?

125780. viesis 11.maijs 2004 8:24
0 0 Atbildēt

Braucu jau 2 gadus. Ne reizi mani nav apturējuši kādi nelaipnie CP. Visi, kas ir apturējuši, bijuši laipnības kalngals. Pat tad, kad štrāfējuši - tā pat es nesajutos, kā 'melnais pelēkais'! :) Respect CP!

To pašu gan nevar teikt par VP kārtībniekiem un municipāļiem...

Redaktors 11.maijs 2004 8:29
0 0 Atbildēt

2snow: dokumenti ir jāiedod pārbaudei. tas nozīmē - rokās.

125787. viesis 11.maijs 2004 8:38
0 0 Atbildēt

Cieni policistus un viņi cienīs Tevi!

125788. viesis 11.maijs 2004 8:40
0 0 Atbildēt

Nau ko kaski meklet - ir jatur ari bez iemesla - tjipa dokumentu parbaude!

125792. viesis 11.maijs 2004 9:02
0 0 Atbildēt

Te Bumbulics.

Atbildot ar šādu frāzi ... "uz ko saņēmu atbildi, ka "tādiem cilvēkiem kā man laimīgu ceļu nenovēlot"" ... viņš tikai apliecina savu iedomīgumu un stulbumu.

125802. viesis 11.maijs 2004 9:34
0 0 Atbildēt

Ir gadījumi, kad ir vērts ar CP pakasīties, taču rakstā aprakstītais, manuprāt, ne tuvu nav šāds gadījums. Es uzskatu, ka vienkāršas dokumentu pārbaudes ir ļoti laba lieta, jo tas ir vēl viens veids, kā pamanīt vadītājus, kas sēdušies pie stūres reibuma stāvoklī, kā arī kā atrast vismaz kādu zagtu auto.

Tāpēc respect CP par to, ka tā vietā, lai kaut kur aiz stūra stāvētu ar radaru, viņi rūpējas par satiksmes drošību.

125803. viesis 11.maijs 2004 9:34
0 0 Atbildēt

Jauks redaktora komentārs zem raksta.

Bet pats lasītāja raksts - nu stulbi, nez, Ingai labāk paliks, ja policists pateiks, ka "tāds auto ir meklēšanā" vai ka "notiek reids"?

Kāpēc Ingai attiecības ar CP saistītas ar stresu? Vai viņa kādreiz ir nepamatoti sodīta vai kā citādi CP viņai ir nodarījuši pāri?

125805. viesis 11.maijs 2004 9:45
0 0 Atbildēt

Gribu piebilst, ka 80% gaīijumu pajautājot policistam "Kaads apturēeshanas iemesls?" atbilde skan dusmiigais teikums "Jums vajag iemeslu, tuuliit atradiisim" vai kaada veel dusmiigaa fraaze.

Nesaprotu kas vinjiem nepatiik jautaajumaa, bet tas taa ir.

Divus gadiijumus reaali atceros, kad policists skaidri atbildeeja kaapeec aptureejis auto.

125806. viesis 11.maijs 2004 9:47
0 0 Atbildēt

Nu ziniet ko "tāds darbs", tad lai to savu darbu normāli, nevis staigā pa ielas vidu un aptur auto no visām pusēm, lai korekti stādās priekšā, lai izdara to, kas no viņa tiek prasīts, kā no CP. Lai ieņēm normālu stāju, - varbūt tad man radīsies doma pateikt "jā lūdzu CP kungs, kā jūs teiksiet", bet līdz tam neceriet, nebūšu tā, kas neuzdrošināsies atvērt muti. "Ko gribu, to apturu" - tā ir vesela CP atbilde??? Tā ir visuvarenības izpausme, kur šajā uzspiestajā dialogā paliek manas tiesības??? Katru reizi apturot bez iemesla, tiekam uzskatīti par potenciālajiem pārkāpējiem, kuriem kāds doc. varbūt būs palicis mājās.

Cieni policistus un viņi cienīs Tevi!

Es teiktu - cieni autovadītājus un arī CP cienīs!!! jo prasītājs ir CP viņš pirmais uzsāk dialogu un tikai tad seko mana reakcija.

125808. viesis 11.maijs 2004 9:51
0 0 Atbildēt

Domāju, ka policists, kurš apturēja Ingu, vienkārši bija nelaipns "ķēms", kurš kārtējo reizi neievēro CP darbiniekam obligātās prasības par autovadītāja apturēšanas un dokumentu pārbaudes kārtību. Vēl jo vairāk - nebija tolerants pret dāmu, kas eiropeiskā vidē ir ļoti būtisks faktors. Kā man nupat komentēja kolēģis no Vācijas augstskolas - par līdzīgu attieksmi pret autovadītāju Vācijā, policistam varētu būt lielas nepatikšanas, lidz pat brīdinājumam par neatbilstību amatam. Kā jau ierasts - konkrētajā gadījumā policists baudīja varenību un visatļautību, izrādot klaju necieņu autovadītājai. Ceru, ka CP vadība izlasīs šo rakstiņu, un Puķīša k-gs vismaz izsauks nelaipno policistu pie sevis uz kabinetu uz nelielu instruktāžu ētikas un saskarsmes kultūras jautājumos.

Varbūt iauto pārziņā ir informācija, cik autozādzibas gada laikā ir palīdzējuši atklāt CP dienesti ? Pēc manām ziņām, šie skaitļi ir tik nelieli, ka CP pat ir KAUNS šos datus publiskot.

125809. viesis 11.maijs 2004 9:54
0 0 Atbildēt

Policistam vajadzeetu aizbraukt stazheeties pie Anglijas vai Kanaadas policistiem. Tur vinjsh saprastu kas ir pacietiiba un savaldiishanaas runaajot ar ne visai labveeliigi noskanjotu personu. Taapat vinjam dereetu iegaumeet ka "dokumentu paarbaude" ir pietiekoshs iemesls lai aptureetu auto.

Savukaart raksta autorei der atcereeties ka lekties bez iemesla arii nav iisti labi. Es saprastu ja vinjsh buutu licis izkaapt no auto un rokas uzlikt uz kapota, vai buutu sashaavis riepas bez iemesla. Bet aptureet auto lai paarbaudiitu dokumentus un paskatiities autovadiitaajam sejaa lai paarliecinaatos ka nav reibuma paziimes policistam ir tiesiibas. Kaa gan savaadaak lai policists paarliecinaas ka auto nav nozagts, vai autovadiitaajs nav reibumaa un vai gadiijumaa autovadiitaajs nesleepjas. Ar auto un dokumentiem viss pat var buut kaartiibaa, bet personas kas sleepjas no policijas visbiezhaak neapstaajas uz CP aicinaajumu piestaat, shaadaa veidaa ir notverti vairaaki noziedzinieki un pat noziedzinieku grupas.

Un veel viens noveerojums iz dziives - biezhi tiek apstaadinaati tieshi tie kuri skurpulozi ieveero CSN, jo iereibushi (ne piedzeerushies) autovadiitaaji taa meedz dariit lai tikai nebuutu iemesla vinjam piesieties un apstaadinaat. Nu un protams ka shaads auto uzreiz kriit aciis uz paareejaas pluusmas fona, jo 95% tomeer neieveero CSN tik skurpulozi (piemeeram brauc nevis ar 49-50km/h bet ar 55-60km/h).

125810. viesis 11.maijs 2004 9:58
0 0 Atbildēt

Tāpēc respect CP par to, ka tā vietā, lai kaut kur aiz stūra stāvētu ar radaru, viņi rūpējas par satiksmes drošību.

--------------------------------------------------------------------------------

Vai tiešām domā, ka viņiem nebija radara??? Bija protams un par satiksmes drošību rūpējās viņi staigājo pa ielas vidu. Varbūt nav uztverta raksta jēga, bet tas ko gribēju pateikt ir negribu būt tā, kas bez ierunām pildīs CP "iegribas". Ja es uz savu jautājumu saņemtu normālu atbildi, raksta par šo tēmu nebūtu. Savā laikā pārdevējas veikalos bija "visuvareno" statusā, tagad tā nav. Mani nepamet cerība, ka visi CP kādreiz mainīs savu "iedomāto" tēlu!!!

125811. viesis 11.maijs 2004 10:02
0 0 Atbildēt

Nu Jūs te bišku zagnuļi, CP un apzagto aizstāvji. Apturēšana no pretējās ielas puses jau ir nopietns pārkāpums nemaz nerunājo par sekojošo dialogu, noteikumi un instrukcijas ir lai tos ievērotu un ja tā visiem vajag lai apturētu bez iemesla, tad ierosiniet, lai izņem šo punktu no attiecīgajām normām.

Piekrītu ikdienasViesis Tavai pēdējai rindkopai.

respect yourself and be free

125812. viesis 11.maijs 2004 10:02
0 0 Atbildēt

Cien. raksta autore, ja Jūs tik ļoti satrauc tas, ka lieku reizi jūs aptur CP , tad vajag aiziet pie psihologa uz konsultāciju. Jūs taču paša rakstat, ka CP teica " Labdien....", viņš taču sarunu iesāka laipni, ja godīgi Jūs taču pati pavilkāt uz kašķi.

125814. viesis 11.maijs 2004 10:05
0 0 Atbildēt

Nu re, Storms atzinās, ka pārkāpj noteikumus :P

125815. viesis 11.maijs 2004 10:05
0 0 Atbildēt

Te ir principiala nostaja, jo pusdebilie CP nevar izbokskeret likuma rindinjas, kas tiesi attiecas uz vinju darbu, tad nu cienas pret viniem nav un nebus, un ik reizi, kad apstadinas vaditajus tapat vien, naksies vien samierinaties pusdebilajiem CP ar naidosu attieksmi. Pareizi viens te teica, lai pusdebilie CP vispirms sak cienit autovaditajus un tad ari mes vinjus cienisim.

Tagad var izteikties pusdebilo CP aizstavji, ka pusdebilam CP ir bijusi gruta berniba, vinju neviens neciena utt. - vienalga

P.S. Tik piezime - ne visi CP ir pusdebili, medzu sastapt loti korektus CP, bet zeel, ka tie ir joprojam ir mazakuma.

125816. viesis 11.maijs 2004 10:05
0 0 Atbildēt

Vai kaads var pateikt, cik auto ir atrasti apturot bez iemesla un paarbaudot dokumentus - domaaju, ka labi ja 1vai pat neviens (kursh zaglis brauks pie mentiem un apstaasies, lai iedotu dokumentus paarbaudei???) no 100. Taa aptureeshana bez iemesla ir manu, kaa privaatpersonas, tiesiibu paarkaapums. Ja es neesmu paarkaapis nevienu CSN punktu, CP-istam nav tiesiibu mani aptureet. Taa *******ana par noriikojumiem, par dzeeraajiem ir tiira cilveeku chakareeshana un nekas vairaak. Tikai 2 no 5 mentiem ar kuriem naacies tikties peedeejo 2 gadu laikaa ir pildiijushi savus pienaakumus pusliidz pienjemami un ar cienju pret vadiitaaju, paareejiem ir bijis kraaninjsh par iisu :-(

125818. viesis 11.maijs 2004 10:06
0 0 Atbildēt

ja godīgi Jūs taču pati pavilkāt uz kašķi.

Kā nu kurš to uztver - vai uz pretjautājumu "sakiet lūdzu vai esmu kaut ko pārkāpusi" bija jāseko iepriekš aprakstītājam dialogam?

125819. viesis 11.maijs 2004 10:07
0 0 Atbildēt

He! mana kjosha ( 63gadi ) parasti CP darbonjiem paprasa "Kaa varu jums paliidzeet? " Uz ko policistu sejas izteiksmee paraadaas taads izbriins :) ka ne aprakstiit :))) . Pieklajiibas limenis uzreiz palielinaas lidz maksimumam!

Bet par laba celja nenoveeleeshanu - uzskatu ka konkreetajam indiviidam buutu jaaiet reguleet krustojumi! - vai apsargaat masu pasaakumus!

125820. viesis 11.maijs 2004 10:09
0 0 Atbildēt

2 Vectra - pec Jusu vardiem runajot, ja vaditaja pati izgaja uz kaski, tad CP ir tiesigs ari turpinat kaski. Tad tadel te mes ari atrodamies, ka CP neipasi ciena. Vaditajs var runat, ka vien ienak prata, protams ar iznemuma vardiem, un CP nedrikst atbildet ar to pasu. Ja cp neprot ar cilvekiem stradat, tad nu atvainojiet, lai iet krutojumus regulet.

125822. viesis 11.maijs 2004 10:10
0 0 Atbildēt

Pie smadzenju arstiem jaiet nevis raksta autorei, bet pusdebilajam CP ar vinju prieksnieku prieksgala. Ta sistema ir satrudejusi un turpina trudet.

125824. viesis 11.maijs 2004 10:10
0 0 Atbildēt

RHINO

Tiešām, būs jāpieņem tavas tjošas pieredze :)

125826. viesis 11.maijs 2004 10:14
0 0 Atbildēt

viesis 11.05.2004 10:09

Kaut kā nesaprotamies. CP bija jābūt tam kurš kašķi neturpina. Vispār kāpēc runa aiziet par kašķiem - jautājums - ir normāla komunikācija, pārējais ir katra interpretācija.

125828. viesis 11.maijs 2004 10:21
0 0 Atbildēt

Kur tad tur pavilka kashkjis, kad teksta autore pavaicaaja par aptureeshanas iemeslu, vai tur kas aizvainojoshs, CP-istu aizskaroshs???? Iemesls vinjam buutu jaanosauc pirms dokumentu pieprasiishanas!

125831. viesis 11.maijs 2004 10:25
0 0 Atbildēt

Lai apturētu jebkuru a/m, nav jabūt kam ekstra ordinaram, vai obligātam parkapumam. katru dienu tiek zaktas a/m (lai ko arī neteiktu Stūraiņa k-gs), un pēc cirkulāra saņemsanas piem. par VW Passat zadzību, pēc idejas var turēt visus Passatus pēc kartas, neatkarīgi no tā, pārkāpti noteikumi, vai nē. To sauc par PROFILAKSI. Bet nu protams uz jautajumu: "Ko esmu pārkāpis?", vajadzētu saņemt kaut vai elementārfrāzi laipnā balsī ar smaidiņu:" Atvainojiet! Tikai parasta dokumentu parbaude!" U.t.t. Bet tikai mes paši jau bieži ar savu jautajuma intonāciju un izturēšanos, paši izraisam negatīvu attieksmi pret sevi.

Mani piem. vakar apturēja CP motociklists (Kr.Barona un Stabu ielas krusts). Tiko biju izbraucis no pagalma, biju piesprādzējies, bet kaut kā aizmirsu par uguņiem. CP inspektors stādijas prieksa, pie kam tad kad mani stopēja, es sapratu savu pārkāpumu. Un ko Jūs domajat?, nebija nepatīkamu frāžu, ne citu savstarpēju apvainojumu. Atzinu to ka esmu vainīgs, paskaidrojot radusos situaciju, saņēmu atpakaļ savus dokumentus, ar piebildi:'Esiet uzmanīgāks! Laimīgu ceļu!". Neatceros arī šī CP inspektora uzvardu, ko viņs gan sauca, bet garam braucošās a/m troksnī tas nebija sadzirdams (ko daudzi autovadītāji uzskata par priekšā nestādīšanos.)

125833. viesis 11.maijs 2004 10:30
0 0 Atbildēt

Ko te daļa kliedz vienotā korī, ka mums jābūt pateicīgiem, ka policisti bez iemesla mūs aptur?! Idiotisms!!!

Un kas pie vella tā ir par "satiksmes drošības nodrošināšanu", ja reiz viņi aptur tos kuri neko nav pārkāpuši?!!! Neloģisms!!!

Uz mūsu ceļiem ir pietiekami pārkāpēju, lai aiz garlaicības nebūtu jātur tie kas ne ko nepārkāpj!!!

Bet lielai daļai CP ar to IQ ir tā pašvakāk un arī dūšas tā pamaz, lai apturētu tos kas tos noteikumus tā no sirds pārkāpj!!!

125838. viesis 11.maijs 2004 10:34
0 0 Atbildēt

Spriežot pēc tava nika, tad tu jau sen slimo ar mazvertības kompleksiem, un tas nozīmē, ka arī tev IQ nav tas augstākais.

125842. viesis 11.maijs 2004 10:40
0 0 Atbildēt

Markiz2003 11.05.2004 10:25

Redzi, Tavā gadījumā viss notika kā tam jānotiek. Bija maznozīmīgs pārkāpums, bija apturēšana un savstarpējs dialogs. Viss OK, bet ja uguņi būtu ieslēgti un tam pašam CP "sagribētos" apturēt tā pat??? Kurā vietā man bija jāsajūtas vainīgai un ar platu smaidu jāpteicas - paldies, ka pakavējāt mani mazliet.

125843. viesis 11.maijs 2004 10:41
0 0 Atbildēt

viesis 10:34 - vo, vo, es skatos, ka policistu iq apspriež tie, kuriem pašiem ar šo lietu tā paīsāk... mehehe :)

125844. viesis 11.maijs 2004 10:43
0 0 Atbildēt

Mana skatijuma dokumentu parbaudes ir normala lieta. Galvenais ir CP attieksme. Es nekad pirmais nesaku kashketies, bet vienu vakaru mani ari isledzas iauto lasitajs:) Nomala Vecmilgravja sturi staveja divi CP darbinieki staveja katrs sava cela puse un katrs runajas ar apturetu mashinu shoiferiem. Man tuvojoties, tas kas bija man kreisaja puse taa diezgan neverigi un lengani noradija man apstaties un pats turpinaja diskusiju ar shoferi... Es apmeram pusminuti pastaveju un par cik neko nebiju parkapis aizbraucu talak. Pakal neskreja.

125846. viesis 11.maijs 2004 10:46
0 0 Atbildēt

man ir priekshlikums!

Davai Iauto un pārejie autoklubi ka arii vortala aktivisti uztaisam vienu pikniku kopaa ar CP inspektoriem! un saakam vienreiz draudzeeties! Neaizmirsiisim to ka vinji arii ir cilveki! Mums butu daudz ko pajautat un atrunaat lietas :) pie alus kausa ticu ka vareesim atrisinaat samilzushos jautajumus par visiem tiem IQ un paarejaam probleemaam! kaa arii ieteikt kadus iemeslus lai min ja vienkarshi gribas parbaudiit autinju, A VOSJ DZEERIS :)))

Tie CP inspektori ar kuriem esu kopā tuseejis i nepateiksi ka vinjsh ir policists :) tikai ilgaas sarunaas izraadaas ka cilveeks straadaa CP :) un tad nu vienkarshi var izrunaaties un saprast vinju saapes un izklaastiit muusejaas !

125847. viesis 11.maijs 2004 10:50
0 0 Atbildēt

Esu pietiekami ar viniem tusejis un zinu vinu sapes:)

125848. viesis 11.maijs 2004 10:51
0 0 Atbildēt

Nenmirstīgie bija ir un būs, kurus neaptur jo mentam pinčuks pa īsu!!!

Ja mani aptur, es vēroju, kāda ir CP attieksme, ja viņš ir pozitīvi noskaņots, tad es arī tāds esmu, bet, ja nelaipns, tad es arī lieku viņam visu izdarīt pēc pilnas programmas..

Biju vienreiz uzrāvies uz menta, nogriežoties krustā, kur aizliegts, runāju pa mobilo, ments paņēma ciet, bet mēs tur tā normāli arlieliem jokiem parunājām, papļāpājām par šoferīšu un CP grūtajām dzīvēm, beigās, kad piedāvāju viņam par savu pārkāpumu 3Ls, viņš teica:

-Nē, man vajag tikai 2Ls, (kaut pirms sarunām un smiešanās prasīja man 15nieku)

Nu un tā mēs ar labu garīgo atvadījāmies.. :)

Bet vienreiz man viens munis kārtīgi izraisīja, tad nu viņš nobālēja no kauna, sarunā ar mani, viņš saprata, ka vispār galīgi nezina noteikumus, tad nu es viņu māciju, jo līdzi vizinu CSN grāmatiņu - beigās biju ļoti apmierināts.. Tam mentam bija ĻOTI maziņš IQ

125849. viesis 11.maijs 2004 10:53
0 0 Atbildēt

TO viesis 11.05.2004 10:34

vai Tu apspriedi manu niku un manu IQ?

125850. viesis 11.maijs 2004 11:02
0 0 Atbildēt

F323F - tev pašam ir maziņš. Zināšanām ar IQ nav diezko daudz sakara.

125853. viesis 11.maijs 2004 11:07
0 0 Atbildēt

da B**ģj. Nu, ko , princesīt, apturēja tevi, nabadzīti, pati uzprasījies uz kašķi un dabūji, ko biji pelnījusi. Protams no CP bija jābūt korektai attieksmei, bet necieri, ka tādu sagaidīsi, kamēr braukās tātas kā tu. Kāpēc man neviens CP nav braucis augumā ?? NEVIENS 7 gadu laikā... Vienkārši vajag NORMĀLI runāt un saprast, ka viņš ir ne tikai amatpersona, bet arī cilvēks, kuram ir savas vājības.. Skaidrs, ka ja dienā 100 cilvēki naidīgā tonī pajautā par apturēšanas iemeslu, bet viņam ir pavēle, kas ir jāpilda, tad īpaši labā noskaņojumā jamējais nebūs... ar tādu idiotisku jautājumu tu sabojā garastāvokli gan sev, gan viņam.

Par apturēšanu bez iemesla - sorry, pat slavenajā eiropā CP to dara un pieteikami regulāri. Viņiem liekas aizdomīgs braukšanas stils, vadītāja izskats, auto Nr zīmes vai kas cits un POLICE CAR palūdz tevi iebraukt nākamajā autobāņa stāvvietā. Un tur pārbaudes mēdz risināties ilgāk ... Pats Vācijā tā nosēdēju ~30 min. Nu un ? Gabals nokrita ? Man nav pretenziju, ka CP aptur, pajautā dokumentus, pārliecinās par OCTA, sprādzēšanos, TA, "paosta", vai neesmu dzēris :) un Laipni pasmaidot novēl "laimīgu ceļu". Man pat garastāvoklis uzlabojas, apzinoties, ka CP pamatā strādā laipni un atsaucīgi cilvēki. Sorry, bet tāds ir mans priekštats par CP darbiniekiem, balstoties uz savu personīgo pieredzi.

Protams, cits jautājums ir par rakstā minētā CP psiholoģisko atbilstību CP inspektora amatam, tāpāt besī, kad CP autō tiek nomests "kur pagadās". Tas gan būtu jāizskauž.

Cienīsim viens otru un satiksme būs drošāka...

125854. viesis 11.maijs 2004 11:11
0 0 Atbildēt

Mani ari uzjautrina kaa inspektors viec apla+turpu shurpu kustiibas ar degunu gar atverto logu:):):):)

125855. viesis 11.maijs 2004 11:17
0 0 Atbildēt

Wampirius 11.05.2004 11:07

Klausies, tu ko klāt stāvēji tai situācijā un dzirdēji toni kādā tika pavaicāts? Izbeidz interpretēt! Jau rakstīju, jautājumu iesāku ar "sakiet lūdzu!!!"

125858. viesis 11.maijs 2004 11:30
0 0 Atbildēt

vectra 11.05.2004 11:17

Izlasi vēlreiz manis rakstīto un parādi, kur es rakstīju, ka TU pajautāji naidīgā tonī? Ja 100 pajautā naidīgā tonī, tad 101 var jautāt cik laipni vien grib, to cilvēks (CP) uztvers kā uzbraucienu. Bez tam, vai tu vari godīgi (priekš sevis) apgalvot, ka šo jautājumu uzprasīji bez domas "pakašķēties", parādīt, ka esi "gudrāka", "uzbraukt" un "pakacināt" CP. Pajautāji vienkārši, jo biji pārliecināta, ka CP tev pasmaidīs un jums labāk risināsies saruna ? Tu pati raksti, ka pēc sarunas CP tev ir stress.. sorry, bet CP (visticamāk) ir bijuši vairāki cilvēki, bet tu viena... domāju, ka problēma ir tevī...

p.s. Es neatbalstu CP psiholoģisko nenoturību un nosodu nelaipnu izturēšanos arī pret autovadītājiem-kretīniem, es vienkārši cilvēcīgi saprotu, ka CP darbs ir pietiekami grūts un vajadzīgs ...

125859. viesis 11.maijs 2004 11:30
0 0 Atbildēt

nu, no otras celja puses jau aptureet nevarees gan! Es pat nezinu, vai apstaatos, ja mani no otras puses kaut kas bakstiitos.

un peedeejo reizi, kad nakts viduu iznaacu no barchika un redzeeju, ka paari ielai staav CP bez ugunjiem nosleepies, tad arii sapratu, ka mani panjems bez iemesla, un taa arii bija - puutu trubinjaa bez protokola, jo kad to prasiiju, tad cp an piedraudeeja ar 15 min, ar kuraam mani liidzbrauceeji nebija apmierinaati un saaka burkshkjeet uz mani

125860. viesis 11.maijs 2004 11:30
0 0 Atbildēt

"...Nav arī motivācijas braukt pēc noteikumiem, jo CP apturēs tā vai tā ..."

Cien. Inga !!! taaatad Juusu vieniigaa motivaacija braukt peec noteikumiem liidz shim bija tikai bailes no aptureeshanas, neviss pilsoniskais pienaakums, augsts pashapzinjas liimenis un logjiska domaashana ?????

beediigi, ja taa...

bet konkreets CP "frukts" gan ir pelnijs disciplinaaro sodu un 3 meeneshu garos kursus kvalifikaacijas nostiprinaashanaa !!!

125862. viesis 11.maijs 2004 11:38
0 0 Atbildēt

viesis 11.05.2004 11:30

:)) a Tu pamēģini neapstāties no otras ceļa puses ... :))

nu sorry, iznācu no barčika, iesēdos pie stūres ... Prieks, ka Tev uzrādīja zem 0.5 promilēm, Patiess prieks, ja bija 0, taču paspried loģiski, vai tā apturēšana bija bez iemesla ?? cik nav tādu, kam šķiet, ka arī 0.9 nav nekāds reibums un dzīvo pēc principa ja nevaru parāpot, labāk braukšu ... :)

a par protokolu - nu sorry, ja prasi, tad uzstāj līdz galam, ja neesi gatavs, tad neprasi. Man nav īsti motivācijas prasīt protokolu, ja zinu, ka būs 0. Iepūšu, saņemu savu "laimīgu ceļu" un dodos tālāk. Vispār neredzu jēgu protokolam, ka rezultāti tiek izdzēsti uzreiz. Ja rezultāti saglabātos un zinātu, ka pateicoties manam protokolam kāds "alkašs" par 10 Ls neatpirksties, tad gan vienmēr uzstātu uz protokola sastādīšanu ...

125863. viesis 11.maijs 2004 11:45
0 0 Atbildēt

Nu, DeaDMoroZZZ, pateici, kā no grāmatas:D

125867. viesis 11.maijs 2004 11:55
0 0 Atbildēt

Gribējās jau rakstīt, bet Wampirius un DeaDMoroZZZ visu jau izklāstīja, pilnīgi piekrītu viņiem.

125868. viesis 11.maijs 2004 12:01
0 0 Atbildēt

uculs 11.05.2004 11:45

KRISTA 11.05.2004 11:55

man prieks ka ir daudzi saprotoshie cilveeki :)

P.s. iauto komentaars pie raksta shoreiz arii ir paarsteidzoshi objektiivs un netendenciozs. tas ir good :)

125870. viesis 11.maijs 2004 12:10
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ 11.05.2004 12:01

Pasaule jau sastāv no saprotošiem cilvēkiem, tikai žēl, ka viņi viens otru nesaprot :)

125871. viesis 11.maijs 2004 12:15
0 0 Atbildēt

Wampirius 11.05.2004 12:10

jaa, praktiski visi cilveeki kas sastaada sabiedriibu ir saprotoshie, bet, diemzheel, 2/3 no vinjiem to pashi nenojaush :)

taapeec vinju riiciiba atkariiga neviss no sapratnes principiem, neviss no veselaa sapraata, bet gan no sekundaaraam emocijaam, no personiigaa SUPEREGO, no netaalredziibas un vienkaarshi no notrulinaatas un sakropljotas pasaules uztveres :)

125874. viesis 11.maijs 2004 12:22
0 0 Atbildēt

jaa, diemzeel policistu darbs buutiibaa ir ljoti gruuts. ja viens shoferis ir sobojaajis garastaavokli, tad ar naakosho taa pat ir jaarunaa laipni, kas laikam notiek reti.

un taa kaa policists uzsaak dialogu, tad vinjsh ir tonja noteiceejs. kaa sauc, taa atskan.

bet reizeem arii iignu policistu var kaut kaa uzjautrinaat un tad visiem labi.

labaak jau lai aptur, nu varbuut gadiisies arii taads, kas ir jaapatur.

visa saape ir attieksmee.

125875. viesis 11.maijs 2004 12:22
0 0 Atbildēt

Piekriitu,ka aptureet un paarbaudiit vajag!!!Esmu profs ar 29gadu staazhu!Nelieniet uz ezha,paraadiet dokumentus! Vispaareejais pieklaajiibas liimenis aciimredzami CP viduu ir ceelies!:))Arii gjimenee ne visi ir....:))Pasmaidiet,varbuut arii vinji pasmaidiis!!

125876. viesis 11.maijs 2004 12:28
0 0 Atbildēt

Man ir pie kajas, ka 100 vaditaji braukusi virsu tam cp, un tagad aizvainota dvesele pec ta 100 vaditaja atlausies braukt virsu 101 vaditajam, kurs vispar nevelk uz kaksi. Da murgs naturalais, tadam cp nav vietas taja struktura, ja nevar, tad nafig tur sez.

Par cienju vispar nesaksim diskutet.

125877. viesis 11.maijs 2004 12:37
0 0 Atbildēt

Nu zjeel Inga ka tevi taa milicis saapinaaja,bet manaa uztveree tas ir mazs nenoziimiigs gadiijums,nau nekaadas jeegas celt traci ap to. pasuuti naakamreiz savaa uztveree to milici d.... i miers maajaas,nemeklee kastji i viss

125878. viesis 11.maijs 2004 12:48
0 0 Atbildēt

viesis 11.05.2004 12:28

Palasi manis rakstīto .. Vai Tu uzskati ka jautājums: " Sakiet, lūdzu, kāpēc Jūs mani apturējāt? " dotajā situācijā nevelk uz kašķi ?

OKi, protams CP NAV tiesīgs "braukt augumā" arī pamatoti.

125880. viesis 11.maijs 2004 12:53
0 0 Atbildēt

Mans ierosinājums būtu uztaisīt sadaļu piem. LAIPNAIS CEļU POLICISTS, kurā varētu aprakstīt tos, kas ar cieņu izturas pret auto vadītājiem, lai iekš iauto nebūtu tikai tendencioza CP aplikšana un zākāšana, bet arī sadaļa kur tiek izcelti tie CP kas prot savu darbu.

PS. Bet par to ka CP ar necieņu izturas pret vadītājiem, tiem gan vajadzētu kādu pārmetumu no priekšniecības puses saņemt (Vismaz)...

125881. viesis 11.maijs 2004 12:57
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ 11.05.2004 11:30

"... Nav arī motivācijas braukt pēc noteikumiem, jo CP apturēs tā vai tā... "

Tā nav mana vienīgā motivācija, bet gan pārliecība. Tomēr, kā jau rakstīju īpaši nealkstu komunikācijas ar CP, un kā motivācija ar viņiem nesatikties būtu normāla pārvietošanās pa ceļiem.

Šķiet, ka man ir jāpaskaidro no kurienes man tā nepatika un kā rakstīju neziņa ar ko beigsies kontaktēšanās ar CP.

Pirms kādiem 7 gadiem Limbažos mani apturēja CP un vairākas reizes staigājot ap auto atklāja, ka manam auto nedeg Nr. apgaismojums. Tobrīd domāju, ka viss mašinai ir OK , bet kad CP man bez jebkādām sarunām, ka līdz vietai kur biju apmetusies ir aptuveni 300m, varbūt varu aizbraukt, ka iespējams apgaismojums ir izbeidzies kādā bedrē utt. lika man saremontēt Nr. apgaismojumu uz vietas vai samaksāt sodu 20Ls. Un šis pasākums man beidzās Salaspilī, kā briesmīgai noziedziniecei. Tā lūk, CP iedzina mani stresā un nepatikā ar viņiem kontaktēties. Zinu protams, ka tas ir sodāms pārkāpums, tāpēc pie katras apturēšanas domāju, ja nu atkal kaut kas nedeg!!!

125884. viesis 11.maijs 2004 13:09
0 0 Atbildēt

vectra 11.05.2004 12:57

Jums maniakaalaas paranojas paziimes... nopietni... varbuut ir jeega pakonsulteeties ar psihoanaliitikji ? Cik saprotu, pirms 7 gadiem radiita psiho-trauma neliek mieraa arii shodien ? Un tas ir kaut kas lielaaks par aizvainojumu un pazemojumu ? Labaak tieciet valjaa no shiis paranojas, kaameer taa nepaarauga kaadaa citaa, sabiedriibai un Jums pash-ai/am biistamaakaa riiciibaa, piemeeram - agressijaa.

125885. viesis 11.maijs 2004 13:10
0 0 Atbildēt

vectra,

Sorry, tie bija SEPTIŅI gadi atpakaļ. Bija jau laiks nomierināties un saprast, ka CP sastāvs ir mainījies un uzlabojies. Galu galā, vai bija kaut kas nepmatots sodā (neņemot vērā attieksmi)?

Skaidrs, ka pēc šāda storija ir škrobe, BET nevajag to visu vilkt sev līdzi visu mūžu. Nevajag vadīties pēc principa visi CP lopi, visi vīrieši cūkas, viesas sievietes palistuves u.t.t.. Dzīve turpinās, un jo mazāk stresosi, jo labāk būs Tev un apkārtējiem.

p.s. tā arī nesapratu ko Tu reāli gribēji panākt ar jautājumu par apturēšanas iemeslu ?

125886. viesis 11.maijs 2004 13:16
0 0 Atbildēt

Jā,

Un vēl nekad neesmu izpratis tos cilvēkus, kas uzskata, ka viņu pārkāpums nebija tik nopietns, lai uzliktu sodu, kāds paredzēts ... Sorry, ja ir paredzēts sods par pārkāpumu, un pārkāpums ir izdarīts, tad nevajag apveinoties uz amatpersonu, kas šo sodu piemēro. Vainu mīkstinoši apstākļi, protams ir jāņem vērā u.t.t., taču uzskats, ka "varēja jau mani palaist" vien liecina par to, ka cilvēks NEAPZINĀS sava pārkāpuma nopietnību un sekas. Šādā situācijā vainu mīkstinoši apstākļi var netikti ņemti vērā. ...

Tas tā, ne par konkrēto situāciju, bet visā visumā ...

125887. viesis 11.maijs 2004 13:19
0 0 Atbildēt

Wampirius

DeaDMoroZZZ

Man tik tā liekas vai Jūs abi esat "godprātīgie" CP darboņi un tadēļ tik centīgi cenšaties spodrināt CP spalvas ...

Kapēc gan lai man nebūtu tiesības pajautāt apturēšanas iemeslu, ja neko neesmu pārkāpis??? Ka nekā viņi mani nepamatoti aizkavē un man ir pamatotas aizdomas, ka mans laiks ir dārgāks nekā viņejais...

125888. viesis 11.maijs 2004 13:20
0 0 Atbildēt

pozitiivais 11.05.2004 13:19

tu esi apveltīts ar ļoti sūdīgām analītikas spējām, ja tev šķiet ka es esmu CP. Āmen :)

125889. viesis 11.maijs 2004 13:22
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ

piedod...es jau tevi negribēju aizvainot!

;-)

125890. viesis 11.maijs 2004 13:25
0 0 Atbildēt

Aizvainot ? :) nē, nekādā gadījumā neuzskatu varbūtējo, teorētisko piederību pie kārtībsargājošām institūcijām pie aizvainojošas :) Tā ir tikai mūsu slimīgi domājošās sabiedrības daļas prioritāte - uzskatīt visus "poličus" par maitām :)

125891. viesis 11.maijs 2004 13:28
0 0 Atbildēt

vectra: Konkrētajā gadījumā policista rīcība ir atkarīga no viņa intelektuālajām prāta īpašībām. Pamanot, ka Jūsu auto nav kaut kas kārtibā ar ar obligātajām apgaismes ierīcēm, CP uzdevums nr.1 ir NOSKAIDROT, vai auto ir nodrošīnāts ar t.s. test-kompi, kurš attiecīgi brīdina vadītājus par sekojošiem defektiem. Jā ši ierīce ir, CP pilnībā drīkst izvērtēt iespēju par vadītāja sodīšanu, pamatoti uzskatot, ka defekts bija jāpamana un jānovērš. Ja auto nav apgādāts ar šo testa ierīci, no CP puses būtu tikai un vienīgi korekti aizrādīt par pamanīto defektu, un iespēju robežās - palīdzēt defektu novērst uz vietas. Un nevis draudēt ar augstiem sodiem un pazemot autovadītāju.

125892. viesis 11.maijs 2004 13:31
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ

žēl tikai, ka uz ielām 70% gadījumu sanāk saskarties ar to "poliču" daļu, ko ir PAMATOTS iemesls uzskatīt par "maitām"...

un tapēc tie 30% nepaliek gaisa atmiņā...

125895. viesis 11.maijs 2004 13:46
0 0 Atbildēt

pozitiivais 11.05.2004 13:31

patiesi zheel, ka uz ielaam TIESHI TEVIS satiktie polichi 70% gadiijumu ir bijushi "maitas" :) Tas gan nenoziimee ka shii proporcija ir attiecinaama uz VISU policiju ka taadu :)

125896. viesis 11.maijs 2004 13:48
0 0 Atbildēt

Vectra

Nu nestasti ka viss ir tik briesmigi - mani ziema aptureja uz Jurmalas sosejas pie statoiliem, piebrauca aizmugure mentu masina un iesledza bakugunus. Es apstajos un samejs nak klat - es tapat pajautaju - vai bij nkadas problemas ka apturejat - sis saka, ka jums nedeg aizmugure neviena lampa. Izkapju ara un patiesam nedeg neviens lampa, pat ne numura apgaismojumi. Nu sis saka laikam jau sodit vajadzetu - es saku, bet vai tad nebija iespeja parvietoties lidz pirmajam punktam kur var veikt remontu un vispar prieks pirmas reizes varetu izteikt bridinajumu? Sis bridi padoma un saka - tad brauciet Statoila kas uz prieksu un iztaisiet - es sakun ok un braucu tur. Un principa viss - menti gan ar tur iebrauca vai kafiju padzert vai parbaudit, bet gribu teikt - visu cienu ka palaida, jo es censos tagat paverot vai viss ir ok.

Ta ka visi nav vienadi nekomplexo - viss mainas uz labu.

125897. viesis 11.maijs 2004 13:52
0 0 Atbildēt

Lai slava stukačiem,aizvainotā,nepamatoti apturētā...pilnīgi vai asariņa izspruka lasot...

Apturēja pārbaudīja,viss ok,,var maukt tālāk.Ja kādam no tā nervi bojājas,lai brauc uz dziļiem laukiem dzīvot un ne ar ko vairāk nebraukt kā zirgu un riteni.

125898. viesis 11.maijs 2004 14:03
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ

Katra ziņa ar tiem maniem 70% pietiek, lai mans viedoklis par CP butu tāds kā nu viņs ir ... un mani neinteresē vispārīgi policijas slavinājumi vai visparīga statistika... mans viedoklis veidojas no ta ko es redzi un ar ko es pats saskaros!

Piedod, bet pašlaik tas nu nav diez ko labs...diemžel!

125899. viesis 11.maijs 2004 14:03
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka te visi ir viens prāts ka visi CP nav maitas, tad varbūt izceļam arī tos, kas atbilst savam ieņemamajam amatam...

PS. sakatīt manu komentu 11.05.2004 12:53

125900. viesis 11.maijs 2004 14:06
0 0 Atbildēt

pozitiivais - vai patiesiiba buus cita, ja ieboreesi sev, ka tikai tavi shaurie uzskati ir taisniiba un visi citi ir stulbi?

125902. viesis 11.maijs 2004 14:16
0 0 Atbildēt

pozitiivais 11.05.2004 14:03

tad jau tavs skatiens uz visaam lietaam un procesiem ir visai shaurs... a kur garantija, ka tavs viedoklis nav izveidojies no 3 epizodeem, divaas no kuraam tev bija saskarsme ar "maitaam" ? :) te jau nu sanaak tie tavi gandriiz 70%...

nevar tik shauri raudziities uz pasauli caur sava EGO prizmu :)

125903. viesis 11.maijs 2004 14:16
0 0 Atbildēt

Qued

1.kārt es neesmu teicis, ka visi citi ir stulbi...

2.kārt patiesība ir tāds jedziens, kuru ne tu ne kāds cits man nenodefinēs...bet nesāksim nu te filosofēt...

3.redzesloks tev pasam izskatās ir gana saurs, ja reiz tavs viedoklis veidojas no tā ko tev pasaka citi un savu personīgo pieredzi un viedokli neesi spējīgs nodefinēt...

Nekas personīgs...bet pirms gudri kādam uzdir.st mazliet padoma...

kaut gan ja personīgā viedokļa nav, tad jau grūti padomāt...;o)

125904. viesis 11.maijs 2004 14:20
0 0 Atbildēt

pozitiivais - nu nevajag jau uzreiz krist otraa galeejiibaa (3 punkts, mehehe). Ja tu nesaprati, paskaidroshu: gribeeju teikt, ka ir veerts ieklausiities citu viedokljos, seviskji, ja taveejais kardinaali atskjiras no vairaakuma viedoklja. Ja vien tev nav bail, ka izraadiisies maldiijies.

125905. viesis 11.maijs 2004 14:23
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ 11.05.2004 13:09

Jums maniakaalaas paranojas paziimes... nopietni... varbuut ir jeega pakonsulteeties ar psihoanaliitikji ?

Hmmm, - DeaDMoroZZZ- jums attiecīgi ārkārtīgi izteiktas un profesionālas spējas konsultēt un noteikt diagnozi, kas man būtu jādara. Par CP, tās ir manas negatīvās atmiņas un atmiņa man ir pietiekami laba.

Visā visumā mans mērķis nav sasniegts, tēma ir aizgājusi interpretācijās. Būtība bija sekojoša - ja juristi apgalvo, ka bez iemesla apturēt nevar, es pieņemu, ka varbūt arī nevar un izsaku neapmierinātību. Bet otra puse apgalvo, ka var - nav vienota viedokļa. Ja abas puses nonāk pie slēdziena, ka var, OK, es to pieņemšu un jautājumus neuzdošu.

125906. viesis 11.maijs 2004 14:23
0 0 Atbildēt

Qued

Par kādu vairākuma viedokli Tu runa???

Par autobraucēju vai CP viedokli...;-)

125907. viesis 11.maijs 2004 14:28
0 0 Atbildēt

pozitiivais 11.05.2004 14:16

piekopjot tavu filosofiju iznaak apmeeram taa kaa anekdotee:

Riigaa noris akcija "Vadiitaaji, palaidiisim beernus uz gaajeeju paarejaam!". Pie vienas no skolaam TV intervee RD deputaata kungu, kursh bija akcijas iniciaators:

Reportieris - Kas juus mudinaaja riikot shaadu akciju ?

Deputaats - Nu kaa ? tiiri cilveecisks faktors, vajag disciplineet autovadiitaajus un sargaat muusu beernus !

Reportieris - Un kaadi, peec juusu domaam, buus akcijas rezultaati ? Vai buus panaakumi ?

Deputaats - Domaaju, ka rezultaati neliks sevi gaidiit. Piedodiet, man jaasteidzas uz seedi. Visu labu.

Deputaats ieseezhas dienesta auto un lielaa aatrumaa aiztruacas prom. Divus kvartaalus taalaak vinjsh gandriiz notriec maati ar beernu uz gaajeeju paarejas. Deputaats apstaajas un nolamaajas uz maati:

Deputaats - iibiiioo, skaties kur ej, govs ! un veel ar beernu ! Kur lien ???

Maate - Kaa, vai tad tagad Riigaa nenoris akcija "Palaidiisim beernus uz gaajeeju paarejas" ????

Deputaats sashutis - A man P O O O O H H H H U U U J, MANS BEERNS JAU IR SKOLAA !!!

taadi luuk piiraagi... ja, daudzi uz lietaam raugaas tikai caur sava EGO prizmu...

125909. viesis 11.maijs 2004 14:45
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ

nu gan Tu pilnīgu sviestu salēji...

stāsts un morāle ir ok, bet kāds tam visam sakars ar šo diskusiju?

125910. viesis 11.maijs 2004 14:50
0 0 Atbildēt

pozitiivais 11.05.2004 14:45

staasts ir par to, ka tu centies SAVU pateisiibu nodeeveet par VISPASAULES. :)

125911. viesis 11.maijs 2004 14:51
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ

ok ;o)

Kas ir patiesība?

125912. viesis 11.maijs 2004 14:52
0 0 Atbildēt

pozitiivais 11.05.2004 13:19

sorry, palasi manus komentārus vēlreiz :))

ņeesmu es ne CP, ne policijas nedz arī vispār valsts amatpersona. :)

125913. viesis 11.maijs 2004 14:53
0 0 Atbildēt

pozitiivais - tev shirmis aciim priekshaa?

125914. viesis 11.maijs 2004 14:57
0 0 Atbildēt

Qued

Nē.

Bet vai tev smadzenes pilnīgi izžuvušas?

125915. viesis 11.maijs 2004 15:01
0 0 Atbildēt

Nu jau sākas personiskie apvainojumi;(((

Atkārtošu:

Visā visumā mans mērķis nav sasniegts, tēma ir aizgājusi interpretācijās. Būtība bija sekojoša - ja juristi apgalvo, ka bez iemesla apturēt nevar, es pieņemu, ka varbūt arī nevar un izsaku neapmierinātību. Bet otra puse apgalvo, ka var - nav vienota viedokļa. Ja abas puses nonāk pie slēdziena, ka var, OK, es to pieņemšu un jautājumus neuzdošu.

125917. viesis 11.maijs 2004 15:09
0 0 Atbildēt

Vectra,

Zini, par aptuŗēšanu bez iemesla ir tā, ka kāds "jurists- izcilnieks - teorētiķis" izraka ņo kautkādiem dokumentiem, ka policistam nav tiesību aizturēt cilvēku bez pamata. Nu tad šis pirmrindnieks izvirzīja tēzi, ka CP apstādināšana nozīmē topašu.

Ja paturpina, tad tas pats attiecās uz robežsargiem, kas palūdz Tevi uzrādīt dokumentus (arī nav pamats domāt, ka Tu pārkāp likumu), uz muitniekiem, kas uz robežas Tev palūdz atvērt bagāžnieku u.t.t.

Lieta tāda, ka ir jāšķiro lietas un ar veselo saprātu jādomā līdzi reālajai situācijai un jāsaprot, ka šīs profilaktiskās pārbaudes notiek nevis tāpēc, ka CP, muitniekam, robežsargam u.c. nav ko darīt, bet tāpēc, lai potenciālie pārkāpēji apzinātos iespēju, ka var apturēt auto, ja tas neko nepārkāpj.... un pārbaudīt...

125918. viesis 11.maijs 2004 15:10
0 0 Atbildēt

vectra

šinī saitā visas tēmas aiziet interpretācijās, jo auditorija manuprāt ir parāk raiba (autovadītāji, CP un tīņi kas vēl tik sapņo par auto...;o))

katra ziņa es ar mēdzu apjautāties apturēšanas iemeslu, jo tak gribas zināt kadēļ CP es esmu licies tik aizdomīgs, lai apturētu, ja neko neesmu pārkāpis...

bet atbildes jau nav diezko oriģinālas - "reids", "dokumentu pārbaude" ...

125919. viesis 11.maijs 2004 15:15
0 0 Atbildēt

p.s. vai tik tas jurists-izcilnieks nebija slavenais Džeriņš (sorry, ja kļūdos), kurš ir piekāsis lielu daļu LR pilsoņu (par dažiem konkrētiem gadījumiem zinu noteikti, un pieņemu, ka tie nav vienīgie). Puisis izkasīja daudzas "labas neatbilstības", taču tālāk par tukšu žvadzināšnu un kakas maisīšanu netika.

125921. viesis 11.maijs 2004 15:17
0 0 Atbildēt

Paldies par jūsu viedokļiem - visā visumā pamēģināšu RHINO tjošas paņēmienu. Nākamreiz, kad mani apturēs - jautāšu - Kā varu jums palīdzēt:)))

125922. viesis 11.maijs 2004 15:18
0 0 Atbildēt

Aizbrauciet uz jebkuru Eiropas valsti,tur vispaar celu policisti nevienu neaptur un vispaar vinus pat redzeet nekur nevar uz ielām.Šeit tikai visi par visu nemitīgi tiek sodīti,nejau vadītāji ir vainīgi ka satiksme Rīga nav organizēta ,visi maksā ceļu nodokļus bet nekas nemainās ielas netiek pārveidotas ,bet šī nauda aiziet bedrīšu lāpīšanai katru gadu jo tas taču valdībai ir izdevīgi ,var atmazgāt lielas summas.Es vispār nevaru izturēt šito idiotismu kas te notiek.Labāk ar tramvaju braukāju nekā baroju ar savu naudu šo ceļu "policijas" zelta āderi.

Vai tad amatpersonas tiešām nesaprot ka šajā mazajā un nabadzīgajā valstī iedzīvotāji jau tā ir novesti strupceļā ,bet terors turpinās.

125923. viesis 11.maijs 2004 15:19
0 0 Atbildēt

pozitiivais

Tādu ziņkārīgo dēļ arī veidojas sastrēgumi avārijas vietās, jo visiem vajag piebremzeet un paskatiities uz samiiciitaam mashiinaam vai asinjojoshiem cilveekiem.

Nu ko tev dos, ja uzzinaasi, kaadeelj tevi aptureeja? Veiksi pasaakumus, lai naakamreiz neliktos aizdomiigs?

125924. viesis 11.maijs 2004 15:20
0 0 Atbildēt

viesis 11.05.2004 15:18

pilnīgas muļķības Eiropā esmu turāts neskaitāmas reizes "dokumentu pārbaudei". Īpaši Vācijā.

125927. viesis 11.maijs 2004 15:25
0 0 Atbildēt

Qued

Tu esi stulbs vai tikai izliecies?

125929. viesis 11.maijs 2004 15:31
0 0 Atbildēt

pozitiivais -tev gruuti atbildeet uz vienkaarshu jautaajumu?

125930. viesis 11.maijs 2004 15:32
0 0 Atbildēt

Labi, tauta!!! Beidzat rieties!!!

Nav jau problēmas, ja tevi aptur, pārbauda, vai viss ir kārtībā un, novēlot tev laimīgu ceļu un piekodinot būt uzmanīgam, ļauj braukt mierīgi tālāk, bet, ja es pareizi sapratu, tad dotajā VECTRAS rakstā tika uzsvērta arī pakārtota problēma- policijas patvaļa un nekompetence pret a/m vadītāju un tā jau tiešām ir problēma...

PS. Kā CP darbinieks var sniegt tādas atbildes (Skatīt rakstā minēto dialogu)..... Un tur nekādā gadījumā nedrīkst būt tāda atruna- redz iepriekšējie 100 bija naidīgi noskaņoti.....

125934. viesis 11.maijs 2004 15:44
0 0 Atbildēt

viesis 11.05.2004 15:32

Jā, atruna par 100 iepriekšējiem vadītājiem (lai gan tas bija mans piedāvātais skatījums uz reālo dzīvi), nav adekvāta CP pieļaujamam darba stilam. Rakstā ir visas problēmas saliktas vienā maisā un uzkrautas CP. nu tika jau tā CP nelikumīgi mani aptur un vēl atļaujas borzīt, kad pajautāju (tādu neviennozīmīgu jautājumu).

Godīgi sakot, pēc komentāriem spriežot, man RADĀS iespaids (neapgalvoju, ka tā ir patiesība), ka rakstā ir vairāk vai mazāk, bet sabiezinātas krāsas, jo Vectras dialogi ar CP nekad nav raisījušies(cik sapratu no viņas rakstītā), un tāpēc viņa varētu uztvert arī neitrālu atbildi par uzbraucošu. (protams citāti "tādiem kā Jūs ..." CP izturēšanās vairs nav neitrāla.)

1) Par apturēšanu bez iemesla domas dalās, taču nedomāju, ka tā būtu lieta, deļ kuras vajadzētu stresot, pārdzīvot, kasīties u.t.t. rakstīt rakstus u.t.t. Ja ir vēlme precīzi to noskaidrot, varbūt ir vērts griezties ar iesniegumu attiecīgajās iestādēs, lai izskaidro lietas būtību un ievieš valstī kārtību (pamana to nolādēto likumu)

2) Par uzbraucieniem un nelaipnu attieksmi no CP inspektora puses - raksts ir pamatots (ja nav"izpušķots"), un prātīgi būtu uzrakstīt sūdzību.

125935. viesis 11.maijs 2004 15:47
0 0 Atbildēt

viesis 11.05.2004 15:32

Paldies, Tu tiešām pareizi saprati, es jau domāju, ka liela daļa uztver rakstu savādāk, no tās pakārtotās problēmas jau izriet, ka nevēlos ar CP kontaktēties, tāpēc meklēju iemeslus - ka varbūt nemaz nevar apturēt!!!

125936. viesis 11.maijs 2004 15:50
0 0 Atbildēt

Vismaz kauko dara nevis seezh auto

125937. viesis 11.maijs 2004 15:55
0 0 Atbildēt

Qued

izskatas, ka tu tomer neizliecies, bet esi ....

Lūk atbilde: Sapratīšu policista argumentāciju un pamatojumu kādēļ es tiku apturēts.

Tu atkal jautāsi un ko tad tas man dos? :-)

Un es tev neatbildēšu, jo man piegriezās ar tevi diskutēt, jo Tu nemāki diskutēt... sorry

125938. viesis 11.maijs 2004 15:56
0 0 Atbildēt

Wampirius 11.05.2004 15:44

Nē, nē Wampirius, man ir arī viens jauks gadījums ar CP. Berģos mani apturēja CP, (braucot no laukiem sīcis bija iemidzis un kad viņš pamostas sākas kašķi). Atskrūvēju lodziņu un ar kustībām, pirkstu pie lūpām, parādiju lai CP nerunā. Iedevu visus doc. kurus parasti, pārbaudot viņš tāpat klusējot pielika roku pie pieres no kā sapratu - paldies, laimīgu ceļu... Tā mūsu dialogs beidzās klusējot un sīcis nepamodās;) Uzsmaidīju un aizbraucu.

125941. viesis 11.maijs 2004 15:59
0 0 Atbildēt

Par šo tēmu pēdējo divu gadu laikā iauto slejās ir diskutēts itin daudz, bet konkrēts risinājums nav joprojām panākts. Arī augstāko CP amatpersonu skatījumā konkrēts viedoklis nepastāv. Iznāk, ka viss atkarīgs no konkrētās situācijas uz ceļa, CP darbinieka noskaņojuma , autovadītāja braukšanas stila un braucamā modeļa. Kāpēc no auto modeļa ? Domāju, ka pastāv dažādas nianses, kas ietekmā CP darbiniekus. Protams, CP neapturēs valdības un parlamenta auto , lai painteresētos par TA un OCTA . Toties, cerības uz nelegāla "piecīša" iegūšanu liks apturēt ikkatru auto, kurš redzami vecāks par 20 gadiem. Pats izmantoju divus auto - vai nu BMW e-34, vai Mondeo. (agrāk skorpi). Un dažu gadu laikā statistika viennozīmīga - ar BMW braucot, CP darbinieki aptur daudz biežāk. Kā apturēšanas motīvu 90% gadījumu min OCTAS esamību, 10% iemeslu nevar atrast. Viens mans students CP, pat reiz nokaunināja, ka ar BMW braucot tikai "bandīti"... Bet, neviens CP nav arī "atklāti melojis", ka meklējot zagtu auto. Savukārt, braucot ar fordiem ,bez iemesla apturēts neesmu ne reizi . Pat reidu laikā CP ir atlaiduši bez pārbaudes. Bet, protams, es palieku pie viedokļa, ka jebkurā gadījumā CP ,apturot auto, pret autovadītāju ir jābūt iecietīgam un korektam - SKAĻĀ balsī jānosauc uzvārds un apturēšanas iemesls. Manuprāt, īpaši tolerantam un laipnam CP jābūt pie alkohola testiem. Ja alkometrs uzrāda trīs NULLES, tad CP darbiniekam elementāra pieklajība būtu atvainoties vadītājam par traucējumu, nevis rādīt neapmierinātu ģīmi, kā tas ir vairākumā gadījumu. Tikai tad, mēs visi kopā varēsim domāt par savstarpējas cieņas veidošanos. Arī vairākkārt pieminētajā Vācijā neviens turienes CP darbiniekus nemīl , bet gan ciena tos. Bet tur, ierindas CP darba alga vidēji ir ap 1500 eiro. Par tadu algu uzsmaidīt autovadītājiem 50 reizes dienā ir vieglāk nekā par 150 Ls.

125942. viesis 11.maijs 2004 16:04
0 0 Atbildēt

viesis 11.05.2004 15:18

Nu gan, dēliņ, iebrauci auzās, i ar to Eiropu, i ar to ka satiksme mums nav sakārtota un tas tev kā "nodokļu maksātājam" ļauj pārkāpt un justies nevainīgam.

Tevis pieminētajā Eiropā esmu vidēji 4x gadā, un tici man, tur policiju redzu vismaz 10-x biežāk nekā pie mums - i kur vajag i kur nevajag tajā skaitā. Jā, protams, to poliču professionālais līmenis caurmērā ir augstāks par mūsējo, bet saproti arī pats - kāda mums ir materiālā baze, kāda izglītības bāze, kāda kvalifikācijas celšanas bāze, kāda autovadītaju attieksme, galu galaa ??? mums viss ir sākumstadijā. Kas ir mūsu nieka 5-6 gadi (no brīža kad vispār sāka šo sistēmu kārtot) pret viņu 30-40 un vairāk gadiem ??? Nevar ar burvju kociņa mājienu vienā dienā izmainīt kā poličis, tā vadītājus. Poliči ir tikai spilgts sabiedrības atspulgs, cik slimīga sabiedrība ir - tik pat "jauka" tai ir izpildvara un likumdevējs. Piedod, bet tevis pieminētajā Eiropā (lielākajā daļā, neskaitot Spāniju, Portugāli u.c. dažas valstis, kurās braukšanas kultūru ietekmē citas tradīcijas un citas vērtības, kas saistītas ar nacionalitātes īpatnībām utt) vidusmēra autovadītājs neiedomājas parkāpt noteikumus, un ne jau tādēļ ka baidītos no soda vai bargā policista, bet gan tādēļ ka jau no bērna kājas viņam apziņā ir iedzīts, ieadzunāts, ka tas nav labi un nav pareizi. Pie mums lielākā daļa sabiedrības gan ir sajaukusi trauslas robežas starp demokrātiju un anarhisko visatļautību - tāpēc tāds rezultāts. CCCP un pēkšņa neatkarība pamatīgi sakropļoja vairākām paaudzēm apziņu un tas atsauksēs vēl vismaz uz 1-2 paaudzēm uz priekšu. Tāpēc nav nekāds brīnums ka mantrausība, beskaunība, klaja likuma ignorēšana, nihilisms utt utjp valda Latvijā visur - sākot ar varas gaiteņiem, beidzot ar sētnieku un mājkalpotāju. Un tādi kā tu tam visam atrod attaisnojumu un veicina nelikumību turpināšanos !

Runājot par to ka sūdīga satiksmes organizācija un nodokļu maksāšana atbrīvo tevi no noteikumu ievērošanas vispār izsauc vēmiena pazīmes. Cik cilvēki var būt infantīli ???

125943. viesis 11.maijs 2004 16:04
0 0 Atbildēt

Vectra, tu tikokā pati pateici un apstiprināji, ja apturēšana noris zolīdi un ar cienīgu attieksmi, tad tev nav nekādu problēmu pret tādu faktu. Tad ko tu tā uztraucies par to. Nākamo reizi kad tevi aptur, tu atkal CP darbiniekam pasmaidi :-) :-) un viss būs kārtībā....

PS. Bet tomēr es palieku pie uzskata, ka CP darbiniekam ir jābūt kompetentam un laipnam pret vadītāju, bet ja tiešam savādāk nevar, tad lai ierosina lietu par necienīgu izturēšanos pret valsts amatpersonu un soda visus lecīgos, bet pašam (tb CP darbiniekam) uzvesties cūcīgi vai lecīgi nekādā gadījumā nav pieļaujami...

125944. viesis 11.maijs 2004 16:10
0 0 Atbildēt

skaties POZITĪVAIS nepietaisi bikšeles aiz liela NEPAMATOTA aizkavējuma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

125945. viesis 11.maijs 2004 16:13
0 0 Atbildēt

Cien Kungi un Kundzes!

Celju policijai ka visam VP strukturvienibam pastav ari sava darba instrukcija, ta ir VP priekshnieka pavele nr 22, saucas Celju policijas darba organizeshanas instrukcija! Tur viss siki aprakstits, gan CP darbinieka tiesibas gan pilnvaras gan ta pienakumi! LAsiet droshi, tur ir visas atbildes! Gan kur drikst CP stavet, cik talu no zimes, kados apstakljos drikst apstadinat.... Variet palasit likumu par policiju - tas ir vairak cepures dokuments :))

Neparkapiet CSN - un CP bus ka draugs :))

VP darbinieks

125946. viesis 11.maijs 2004 16:16
0 0 Atbildēt

Neparkapiet CSN - un CP bus ka draugs

Nu bet es tak nepārkāpu noteikumus, par ko tad iet runa, draudzēties kaut kā mums nesanāk.

Vai CP izdota instrukcija ir saistoša man? Tur jau var mainīties priekšnieki un instrukcijas kaut katru mēnesi.

125947. viesis 11.maijs 2004 16:16
0 0 Atbildēt

Dixik, bet vai gadījumā nav tā ka visas VP pavēles un instrukcijas ir viņu iekšēja lieta un mums gar to nav nekādas daļas!?!?!?!? Bet mēs drīkstam atsaukties tikai uz likumiem...

125948. viesis 11.maijs 2004 16:17
0 0 Atbildēt

viesis 11.05.2004 16:10

Tu esi riktīgi asprātīgs...;o)

125949. viesis 11.maijs 2004 16:17
0 0 Atbildēt

Jā, policista attieksmei pret pilsoni ir jābūt vismaz korektai, vēlams- laipnai. Man, pārsvarā ir bijusi saskarsme ar CP, un varu apgalvot, ka 99% gadījumu tā ir bijusi korekta (sods par pārkāpumu nav nekorektas darbības pazīme). Tiesa gan arī es cenšos izturēties korekti.

Cita runa ir par (Rīgas) pašvaldības poličiem, ar kuriem man gan nav nācies saskarties, bet pēc nostāstiem ir dzirdēts, ka vairumos gadījumu viņi strādā nekorekti.

125950. viesis 11.maijs 2004 16:19
0 0 Atbildēt

Tas viss ir Latvijas Vestnesii! Mus priekshnieki njem prieksha tieshi par instrukciju neieveroshanu, nevis par kaut ko citu :((( Mums instrukcijas ir ka bibele!

125951. viesis 11.maijs 2004 16:22
0 0 Atbildēt

Papildināšu Valsts policijas darbinieka komentāru ar norādi, ka minētā instrukcija ir brīvi pieejama NAIS sistēmā, uz parametriem: Latvijas Republika, Iekšlietu ministrija, instrukcija nr.22, 30.12.2003.

125953. viesis 11.maijs 2004 16:22
0 0 Atbildēt

Dixik, tu gribi teikt, ja pavēlē ir rakstīts, ka nedrīkst kontrolēt ātrumu mazāk kā divi cilvēki, bet patiesībā ir tikai viens, tad es drīkstu doto sodu apstrīdēt?!?!?!?

125954. viesis 11.maijs 2004 16:23
0 0 Atbildēt

Dixik 11.05.2004 16:13

Tur jau tā problēma, ka šīs instrukcijas (arī daudzi pašvaldību normatīvie akti) mēdz būt pretrunā ar Likumu. Protams, ka normāli domājošam cilvēkam sastopot normāli domājošu VP darbinieku, kurš korekti un zolīdi izpilda normālu (pamatotu un pārdomātu) instrukciju, problēmas nebūs. Taču atrodas pāris gudīši, kas izdomā "pačakarēt mentus", un VP darbinieks atceras, ka viņam ir lielāka vara, bez tam tā instrukcija ir nepamatoti stulba, un lūk arī ir problēma.

Žēl, bet mūsu sabiedrībā tā notiek.

p.s. VP instrukcija, cik zinu, nav saistoša pilsoņiem, taču pilsoņiem ir saistošs VP pārstāvja lēmums (piem., apturēt automobīli), ja šis lēmums ir saskaņā ar attiecīgo instrukciju ... (tā man šķiet)

125956. viesis 11.maijs 2004 16:27
0 0 Atbildēt

to skeram

Agrak ta bija! Tikai divata. tagad var ari pa vienam, jo mums paradijas moto policiati, tapec izdarija grozijumus, respektivi var patrulet ari pa vienam, diemzhel es ari visai tam nepiekritu. bet vairak no droshibas aspekta.

125957. viesis 11.maijs 2004 16:29
0 0 Atbildēt

pilsoniem gan nav saistoshs, bet ir bet! Lemumam ir jabut likumigam, bet ja CP darbinieks pienjem lemumu parkapjot instrukciju, attiecigi nelikumigu, logiski spriezhot tas lemums nav saistoshs!

125959. viesis 11.maijs 2004 16:32
0 0 Atbildēt

saukshu piemeru - pec instrukcijas CP darbinieki nedrikst stavet uzreiz aiz un pirms zimem: apdzivotas vietas sakums un beigas ka ari atruma ierobezojuma sakums un beigas. attiecigi ja jus apstadina par atruma parsniegshanu uzreiz pec shim zimem, Jums ir tiesibas apstridet to! jo tas rikojes pretrunaa ar savu instrukciju!

125960. viesis 11.maijs 2004 16:33
0 0 Atbildēt

Dixik,

Tad kā tur ir ar to turēšanu bez iemesla. Ir likums, kas nosaka, ka nav atļauts aizturēt bez iemesla (nu tipa, pārvietošanās brīvība u.t.t.), ir instrukcija, kur teikts, ka var un vajag apturēt dokumentu pārbaudei. Likums ir spēcīgāks? tad sanāk ka nevar, jeb ja tiek izdarīts viss pēc instrukcijas, tad nav kur piesieties ?

125961. viesis 11.maijs 2004 16:35
0 0 Atbildēt

Dixik, es prasīju konkrēti par ātruma pārsniegšanas kontroli. Vai viņi drīkst to darīt būdami pa vienam, jo agrāk tā nedrīkstēja...

Paldies par INFO

125963. viesis 11.maijs 2004 16:41
0 0 Atbildēt

Nedriks apturet TL dokumentu parbaudei !!!!! un punkts!!!! Drikst apturet tikaj ja ir aizdomas ja TL vaditajs ir izdariji likumparkapumu un plus citi maznozimigi punkti. Bet no otras puses ja CP darbiniekam ir aizdomas ka TL iz zagts tad piedod - apstajies un uzradi dokumentus! Vot tada lazejka ir atstata CP darbiniekiem. Bet padomajiet cik taja bridi ir tadu ka jums mashinu mekleshanaa? Saprata? Vot ta ari ir ka vienmer formali ir taisniba....

125964. viesis 11.maijs 2004 16:42
0 0 Atbildēt

skeram

Diemzhel ar vienu CP darbinieku pilnigi pietiek lai sodit par atrumu :( Neko nedarisi!

125965. viesis 11.maijs 2004 16:56
0 0 Atbildēt

Dixik 11.05.2004 16:41

Jā nu atbilde mani nedaudz pārsteidza. Skaidrs, ka CP aiz gara laika autiņus neaptur, taču ja katrā konkrētajā gadījumā jāpasaka apturēšanas iemesls, pieļauju, ka tas reāli ir definējams " Nu man bija "čujs", ka kaut kas nav īsti kā vajag".

Cik zinu muita tā strādāja un diezgan veiksmīgi.

Es gan nesaskatu problēmas paredzēt normatīvajos aktos tādu lietu kā dokumentu pārbaudi. Nebūtu liekas diskusijas, un pārdzīvojumu.

125966. viesis 11.maijs 2004 17:04
0 0 Atbildēt

a tie maitas ar tranzitiem drikst aizturet?tipa kads tur no autina esot ar *******oli vicinajies?piebrauca ar mirgalkam,izvilka visus aiz skvarnikiem,tranzita iemeta un uz ucastku uz 6 stundam!*******ole(gazene) staveja masina,atrada!nekadu protokolu,par to ka masinu parmekleja.sastadija tikai aizturesanas protokolu.

125967. viesis 11.maijs 2004 17:04
0 0 Atbildēt

Laikam tiešām labāk būtu paredzēt, ka dokumentu pārbaude ir pamatojums apturēšanai, tad mēs varētu runāt tikai par attieksmi. Arī manā galvā nejauktos domas, ka iespējams CP jau pašā sākumā ir pārkāpis pilnvaras. Visvairāk jau tieši aizskar tas, ka CP paši ļoti daudz ko neievēro, bet no autovadītājiem tiek prasīta atbildība.

125969. viesis 11.maijs 2004 17:25
0 0 Atbildēt

vectra

DeaDMoroZZZ 16:04 ļoti labi pateica - policija ir sabiedrības atspulgs. Policistam ir jābūt lielam ideālistam, lai policijas darba apstākļos ievērotu perfektu toleranci un precizitāti. Diemžēl nav Latvijā daudz tādu cilvēku un vēl mazāk no viņiem iet strādāt policijā. Bet kāds ir tavs priekšlikums - varbūt lai policija, ņemot vērā pašreizējos apstākļus (paši daudz ko neievēro), neprasa atbildību no autovadītājiem?

125970. viesis 11.maijs 2004 17:27
0 0 Atbildēt

Redam 100% taisnība. Šmigoņus citādi neizķert. Vienīgie, kas ķer savādāk, tie ir ceļa stabi un pretimbraucošie nelaimīgie.

125978. viesis 11.maijs 2004 18:22
0 0 Atbildēt

Kaut ka interesanti, ka atbalstat so apturesanu bez jebkada iemesla,tipa vajag kert to sliktos( skaidrs, ka vajag kert un tapec policistiem ir jamacas stradat, nevis cakaret smadzenes normaliem vaditajiem), bet ka tad ar normalu cileku tiesibam, ja aptur GAISA DIENAS laika n-ta reizes( naktis ta protams ir cita lieta) ??? OTRS jautajums, var but tad ari parejiem policistiem laut nakt musu dzivoklos, tapat vien, paskatities vai nav zagtu mantu, vai neglabajam ierocus, narkotikas jo tas tacu ari naktu mums pa labu, daudzus slepkavas, narko dilerus un zaglus nokertu ???

Tresais jautajums kapec sadas nejedzigas apturesanas netiek praktizetas citas valstis, konkreti zinu Danija,Somija,Zviedrija,Cehija un ari Vacija, pedeja ga esmu bijis ar auto tikai reizes cetras vai piecas, bet ari pilnigs klusums ???

125979. viesis 11.maijs 2004 18:24
0 0 Atbildēt

Un tomēr! Es uzskatu, ka pat ja es neesmu pārkāpis, tomēr tas ir pareizi, ka mašīna tiek apturēta un dokumenti pārbaudīti...bet tas...noteikumu punkts, ka var apturēt tikai pārkāpējus...nu saprotiet, tas tika ierakstīts noteikumos tajā laikā, kad dažas amatpersonas iespējams nedaudz bija saistītas ar zagto automašīnu biznesu, nu un lobijs tur tāds bija... Realitāte tomēr ir tāda, ka zog, un zog nesamērīgi daudz salīdzinot ar to pašu veco Eiropu.

125980. viesis 11.maijs 2004 18:32
0 0 Atbildēt

Nu un tu tiesam esi tik naivs, ka uzskati, ka ar tam zagtajam masinam vizinas ta vienkarsi apkatr ? Ja ari vizinas tad jau sen ir citi nr. un normali dokumenti kurus sadas parbaudes musu "gudrie policisti" nespej atkost ? Bet parsvara jau zog, lai izjauktu vai atdotu atpakal pa izpirkumu un nekur ar vinam apkart nebrauka !!!

125984. viesis 11.maijs 2004 18:49
0 0 Atbildēt

******* that Jolki zeljoniji!!!

125986. viesis 11.maijs 2004 19:12
0 0 Atbildēt

to viesis 11.05.2004 18:32

piekritu.

un ka likums pie atgrizsanas ir iesaistitas "amatpersonas".

125996. viesis 11.maijs 2004 22:10
0 0 Atbildēt

Nekur nav noteikts,ka CPistiem ir jānovēl (Laimīgu ceļu),viņš vienkārši var teikt,(UZ DRĪZU REDZĒŠANOS) :) ,jeb (UZ TIKŠANOS) :)

Un raksta autore būs apmierināta..

125998. viesis 11.maijs 2004 22:11
0 0 Atbildēt

nu gan pa dienu sarakstijushi, pusstundu lasiju.

Pantomima ar sici iepatikas:) Ja mani dokumnetu parbaudei aptur, tad es neprasu kapec? bet uztaisu atbilstoshu nevainigi-jautajoshu sejas izteiksmi :) Darkman

126004. viesis 12.maijs 2004 1:38
0 0 Atbildēt

Arī es piederu tai autovadītāju kategorijai, kas cenšas ievērot noteikumus un braukt tā, lai nebojātu dzīvi sev un citiem (tas, protams, nozīmē arī iekļaušanos satiksmes plūsmā, kaut arī mazliet pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu). Un arī man ne reizi vien ir nācies piedzīvot to, ka ceļu policisti aptur pilnīgi bez iemesla. Es tad pieklājīgā tonī pavaicāju, vai esmu ko pārkāpusi, vai ir bijis iemesls mani apturēt, un visos gadījumos esmu saņēmusi laipnas atbildes, ka nē, ka viss ir kārtībā, viens policists pat teica, ka viss ir ideāli. Ātri atdeva dokumentus un novēlēja laimīgu ceļu. Un man nav nekādu pretenziju vai nepatikas - lai jau kontrolē, jo kā gan citādi tos dzērājus lai izķer? Bet vienreiz gan - viens Jūrmalas policists mēģināja "piesiet" man ātruma pārsniegšanu (89 km/st), kas nu pilnīgi noteikti neatbilda patiesībai, jo posmā Kauguri - Jaunķemeri, kur atļautais ir 70 km/st, ātrāk par 75 - 80 km/st nekad arī nebraucu. Kad kategoriskā tonī pateicu, ka tas nu noteikti tā nebija, tad šis arī vairāk neuzstāja - uz muļķi paķert neizdevās.

126006. viesis 12.maijs 2004 1:54
0 0 Atbildēt

man ir bijis no visa gana - esm gan saacis lekties, pirms ments ar mani saak runaat ( piemeram, tada reize, kad shis kaa tarzaans meegjinaja mani izvilkt no 3 joslas uz jurmalenes par 118 radot 5 avarijas situacijas reize ), ir bijushas reizes, kad esmu sacis lekties ar shiem tikai pec tam, kad jutu toni un pilnigi formalu piekasishanos, ( piemeram, 64km/h pusnaktii, pirms kalnciema parvada centra virzienaa, apmeram 100 m pirms zimes 70 ), kaa arii laipnas un argumentetas atbildes par dokumentu parbaudi utml. Vispar ar CP ir ka ar bitem - no shiem neko nevar zinat - var trapiities normal bite, bet var trapities pilniigi sapipejusies, ar kuru vien gribas lekties un lamaties.

126007. viesis 12.maijs 2004 4:16
0 0 Atbildēt

O GOL Mans krustteevs EEriks Jeekabsons ,kurs buudams ,,jmaaciitaajs CIKAAGAA mani kristiija,patlaban ir Iekslietu ministrs Latviaa.Vinjs nu gan zina,kaa un par ko autovadiitaaji tiek aptureeti ASV.Vinjs vareetu so bardaciigo cilveeku pazemosanu likvdeet ar vienu spalvas vilcienu.Tas,kaa policija straadaa Latvijaa,taas ir krievu laiku atraugas.Uz savu bijuso prieksnieku Jaani Zascirinski arii vairs neceru

126008. viesis 12.maijs 2004 4:26
0 0 Atbildēt

O GOL Lai kaa arii ebuutu,ariiZASCIRINSKIS ir tipisks padomju laik cilveesks,lai gan kaa profesionaali veerteej augsti.Varbuut EEriks kautko izdaiis.Vismaz aciimredzamu cuuciibu noveersanaa

126014. viesis 12.maijs 2004 7:17
0 0 Atbildēt

Kaa zinams ministri nak un iet, bet sistema paliek. Katrs ministrs ir centies kaut ko izdarit ar savu jauno slotu, bet parmainas uz labo pusi notiek sabiedribas atveseloshanas kopuma rezultata, nevis konkreta ministra darbibas rezultata. Kaut vai tas pats piemers - atnak ministrs pasaka - nebus vairs nekadas slepshanas pa krumiem un visa sabiedriiba urrraaa!!! Atnak otrs - atruma parsniegshanu nav iespejams efektivi kontrolet bez sleptajam metodem. Nu jau urraa cita sabiedribas dala:)

126034. viesis 12.maijs 2004 9:11
0 0 Atbildēt

Qued 11.05.2004 17:25

Protams, nekādi apstākļi viņiem nav jāņem vērā. Uzskatu, ka nedrīkst sodīt policists, kurš pats pārkāpj virkni noteikumu. Viņš ir POLICISTS -likuma kalps. Da kuram tad vēl, ja ne viņiem būtu jāievēro likumi un noteikumi. Es uzskatu, ka gadījumā ar CP ir otrādi - CP uzvedība, attieksme, likumu ievērošana arī atspoguļojas autovadītājos. Pati esmu redzējusi, ka CP braucot mašīnā runā pa telefonu - kā domā, kā jūtas tie kurus par to soda??? Kāds var to darīt un kāds nevar???? Visiem CP kopumā būtu daudz kas darāms, lai iekarotu cieņu un respektu pret sevi, lai CP lēmums būtu likums un man nerastos jautājumi, ka kaut kāds "iedomīgs", nesavaldīgs CP var tagad noteikt manas tiesības. Es tomēr vados pēc principa, kamēr neesi notiesāts tu tiec uzskatīts par nevainīgu!!!

126050. viesis 12.maijs 2004 10:30
0 0 Atbildēt

Vai ir iespeejams uzzinaat (noskaidrot uz vietas): vai konkreetaa policijas ekipaazha patieshaam ir noriikota noriikojumaa (reidaa) uz dokumentu paarbaudi, ja policists tevi ir aptureejis bez jebkaada iemesla un vieniigaa atbilde uz jautaajuma par aptureeshanas iemeslu ir NORIIKOJUMS

126061. viesis 12.maijs 2004 11:32
0 0 Atbildēt

viesis 11.05.2004 18:22

Esmu vācijā vairākas reizes apturēts dokumentu pārbaudei (ilgākais bija ~30 min, kāmēr pases nočekoja (kam pat ar auto vadīšanu nav nekāda sakara).

Par poličiem dzīvokļos - sorry, CP Tev nakāpj mašīnā (bez Tavas atļaujas), nerakājas Tavās mantās (bez attiecīgas dokumentācijas).

126074. viesis 12.maijs 2004 12:25
0 0 Atbildēt

2 vectra 12.05.2004 09:11

NU policists (juridiski) drīkst sodīt, arī ja pats pārkāpj noteikumus (izņemot, ja pārkāpums attiecināms uz sodīšanas procedūru). Cita lieta, ka policistam nav morālu tiesību to darīt, taču mūsu sabiedrībai morāle un tās tiesības ir tik sveša lieta, ka CP ievērojot visus likumus/normatīvos aktus u.t.t., nespētu izdarīt neko, jo mums jau tauta ir "gudra".

Lai nu kā, bet man nav skaidrs, kāpēc joprojām policijas (īpaši CP) auto masveicā pārkāpj CSN ? vai tiešām apstājoties zem zīmes (ja tas ir vajadzīgs), ir grūti ieslēgt bākugunis ? Nez kā būtu, ja tādam, zem zīmes stāvošam CP auto kāds uzskrietu virsū (ar KAMAZu) ? Bākugunis ieslēgtas nebija, avārijas trījstūris izlikts nebija ... Šī būtu viena no lietām, kas būtu jāsakārto Policijas vadībai - lai policisti bezjēdzīgi nepārkāptu elementārās likuma normas. Domāju, ka maz būs cilvēku, kas noprotestēs, ka piem, netrafaretēts kriminālpolicijas auto stāv zem zīmes gaidot kādu meklēšanā pasludinātu personu. Formāls, bet vajadzīgs pārkāpums. Bet CP patruļas auto jau nu gan varētu novietot 100m tālāk, jeb, vismaz iezlēgt zilās burvju uguntiņas...

126075. viesis 12.maijs 2004 12:27
0 0 Atbildēt

ļoti labi rīkojās Jūrmalas Dome, kad pie CP butkām Slokā un Lielupē, norīkoja strādāt pašvaldības CP, kuru kompetencē ietilpst tikai un vienīgi caurlaižu režīma ievērošanas kontrole. Agrāk šis bija vietiņas (īpaši jau Slokā), kur garlaicības māktie CP darbinieki meklēja visas iespējas tikt pie kāda lieka "piecīša" . Katrs garāmbraucošais tika nopētīts ar dziļu neuzticību, autovadītāju apturēšanas sistēma 24 gadu laikā pie "kontrolbutkām" bija pilnīgi neadekvāta un haotiska. Šobrīd, laimīgā kārtā, jūrmalnieku CP "aktīvai" darbībai palikušas tikai daudzās šķērsielas un krūmi. Veiksmi darbā !

126095. viesis 12.maijs 2004 14:05
0 0 Atbildēt

Nu nu. Gaidit noziedznieku zem zimes... Tas tak tikai lieki pieversis uzmanibu. Pirms gadiem 8 vispar kriminali sudzejas ka nevar nevienu izsekot, jo ieraugot netrafaretu Roveri visiem burlakiem uzreiz bija skaidrs ka tie ir kriminali, jo normali cilveki tos auto nepirka:)))

126100. viesis 12.maijs 2004 14:27
0 0 Atbildēt

Darkman 12.05.2004 14:05

Nu labi, tie ROVER ir īpaši gadījumi, bet kriminālpolicijai jau esot arī astras un askonas un visādi citādi šroti, kas pat tuvu nelīdzinās policijas auto

OK piemērs par noziedznieku gaidīšanu zem zīmes moš bija neveiksmīgs, taču cerams, ka doma bija skaidra - ir situācijas, kurās ir attaisnojama policijas (un citu amatpersonu) likuma pārkāpšana (protams saprāta robežās). Man pat šķiet, ka ir kautkāda atruna, kas ļauj šo - to neievērot, ja tas būtiski nepieciešams uzdevuma pildīšanai.

Tikai žēl, ka Policijas darbinieki nespēj saprast atšķirību starp pārkāpumiem, kas ir pamatoti un tiem, par kuriem savējie nesodīs.....

Cik zinu, Policijas sastāvā ir nodaļa, kas darbojas ar policistu pārkāpumiem. Vai šī nodaļa nevarētu arī "piestrādāt" pie policistu CSN neievērošanu bez attaisnojoša iemesla ?

126118. viesis 12.maijs 2004 17:09
0 0 Atbildēt

Wampirius, kaa tu domaa, kamdeelj tu tiki aptureets Vaacijaa?

Tas bija tamdeelj, ka tavam auto bija c-policijai nepaziistamas nummura ziimes, jebshu tu izdariiji kaadu paarkaapumu, jebshu tava braukshana (manevreeshana) radiija aizdomas CP. Tur nu toch taa pat vien, pat par taa saucamo dokumentu paarbaudi, neviens CP autovadiitaaju neaptur.

126162. viesis 13.maijs 2004 9:35
0 0 Atbildēt

ellnino 12.05.2004 17:09

Nu sorry, Ja Vācijas policijai nav zināmas LR Nr zīmes, tad tādiem policistiem tur nav vietas. Arī braukšanas stils man nav "padomju sportiskais", un seja pēc bandīta neizskatās.

Bez tam , ja es neizdarīju nekādus pārkāpumus, vai policijai ir tiesības mani uzskatīt par potenciālo pārkāpēju, tikai tāpēc, ka manam auto ir LR (citas valsts) Nr. zīmes?

Domāju, ka Policija visur dara savu darbu, un situācijas, kad aptur bez manāma iemesla, ir visās valstīs un tas, manuprāt, ir normāli. Iespējams, ka idotu zemē - ASV ir savādāk, kaut kur pa TV redzēju, ka ASV policija vairākas stundas sēdēja astē autiņam, kas bija ar narkotikām piekrāmēts, līdz brīdim, kad šis ČSN pārkāpa (jo bagažniekā esošās mantas neredz). Nu vai tas nav murgs ?

Nezinu, man nan problēmu apstāties, parādīt dokumentus, iepūst trubiņā, sadzirdēt savu "laimīgu ceļu" un doties tālāk. Es to neuzskatu par aizturēšanu un manu cilvēktiesību ierobešošanu. Skaidrs, ka CP mani sāks vilkt uz alkohola testu slimnīcā, un tur izrādīsies 0 promiles, rakstīšu "zajavu" un prasīšu publisku atveinošanos (ja neizdoesies uz vietas pierādīt savu taisnību), bet tiktāl, cik viss notiek civilizētā līmenī, esmu gatavs sadarboties ar tiesībsargājošām iestādēm.

126214. viesis 13.maijs 2004 15:18
0 0 Atbildēt

Izlasīju NAISĀ to IeM izdoto CP "darbības instrukciju". Manā - likumdošanas tehnikas speciālista skatījumā - ļoti vāji, nekonkrēti un virspusēji izstrādāts dokuments. Nedomāju, ka visi CP darbinieki to ir lasījuši. Vienīgais, pārsteidza fakts, ka uz ceļa strādājošajiem Cp darbiniekiem, kā izrādās - ir paredzēta arī kontrole. Tas gan būtu labi ! Bet, cerams ka pašreizējais ministrs Jēkabsona k-gs, liks šo dokumentu pārstrādāt un konretizēt .

126260. viesis 14.maijs 2004 9:30
0 0 Atbildēt

Wampirius, neka personiska, tadle nenem launa.

Man ari nav probzu sadarboties ar ieks. min. strukturam., bet tu esi nogajis no temas, jo raksts bija par to, ka pusdebilais cp neievero LR normativajos aktos noteikto kartibu un par pieklajibu nemaz nerunasim. Kamer bus tadi, kas bez varda runas, un pofig kada ir kartiba daris to, ko cp teiks ( putis truba bez protokola utt.) no cp idinjiem neko labaku nesagaidis. Protams, visi stradajosie ieks cp nav idinji, bet diemzel tadu ir maz.

126368. viesis 14.maijs 2004 22:21
0 0 Atbildēt

Visiem tak skaidri zinaams,ka CP,veicot "dokumentu paarbaudi" tikai cer PIEPELNIITIES uz aizmaarshiigo reekjina,nejau vinjiem baigais ceelais meerkjis nokjert kaadu autozagli! NEESIET TACHU NAIVI!!

p.s.arii mani kaitina shiis beziemesla apstaadinaashanas,jo uzdzen stresu- vai tieshaam es kaut ko paarkaapu??...

126383. viesis 15.maijs 2004 13:48
0 0 Atbildēt

viesis 14.05.2004 09:30

Jā, OK, raksta tēma ir "nobīdījusies".

Par CP-idiņiem, Nezinu, man kautkā nav bijušas problēmsituācijas. Protams, ka sekoju līdzi, lai man "nekāpj uz galvas", taču arī filtrēju notiekošo un izturos korekti un pretī saņemu korektu attieksmi. Spriežot pēc raksta, neesmu pārliecināts, ka jautājums " kāpēc mani apturēja? " skanēja atbilstoši pieklājīgi-laipnā, vai korektā tonī. Visticamāk (mans pieņēmus), ja intonācija bija "a nu, ka mudak, pakasīsimies, ka tu pārkāp likumu..." Vienā no komentāriem bija minēts piemērs, kur autovadītājs uzdod šwo jautājumu un saņem pretī korektu atbildi. Viss ir atkarīgs no savstarpējās attieksmes ... Es necenšos čakarēt CP, ja viņi nečakārē mani.

126385. viesis 15.maijs 2004 13:56
0 0 Atbildēt

viesis 14.05.2004 22:21

Tu tā labi zini, ka CP dodas uz darbu, lai "uzvārītos" ? Man, domāt, ka nekāda "varka" nesanāktu, ja nepiedāvātu... un vai ir mērķis uzvārīties es arī neesmu pārliecināts (protams, ka gan jau ir daži "indivīdi").

Nedomāju, ka "a priori" varam pieņemt Tevis rakstīto.

127328. viesis 20.maijs 2004 15:23
1 0 Atbildēt

mani arī satrauc apturēšana bez iemesla. jo piespiedu kārtā stājoties, papildus tiek deldētas bremzes, rodas degvielas papildus patēriņš. kas to man kompensēs? vai tā pati valsts, kas akcīzi un pvn tikai lūko no mana maciņa izkāst?

130918. viesis 20.jūnijs 2004 22:56
0 0 Atbildēt

Aptur tādēļ, ka meklē zagtās automašīas.

130999. viesis 22.jūnijs 2004 12:04
0 0 Atbildēt

Neēsmu pret apturēšanu, bet CP vajadzētu būt pēc iespējas laipnākai. Neēsi pazemīgs, mācies pazemību !

sh57

janka 2.oktobris 2015 21:36
0 0 Atbildēt

menti-sukas-pidari-pogainie,ka nu kursh vinjus sauc ,patiesham nezinu nevienu kas teiktu par vinjiem ko labu,ziniet kapeec ,tapec ka mees cilveeki esam cik labi tik slikti 50/50 par labajiem 50% mums paldies neteiks eviens ,bet par sliktajiem 50% mees kkaa tomeer maksaasim ,

man piemeeram menti kontaa naudu neieskaita ikreiz kad man ar masinu un dokjiem viss ir ok,tad kaapeec man buutu jaaamaksaa par to ka naw kkas kartiibaa :D :D

janka 2.oktobris 2015 21:42
0 0 Atbildēt

izturies pret CP taa ka tu iztureetos pret sevi.

ja ir lecigs gailis,tad teelo to pratiigo ,izturies ka ikdienas cilveks izdoma staastu kuram pats ticeetu ,un ari CP noticees.

! ! ! 3.janvāris 2016 0:06
0 0 Atbildēt

Tos barokļus ir jāliek pie vietas kā to dara ukrainā krievijā baltkrievijā u.t.t Tikai ar videoreģistrātoru !!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti