Par drošu satiksmi Baltijā un Eiropā! 7

 
13.maijs 2004 3:17

2004.gada 29. un 30.aprīlī Rīgā notika 1.Starptautiskais forums "Satiksmes drošība Baltijā un Eiropas Savienībā". Forumu organizēja Rīgas Stradiņa Universitāte (RSU) sadarbībā ar valsts un pašvaldību iestādēm un LR Satiksmes biroju.

Pirmo reizi, lai kopīgi skatītu un risinātu jautājumus par ceļu satiksmes drošību, tikās tik plašs iesaistīto speciālistu loks. Forumā piedalījās Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Veselības veicināšanas centra, Narkoloģijas valsts aģentūras, Valsts Tiesu medicīnas ekspertīzes centra, Katastrofu medicīnas centra, Rīgas Stradiņa Universitātes, LR Satiksmes biroja, Ceļu policijas, Latvijas Automoto biedrības, ministriju, prokuratūru, policijas, pašvaldību, augstskolu, slimnīcu, autoskolu, apdrošinātāju un citu institūciju pārstāvji. Forumā tika apspriesti Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Krievijas, Ukrainas un Latvijas speciālistu ziņojumi.

Foruma uzdevums - iegūt pēc iespējas vispusīgu informāciju un kompleksi aplūkot ceļu satiksmes drošības problēmas Baltijas valstīs un Latvijā. Baltijas valstu speciālisti kopā ar citu valstu pārstāvjiem dalījās pieredzē un sprieda par satiksmes negadījumu skaita, traumatisma un letalitātes mazināšanu. Foruma galvenās tēmas bija: likumdošanas un sociāli ekonomiskie aspekti, medicīniskie un sociālās nodrošināšanas aspekti, ceļu satiksmes negadījumu izmeklēšana un iztiesāšana.

Foruma mērķis ir panākt un veicināt sadarbību starp foruma dalībniekiem - visām institūcijām, kas organizē un piedalās ceļu satiksmes drošības nodrošināšanā, lai samazinātu ceļu satiksmes negadījumu (arī traumatisma un nāves gadījumu) skaitu un veicinātu drošu ceļu satiksmi Latvijā, Baltijā un Eiropā.

Ceļu satiksmes drošība valstī un Eiropā kopumā ir viens no galvenajiem iekšējās drošības aspektiem, tādēļ foruma organizētāju mērķis ir panākt valsts un ES likumdevēju un valdību atbalstu šo jautājumu risināšanai, saasināt sabiedrības - satiksmes dalībnieku uzmanību, celt viņu apzinīgumu un iniciatīvu, kas vērsta uz savstarpēju palīdzību un cieņu ceļu satiksmē, veidot satiksmes drošības kultūru.

Ceļu satiksmes negadījumi, kuros ir cietušie, pēdējos gados Latvijā ir ap 5000, ceļu satiksmes negadījumos ievainoto cilvēku skaits 2002.gadā - 6300. Alkohola reibumā izraisīto negadījumu īpatsvars no ceļu satiksmes negadījumu kopskaita - 17.8%. Jau vairākus gadus Baltijas valstis ir pirmajās vietās Eiropā satiksmes negadījumos bojā gājušo skaita ziņā, bet Latvijā ik gadu iet bojā vairāk kā 500 cilvēku.

Foruma noslēgumā tika pieņemta Rezolūcija ar aicinājumu Baltijas valstu valdībām un ES kompetentām institūcijām uzsākt neatliekamu un kompleksu problēmas risināšanu. Foruma dalībnieki cer, ka p iesaistot plašu speciālistu un sabiedrības uzmanību pieredzes apmaiņā un vispusīgā jautājumu izpētē, kas saistīti ar ceļu satiksmes negadījumiem un satiksmes drošību Baltijas valstīs un Eiropas Savienībā, tiks risinātas aktuālās satiksmes drošības problēmas.

 
Visi komentāri
 
126141. viesis 13.maijs 2004 7:12
0 0 Atbildēt

Varbuut autovadiitaajiem ieviest "sauso" likumu? Iepeerkoties paaredveeja jautaa Vaardu,. Uzvaardu un skataas vai 21 gads un va nav vadiitaajs. Tas buuru barbariski, bet efektiivi :). Pats laikam ar nedzertu. Tachu vienmeer atradiisies draugi NEvadiitaaji, kas izpaliidzees:). Taa ka - fufelis man te vien sanaaca:D.

Monologs.

126142. viesis 13.maijs 2004 7:36
0 0 Atbildēt

icix - narkomāns. Dubļ oģin.

Ja jau nedzertu, ko tad lieto, ka domā, ka avārijas rodas galvenokārt no šmigas? :-D

Sanāca bars cilvēku un izdomāja, ka jāpadomā.

126145. viesis 13.maijs 2004 8:18
0 0 Atbildēt

Sadarbība nevedās, jo valdībai kustības drošība neinteresēja. Neviena no ministriem nebija, jo ceļu satiksme nav tās attiecības, kuras būtu jāuzlabo.

Par to liecināja rezolūcija, kuru pieņēma pēc kompartiju parauga, lai nevienam nekas nebūtu jādara, nebūtu jāuzlabo un nevajadzētu atbildēt.

126211. viesis 13.maijs 2004 14:42
0 0 Atbildēt

mes esam to nākotne

126218. viesis 13.maijs 2004 16:06
0 0 Atbildēt

Vaina nav muusos, kaa autobrauceejos, bet gan muusu celjos!!!!

Kur veel Juus eiropaa esat redzeejushi, ka kreisos pagriezienus taisa no kreisaas(aatraakaas) joslas??? Tas tikai viens no piemeeriem!! Taa pat neriktiigi sareguleeti krustojumu luksafori un celju apziimeejumi(peedeejaa laikaa saak paraadiities:) )????

126293. viesis 14.maijs 2004 11:06
0 0 Atbildēt

šīs notikums būs visiem laba mācība

126297. viesis 14.maijs 2004 11:14
0 0 Atbildēt

Ja polnastju za!!!Kruto blin!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 23

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 

Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju (precizēts 15.04, plkst: 10.00) 30

Piektdien Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

Mazda gatavo CX-80 Eiropas tirgum (+ VIDEO) 3

Japānas autobūves uzņēmums pieteicis krosoveru CX-80, kas Eiropas tirgū pasūtīšanai kļūs pieejams jau pēc dažām nedēļām. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti