Gājēji kļūst arvien nekaunīgāki 88

 
14.maijs 2004 0:06

Ja pēdējā laikā šķiet, ka autovadītāju braukšanas kultūra ir uzlabojusies - gan piespiedu, gan brīvprātīgā kārtā, tad par gājējiem atliek vien šausmināties un nopūsties.

Katru dienu man iznāk braukt pa Brīvības ielu garām TP Alfa abos virzienos. Tur cilvēki, it sevišķi nedēļas nogalē, sapirkušies labumus, skrien mājup par savu drošību daudz nebēdājot. Nekas neparasts nav pārskriet 5 joslu brauktuvei uz trolejbusa pieturu "pa taisno". Dažu vecu māmiņu skrējiens gan atgādina parodiju par tēmu, bet ko tur lai dara... Pagājušajā sestdienā, kad pats stāvēju pie gājēju pārejas, kas aprīkota ar luksaforu, pēkšņi blakus stāvošajiem uznāca masu psihoze un tie vienā solī devās pāri ielai pie sarkanā signāla. Iespējams, to veicināja apstāklis, ka no pilsētas puses neviena automašīna tobrīd nebrauca. Toties, lai iegrieztos TP Alfa, ar ieslēgtu kreiso pagriezienu mašīnu rinda no Juglas puses sniedzās krietni aiz gājēju pārejas. Kad "huņņu orda" sasniedz šo rindu, domājat, viņi apstājās, lai palaistu automašīnas, kas šo rindu apsteidz pa labo malējo joslu??... Nenieka! Skats, kad pūlis pašķīda, paldies Dievam, ne automašīnai ietriecoties, bet gan no ātrās palīdzības sirēnas, kuru ieslēdz 50 cm attālumā no auss, bija lielisks. Vakar jau kuro reizi novēroju situāciju, bet pirmo reizi man nācās tā bremzēt: iebraucot Ropažu ielas sākumā (vai, ja jums labpatīk, beigās, ja skatāmies pēc māju numerācijas) jāšķērso gājēju luksafors, kas paredzēts, lai no tramvaja pieturas nokļūtu pāri ielai. Deg zaļā gaisma braucējiem, gājējiem, protams, sarkanais. No pienākušā tramvaja ļaudis izbirst un, neskatoties ne pa labi, ne kreisi, "dur" pāri uz to pašu Alfu pēc ēdamā... Nu kam tev zārkā ēdamais? Tad man vēl piečakarējās kaut kāds ārzemnieks, rādot savu apliecību, ka policijā vai kur tur strādā, sāka mani mācīt, ka, redziet, tā jau nevar braukt, paļaujoties, ka gājēji apstāsies, vajagot nobremzēt utt. un vispār tas luksofors tur nav jāņem vērā... Dzīvība tak esot tas vērtīgākais. Es domāju - cilvēkiem, kuriem par savu dzīvību svarīgāks un vērtīgāks ir mirklis, ko tie iegūst, nenogaidot līdz atļaujošajam signālam, ir grūti kaut ko piedāvāt. Es dzīvoju šo vienu dzīvi un negrasot to nostāvēt pie zaļā luksafora signāla, lai neprāši paspētu savās darīšanās.
 
Visi komentāri
 
126233. viesis 14.maijs 2004 1:01
0 0 Atbildēt

Pilniigi piiekriitu... bet pats labaakais ir jaunaas maaminjas, kuras papriekshu izstumj ratinjus uz braucamaas daljas un tikai peec tam saak skatiities vai nu tikai kaads nebrauc.............. ja veel gadaas 2 kopaa( sit bazaru), tad vispaar ir vaaks....................

126236. viesis 14.maijs 2004 1:24
0 0 Atbildēt

he he labais par to paartiku :-)

126238. viesis 14.maijs 2004 6:18
0 0 Atbildēt

Žēl, ka raksts nav parakstīts, gribu kaut virtuāli paspiest roku autoram(ei). Laba valoda un, vispār, saistoši uzrakstīts. Prieks lasīt!

Sirdi silda arī tas, ka kāds par šo tēmu runā arī no autovadītāju viedokļa. Pats vienmēr apstājos pie sarkanā, arī, kad esmu gājējs. Bet policistu apliecības man nav, tādēļ aizrādīt aunu baram, kas nesās pāri pie sarkanā, man nav pilnvaru. :-(

126246. viesis 14.maijs 2004 8:46
0 0 Atbildēt

nja cepuri nost raksta autora prieksa!!! tiesam labi viss aprakstits par tiem stulbajiem aunu bariem, un vis vairak mani pasu besii ara tas jaunas maminjas,kas pirmkat stum iespejama nelaine savu mazuli,taka tadi bezsmadzenju radijumi !

126248. viesis 14.maijs 2004 8:56
0 0 Atbildēt

Autors rullē !

Nav ko piebilst, pilnībā piekrītu.

126250. viesis 14.maijs 2004 9:05
0 0 Atbildēt

He, apmeklēju autora nosauktos krustojumus visai bieži un jāatzīst, arī esmu novērojis līdzīgas situācijas visai bieži, tur kaut kāda speciāla aura laikam :) Bet kopumā šis tomēr ir gadījums, kad diskutējam par skabargu cita acī, neievērojot baļķi savā (autovadītāja). Gājējs tomēr visai minimāli apdraud autobraucēja dzīvību... Velobraucēji un gājēji Rīgā tiek principāli žmiegti un tie nav atsevišķi krustojumi, bet princips, kas izpildās vienmēr un visur (kaut vai šodien no rīta gāju pa Vecrīgu, tur ir dzīvojamā zona, jūs domājat, kāds tur laiž gājējus vai brauc uz 20 km/h?)

126251. viesis 14.maijs 2004 9:07
0 0 Atbildēt

SPARTAK un HZB

Un ko juus teiksiet par to kad es kaa jaunais teetis stumju ratinjus pari gajeeju parejai un lopi nogriezhoties uz shis ielas i nedomaa mani palaist paari vai veel labaak - autinji kad vinjiem sarkanais, sastajushies uz gajeju parejas (kaut gan nav nekadu korkju pari krustojumam) taa ka es pat pie zaljaa nevaru tikt paari??? Tajaa briidii dotos eksemplarus gribas nosist!

Ar cienju

Gan teevs, gan autobraucejs, gan kajaamgajeejs.

126253. viesis 14.maijs 2004 9:15
0 0 Atbildēt

ir ir raapulji *******ji. bet nu ko dariit? ... braukt ar shusi virsuu nevar, bet taa meedzu dariit- eju taisni pa joslu ar tauri un taalajiem un ceru ka paleks malaa... nepalekt- buus baigie suudi!

126254. viesis 14.maijs 2004 9:16
0 0 Atbildēt

Loti sakarigs raksts, reti tadi raksti ir sastopami.

Izlasot rakstu, gribas jautat tiem cp prieksniekiem, kur tad ir ta solita cinja ar nekaunigiem gajejiem.

Vai nav palicis runas limeni, un reali cp ir pofig uz tiem gajejiem, ka tik kadu pieciti izraut no autovaditajiem, da i kartejo reizi paspidet ar savu tupumu un neaudzinatibu.

126257. viesis 14.maijs 2004 9:29
0 0 Atbildēt

hehe, jaa, raksts ir labais :) cepuri nost.... ir viens labs variants kaa var drusku pabiedet gaajeejus - mazu gabalinju no vinjiem braucot, nospiest sajugu un riktigi uzgazet. vecaas tantinjas parasti uzreiz paliek tramigas un palec nost :))))

126258. viesis 14.maijs 2004 9:29
0 0 Atbildēt

Malacis! Labs raksts. Ne ko pielikt vai noņemt... Sev un citiem man līdzīgiem vēlu disciplinētus gājējus.

126259. viesis 14.maijs 2004 9:30
0 0 Atbildēt

Johaidii, man bija taads gadiijums. Bruacu pusseptinjos vakaraa pa Briiviibas ielu no centra. Pie artileerijas ielas, pretii Laimas veikalam, no Laimas veikala puses ielu sskkeersoja kaut kaads viirs. Es vinnju ieraudziiju 10 m attaalumaa, jo braucu pa labo joslu, kreisaas joslas autonsh man neljaava vinju ieraudziit. Uzrezi sapratu, ka ar vinju nav kas kaartiibaa, jo vecis vilka paari Briiviibenei, neskatoties ne pa labi, ne pa kreizi. Saaku bremzeet un taureet (bija ziema) , taccu izvairiities nepaguvu - vecis ieskreeja man autinajm saanos. Es apturu, ar triicoshaam rokaam izkaapju, domaaju, liikji, apklaati ar palagiem, policija. Izradaas, vecis pieceljaas kaajaas un velk projaam un mani pat nepaskatoties. No taas reizes es veel joprojaam esmu lloti nervozs attieciibaa uz gaajeejiem.

126261. viesis 14.maijs 2004 9:35
0 0 Atbildēt

lidzigs gadijums bija arii krastmala, kad divi vechuki veel ar kaut kadiem stumjamajiem ratiem izdomaja vilkt pari visai ielai. ne tur gajeju pareja nekas. vel nobrinijos kaa tur autinji nesalikas, jo jaabremzee bija riktigi :)

126262. viesis 14.maijs 2004 9:35
0 0 Atbildēt

Piekrītu autoram. Pašam vakar aiz krustojuma Brīvības iela- Biķernieku iela bija kautkas līdzīgs. Braucu virzienā uz Teiku, un pēc krusta, metrus 30 no gajēju pārejas, pāri ielai stum viens vecais zoons, bet tik kruta, ka vispār neskatās kas notiek uz ielas. Kustības virziens bija apmēram 45 grāgu leņķī brīvībenei, protams ar muguru pret tuvojošām automašīnām. Skats labs, kad divas joslas, tiko uzsākušas braukt, pēkšņi liek pa mēmajiem. Un Jūs domajas ka viņš kaut paskatījās? NE VELLA!!!!

126263. viesis 14.maijs 2004 9:45
0 0 Atbildēt

Gaajeejus tak nesoda, tjipa - nav no vinja ko panjemt. Kedaam tak arestu neuzliksi, vai ne?

126265. viesis 14.maijs 2004 9:50
0 0 Atbildēt

Autoram, laba valodiņa, prieks lasīt:)

Es arī nesaprot, kāpēc nesoda gājējus, jo visu ko piedzīt no viņiem var tik pat labi, kā no vadītājiem caur tiem pašiem "ļaunajiem" tiesu izpildītājiem. Un mācīsies viņi daudz ātrāk, vajag tikai pāris akcijas un kādi 80% sapratīs, ka nav vērts par, piemēram, piecīti šķērsot ielu neatļautā vietā. Protams nedaudz jāiespringst arī RD, lai maģistrālās ielas fiziski nebūtu iespējams pāriet neatļautā vietā. Atceros Zviedrijā tāda veida ielas kā Krasta vai Brīvības nemaz nevar pāriet, jo ir žogs un rāpties tam pāri nenāk ne prātā.

P.S. kad mašīnai bija nolūzis izpūtējs neviens gājējs pat atļautā vietā negribēja pierādīt, ka viņam ir taisnība, laikam, baigi ''launi izklausījās:)

126266. viesis 14.maijs 2004 9:56
0 0 Atbildēt

Raksts labs, bet problemetiski ir netikai gajeji, bet arii velosipedisti. Vakar vakaraa Kastranes un Ieriku krusta kopa ar bebi (5g) mierigi izkapju no 17 trolja nogaidu zaljo un eju pari, par cik tur no visam pusem gajejiem ir zalais palaizhu bebi no pus ielas lai skrien. Te paksnji no trolje aizmugures paraadaas velo un mauc ta riktiigi, nu knapi bebis apstajas un tas velo izvairijas, kad sho nolamaju ka brauc uz sarkano shis vel lepni atcirta ka braucot ka gribot. Nu tadus arii vajedzetu apdauziit nedaudz. Un vispar velo (tiesa ne visi) besii araa vai braucu ar mash vai eju kaajam. Reals drauds veseliibai.

126267. viesis 14.maijs 2004 9:56
0 0 Atbildēt

Un aizturēt gājēju ar lāgā nevar, ja nu tas mūk, neiesi tač skriet šamējam pakaļ, bet ja autovadītājs mūk no menta, tad vēl vairāk sodos var iekasēt, tapē menti čakarē tikai mūs..

126269. viesis 14.maijs 2004 9:57
0 0 Atbildēt

Loti labs raksts

126270. viesis 14.maijs 2004 9:59
0 0 Atbildēt

nu, tādi gadījumi, kad kāds lops nes pāri ielai pat NEPASKATOTIES ne pa labi, ne pa kreisi ne vienā brīdī, ir sastopami gandrīz katru dienu !!!!! nesen man pat kreiso spoguli

atlocīja uz aizmuguri jo vienam āzim kļuva pārāk šauri uz ietves, tad nu šis p o hu j ā pēkšņi izleca uz brauktuves...tam lopam paveicās ka spogulis netika salauzts a to viņš atrautos, maita !!!!

126271. viesis 14.maijs 2004 10:00
0 0 Atbildēt

Kādreiz biedēju sliktos gājējus ar sajūga un gāzes metodi, viens skuķēns ar augstpapēdenēm klupdams krisdams pa bruģi aizskrēja, bet tagadējai mašīnai, jai dabūtu ārā kaut kādu troksni, jāgriež motors aiz 6K, un to nav laika izdarīt.

Viens sīkais aŗī caur intensīvu satiksmi man priekšā izskrēja, pat nepaskatījās, kad liku pa mēmajiem un tauri, labi, ka braucu lēnām.

126273. viesis 14.maijs 2004 10:05
0 0 Atbildēt

Mashiic

Fig atrautos, esmu redzējis, kā gājējs mūk, kamēr atsprādzējies, kamēr avareikas, vurvis atver, tikmēr jau *******ass gabalā. Man pagājušonedēļ vispār jautrs gadījums bija, vilku pa ielu, pretī nāk trīs mazgadīgās ar ratiņiem, dauzās, un vienā brīdī rati pasprūk vaļā un ripo šķērsām pāri brauktuvei. Sabremzējos normāli, jo pirms tam ar aizdomām skatījos uz viņu aktivitātēm, pakratīju pirkstu, bet šīs, it kā nekas īpašs nebūtu noticis, savāca ratus un aizgāja tālāk pa ielu. Džekam purnā būtu iedevis, bet ko šmīzām padarīsi?

126274. viesis 14.maijs 2004 10:07
0 0 Atbildēt

Besī tie rāpuļi kuri taupa sekundes un riskē ar savu veselību

Nu piemēram stāv viens tāds pie gājēju pārejas un kad es esmu 20 m attālumā šis sašķoba naidīgu seju un tā nedroši sāk līst uz gājēju pārejas, kaut labi redz, ka aiz manis nav neviena autiņa 1 km attālumā. Man nākas bremzēt palaist šo ībli lai šis demonstratīvi lēni varētu pāriet pāri ielai piedevām kaut ko nopurpinot manā virzienā.

Vai tiešām nevar pagaidīt sekundi un ielu škērsot vēlāk neriskējo ar savu dzīvību?

126279. viesis 14.maijs 2004 10:17
0 0 Atbildēt

NU man liekas ka ar spoguliti uzsautu sitiem ,tad ilgi nesedetu un neskrietu pari ielai ,tika izel spogulisa ,tas bus jabrauc uz shrotu meklet :) bet maciba es domaju butu ,es tur ari netalu dzivoju pie tas alfas un tiesamm tur cilveki neskatas tikai duj pari ielai .

126280. viesis 14.maijs 2004 10:17
0 0 Atbildēt

Imka

Tās ir viņu tiesības, nebojā sev noskaņojumu.

126281. viesis 14.maijs 2004 10:20
0 0 Atbildēt

Man mašīnā ir mīksts gumijas steks ar siksniņu, var iesēdināt kādu blakus, lai tur gatavībā un braukt tuvu garām gājējiem, kas lien ne tur pāri un tikai izbāzt to pa logu. Domāju, atrautos ne pa jokam, un spogulītis ietaupītos :-)

126282. viesis 14.maijs 2004 10:21
0 0 Atbildēt

Pats braucu ar motociklu un tiessi braucot ssajaas vietaas ir probleemas. Nepietiek ar to ka autovadiitaaji neredz bet gaajeeji domaa ka man ir superbremzes, dur tik pie sarkanaa. Bija gadiijums: man blakus pa labo joslu brauc mikrinns un te peekssnni kaads gaajeejs izdomaajis ka paspees izskriet pirms mikrinna paari ielai, protams mani neredzeeja, rezultaats man izbīlis un gaajeejs palika starp mani un mikrinju, bail iedomaaties kas buutu ja 1m uz priekssu vai atpakall. Vajadzeetu tos gaajeejus patrenkaat un dubultot sodus, taapat kaa tas notiek ar autvadiitaajiem. CSN ir jaaieveero

126283. viesis 14.maijs 2004 10:22
0 0 Atbildēt

To Cartman Tev pasham noraus roku, vai kadreiz esi pameginajis leni braucut uzsist kadam pa plecu no mashinas?

126288. viesis 14.maijs 2004 10:31
0 0 Atbildēt

Solao

Es taču muldu, neviens tādu stulbību nedarīs. Tas jau ir tik pat gudri, kā debīlie teksti par lodītēm stiklā.

126289. viesis 14.maijs 2004 10:40
0 0 Atbildēt

Cartman_626

Uh nomierinaji, vereeshu staigaat mierrigi :))

126290. viesis 14.maijs 2004 11:01
0 0 Atbildēt

veidosi jaunas idejas!

126291. viesis 14.maijs 2004 11:02
0 0 Atbildēt

he, raksts labs...situācija ļoti atpazīstama netrūkst nevienā Latvijas pilsētā...bet draugi mīļie, Jūs zināt CSN un pareizi, ka tas ir jāievēro, bet tie gājēji tak nezin...un kad bode ir priekšā daļa tautas vienmēr nonāks transam līdzīgā stāvoklī durot uz savu mērķi...

126292. viesis 14.maijs 2004 11:03
0 0 Atbildēt

Auto rulle!!!!

126294. viesis 14.maijs 2004 11:11
0 0 Atbildēt

tACKI ETO KRUTO!!

126295. viesis 14.maijs 2004 11:12
0 0 Atbildēt

Tackio eto kruto!!!

126296. viesis 14.maijs 2004 11:13
0 0 Atbildēt

Tā jau ir - gājēji vasarai iestājoties + vēl zinot, ka CP būs "advokātu lomā" , kļuvuši parāk bezkaunīgi. Nerunāsim par gājēju gauso pārvietošanos krustojumos un zebrās - ar kustību traucējumu slimības pazīmēm ,šķiet, slimo liela Latvijas iedzīvotāju daļa, īpaši jau jaunieši. No malas izskatās, ka ielas pāriešana daudziem cilvēkiem sagādā milzu grūtības un piepūli. Apliecinājums tam , ka fizkultūras nodarbības skolēniem un studentiem vairs nav TOPā. Atrodoties gājēja statusā, parasti gan cenšos ielai pāri tikt ar aprēķinu, lai nekad nebūtu traucēklis mašinām un busiem.

Jauns stiliņš šogad gājējiem parādījies - pārdroša ielas šķērsošana gājēju pārejas + - 5 metru apkārtnē, un izteikti naidīga attieksme pret šoferiem , ja netiek palaisti. Nav lielāks stulbums pasaulē CSN izgudrots kā norma, kurā busa vadītājam ar 200 "rumpīsiem bortā" likt pa mēmajiem dēļ vien ķēma, kurš nevar 15 sekundes pastāvēt ielas malā....

Piebildīšu, ka arī citās ES valstīs gājēji arī nav nekādi fiksie. Manuprāt, visveiklākie gājēji ir Maskavā un Pēterburgā. Pat tur vecās tantiņas ar maisiem uz muguras "ieliek" visiem jauniešiem. Kamēr pats stāvēju pie metro durvīm un štukoju, pieci tantuki man jau bija garām, un durvis ciet gan ... !

126300. viesis 14.maijs 2004 11:30
0 0 Atbildēt

Jā, šitā nu gan ir problēma :) Vēl fermās, ir dzirdēts, govis ir sākušas uzbrukt fermeriem un zaķi mežos arī izlaidušies: mierīgi metās medniekiem virsū :)))

Pat šajā diskusijā redzama patiesā problēmu sakne: vispārējs sašutums par to, ka "kas gājējs, nevar pagaidīt pie pārejas" un par lēnu saproties, arī šķērsojot pāreju raksturo Latvijas autobraucēju :)

126303. viesis 14.maijs 2004 11:39
0 0 Atbildēt

Viesi, kad Tevi notrieks tādēļ, ka Tu būsi uz ielas vietā, kur nedrīksti atrasties, sapratīsi problēmas būtību. Jo maksāsi apdrošinātājiem uz kruķiem lekdams, ja pierādīs Tavu vainu.

Autovadītāji pārsvarā ievēro noteikumus un vēlas to pašu sagaidīt no gājējiem, vai tas ir daudz prasīts?

126304. viesis 14.maijs 2004 11:42
0 0 Atbildēt

Bet te durņi, kas nejēdz neko no noteikumiem, likumiem un fizikas, brauc augumā, izraujot vārdus no konteksta.

Protams, būtu labi, ja gājēji pa laikam piekāptos savās tiesībās, tāpat kā es, kad palaižu kādu pārkārtoties vai piebremzēju, ja redzu, ka cilvēks skrien uz trolejbusu, bet neviens to nepieprasa to darīt obligāti.

Pilnīgi obligāta prasība ir nelīst tur, kur nav tiesības līst.

126305. viesis 14.maijs 2004 11:49
0 0 Atbildēt

Es esmu gājējs, un es labāk visus auto palaidīšu garām: man tā drošāk!

126306. viesis 14.maijs 2004 11:55
0 0 Atbildēt

Man viens vilciena mašīnists stāstīja- gadījums iz dzīves. Tad lūk lokomotīvei ir svilpe un niknā taure.Stāv šie stacijā, iet garām foršs zaķis. Zēni pasvilpj vienreiz, otreiz- zaķis neliekas ne zinis. Nu šie palaiž nikno tauri. Zaķis sastingst, un ..... pie kājas parādās peļķīte....

126308. viesis 14.maijs 2004 12:06
0 0 Atbildēt

hehe :) foršs bija zakis :)

126309. viesis 14.maijs 2004 12:08
0 0 Atbildēt

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

126310. viesis 14.maijs 2004 12:08
0 0 Atbildēt

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

126311. viesis 14.maijs 2004 12:08
0 0 Atbildēt

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

126312. viesis 14.maijs 2004 12:10
0 0 Atbildēt

Šie smailiji ta strādā, ta nestrādā, un vispār iAuto ir ar tiem diezgan nabadzīgi nokārts. Redakror, vai tiešām ir sarežģīti pielikt vēl 50 smailiju veidus, lai var precīzi izteikt savas emocijas?

126313. viesis 14.maijs 2004 12:10
0 0 Atbildēt

Man ar bij, laidu pa čakeni uz centru, skatos tantuks no kreisās pāri laiž kur vispar nekadu krustojumu. Es pa otro joslu un shii tieshi pari dubultai liinijai figarit. Es skatos, shii nepaspees tak aiziet no manas joslas, spiezhu tauri un nelaizhu valjaa, tak shii vispar galvu tak nepagrieza. Naacaas preteejaa joslaa laist, lai nepanjemtu sho uz kapota.

P.S: ir sakariigie gaajeeji, kas ciena vadiitaajus, bet ir tizlie, kurus vajadzeetu dr-aa-zt un dr-aa-zt.

126314. viesis 14.maijs 2004 12:14
0 0 Atbildēt

zhel ka rigaa gajeji nav tik tramigi kaa maskava :)) tur ja kads neatljauta vieta kaut tikai ar vienu kaju ir uz ielas, tas nabags tiek nopiipinats lidz nemanjai :) tur arii gajeji pa pieciem lagiem uzmanigi apskatas pa labi un pa kreisi kamer sadushojas iet pari :)

126316. viesis 14.maijs 2004 12:23
0 0 Atbildēt

Autovadītāji neciena gājējus, bet gājēji autovaditājus. Tikai nesakiet, ka autovadītāji ir dikti kulturāli pie gājēju pārejām, labi, ka tikai katra 10 mašīna pie zebras apstāsies. Un vēl pārmest, ka gājējs pa pāreju neiet pietiekoši ātri, nu vispār absurds.

Bieži vien gājēji iet pie sarkanā, jo pie zaļā nesanāk pāriet.

Un vispār ir riktīgs šoks, atbraucot no ārzemēm vispār cilvēkam pus stunda jāgaida pie krustojuma līdz mašīnas nepārprotami apstājas pie zaļās gaismas. Nevis may be braukšu kad ies may be no. Tā nu visi gan mašīnas gan gājēji nervozi raustās pie krustojumiem. Liekas, ka cilvēks beidzot ticis pie mašīnas un kļuvis King Kongs. Atvainojiet tie, kuri tādi nav.

126317. viesis 14.maijs 2004 12:27
0 0 Atbildēt

Bieži vien gājēji iet pie sarkanā, jo pie zaļā nesanāk pāriet.

Prokuroram taisnosies :) Arī teikšu mentam, ka braucu pie sarkanā, jo pie zaļā krustojumā bija sastrēgums :)

pus stunda jāgaida pie krustojuma līdz mašīnas nepārprotami apstājas pie zaļās gaismas

Nevajag pārspīlēt, vai Tu tiešām pie krusta un zaļā esi nostāvējis pusstundu?

126318. viesis 14.maijs 2004 12:28
0 0 Atbildēt

Nevajag te muldēt pekstiņus. Pirmkārt, problēma ir no pirksta izzīsta, jo šajā gadījumā autovadītājs prakstiski ne ar ko neriskē, ja neskaita nepatīkamu sajūtu, kad smadzenes un ādas ļerpatas jātīra no kapota. Otrkārt, liela daļa no šiem "problēmgadījumiem" ir tā dēļ, ka necieņa pret gājēju ir vispārēja, t.i. arī likumdošanā. Piemērs: visi šausminās par kadriem kas mēģina šķērsot Jūrmalas šoseju, pats ar tādu esmu sastapies... brrr. Taču, ja cilvēkam vajag šķērsot, kā to izdarīt? nekādi pazemes tuneļi tur nav, saproties, "dārgi iznāk" laikam līdz Jūrmalai jākāto... Tas pats attiecas uz velosipēdistiem praktiski visur: veloceliņu nav, tad vispirms uzdzen velosipēdus uz pilnām ielām, pēc tam pieprasa nez kādus noteikumus ievērot. Da tur, ja ievērotu noteikumus, sen jau būtu viņsaulē! Starp citu, pat likumdošana atļauj velosipēdistam vēsi braukt virsū: jo, ievērojiet, viņš PAT BRAUCOT PA GALVENO CEĻU drīkkst šķērost krustojumu tikai tad, kad ir pārliecinājies, ka tas ir droši. Treškārt, kā arī autobraucējs, nevaru neko labu teikt par autobraucēju šlaku. Un, dabiski, gājēji nekādu cieņu pret šo salašņu baru, kas pamatā sēž pie stūres, neizjūt. Pamēģiniet šķērsot ielu PIE ZAĻĀS GAISMAS ikdienā, piemēram Barona - Merķeļa krustojumā vai jebkurā citā, kur ir ilgi jāgaida un var pārbraukt tikai pie dzeltenās gaismas, katrs otrais labā pagrieziena griezējs tur uzskata, ka gājējiem var vēsi braukt virsū... Tā lūk, šī tiešām ir no pirksta izzīsta, neeksistējoša problēma, mīlīši :)

126320. viesis 14.maijs 2004 12:31
0 0 Atbildēt

to viesis: nu pasaki vel, ka lielaka dalja gajeji arii aatri parriet to gajeju pareju vai vel ko tur. parsvara, it ipashi jaunieshi un tinji un jo ipashi meiteeni, kas uzvedas taa it ka butu baigie staari, speciali leeni velkas paari ielai un vel pashkielee uz tevim, sak, ko tu man vari izdarit. vienreiz gan sabaidiju shitadus divus meitenus ar pekshnju un skalju uzputienu. protams, ir arii taadi gajeji, kuri atri parvico pari ielai un miers. pieljauju domu, ka tas gajejs ir autovaditajs, jo pati ari fiksi pareju un miers gan man, gan arii autinjsh var atrak tik prom...

126321. viesis 14.maijs 2004 12:33
0 0 Atbildēt

nav ko te muldēt, kā ārzemēs visi baigi laiž gājējus. kamēr neesi uzkāpis uz brauktuves tikmēr var ilgi nepalaist. mazpilsētās un laukos gan ir lēnprātīgāki braucēji, tad arī palaiž kad nevajag.

nekādu baigo šķirbu starp Rietumiem un mums neredzu. Vienīgā starpība, ka pie mums tās gājēju pārejas ir vistulbākākās vietās saliktas, piem. veic kreiso pagriezienu un neesi vēl no krustojuma ārā kad zebra jau priekšā.

126322. viesis 14.maijs 2004 12:33
0 0 Atbildēt

Vēl jau jauka problēma ir tanktuki, kas torčī pie pārejas, bet pāri iet nemaz netaisās. Cik nav gadījies, piem., uz Maskavas ielas, ka tantuks torčī, es stājos (mēģinot par to pārliecināt aiz muguras tuvu braucošo), bet tantuks smuki sagaida, kad esmu jau apstājies un tad baigi māj man ar roku, lai braucu tālāk. Vai vispār pagriež muguru. Viereiz šitādā reizē vēl aiz pārejas sēdēja policis...

Starp citu, par Maskavu. Vienu paziņu tur nostopēja milicis, lai izlamātos par gājēja palaišanu. Miliča ieteikums bijis nepārprotams: "Davi ih" :) Tā ka Maskava ir citā pasaulē.

126324. viesis 14.maijs 2004 12:42
0 0 Atbildēt

heh, tantuki jau ir cita kategorija :))) bija smiekligs gadijums vienreiz - pec darba lenam ripinos uz majam un sanak braukt pa celju kur ik pa bridim ir autobusa pieturas. braucot redzeju ka autobus ir apstajies pietura un izveljas vesels bars ar tantukiem, neparspileshu, tur bija kadi 15 tantuki. man jau radas nelabas aizdomas, kad es vinjas ieraudziju. tantuki jautri pljapajot, neskatoties ne pa labi, ne pa kreisi, velk pari visai ielai uz veikalu. dabuju nedaudz sabremzeties un uzvilku garu piipi visaam. dazhas pamodaas un pat pamanijas ar savam sominjam man pa autinju ievilkt :)))) tikai nesaprotu kapec.....

126325. viesis 14.maijs 2004 12:49
0 0 Atbildēt

viesis 12:28: Un absurdās tēzes par to, ka "gājēji lēni šķērso pāreju" taisni liecina par to, kur, tā sakot, ir problēmas sakne: autovadītājos! Saskaņā ar kuru noteikumu punktu gājējam būtu jāskrien pāri ielai?!

126326. viesis 14.maijs 2004 12:51
0 0 Atbildēt

neiet jau runa par skrieshanu....bet nedrikst jau arii kaitinoshi leeni vilkties, kaa te viens jau izmeta, it kaa buutu kadi kustibu traucejumi....

126327. viesis 14.maijs 2004 12:56
0 0 Atbildēt

viesis 12:28: nu zini imhor, es, personīgi eju pietiekami ātri, taču neskrienu, taču dažiem "autovadītājiem", kas iepirkuši tiesības pa lēto, cik saprotu, ir zināmas grūtības uzsākt braukšanu, tāpēc katra pilnīga apstāšanās ir traģēdija un lēnām brauc virsū... I netaisos dēļ tādiem skriet. Lai tik pamēģina pieskarties, lukturis izlidos ka likts..

126328. viesis 14.maijs 2004 12:58
0 0 Atbildēt

Jā esmu stāvējusi pusstundu pie luksofora. Un nevajag, ārzemēs mašīna apstājas lidz ko tu tuvojies pārejai. Protams jāpiemin arī lielāku kultūru tādā ziņā, ka mašīna mašīnu arī biežāk palaiž pa priekšu nevis uz masu. Un vispār tas ir smieklīgi, ka pāreja būtu jāšķērso skriešus. Un protams, kad mašīna pie kādas pārejas apstājas ir jāpagaida, lai arī blakus joslā apstājas un aizmugurē mašīna vismaz sāk bremzēt nevis skrien pakaļā. Labāk es kārtīgi pārliecinos par to, vai kādā mašīnā nesēž kāds idiots nekā skrienu pa galvu pa kaklu pāri pārejai.

126332. viesis 14.maijs 2004 13:01
0 0 Atbildēt

Iesaku visiem autovadītājiem, kurus kautina lēni ejošie kājāmgējēji griezties pie psihiatra- nervu sistēmas pārslodze Jums no cenšanās nepalaist pa priekšu kādu kājāmgājēju. Padomā tik ar kājām un vēl man pa priekšu!!!!

126333. viesis 14.maijs 2004 13:09
0 0 Atbildēt

nu vismaz par vienu esmu parliecinajusies jau labu laicinju atpakalj, ka tie cilveki (gajeji), kuri nebrauc ar auto, nesezh muzhigajos sastregumos utt utt, tie ari nekad nesapratis autovaditaju domashanu. divas dazhadas lietas - ko doma gajejs un ko doma autovaditajs. un te nu nekad nevares izdarit taa lai abam pusem butu labi un lai abi butu apmierinati..... vaditajs doma ka gajejs ir bremze un mulja, a gajejs tikmer pie sevis nodoma ko citu, lidzigu, vai ari paskatas uz tevi kaa uz pashu pretigako radijumu uz pasaules...

126334. viesis 14.maijs 2004 13:23
0 0 Atbildēt

ta johaidī, neviens tak neliek gājējiem nekur skriet. ir runa par tiem jaukajiem cilvēkiem, kas lepni izbauda mirkli, kad viņa dēļ sastājas vesels sastrēgums. te jau nav runa par gājēju pārejām. es piemēram nepanesu arī tos kretīnus, kam patīk iziet no veikala, apstāties priekšā durvīm un aizpīpēt.

te ir runa par tiem gājējiem, kuri nez kāpēc jūtas kā kaut kādi mistiski uzvarētāji (un to arī baigi demonstrē), ja mašīna viņus palaiž pie pārejas. saprotu vēl, ja zaķim smukas kājeles, ko gribas pademonstrēt, bet tas pārsvarā ir patīkami arī autobraucējiem :)

126335. viesis 14.maijs 2004 13:30
0 0 Atbildēt

Un butiba jus esat aizbraukusi visi auzas - runa tacu parsvara iet par to gajeju dalu kuri tomer neizvelas sabaidit ne zalo signalu ne ari meklet gajeju pareju! Si gajeju dala mauc pari ielai pa taisno reta gadijuma uzmetot neverigu skatu pa malam lai ieraudzitu masinu kas vinus notrieks.

Prieks ipasi stulbas gajeju sugas kuri nemekle gajeju parejas, iet pari 3, 4, 5 joislu celiem un kuriemk ir stivie kakli un redzes problemas - masina nedraz, masina piebeidz!!!!!!

Un ja to naizdara masina tad to pec tam var izdarit soferis kurs ir bezgala priecigs un pateicigs par iespeju nevazaties pa tiesam, expertizem, u.t. strukturam un velot to labako visiem parejiem sava profila braliem un masam.

126338. viesis 14.maijs 2004 13:36
0 0 Atbildēt

Raksts ir labs - visu cieņu autoram!

Bet par gājējiem - notiek tieši tas pats, kas ar autovadītājiem. Vienmēr atrodas kāds, kam noteikumi nav rakstīti, vai arī kāds kurš vienkārši par savu dzīvību vairs nerūpējas, jo no kurpēm jau smiltis birst..

Piem. vakar nācās pārmācīt vienu nekauņu - vecs audi 80 baltā krāsā uz jūrmalas šosejas (virzienā no Rīgas) pie krustojuma ar luksoforu (neatceros, kā sauc ieliņu, bet tā iet uz Āgenskalnu pāri pār dzelzceļam) mēģināja visiem aizmaukt garām pa kreiso malējo joslu (kura gan paredzēta TIKAI lai nogrieztos, toties ir ar ieskrējiena posmu, ko nekādi neizprotu). Par cik es šādus izgājienus neciešu, pārmācīju bezkauņu - noķēru un braucu blakus pa savu joslu, kamēr šim vairs nebija kur palikt (par laimi autiņu jaudas cīņa bija stipri par labu man) un šim nācās apstāties, lai neieskrietu apmalē.. Ja cilvēks būtu vēlējies apstāties, es labprāt viņam izskaidrotu arī noteikumus (miers viņa dvēselei)!

126340. viesis 14.maijs 2004 14:15
0 0 Atbildēt

Paldies par labajiem vārdiem!

Protams, ka man nav naidīgu nāvējošu jūtu pret gājējiem, kas ir gan abi mani bērni, gan sieva, gan es pats, kad izkāpjam no auto un ejam. Ja "agresīvo vadītāju" nosodītāji labi palasīti rakstu, tad saprastu, ka es un vēl daži cilvēki palikām stāvam un sagaidījām zaļo signālu, un tikai tad gājām pāri ielai. Tā kā ie vēl normāli cilvēki pasaulē.. >:o)

Vēl varētu piebilst, ka ir tāda suga, kas, ejot pa galveno ielu, brīdī, kad autovadītājs nogriežoties apstājas viņu palaist, sastājas kā zemē iemiets un sāk kustību tikai tad, kad autovadītājs jau izbesījies gaidīt un domā, ka minētais subjekts tur nakšņos...

Kājāmgājēji esam mēs visi, tikai, atšķirībā no "aunu bara" mazliet zinām satiksmes noteikumus un ievērojam tos kaut daļēji. Bet gājēji tak arī ir satiksmes dalībnieki, kuri pārvietojas pa tiem pašiem ceļiem, uz viņiem attiecas tie paši noteikumi, tikai viņi nemaksā ceļa nodokli...

126341. viesis 14.maijs 2004 14:28
0 0 Atbildēt

audifans, vēlreiz, visu cieņu!

126342. viesis 14.maijs 2004 14:28
0 0 Atbildēt

vēl varētu piebilst, ka likumu nežināšana neatbrīvo no atbildības, t.i. kaut arī gājējs nav gājis kursos, tik un tā viņam IR jāzin CSN. Es, piemēram, neesmu arhitekts, bet tas mani neatbrīvo no būvniecības normu ievērošanas !!! Jo priekš kam tad vispār CSN ir noteikts kur un kā gājējam jāšķērso brauktuve ??? Ne jau lai visi, izņemot gājēju to zinātu.

126343. viesis 14.maijs 2004 14:39
0 0 Atbildēt

Viesi 14.05.2004 09:30, tas (zemes kraasas dreebees, vai ne?) vel nesen bija dziivs, vins skersoja man ielu priekshaa tai pashaa vietaa, bet es braucu virzienaa uz centru. Traapiija spogulii, un tapat devaas taalaak. Acimredzot, janem verea, ka shis kungs regulari skeerso Brivibas ielu pie Artilerijas/Palidzibas ielas, un tur braucot, jaaveero, vai vinjsh atkal nenaak!

126344. viesis 14.maijs 2004 15:04
0 0 Atbildēt

Vakar iznaacaa pa ilgiem laikiem (jo esmu 99,9% autobrauceejs un ar kaajaam nepaarvietojos) sheersot 1 ielu turp un atpakalj kaa gaajeejam uz gaajeeju paarejas. Sajuutas tomeer ljoti, ljoti nepatiikamas ... 1 gandriiz vai nobrauca mani ar pajaunu SAAB !!!

Ka autovadiitaajs tomeer piekriitu vairumam, ka besii aaraa tie tizlie cilveeki, kuri nevar paariet paari ielai normaalaa aatrumaa (tas ir nevis skrieshus, bet ne arii taada, kaa vakara pastaigaa ar meiteni zem rokas pa parku) ...

Kad biju Vaacijaa ... naacaas aatri sheersot ielu metrus 20 pirms paarejas, uzliku kaaju uz ielas, lai aatri paarskrietu, bet redzeeju, ka nepaspeeshu un atgaaju atpakalj ... visas mashiinas neskatoties nez uz ko tomeer apstaajaas un palaida, kaut gan tas vinjaam nebija jaadara! Kuultuura ....

Taatad, secinaajumi ... pagale nekad nedeg 1 (vai kaa tur bija tas sakaamais), kameer buus stulbi gaajeeji/autobrauceeji, tikmeer vainu vels no 1 uz 2 un nekas nemainiisies.

126345. viesis 14.maijs 2004 15:22
0 0 Atbildēt

...SKRIEN UZ ALFU PĒC ĒDAMĀ... - lielisks texts. Bet tas nu tā...

Situācija ir diezgan nepatīkama, lai neteiktu traģiska, jo kā gan citādi tas var beigties! Tiešām apbrīnoju cilvēku stulbumu, jo apdomīgs un gudrs indivīds zem riteņiem neskries... Kā izmācīt? Tāpat kā auto vadītājus - šādās vietās nolikt cp-istu, lai uzvelk visus pārkāpējus pēc pilnas programmas. Kā smejies, kad iesit pa kabatu, gribi vai negribi domāt jāsāk. Iespējams, ka redzot kārtības sarga klātbūtni, nemaz nelīdīs pie sarkanā... Viss!

126347. viesis 14.maijs 2004 15:54
0 0 Atbildēt

Raksts kā kulaks uz acs. Pats jau pāris reizes komentāros esmu šo problēmu minējis. Labi vēl maza šķersieliņa vai kā, bet bifeļu bari mauc pāri neatskatoties 4 un 5 joslu ielām ar intensīvu satiksmi.

Gar TC Alfa man reti nākas braukt, bet identiskus skatus KATRU DIENU nākas novērot arī pie Pļavnieku TC Maxima (Saharova iela), pie TC Maxima uz Deglava ielas un pie TC RIMI uz Deglava ielas (Pie Ilūkstes ielas). Man nav nekas pretī apstāties pie gājēju pārejas, bet ja man būtu jālaiž katrs bifelis pāri kur viņam ienāk prāta tad man nāktos apstāties ik pa pāris metriem kilometra garumā.

Vienubrīd pie TC Maxima uz Saharova ielas no rītiem "tusējās" CP, bet ne jau tādēļ lai sodītu gājējus, bet tādēļ lai sodītu autovadītājus par to ka neapstājas pie gājēju pārejas kuru maz ka vispār izmanto. Pēdējā laikā pat CP vairs nav manīti, aiz kam tie kas vismaz ieraugot CP gāja pāri ielai pa gājēju pāreju arī tagad dur kur deguns rāda.

126348. viesis 14.maijs 2004 16:08
0 0 Atbildēt

Starpcitu Pļavniekos pat speciāli sakitas barjeras lai gājēji neiet pāri ielai neatļautā vietā. Da nē, atraduši ceļu - no trolejbusa pieturas pāri ielai apejot barjeras pa apgriežšanās vietu. OK, saprastu ja nebūtu gājēju pārejas, bet tieši šinī ielas posmā pie katras trolejbusu pieturas 10-20m attālumā ir gājēju pārejas. Un pie šīm gājēju pārejām apstājas lielākā daļa autovadītāju (no 20 varbūt 1 uzradīsies kas neapstāsies un katrs 2-3 no šitiem tur arī paliek jo iestumj pēcpusē kādam citam kas ir apstājies). Tā ka nevaig te vāvuļot par katru desmito kas apstājas.

126355. viesis 14.maijs 2004 17:19
0 0 Atbildēt

Nelej, pamata jau gajeju parejas neizmanto tapec, ka drosak ir uz savu risku list pari, neka pa gajeju pareju. Savam bernam nekad neieteiktu gajeju pareju, jo tur jau nu tiri: viens nobremzees, a otraa joslaa skuutais salashnja taisni zaaliiti ta sakot mazliet... vai shnabiti gadijies ienemt... paldies. Ja ej nelikumiga vietaa, japalaujas tikai uz sevi, un par sevi, atskiriba no tiem autovaditajiem, kas puse "dzerumaa brauc labak kaa skaidraa", es esmu diezgan dorshs...

126356. viesis 14.maijs 2004 17:29
0 0 Atbildēt

Pamatā gājēju pārejas neizmanto slinkuma dēļ. Tā ka pats nelej. Ja jau esi tāds Sīgals, ka paļaujies pats uz sevi, tad kāpēc man jāglābj Tava dzīvība bremzējot vietās, kur Tu nedrīksti atrasties?

126357. viesis 14.maijs 2004 17:50
0 0 Atbildēt

Nebremzee, ne jau uz tavu nodzerto muuli es palaujos, ejot pari ielai... Nu labi, he.... joks, bet domasim reali, Latvija 70% no iedz. ir ar maksimums videjo izglitibu, apmeram 10% no iedz. dotaja bridi sezh cietumaa (tadad tiesati varetu but ap 20%). 45% no iedzivotajiem ir "minoritate", kas visai maz ko zin par tadiem "fashistu likumiem" kaa CSN... Un tiem man butu jauzticaas? Paldies, tomer iztiksu bez parejas.

126358. viesis 14.maijs 2004 18:02
0 0 Atbildēt

Tas pats viesis: ejot pāri nelikumīgā vietā, nekad nav bijis problēmu: novērtē attālumu līdz mašīnai, ātrumu un čāpo tik... Bet pie zaļās gaismas man virsū braukuši ir reizes piecas (par laimi tā, ka pēdējā brīdī nobremzē)

126359. viesis 14.maijs 2004 18:24
0 0 Atbildēt

tagad policija medi sitos atsaldenjus,kas skrien pari sarkanajai gaismai,ka ari skerso brauktuvi neatlautas vietas!

raksts labs-(izbadejusies) "golodna" tauta skrien pec partikas uz LIELveikalu!

126360. viesis 14.maijs 2004 18:29
0 0 Atbildēt

Ir pat diezgan skumji palasiit tos komentus! Letinji ir lielaakie AUNAPIERES pasulee! dara tik taa ,kaaa pasam pareizi skiet. Gaajeej mauc paari,kur tik ienaak praataa,bet soferi pie gaajeeju paarejas apstaajs tik tad,ja atrodas kaads riskeetaajs,kurs uzdrosinas tikt liidz cela vidum!Un visstulbaakais ir tas,ka katrs cinaas par savu "taisniibu"!!!

Kaapeec piemeeram skandinaavijaa taa nav? Taaapeec,ka cilveeki respektee viens otru. Piemeeram apdziivotaa vietaa soferim nerodas histeerija,ja kaads gaajeejs peeksni skeerso ielu. Toties gaajeeji labi apjeedz,ka piemeeram tumsaa bez atstarotaajiem uz ielas nadriikst liist!

Vai tiesaam mees redzem tikai sevi un tas paaris ieekonomeetas sekundes,lai riskeetu ar savu, vai ar cita dziiviibu?!

126363. viesis 14.maijs 2004 20:06
0 0 Atbildēt

Es pilniiba piekriitu audifans. Es te nesen pabiju gan Norvegjijaa un Austrijaa un tur tie vadiitaaji ir tik atsaldeeti, ka laizh paari, kad pamana jau no10 tuvojoshos objektu. Tur viena beibe staveeja kaadu 1min. kameer palaida garaam visus kaut gan bija daudz iespeeju aizbraukt. Es gribu teikt, ka esmu vairaak gaajeejs nekaaa shoferis un man arii nepatiik ja mani uz gaajeju paarejas nepalaizh ilgaaku laiku, bet shitie krosisti uz lielajaam ielaam, kas neskataas, kur iet(atvainojos) ir jaabrauc nost ble, ir luksofori un paarejas. Paldies par uzmanibu.

126365. viesis 14.maijs 2004 20:58
0 0 Atbildēt

Bencik 14.05.2004 20:06

Ja jau norveegijaa un austrijaa tie brauceeji tik "atsaldeeti" kaa tu saki,tad kaapeec tur ir mazaak negadiijumu kaa LV? Ko gudreli?

Un tu drosi vien sausmiigu histeeriju pakjeeri,ka kaads " laizh paari, kad pamana jau no10 tuvojoshos objektu" !!!

Mieru tikai mieru!

126370. viesis 14.maijs 2004 22:56
0 0 Atbildēt

viesis 14.05.2004 17:50

Nu tad tik novērtē manu ātrumu pareizi un nekļūdies vairāk, kā dubultā. ;) Ne viss kustās tik lēni, kā šķiet, pie tam rēķinies arī ar to, ka no katras šķērsielas var labā ātrumā kāds iznesties.

Lai to zin;atu un novērtētu, Tu, laikam, lieto satelītfotogrāfijas, lai tiktu pāri ielai?

126374. viesis 15.maijs 2004 9:58
0 0 Atbildēt

piedāvāju visiem , kuri laimīgi tikuši pāri ielai pie dsarkanā piešķirt kā bonusu iespēju bez maksas pačurāt zālītē pretī veikalam

126377. viesis 15.maijs 2004 13:14
0 0 Atbildēt

hehe.... es arii ipasi necienju vaditajus liidz...

liidz nokartou tiesiibas...

vot kopsh ta mirkla kad sapratu kaadi maniaki pa ielam brauc :D arii nemu un skatos kartigi un uzmanigi apkart...

(pat parkartojoties no "joslas" ejot pa ietvi meginu paskatiites spoguliitii....)

tapec tie cilvecini lielaka dala kas uzskata ka gajeji ir visuvareni ir mazi jauki pumpaini tiinisi :D nu paries viniem tas, ja izdziivos :)

tapec toposie tevi un mamas maciet sviem berniem kaa uzvesties uz ielas lai vini zinatu gan gajeju kultru gan vaditaju kulturu (llabi noder spelites ar lego kur smags masiinas trieciens demonstrativi iznicina deleena miljako figuurinju) :P

126394. viesis 15.maijs 2004 15:57
0 0 Atbildēt

...vislaabaakie ir tie kas ikdienaa sadala savu laiku proporcionaali autobraukshanai un kaajamieshanai..tie saprot gan gaajeejus gan brauceejus...tie neskrien paari ielai, ja aizvieniigaas mashiinas kas brauc ir daudz briivas vietas kad paariet..un es piemeeram arii kad esmu gaajeejs saku shoferiitim paldies, ja vinjsh mani palaizh...to es iemaaciijos no aarzemniekiem, ko shad tad pagadaas palaist paari ielai Riigaa..ta luuk...gaajeji, pateiksim shoferiem paldies par to ka Juus palaizh un vinjsh varbuut arii pasmaidiis..es vismaz noteikti...

juris

126504. viesis 17.maijs 2004 10:06
0 0 Atbildēt

Riktiigs murgs ar tiem gaajeejiem...... Pilnas ielas ar KALNIESJIEM, visi nez kaapeec domaa, ka ir nemirstiigi un masjiinas vispaar nenjem galvaa.

Veel viens trakums ir marsrutu mikrinji - kuri ielas viduu pamanaas apstaaties un izlaist veselu baru ar cilveekiem, kuri tad siro pa ielu un skrien gandriiz zem masjiinaa... jo vinjam jaatiek iecereetajaa virzienaa, bet autinjam jau itkaa taads pienaakums mani palasit da jebkur.

Taadiem kalnjiesjiem gribaas vienkaarsji SADOT AP KAKLU, LAI NEVAZAAJAAS KUR IENAAK PRAATAA!!!!!!!!!!

129229. viesis 3.jūnijs 2004 15:53
0 0 Atbildēt

Jaa... Riigaa valda automashiinas.

130351. viesis 15.jūnijs 2004 10:56
0 0 Atbildēt

Pēdējā laikā gājēji kluvuši saprotošāki pret to, ka celš jāšķērso tam paredzētajā vieta, bet diemžēl daudzi no tiem nespēj atšķirt gājēju pāreju ar luksoforu no gājēju pārejas bez luksofora. Kaitinoš ir arī gājēju nevērība ejot pāri pārejai - neskatās ne palabi, ne pa kreisi, tik dur pāri lepnā uzpūtībā. Tad rodas sajūta, ka gājējs savas "gājēju tiesības" vērtē augstāk par savu dzīvību. Šeit arī gībētos piebilst, ka ir jūtama atšķirība starp gājēju, kas ir pats šoferis, un gājēju, kas nekad vai maz ir bijis par šoferi.

P.S. Vakar gandrīz sirdstrieku dabūju, kad 10 m pirms manis vadītā auto pa gājēju pāreju aiznesās riteņbraucējs.

Pans

131327. viesis 29.jūnijs 2004 17:57
0 0 Atbildēt

Intresanti un kas man, grūtniecei'ar jau palielu vēderu, būtu jāsaka par šoferi, kurš mani gan laiž garām (eju pāri ielai uz zaļo), bet viņš redz tā steidzas, ka man pīpina, lai kustos ātrāk? Nu nevaru es ātrāk!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti