Toyota Corolla Verso - 5 Euro NCAP zvaigznes 1

 
25.maijs 2004 0:06

Jaunā Corolla Verso pēdējos Euro NCAP sadursmju testos ieguvusi augstāko novērtējumu savā klasē – piecas zvaigznes. Tas ir otrais Toyota modelis pēc Avensis, kas iegūst augstāko novērtējumu Euro NCAP testos – piecas zvaigznes.

„Visaptverošās drošības politikas ietvaros Toyota veic nopietnas investīcijas R&D jomā, lai uzlabotu savu automašīnu pasīvo un aktīvo drošību. Rezultāti redzami inovatīvu risinājumu veidā; piemēram, Toyota ekskluzīvie ceļgalu gaisa spilveni vai jaunais Cornering Assist monitors, kas uzstādīts jaunajā Corolla Verso. Fakts, ka mūsu radītā automašīna Euro NCAP testos ieguvusi 5 zvaigznes, apliecina mūsu apņemšanos radīt automašīnas, kuras ne tikai nodrošina patīkamāku braukšanu, bet ir arī drošākas”, saka Tīrijs Dombrevals (Thierry Dombreval), Toyota Marketing Europe Pārdošanas un pēcpārdošanas nodaļas galvenais viceprezidents.

verso250.jpg
Runājot par pasīvo drošību, modelim Corolla Verso ir spēcīga, izturīga virsbūve, kas apvienota ar Toyota MICS (Minimal Intrusion Cabin System), kuras sastāvdaļas ir paredzētas, lai palīdzētu absorbēt un izkliedēt enerģiju, mazinot kabīnes deformēšanos. Tāda pati sistēma ir iebūvēta arī Toyota Avensis automašīnās.

Jaunā Corolla Verso var lepoties ar deviņiem gaisa spilveniem, tostarp ar šajā segmentā pirmoreiz izmantoto 18 litru SRS ceļgalu gaisa spilvenu, kura efektivitāte, mazinot triecienu un iespējamās vadītāja traumas, ir oficiāli pārbaudīta un apstiprināta Euro NCAP programmas ietvaros. Šai automašīnai Toyota tālāk attīstīja tehnoloģiju, kas frontāla trieciena gadījumā (identiski kā NCAP testos) samazina slodzi uz vadītāja ceļgaliem par 40%.

Priekšējiem vadītāja un pasažieru gaisa spilveniem ir dubultas piepūšanas ierīces, kas apvienotas ar sēdvietas pozīcijas sensoru vadītāja pusē un trieciena smaguma sensoru priekšpusē, aiz bufera.

Sānu un aizkarveida gaisa spilveni aizsargā priekšā un aizmugurē sēdošos pasažierus sānu trieciena gadījumā. Standarta aprīkojumā ietverta arī divpakāpju – vizuālo un audio signālu – sistēma, kas brīdina par neuzliktām drošības jostām.

Domājot par jaunākajiem pasažieriem, Corolla Verso ir pieejama ar labākajiem tirgū pieejamajiem bērnu autosēdeklīšiem saskaņā ar Euro NCAP vērtējumu. Otrās sēdekļu rindas malējās sēdvietas ir aprīkotas ar trīspunktu ISOFIX sistēmas stiprinājumiem. Bez tam Corolla Verso ir arī ieguvusi augstu rezultātu - 4 zvaigznes bērnu drošības novērtējumā Euro NCAP.

Toyota visaptverošā drošības politika nozīmē arī izcilu aktīvās drošības līmeni. Jaunā, masīvākā platforma apvienojumā ar platāku pamatni, stabilizatoru stieņiem un kvalitatīvāku atsperojumu nodrošina maksimālu stabilitāti un uzlabotu turēšanos uz ceļa. Aktīvā drošība ir vēl vairāk uzlabota, pateicoties jaunajai bremžu kontroles sistēmai, kas ietver jaunāko pretbloķēšanas sistēmu (ABS), elektronisku bremžu spēka sadalījumu (EBD), Brake Assist (BA), automašīnas stabilitātes kontro! li (VSC) un vilkmes kontroli (TRC). Tā rezultāts ir perfektas bremzēšanas īpašības.

Jaunā Corolla Verso ir arī pirmā automašīnu Eiropā, kurā uzstādīts Toyota Cornering Assist monitors, kas palīdz vadītājam „saredzēt” aklos stūrus krustojumos. 

 
Visi komentāri
 
128602. viesis 28.maijs 2004 16:25
0 0 Atbildēt

jāpaprovē braucienā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti