«Baltic Motors» investēs 5,1 miljonu eiro 5

 
27.maijs 2004 11:08

Automašīnu "Ford" un "Land Rover" oficiālais dīleris Latvijā "Baltic Motors Ltd." jauna autocentra celtniecībā plāno investēt 5,1 miljonu eiro (3,38 miljonus latu), žurnālistus trešdien informēja uzņēmuma ģenerāldirektors Ansis Auziņš.

Jauno autocentru, kurš atradīsies Rīgā, Skanstes ielā 4a, plānots pabeigt oktobrī.

Autocentra platība būs 6460 kvadrātmetru, no kuriem 1200 kvadrātmetros būs auto salons, 1900 kvadrātmetros - automašīnu tehnisko apkopju un remontu servisa telpas, bet vēl 900 kvadrātmetri atvēlēti automašīnu remonta ceham. Autocentrā būs arī telpas administrācijai, kafejnīca un klientu pieņemšanas telpas. Auziņš lēsa, ka autosalons varētu būt viens no lielākajiem Latvijā.

Auziņš sacīja, ka "Ford" un "Land Rover" autosalona projektu 2,38 miljonu latu apjomā finansē no "Latvijas Unibankas" kredīta, taču visu kredītu uzņēmums varētu neizlietot. "Tas atkarīgs no celtniecības procesa," viņš atzina.

Pēc jaunā autosalona atklāšanas kompānija slēgs autosalonu Rīgā, Tērbatas ielā 73, taču "Ford" automašīnas turpinās pārdot Rīgā, G.Astras ielā 5.

Jaunajam autosalonam, kura arhitekts ir Vents Grietēns, celtniecības darbu ģenerāluzņēmējs ir būvfirma "Abora", apakšuzņēmējs - "Mūsu Māja", trešdien svinīgi ielika pamatakmeni.

Trešdien arī jaundibinātais uzņēmums "Baltic Motors Import", kurš turpmāk importēs un izplatīs "Ford" automašīnas Latvijā, un ražotāju pārstāvis "Ford Motor Company" parakstīja sadarbības līgumu par automašīnu izplatīšanu atbilstoši Eiropas Savienības (ES) prasībām un standartiem. "Ford Motor Company" reģionālais pārstāvis Kajs Dalmans sacīja, ka Latvija ir pirmā "jaunā" ES valsts, ar kuru šāds līgums ir parakstīts.

Līdz šim "Baltic Motors Ltd." bija "Ford" dīleris-importētājs Latvijā, taču līdz ar Latvijas iestāšanos ES bija jānodibina atsevišķs uzņēmums, kas importē automašīnas Latvijā. "Baltic Motors Ltd." turpinās automašīnu tirdzniecību, bet "Baltic Motors Import" būs atbildīgs par "Ford" dīleru tīkla izveidi, novērtēs tā darbību, regulēs automašīnu un to rezerves daļu piegādi un izplatīšanu, organizēs mārketinga aktivitātes un dīleru personāla apmācību.

Līdz ar jauno līgumu uzņēmums pārskatīs esošo dīleru Liepājā, Ventspilī un Daugavpilī darbību. "Nevēlamies ar nevienu līgumu lauzt, taču, ja gribēs darboties ar "Ford" automašīnām, prasības būs jāpilda," Auziņš brīdināja.

Auziņš lēsa, ka, dibinot jaunu uzņēmumu un ceļot jaunu autosalonu, uzņēmumam nebūs būtiski jāpalielina darbinieku skaits, "jo jaunais autosalons ļaus efektīvāk strādāt, kas ļaus mazliet samazināt darbinieku skaitu, taču jaunās funkcijas "Baltic Ford Motors" prasa pieņemt papildu darbiniekus. Līdz ar to darbinieku skaits izlīdzināsies", viņš paskaidroja, norādot, ka pašlaik uzņēmumā un tā filiālēs strādā 109 darbinieki.

Šogad "Baltic Motors Ltd." plāno pārdot aptuveni 700 jaunu "Ford" automašīnu, kas būtu par 22% vairāk nekā 2003.gadā. Savukārt no 2003. līdz 2006.gadam uzņēmums plāno pārdoto automašīnu skaitu palielināt par vismaz 50%. "Tirgus ir augošs, tādēļ šie skaitļi nav nereāli," viņš teica, norādot, ka šogad pirmajos četros mēnešos uzņēmums pārdevis par 78% vairāk automašīnas nekā pērn šajā laika posmā.

2003.gadā "Baltic Motors Ltd." apgrozījums bija 7,2 miljoni latu, savukārt peļņa pērn bija 235 tūkstoši latu.

"Baltic Motors Ltd." Latvijā darbojas no 1992.gada, kad kļuva par "Ford" automašīnu oficiālo dīleri Latvijā. Pēc gada kompānija sāka izplatīt "Land Rover" automašīnas.


RĪGA, MAI 26, BNS

 
Visi komentāri
 
128366. viesis 27.maijs 2004 11:11
0 0 Atbildēt

;labaak personaalu savu pa to naudu paskolotu,a to attieksme biezhi vien kaa keizaram pret zemnieku: "nu ko tu te aazi atpisies,ko tev no manis te vaig?"

128452. viesis 27.maijs 2004 14:57
0 0 Atbildēt

vislabak man viesi no0 amerikas pastasija ka ienak veici tads ne visai labi gerbts tips a pardevejs pret jamo nevisai.nakoshaja diena tas tips sho veikalu nopirka un jamo atlaida :D

128661. viesis 31.maijs 2004 11:11
0 0 Atbildēt

Taisnība. Apkalpošanas un prasmes līmenis ir drausmīgi zems.

132091. viesis 6.jūlijs 2004 10:17
0 0 Atbildēt

Šitāds debīls serviss un vēl attīstās. Sliktu servisu sērga izplatās

134318. viesis 31.jūlijs 2004 20:16
0 0 Atbildēt

Ford rullē! Un neviens muljkis man nepieraadiis, ka Ford ir suudiiga mašiina! Nu tas tā... :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti