Šūmahers uzvar Eiropas Grand Prix izcīņā 4

 
31.maijs 2004 11:00

"Ferrari" vācu pilots Mihaels Šūmahers svētdien Nirburgringas trasē Vācijā bija ātrākais Eiropas "Grand Prix" izcīņā, gūstot sesto uzvaru septiņos posmos 2004.gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā.

Arī otrais pakāpiens uz goda pjedestāla tika "Ferrari" braucējam - brazīlietim Rubensam Baričello, bet trešais finišu sasniedza BAR britu pilots Džensons Batons. Ceturto reizi sezonā abi "Ferrari" braucēji visus pārējos konkurentus atstāja aiz sevis.

Sešiniekā iekļuva abi "Renault" piloti itālietis Jarno Trulli un Spānijas braucējs Fernando Alonso, kā arī "Sauber" komandas Itālijas autosportists Džankarlo Fisikella. Ieskaites punktus par vietu astoņniekā vēl nopelnīja austrālietis Marks Vēbers ("Jaguar") un "Williams" kolumbietis Huans Pablo Montoija.

Šūmahers startēja no pirmās pozīcijas, saglabājot vadību, kas sacīkstes gaitā arvien pieauga. Tikai iegriešanās tehniskajos boksos viņu uz laiku atvirzīja tālākās pozīcijās. Kad arī citi braucēji sāka apmeklēt tehniskos boksus, Šūmahers atguva vadību, un jau 20.aplī viņa pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem pārsniedza 15 sekundes. Šūmahers vēl divas reizes iebrauca tehniskajos boksos un aizvadīja cīņu līdz pārliecinošai uzvarai.

BAR japāņu pilota Takumas Sato cerības uz godalgotu vietu izdzēsa dzinēja aizdegšanās. Savukārt Ralfam Šūmaheram brauciens beidzās jau pirmajā aplī pēc sadursmes ar savu komandas biedru Montoiju.

Pat līdz distances pusei netika neviens no "McLaren" braucējiem. Dzinēja problēmu dēļ pēc 11 apļiem izstājās Somijas pilots Kimi Raikonens, bet 16 apļus vēlāk pēc līdzīgas likstas sacīksti beidza arī skots Deivids Kulthārds.

Apbalvošanas ceremonijā abi "Ferrari" piloti neizlaistīja tradicionālo šampanieti, tādējādi izrādot cieņu ceturtdien mirušajam "Fiat" priekšsēdētājam Umberto Anjelli. "Ferrari" ir "Fiat" koncerna daļa.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā M.Šūmaheram ir 60 punktu, bet viņa tuvākais sekotājs Baričello ar 46 punktiem ieņem 2.vietu.

RĪGA, MAI 30, BNS

 
Visi komentāri
 
128670. viesis 31.maijs 2004 11:54
0 0 Atbildēt

garlaiciigi :(

128673. viesis 31.maijs 2004 12:07
0 0 Atbildēt

pavisam garlaicīgi.

128675. viesis 31.maijs 2004 12:26
0 0 Atbildēt

ka jaanotiek tas notiksies!

128754. viesis 31.maijs 2004 18:37
0 0 Atbildēt

Vistizlāk izskatās , ka tas vācu tītars savu līko pirkstu baksta uz visām pusēm...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti