Izsniegts vairāk nekā 22000 jauno «tiesību» 8

 
4.jūnijs 2004 0:02

Latvijā mēneša laikā, kopš sākta Eiropas Savienības (ES) parauga vadītāja apliecību, transportlīdzekļu reģistrācijas apliecību un auto valsts numurzīmju izsniegšana, kopumā šofera tiesības pret jaunām nomainījis 22 261 cilvēks.

Jaunā parauga šofera tiesību kandidātu maijā Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) nodaļās bijis par apmēram pieciem tūkstošiem vairāk nekā plānots, aģentūru BNS informēja CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste Džoanna Eglīte.

Lielā ažiotāža ap iespēju nomainīt tiesības, kas direkcijas nodaļās bija vērojama maija sākumā, kritusies un šobrīd, lai apmainītu vadītāja apliecību, cilvēkam nepieciešama aptuveni stunda.

Jūnijā derīguma termiņš beidzas 12 217 vadītāja apliecībām.

CSDD atgādina, ka vecā parauga vadītāja apliecība nav piespiedu kārtā jāmaina pret jauno. Tādēļ direkcija aicina visus ieinteresētos autovadītājus necensties šofera tiesības apmainīt pirmajās dienās pēc iestāšanās ES un dot iespēju nomainīt vadītāja apliecību tiem, kuriem reāli beidzas tās derīguma termiņš.

Līdz šim Latvijā izsniegtie auto reģistrācijas dokumenti, vadītāja apliecība un numurzīmes nav obligāti jāmaina pret jaunajiem, jo tie ir derīgi un atzīti gan Latvijā, gan citur pasaulē. Turklāt - vadītāja apliecība obligāti jāmaina reizi 10 gados, turpretim numurzīmju un reģistrācijas apliecību derīguma termiņš ir bezgalīgs.

Brīvprātīgi vecos dokumentus pret jauniem Latvijas iedzīvotāji var nomainīt 10 CSDD nodaļās - Daugavpilī, Gulbenē, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Rīgā, Rēzeknē, Talsos, Valmierā un Ventspilī. CSDD apliecina, ka vadītāja apliecības cena saglabāta nemainīga - 7,67 lati - un nav plānots to tuvākajā laikā paaugstināt, nemainīgas turpmāk paliks arī reģistrācijas apliecību un numurzīmju cenas.

Lietuvā, lai arī iepriekš ES parauga auto numuru un dokumentu izsniegšanu bija plānots jau sākt, šobrīd tā atlikta uz nenoteiktu laiku. Bet Igaunijā jaunā parauga numurzīmju un dokumentu izsniegšanu iecerēts sākt septembrī.

RĪGA, JUN 03, BNS

 
Visi komentāri
 
129277. viesis 4.jūnijs 2004 8:47
0 0 Atbildēt

kursh veel meegjina apstriideet politikja-basketbolista izteicienus par videejo IQ latvijaa? :)

tieshi taapat kaa ES kampanja rudenii taa arii konservatiivaas partijas reklaamas kampanja tagad skaidri paraada, kaadai meerkjauditorijai taas ir paredzeetas.

rezumee- mums ir taada valsts un valdiiba, kaadi esam pashi un kaadu esam pelniijushi.

129279. viesis 4.jūnijs 2004 9:14
0 0 Atbildēt

Vilks sūkā ledu :)

129287. viesis 4.jūnijs 2004 9:46
0 0 Atbildēt

man tās "divgalvainās" tiesības izraisa nepatiku. Manuprāt vizuālais noformējums ir garām, jo dati ir grūti uztverami. Tie punkti 3...7 pirmajā acu uzmetienā rada bezjēdzīgu burtu-ciparu drūzmu. Nav visu punktu atšifrējumu. Kur vispār palikuši 7. un 8. punkts.

Ka tikai pēc kāda laika "institūcijas " neattopas , ka vadītāja apliecības nav pareizi izveidotas.

129288. viesis 4.jūnijs 2004 9:48
0 0 Atbildēt

Ui, ui, nevis 7, bet 6.,

lūdzu piedošanu!

129310. viesis 4.jūnijs 2004 11:58
0 0 Atbildēt

Galvenais ka iekbinam estiem un leisiem. valdiibai tagad ir ar ko lepoties.

129358. viesis 4.jūnijs 2004 18:28
0 0 Atbildēt

Kush aazis taadu virsrakstu uzrakstiija??? Vai pat iauto redaktors neatshkjir tiesiibas no apliciibas? Rakstaa mineets par aplieciibu mainu, bet virsrakstaa mineets, ka mainiis tiesiibas. Es jau sabijos, bet izraadaas ka aazis pa darznieku palaists :D Iesaku iauto redakcijai izveertet taa cilveeka (kursh so zinu ielika) kompetenci!

129359. viesis 4.jūnijs 2004 18:41
0 0 Atbildēt

stulbeni - peedinju lietojuma noziimi apskaties graamataa...

129360. viesis 4.jūnijs 2004 18:58
0 0 Atbildēt

Viesi - par tadu attieksmi es tevi varu raksturot tikai ar vaardu, kas rakstaams slaavu burtiem :) Ja neredzi kljuudu, paklusee.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti