Fiat 126p - lielā mugursoma uz riteņiem... 53

 
28.jūnijs 2004 0:00

Nu jau kādu laiku esam pazīstami ar kādu mūsu platuma grādiem ļoti dīvainu automobili - "Fiat 126p" (Poļski Fiat). Kaut pavisam netālu - Polijā - tādu ir "miljoniem".

mazulis6.jpg

saldozs.jpg
Vairāk par "SALDO ZS" autonomu skaties šeit...

Viss sākās ar iAuto rallija III posmu. Tā kā organizatoriem pietrūka viens auto, nolēmām paņemt to no "SALDO ZS" autonomas. Pie reizes nolēmām paskatīties, ar ko tad īsti Polijā brauc.

Pirmais iespaids

Ieraugot šo auto tuvumā, likās, ka tas ir rotaļu auto. Šķita mazliet neticami, ka tas pats spēj pakustēties. Atverot mašīnītes durvis, skatam pavērās diezgan pieticīgs salons, kurā nebija nekā lieka - spidometrs, odometrs un benzīna līmeņa rādītājs. Viss. Dažas signāllampiņas - tikai pašas nepieciešamākās.

mazulis9.jpg

Pirmajā brīdī tāda greznība, kā radio, šķita pilnīgi lieka, tomēr vēlāk tas noderēja... Kaut arī mašīnas tehniskajos datos minēts, ka tā ir četrvietīga, neizskatījās, ka tur pat diviem būs pietiekami daudz vietas. Tomēr, kā izrādās, vietas pietiek.

mazulis1.jpg

Pirmais pārbaudījums

Tā kā rallijs notika Liepājas rajonā, arī mašīnītei tur vajadzēja nokļūt. Mūsu nomas mašīnai bija viens defekts - nerādīja spidometrs. Līdz ar to noteikt tās faktisko braukšanas ātrumu nebija viegli. Tā kā mašīnas izmēri ir tuvināti kārtīgas mugursomas gabarītiem, arī ātruma izjūtas ir pavisam citas. Tā nu nācās doties garajā ceļā uz Liepāju. Pa ceļam  divas reizes bija jāiegriežas degvielas uzpildes stacijās, jo uzreiz nevarēja saprast ne bākas tilpumu, ne degvielas patēriņu. Beigās sapratām, ka bākā saiet apmēram 20 litri degvielas. Tad nu - atpakaļ pie garā brauciena.

mazulis4.jpg

Apmēram bija skaidrs - tāds mazs auto ātri "neiet". Pedālītis "grīdā" un auto ar savu maksimālo (cik nu tas varēja būt) ātrumu traucas uz Liepāju. Pa ceļam tika apdzīti daudzi "lēnāk" braucoši automobiļi un šajā sakarā bija arī kāds kuriozs ar ceļu policiju. Tikko tika apdzīts kārtējais lēnāk braucošais, kura pārsteigtais vadītājs gandrīz aizmirsa, ka jāskatās uz ceļu, kā pa šoseju pretīm brauca ceļu policijas auto "ar ieslēgtu radaru". Cik varēja saprast, policisti konstatēja ātruma pārkāpumu, bet tagad viņiem nācās izdomāt, kurš no diviem auto tad ir pārkāpējs? Uz mazuli aizdomas nekrita un tūlīt ar bākugunīm tika apturēts tikko apdzītais auto, kurš noteikti brauca normas robežās. Sorry, tas nebija speciāli. Grobiņā "Mazulis" nonāca tieši pēc divām stundām. Neslikti.

mazulis3.jpg

Vēl daži desmiti kilometru un Mazulis ir sasniedzis savu mērķi - rallija bāzi viesu namā "Laikas". Un galvenais - bez lielām problēmām. Vienīgais, kas notika - no motora vibrācijas vienu reizi nokrita svečvads.

Otrais pārbaudījums

Pēc rallija vajadzēja novākt mūsu izkārtos kontrolpunktus un mēs pieņēmām lēmumu - to taču var izdarīt ar Mazuli. Domāts, darīts un visi smagie rallija ceļi bez problēmām tika izbraukti ar Fiatiņu. Tā kā auto ir superviegls, tas visas smiltis un dubļus izbrauca pilnīgi bez aizķeršanās. Mašīnas 650 cm3 dzinēja jauda ir pietiekama arī meža celiņu un stigu veikšanai. Otrais pārbaudījums tika izturēts, ja neskaita nedaudz salocīto izpūtēju, bet tas varēja notikt ar jebkuru auto.

mazulis8.jpg

Pēc tam sekoja vēl viens pārbaudījums - 250 km ceļš uz Rīgu. Bet šeit nekas nenotika - auto ceļu veica bez sarežģījumiem. Pa ceļam uz Rīgu ar kalibrētu rallija kompjūteru Mazulim tika izmērīts maksimālais ātrums, ar kuru tas droši varēja braukt. Un tas pārsteidza - 112 km/h. Jāpiezīmē, ka šis tests tika veikts pietiekami drošos apstākļos.

Dīvaini, bet arī šajā mazajā automobilī pietika komforta, lai bez īpašas atpūtas varētu nosēdēt 250 kilometrus.

Tad auto tika atdots atpakaļ "SALDO ZS". Tomēr ne uz ilgu laiku. Kad jūnija sākumā iAuto ekipāža Ķekavas rallijā neatgriezeniski "saburzīja" mūsu Escort, nācās atkal doties uz "SALDO ZS" - atkal pēc Mazuļa.

mazulis2.jpg
13,62 litri uz 210 km

Tad nu pēc kāda laika mums atkal nācās vēlreiz braukt uz Liepāju. Tagad trijatā. Pielējām pilnu bāku ar degvielu un devāmies ceļā. Šoreiz nekas īpašs nenotika, ja neskaita to, ka ar 20 litriem līdz Liepājai nepietiek, ja brauc ātrāk par 100 km/h. Veicām eksperimentu - Saldū tika pielieta pilna bāka un veikts maršruts Saldus-Liepāja-Saldus ar ātrumu 90 km/h. Un rezultāts bija pilnīgi cits - 6,5 litri uz 100 km.

mazulis5.jpg

Arī Jāņi tika nosvinēti kopā ar šo auto. Un tad tam atklājās viena slikta īpašība - ļoti maz vietas bagāžai. Un tas, gatavojoties Jāņiem, bija ļoti svarīgi...

Pozitīvās īpašības

Kas gan varētu būt pozitīvs? Ir dažas lietas. Šis mazulītis ir pilsētas auto - ar to var noparkoties tur, kur citi nevar. Šis mazulītis var apsteigt tur, kur citiem būtu jāapdzen (iebraucot pretējā braukšanas joslā). Apgriezties tas var pat uz taciņas. Un galvenais: neatradīsies vienaldzīgie - šis auto piesaista uzmanību. Šajā laikā, cik braucam ar Mazuli, esam saņēmuši daudzus kārdinošus piedāvājumus to pārdot.

Galvenā pozitīvā īpašība

Ir! Šis auto nemaz nav jāpērk. To var vienkārši iznomāt "SALDO ZS" autonomā. Pirmās divas dienas noma maksā 5,ooLs dienā, bet, sākot no trešās dienas - 1,99Ls/dienā (!!!). Autonomas tālrunis: 6550505. Starp citu, "SALDO ZS" iznomā arī lielākus un komfortablākus automobiļus.

mazulis7.jpg

Mašīnas tehniskie dati

Dzinēja darba tilpums: ~650 cm3
Dzinēja jauda: 25Zs
Maksimālais ātrums: 112 km/h
Pašmasa: ~600 kg
Ietilpība: 4 cilvēki + 40kg bagāža.

E.Biele
iauto_olympus.gif

 

Kā zināms, Polija ir pilna ar šādiem aparātiem. Ar tiem brauc rallijā, tos tūnē, daudziem tas ir kulta auto. No tiem pat būvē "bigfūtus". Piedāvājam dažas izteiksmīgākās tūninga fotogrāfijas.
fiat126_bigfoot.jpgfiat126_darmar_tuning.jpg

fiat126_drag.jpgfiat126_limo.jpg

fiat126_mercedes.jpgmaz1.jpg

maz2.jpgmaz3.jpg

maz4.jpgmaz5.jpg

 
53 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
131068. viesis 28.jūnijs 2004 8:36
1 0 Atbildēt

Nepiekriitu Tev, Ursi. Braucot shogad uz hokeja chempi, redzeeju shos raapuljus tieshaam 'miljoniem' uz tiem celjiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti