Saab 9-3 Convertible - 5 zvaigznes EuroNCAP 5

 
29.jūnijs 2004 0:00

Jaunais SAAB 9-3 Convertible modelis ir saņēmis augstāko novērtējumu – 5 zvaigznes – EuroNCAP veiktajos braucēju un pasažieru drošības testos, tādejādi apliecinot šī zviedru autoražotāja vadošo lomu automašīnu drošības jomā.

Ar šo sasniegumu jaunais SAAB 9-3 Convertible pievienojas pārējai SAAB modeļu saimei – SAAB 9-3 Sport Sedan un SAAB 9-5, kas jau agrāk ir ieguvuši augstāko novērtējumu EuroNCAP automašīnu drošības testos.

convertible.jpg

SAAB 9-3 Convertible tika veidots un projektēts vienlaikus ar sedana modeli un, par spīti uzdevuma pārgalvībai, SAAB inženieri noteica vienlīdz augstu autodrošības līmeni abiem modeļiem. Sasniegt atbilstību tik augstām prasībām tieši kabrioletu drošībā bija iespējams, būtiski pastiprinot priekšējo jumta balstu (A-pillar), šasijas detaļas, kā arī izveidojot pilnīgi jaunu virsbūves struktūru ap aizmugurējiem sēdekļiem, zemo vidusbalstu (B-pillar) un korpusa sāniem. Kabrioleta saņemtās 5 zvaigznes EuroNCAP testos ir SAAB inženieru veikuma apliecinājums.

Reaktīvie aizmugurējie balsti, drošības jostu spriegotāji un priekšējie jumta balsti, kas notur pastiprināto vējstikla rāmja augšdaļu, - visi ir veidoti vienotā “Dynacage” pasažieru drošības sistēmā, lai nodrošinātu braucēju drošību automašīnas apgāšanās gadījumā.

“EuroNCAP ir neatkarīga organizācija, kuras novērtējums ir viesiem saprotams un objektīvs, lai kalpotu par orientieri ikvienam auto pircējam,” norāda Pers Lenhofs (Per Lenhoff), SAAB Automašīnu drošības attīstības vadītājs (Head of Crash Safety Development at Saab Automobile). “Taču mūsu “Real Life Safety” programma ir un paliek kā kontrolierīce un virziena rādītājs automašīnu drošības attīstības darbā SAAB rūpnīcā.”

“Viens no visdrošākajiem kabrioletiem pasaulē - SAAB 9-3 Convertible – Latvijas pircējiem ir pieejams no šā gada pavasara. Kabriolets ir pieejams ar 3 dažādiem dzinējiem, aprīkots ar automātisko vai mehānisko ātrumkārbu, kā arī ar bagātīgu standartaprīkojumu,” stāsta Didzis Kalnietis. “SAAB kabriolets ir ļoti veiksmīgs un iecienīts modelis, it īpaši Amerikas tirgū. 2003.gada augustā no konveijera noripoja 200 000.SAAB markas kabriolets, tādejādi apliecinot šīs modeļa panākumus gandrīz 20 gadu garumā.”

 
Visi komentāri
 
131217. viesis 29.jūnijs 2004 8:29
0 0 Atbildēt

Sorry!

Kapec rakstat par SAAB, un ne varda par Peigeot. Vai labi samaksaja

131226. viesis 29.jūnijs 2004 8:55
0 0 Atbildēt

Laikam viens no pirmajiem 'kabriem' ar 5*... Tas jau gan priecee, vieniigi beernu droshiibas jomaa gan tikai 3*...:-/ Lai gan - no otras puses taads auto vairaak zakju, nevis beernu vadaashanai! ;-)

131315. viesis 29.jūnijs 2004 15:29
0 0 Atbildēt

bernu testu neveic ar domu pārbaudīt kas notiks ar bērnu salonā, bet gan , kas notiks, ja šis auto uzskries virsū gājējam bērnam. Tas tā zināšanai un fantāzijas ierobežošanai.

otrkārt šis auto ir drošs tikai pasažieriem, gājēju testā pieaugušajiem ir tikai viena zvagzne!

131328. viesis 29.jūnijs 2004 17:59
0 0 Atbildēt

Thnx, vzinis, par vispārizglītojošu komentu.... Es sirgu no pārliecības, ka 'child test' attiecas uz to, kā avārijas gadījumā autiņā uzvedas bērnu sēdeklīši un tml. pričendāļi... :-/

131473. viesis 30.jūnijs 2004 13:03
0 0 Atbildēt

He he, patīkami ieraudzīt savu kāzu auto :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti