Audi A3 un A8 - droši pret zādzībām 10

 
2.jūlijs 2004 0:03

Britu auto apdrošinātāji cildina Audi A3 un Audi A8 par to izcilo aizsardzību pret nozagšanu, piešķirot šiem automobiļiem britu auto drošības balvu. Šī balva tiek pasniegta kopumā desmit kategorijās un Audi ir ieguvis divas no tām.

Balva balstās uz vērtējumu, ko sniedzis britu neatkarīgais drošības testu un pētniecības institūts Tetčema (British vehicle security test and research institute Thatcham).

audi-a3.jpg

Uzvarētājs kompaktklases automobiļu klasē ir Audi A3 – tas iedibināja etalonu šajā segmentā, saņemot piecas zvaigznes par automašīnas aizsardzību pret nozagšanu un četras zvaigznes par aizsardzību pret ielaušanos. Audi A8 ieguva augstāko vērtējumu – piecas zvaigznes abās nominācijas: gan par aizsardzību pret nozagšanu, gan aizsardzību pret ielaušanos un tika pasludināts par nepārprotamu uzvarētāju luksus klases kategorijā.

audi-a8.jpg

Tetčema ir viens no Eiropas pieciem vadošajiem institūtiem, kas nodarbojas ar aizsardzību pret zādzībām. Britu eksperti jau vairāk nekā desmit gadus novērtē automobiļu pretaizdzīšanas standartus un automobiļus, piešķirot tiem līdz piecām zvaigznēm, kas atspoguļo auto aizsardzības standartu attiecībā uz aizsardzību pret nozagšanu. Apvienotais Audi A3 un Audi A8 aizsardzības pasākumu efekts padara tās par labākajām abās attiecīgajās kategorijās. Abās ir īstenotas ultramodernas drošības tehnoloģijas.

Durvju aizsardzības izpildījums, īpaši spēcīgs stūres sistēmas bloķētājs, kas A8 ir elektronisks, un ceturtās paaudzes imobilaizers ar „lejupielādes funkciju” ir nozīmīgākie šīs aizsardzības elementi.

Lejupielādes funkcija nodrošina papildus aizsardzību pret nozagšanu: Audi dīleri visā pasaulē ir saistīti tīklā - auto attiecīgo imobilizācijas sistēmu remontu ir iespējams veikt tikai tad, ja ir saņemta tiešsaistes autorizācija. Šis kontrolējamais un tādēļ sevišķi drošais process darbojas kā papildus zagļus atturošs līdzeklis, padarot šos auto par mazāk pievilcīgiem objektiem. Turpmāk, lai automobili pieņemtu kārtējai tehniskajai apkopei vai atjaunotu bojātos svarīgos komforta un drošības mezglus, piemēram, radio vadības sistēmu vai klimata kontroles sistēmu, Audi dīleri savienos automobiļa vadības sistēmu ar rūpnīcas operatoru, kas vispirms pārbaudīs automobiļa legalitāti un tikai pēc tam izpildīs pieprasītā mezgla atjaunošanu. Ja automobilis vai bojātā mezgla vadības sistēma tiks atpazīta kā nelegālā statusā (zagts), tad rūpnīcas sistēma automātiski spēj nobloķēt pilnvērtīgu automobiļa tālāku lietošanu, paralēli tam paziņojot kompetentām iestādēm par automobiļa atrašanās vietu.

„Britu Apdrošināšanas Drošības Balva Auto” ir nozīmīgs Audi sasniegums: automobiļu elektronikas eksperti, mehāniķi un servisu darbinieki cieši sadarbojas ar kriminālnoziegumu izmeklēšanas iestādēm, automašīnu apdrošinātājiem un neatkarīgajiem pētnieciskajiem institūtiem, lai uzlabotu pretzagļu aizsardzības standartus.

Jaunajā Audi A6 tiek uzstādīti vienlīdz augsti automobiļa aizsardzības standarti, kas veiksmīgi sevi ir pierādījuši klasi augstākajā Audi A8 modelī.

Kopš jauno Audi A8 un A3 automobiļu aizsardzības sistēmu ieviešanas, Latvijā un Baltijā nav nozagts neviens Audi A8 un Audi A3, kas ir iegādāts pie oficiālajiem Audi izplatītājiem. Saskaņā ar oficiālo Audi pārstāvju informāciju, Baltijas valstīs līdz šī gada 1.jūlijam ir pārdoti 75 Audi A8 modeļi kopš 2002.gada decembra un 63 Audi A3 modeļi kopš pagājušā gada jūnija.

 
Visi komentāri
 
131795. viesis 2.jūlijs 2004 0:49
0 0 Atbildēt

Jaiedot Krieviem novertet aizdzishanas un ielauzsanas iespejas :)

131805. viesis 2.jūlijs 2004 8:11
0 0 Atbildēt

Priekš kam vajadzīks trojaks, par vosmjorkas drošību vēl paskatīsimies, visu jau nosaka pieprasījums...

131811. viesis 2.jūlijs 2004 9:07
0 0 Atbildēt

sena patiesība - visvairāk Audi zaga caur dīleru tīklu.

131825. viesis 2.jūlijs 2004 10:09
0 0 Atbildēt

Paziņojiet, kad nozags pirmo!

131855. viesis 2.jūlijs 2004 11:47
0 0 Atbildēt

anglji droshi vien audjikam paraustija ruchku - netika iekshaa, izbliezjam logu, ielienam iekshaa, ar skruuvgriezi proveejam piedarbinaat - nesanaak, znachit 5 zvaigzniites :)

131867. viesis 2.jūlijs 2004 12:20
0 0 Atbildēt

Incanti kā šitos remontēs, piemēram, Namībijā vai Nikaragvā (jau iepriekš atvainojos šo valstu patriotiem, ja tur ir audi servisi)?

131874. viesis 2.jūlijs 2004 13:09
0 0 Atbildēt

Mocisc, tie, kas namiibijaa brauc ar Audi tos neremontee, liidz ko pelnutrauks ir pilns, taa nomaina auto :)

131928. viesis 3.jūlijs 2004 16:32
0 0 Atbildēt

karoc, jaadabon iistais patchs un tad uz prieksu...pat Namiibijaa

139315. viesis 10.septembris 2004 11:41
0 0 Atbildēt

Baigais Suuds peec apraksta un bildes mans Audi 100 Cigars ir smukāks man nepatīk.

287541. viesis 16.oktobris 2012 15:50
0 0 Atbildēt

Naktī no 13.-14.oktobri Rīgā A.Deglava ielā gan ir nozagts Audi A3 Sportback 2007.g. sudraba krāsā, valsts nr. HV 9093 ! (aizmugurējie stikli tonēti).

Ja nu gadījumā ir redzēts vai ir kāda cita info, lūgums ziņot policijai pa tālr. 112

paldies!!!!!!!!!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti