Pērnavā sāksies Baltijas Jūras kauss 3

 
7.jūlijs 2004 8:48

Igaunijas pilsētas Pērnavas autošosejas sacensību trasē "Est-Ring" no 10. līdz 11. jūlijam notiks Baltijas Jūras kausa izcīņas 2. posms, kurš faktiski iesāks šīs sērijas sacensības, jo pirmais šo sacensību posms, sakarā ar nespēju vienoties par tehniskajiem noteikumiem, tika atcelts.

baltijasjuraskauss.jpg

Sākotnēji Baltijas Jūras kauss tika paredzēts kā četru sacensību seriāls, kurā ar spēkiem mērotos Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Somijas autošosejas sportisti. Par sacensību norises vietām tika izvēlētas – Rīga, Pērnava, Kemora Somijā un Sanktpēterburga. Diemžēl ziemas periodā visu valstu šosejas komisiju dalībniekiem neizdevās vienoties par vienotiem tehniskajiem noteikumiem.

Ja Baltijas valstīs šie tehniskie noteikumi ir vienoti, tad Krievijas tehniskie noteikumi bija kā lielākais klupšanas akmens, un konkrēta vienošanās netika panākta. Pamatojoties uz šīm neskaidrībām Baltijas Jūras kausa 1. posms Rīgā tika atcelts.

Arī pašlaik sportistiem nav skaidri vairāki fakti, kas saistīti ar šīm sacensībām, kurās paredzētas sacensības starp Blatijas valstu, Somijas un Krievijas sportistiem, bet ir skaidrs, ka Baltijas Jūras kausa 2. posms notiks un tajās piedalīsies ļoti plašs dalībnieku pulks.

Skatītājiem visaizraujošākā varētu likties cīņa starp Krieviju un Somiju Honda Civic Type-R kausā, kurā gatavojas piedalīties desmit Somu "Honda Challenge" dalībnieki un desmit Krievijas "Honda Civic Cup" dalībnieki. Šajā klasē ar faktiski standarta Honda Civic Type-R automašīnām startē gan leģendāri šo valstu sportisti, gan šī sporta veida iesācēji. Visas automašīnas ir sagatavotas identiski un rezultātu trasē ietekmē tikai sportistu meistarība. Šādas sacensībām sagatavotas automašīnas aptuvenā cena ir 34 tūkstoši eiro, kas paver lieliskas iespējas jaunajiem uzsākt autosportistu gaitas. Iespējams, ka par šo sacensību favorītiem izvirzīsies krievu sportisti Aleksejs Dudukalo un Aleksejs Glebovs, bet tik pat spēcīgs var izrādīties pagājušā gada Somijas čempions Janels Nurminens vai Miko Heinonens.

Tikpat spraigas cīņas notiks Touring 2000 klasē, kurā ietilpst prestižā B-2000 klase. Šajā klasē noteikti turpināsies cīņa starp latvieti Ģirtu Krūzmani no "Honda Racing Spice Racing Team" ar Honda Civic Type-R un igauni Aivi Ohtlu arī ar Honda Civic Type-R. Domājams, ka šajā cīņā mēģinās iejaukties ļoti spēcīgais Mihails Uhovs no "Avtodom Racing" ar BMW 320, kurš ir pagājušā gada Krievijas čempions. Iespējams, ka uz šīm sacensībām bez ierastajiem B-2000 klases dalībniekiem ieradīsies vēl vairāki spēcīgi dalībnieki no citām valstīm.

Touring 2000 klases braucieni notiks kopā ar brīvās klases braucieniem, kuru dalībnieku vidū pārāk lielas izmaiņas nav gaidāmas, jo igauņu un somu sportisti jau ir pazīstami, bet Krievijā šādas brīvās klases nav. Vienīgi atliek cerēt, ka šo abu klašu vienlaikus starts trasē neradīs pārāk lielus konfliktus, jo labākie brīvās klases dalībnieki trasē spēj uzrādīt par aptuveni 3 sekundēm labāku apļa laiku.

Klasē Touring 1600 kopā startēs Super 1600, Golf 1600 un N 1400 klašu dalībnieki. Šis fakts iespējams palīdzēs Arvim Zārbergam, kurš savu Toyota Yaris sagatavos nedaudz savādāk kā ierasts startiem N 1400 klasē. Šajā klasē uz starta stāsies arī "Honda Racing Spice Racing Team" komandas sportisti Iļja Ballods-Nagradovs un Oskars Laivenieks.

Iespējams, ka Formula Baltic klasē, kurā jau tā ir ļoti plašs dalībnieku skaits, startēs arī vairāki sportisti no Krievijas un Somijas, kas padarīs šīs sacensības par patiesi skatāmām.

Diemžēl šoreiz abi sacensību braucieni nenotiks vienā dienā kā tas bijis ierasts, bet gan divās dienās. Visu automašīnu klašu sacensību braucieni notiks sestdien un svētdien – 10. un 11. jūlijā.

Sacensību grafiks
Ceturtdien, 8. jūlijā – brīvie treniņi gan automašīnām, gan motocikliem
Piektdien, 9. jūlijā – brīvie treniņi automašīnām
Sestdien, 10. jūlijā:
No 9:25 līdz 12:10 kvalifikācijas braucieni automašīnām
14:00 starts 1. braucienam Super Light (2000 ccm) HONDA Civic Type-R  - 24 apļi
15:00 starts 1. braucienam Touring 1600 – 20 apļi
16:00 starts 1. braucienam Formula Baltic – 20 apļi
17:00 starts 1. braucienam Touring 2000 + brīvā klase – 20 apļi

Svētdien, 11. jūlijā:
12:00 starts 2. braucienam Super Light (2000 ccm) HONDA Civic Type-R  - 24 apļi
13:00 starts 2. braucienam Touring 1600 – 20 apļi
14:00 starts 2. braucienam Formula Baltic – 20 apļi
15:00 starts 2. braucienam Touring 2000 + brīvā klase – 20 apļi

 
Visi komentāri
 
132211. viesis 7.jūlijs 2004 11:56
0 0 Atbildēt

Izklausās baigi interesanti, pēc Kurzemes rallija jābrauc uz Pērnavu... šito es baigi gribu redzēt.

132236. viesis 7.jūlijs 2004 15:10
0 0 Atbildēt

es gan negribu :) autokross tomēr jaukāks.

132349. viesis 9.jūlijs 2004 10:23
0 0 Atbildēt

Pernavaa Uhovs ieradiisies ar savu BMW un visas Hondas izcirtiis kaa nabagus!!!!

Jo vinja auto ir daudz stipraaks, nekaa te Baltijaa brauc!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti