Latvieši savās mājās – galvenie favorīti! 3

 
14.jūlijs 2004 0:00

Šajā nedēļas nogalē – 17. un 18. jūlijā Bauskā, Mūsas trasē risināsies FIA NEZ Superkrosa čempionāta 2. posms. Kuplajam Latvijas dalībnieku pulkam pievienosies daudzi lietuvieši, nepilns desmits igauņu un somu, pāris Krievijas autosportistu.

Sestdien Bauskā norisināsies braucēju reģistrācija un tehniskā kontrole, bet skatītājiem un preses pārstāvjiem interesantākie notikumi sāksies svētdien, 18. jūlijā pl. 12., kad notiks sacensību atklāšana un tiks aizvadīti izšķirošie braucieni.

Nav šaubu, ka Bauskas posms ir galvenā Latvijas cerība gūt pēc iespējas lielāku pārsvaru komandu vērtējumā, lai jau nākamajos posmos, kuri risināsies Somijā, Lietuvā, Dānijā un Igaunijā, iespējas nosargāt līderpozīciju būtu lielākas. Latvijas komanda Bauskā nepieļauj zaudējumu, taču atzīst, ka gadīties var viss, jo ļoti spēcīgi atkal būs Lietuvas braucēji!

Pirmais Ziemeļeiropas Superkrosa čempionāta posms norisinājās Lietuvā un latviešu komanda izcīnīja pirmo uzvaru, gūstot 60 punktus pret mājinieku 50 ballēm. Individuāli pie uzvarām tika Jānis Aleksejevs (1600 Junior), Jānis Bogdanovičs (2000 Super) un Ivars Kuļikovskis (Open). Vienīgi D-1 klases uzvara nonāca lietuvieša Rolanda Zujeva rīcībā. Divīzija-1 klases braucieni notiks arī Bauskā!

Ļoti patīkami, ka startam Latvijā gatavojas Somijas Superkrosa braucēji – tā būs pirmā reize, kad Latvijas autokrosa un rallijkrosa meistariem būs iespēja salīdzināt sevi ar skandināvu labākajiem Superkrosa braucējiem. Savukārt pēc Bauskas sekojošajā NEZ Superkrosa 3. posmā Somijā gatavojas ierasties spēcīga Latvijas braucēju armāda, lai turpinātu cīņu par uzvarām individuālajos čempionātos un komandu vērtējumā arī šajā zemē.

 
Visi komentāri
 
132609. viesis 14.jūlijs 2004 0:05
0 0 Atbildēt

Kas tas ir - SUPERKROSS ?

132613. viesis 14.jūlijs 2004 1:48
0 0 Atbildēt

Superkross ir autokrosa un rallijkrosa apvienojums. Respektīvi, sacensības, kuras ir iekļautas šajā NEZ superkrosa čempionātā, var risināties gan autokrosa trasēs, kuras vairumā ir Latvijā, gan arī rallijkrosa trasēs, kuras vairumā ir pie skandināviem, jo tur rallijkross ir populārāks.

Lai kāds no autosporta veidiem tiktu pie NEZ čempionāta nosaukuma (nevis NEZ kauss), tad no sākuma ir obligāti jānotiek NEZ kausa izcīņai šajā sporta veidā (tā šogad notiek NEZ Baltijas kauss autorallijā un šosejā). Pagājušo gad' veiksmīgi notika Baltijas kauss autokrosā, tāpēc šogan autokross ir pirmais autosporta veids, kurš officiāli jau startē ziemeļeiropas mērogā! Lai šīm NEZ superkrosa čempionāta sacensībām piesaistītu maksimāli daudz sportistu, tika apvienots autokross un rallijkross. Arī sacensības risināsies gan autokrosa, gan rallijkrosa trasēs. Vairāk informāciju par šo superkrosa posmu Bauskā iespējams skatīt www.autokross.lv !

133012. viesis 19.jūlijs 2004 11:01
0 0 Atbildēt

Savaadaak taksh nemaz nevar buut, PROTAMS, ka latvieshiem jaabuut galvenajiem favoriitiem savaas maajaas :) MALACHI!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti