Embūtes karuseļrallijā pirmā uzvara Igoram Skokam 6

 
19.jūlijs 2004 7:42

Sestdien, 17. jūlijā Embūtē, Tīreļa autotrasē notikušajās Latvijas čempionāta 5. posma sacensībās apvidus karuseļrallijā savu pirmo uzvaru guva ventspilnieks Igors Skoks. Savukārt čempionāta līderis Jānis Āzis piedzīvoja avāriju un izstājās jau otrā brauciena sākumā.


Tehnisku problēmu dēļ ar otro vietu nācās samierināties Jānim Naglim, bet trešais bija Guntars Laugalis. Ceturto vietu absolūtajā vērtējumā izcīnīja pirmās vietas ieguvējs T1 ieskaites grupā Jānis Auziņš, bet sestais bija Igors Verners, kurš N grupas ieskaitē uzvarēja jau trešo karuseļralliju pēc kārtas.

Interesanti notikumi risinājās pirmā brauciena otrajā pusē. Jānis Naglis ar jaudas ziņā vājāku Mitsubishi Pajero aptuveni trīs apļu laikā jūtami atrāvās no abiem OSCar, ko pilotēja Skoks un Āzis. Šķita, ka līkumotajā Tīreļu trasē Naglim izdosies konkurentus uzveikt, taču devītajā aplī neizturēja Pajero priekšējais reduktors un tomēr nācās piekāpties.



Jau sacensību sākumā ātrs bija arī Guntara Laugalis, kam izdevās uzveikt pārējos braucējus, tostarp savu sīvāko sāncensi Modri Reinfeldu. Spēcīgāko T2 grupas automobiļu hegemoniju, ierindojoties priekšā Reinfelam, izjauca Jānis Auziņš ar T1 grupas Mercedes G, bet Igors Verners ar N grupas GAZ 69 pārspēja ne tikai savus tiešos pretiniekus, bet arī vairumu T1 grupas braucējus. Astoto rezultātu braucienā sasniedza četrpadsmitgadīgais pilots Kristaps Ķirsons.

Bīstamu piedzīvojumu izbaudīja Osvalds Putniņš un Miks Užulis, jo otrajā aplī dēļ defekta degvielas padeves sistēmā aizdegās viņu Isuzu Trooper. Auto veiksmīgi tika nodzēsts un braucēji necieta.



Otrais brauciens sākās ar sensāciju – pirmajā aplī Jānis Āzis jau otro reizi šovasar pamanījās apgāzt OSCar. „Saudzēju nupat nomainīto dzinēju, bet braukšana ar rezervi bija iemidzinājusi modrību. Pārāk ātri iebraucu atpakaļejošā līkumā, priekšējie riteņi neveiksmīgi trāpīja mīkstā risē, un auto bija riņķī,” notikumus komentēja Jānis Āzis.

Naglis sacensības turpināja tikai ar pakaļpiedziņu, jo Pajero reduktoru braucienu starplaikā saremontēt nebija iespējams. Līdz ar to vairs neatlika neviena, kas varētu apdraudēt Skoku. Desmit apļos Igors Skoks bija gandrīz divarpus minūtes ātrāks par Nagli. Trešais atkal bija Guntars Laugalis. Viņam pietrūka 18 sekunžu, lai pasprauktos garām Naglim.



Trešais brauciens izvērtās par tādu kā formalitāšu kārtošanu, jo Skoka uzvaru varēja noskaust tikai totāla likteņa nelabvēlība vai paša pilota nevajadzīga pārgalvība. Nenotika ne viens, ne otrs un Igors Skoks izcīnīja ilgi kāroto Latvijas čempionāta posma uzvarētāja godu. Sasniedzot ceturto labāko laiku, teicami trešo braucienu aizvadīja Jānis Auziņš, līdz ar to laupīdams citiem T1 grupas konkurentiem jebkādas izredzes uz uzvaru.

Par karuseļrallija „Tīrelis 2004” uzvarētājiem absolūtajā vērtējumā un T2 ieskaites grupā kļuva Igors Skoks ar stūrmani Agri Piķi. Otrajā vietā Jānis Naglis/Aleksandrs Innus, trešie Guntars Laugalis/Armands Sanders. T1 grupā aiz Jāņa Auziņa/Ilmāra Gibalas ierindojās Valērijs Lukašenoks/Agris Jansons un Kristaps Ķirsons/Gundars Adamovskis. N grupā pirmajā vietā Igors Verners/Aigars Šulcs, otrie Andris Ozols/Uģis Rēķis, trešie Raivis un Dainis Zeltiņi.

Tagad apvidus autobraukšanas sacensību kalendārā būs garš pārtraukums, jo nākamais rallijreids paredzēts 11. septembrī, bet karuseļralliju čempioni tiks noskaidroti tikai 6. novembrī Skrundā. Interesenti var sekot Latvijas ekipāžām, kas no 31. jūlija līdz 7. augustam startēs Pasaules kausa izcīņas posmā Turcijas rallijreidā.

 
Visi komentāri
 
132993. viesis 19.jūlijs 2004 9:36
0 0 Atbildēt

Naudas maisu cīņas. :)

133061. viesis 19.jūlijs 2004 20:36
0 0 Atbildēt

Bez lielāka vai mazāka naudas maisa nevar piedalīties pat kartingā, kurnu vēl rallijā vai Dakārā :) Ieskatu Embūtes karuseļrallijā varēsiet skatīt TV7 Autosporta programmā Nr.1, bet pagaidām varat aplūkot, ka brauc arī GAZ69 www.autosports.lv

133135. viesis 20.jūlijs 2004 10:18
0 0 Atbildēt

Lai ko arī nerunātu vai nenosauktu par naudas maisiem , katrs hobijs prasa naudas ieguldījumus un arī kārtīgs makšķerkāts prasa lielu naudu... tā kā beidziet skaitīt naudu svešos maisos , neprotat strādāt ar galvu - pelniet ar rokām ...neprotat strādāt ejiet zagt, valsts jūs uzturēs un nekas nebūs jādara....

133139. viesis 20.jūlijs 2004 10:23
0 0 Atbildēt

Bailey

Vzinis - varbūt to labāk nosaukt par naudas kastu cīņu? :) Tomēr pareizāk :) Jo nauda jau ieguldīta dzelzs kastēs :))

Viesi Nr.2 - neviens jau neskaita to svešo naudu un to, ka par visu nākas maksāt, tāpat ir skaidrs. Jautājums tikai vairāk vai mazāk.

133271. viesis 20.jūlijs 2004 23:27
0 0 Atbildēt

Jā, bet Jānis Auziņš ir no Balvu rajona Rugājiem, reāls lauku vecis, Zelta baloži tieši tā pat, I.Verners ar GAZ 69 no Kuldīgas, Guntars Laugalis no Liepājas puses utt. 'vienīgi Rēzekne un Daugaupils nav pārstāvētas. Sanāk, ka gandrīz katrā lielpilsētā ir rallija reida braucēji. Kādi tur naudas maisi, ja gribās riktīgi atvilt ar džipu tad uz priekšu!

140312. viesis 19.septembris 2004 12:30
0 0 Atbildēt

mans teetis ir GUNTARS LAUGALIS un vins liepaajniekiem nes godu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti