Brāļi Šimkus cīnīsies par Igaunijas čempiona titulu

 
20.jūlijs 2004 0:00

Igaunijas prestižākais rallijs "RS Rally 2004", kurš iepriekš bija pazīstams kā "E.O.S. Rally", šogad notiks 23. un 24. jūlijā visiem rallija faniem labi zināmajos un viltīgajos Otepes ceļos. Pateicoties ceļu konfigurācijai un seguma struktūrai, nereti šis rallijs tiek dēvēts par „mazo Somiju”, ko daudzi sportisti arī izmanto, lai sagatavotos startam WRC posmā Somijā.

Šogad šajā rallijā vienīgie Latvijas pārstāvji būs brāļi Kaspars un Armands Šimkus no rallija komandas "Honda Racing Latvia", kuri ar savu Honda Civic Type-R automašīnu turpinās cīņu par Igaunijas rallija čempionāta punktiem. Pašlaik Kaspars un Armands Šimkus ir Igaunijas čempionāta F2 klases līderi, un šo līdera pozīciju gatavojas nosargāt līdz sezonas beigām. Komanda "Honda Racing Latvia" ir nospraudusi mērķi brāļiem Šimkus izcīnīt uzvaru Igaunijas rallija čempionātā F2 klasē. Igaunijas rallija čempionu tituli šogad tiks izcīnīti septiņos rallijos, no kuriem trīs jau ir notikuši. Vēl atlikuši četri Igaunijas čempionāta posmi - "RS Rally 2004"; "Virumaa Ralli"; "Škoda Rally" un "Saaremaa Ralli".

Startam rallijā "RS Rally 2004" pieteikušās 67 ekipāžas no Igaunijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Ukrainas. Pieteikšanās rallijam vēl ir atklāta un iespējams pieteiksies vēl kāda ekipāža, bet pašlaik ir zināms, ka rallijā nestartēs Andris Lontons / Mareks Stirna, jo viņu automašīna vēl nav atjaunota pēc rallijā "Kurzeme 2004" piedzīvotās avārijas. Krišjāņa Caunes / Arta Štrausa sporta automašīnai Honda Civic Type-R pēc kūleņa rallijā "Kurzeme 2004" ir nepieciešams viens priekšējais lukturis, aizmugurējais stikls un nelieli skārdnieka pakalpojumi, bet šogad viņu sacensību kalendārā nav iekļauti Igaunijas ralliji, tāpēc viņi nestartēs rallijā "RS Rally 2004".

Toties rallijā "RS Rally 2004" trīs somu ekipāžas uz starta stāsies ar WRC klases automašīnām, no kurām augstākais sniegums paredzams Jouni Ampujas / Miko Markulas ekipāžai ar Ford Focus WRC 01 automašīnu, kaut arī viņu konkurenti Jari Vīta / Timo Hantunens startēs ar 2003. gada modifikācijas Ford Focus WRC 03 automašīnu. Trešā ekipāža ar WRC automašīnu Aki Teiskonens / Mīka Teiskonens pirmo reizi savā karjerā sēdīsies šādas klases sporta automašīnā Toyota Corolla WRC. Spraigākā cīņa paredzama N3 (starptautiski N4) klasē, kurā startēs tādas pazīstamas ekipāžas kā Martins Rauams / Pēters Pooms; Andreijs Žigunovs / Igors Ter-Oganesjancs; Jāns Molders juniors / Tonu Vuns un Aleksandrs Dorošinskis / Aleksandrs Korņilovs.

Par "Honda Racing Latvia" ekipāžas Kaspars Šimkus / Armands Šimkus galvenajiem konkurentiem var uzskatīt Arvo Ojapervi, kurš šoreiz startēs kopā ar Martu Ojapervi ierastā stūrmaņa Avo Kristova vietā. Šo ekipāžu ierastajā divcīņā visticamāk varētu iejaukties Marko Virkojas / Jāna Poldsepa ekipāža, kuriem nāksies pacīnīties arī ar Indreka Varbas / Talisa Perosti ekipāžu. Cīņa šajā F2 ieskaitē būs interesanta, jo tajā startē trīspadsmit ekipāžas, no kurām piecas ar Honda Civic Type-R automašīnām. Gan igauņu sportisti, gan preses pārstāvji par stiprāko uzskata tieši latviešu ekipāžu, bet brāļu Šimkus uzdevums šajā rallijā ir finišēt pirmajā trijniekā un braukt rezervēti, lai saglabātu tehniku Latvijas rallija čempionāta nākamajam posmam, rallijam "Aukšaitija 2004".

Starts rallijam "RS Rally 2004" tiks dots 23. jūlijā pulksten 17:30, un pirmajā sacensību dienā sportistiem būs divreiz jāveic divi ātrumposmi, kuru kopējais garums sastāda 28,74 km. Otrajā dienā, 24. jūlijā sportistiem būs jāmērojas spēkiem vēl četros ātrumposmos, katru veicot divas reizes. Kopā rallijā paredzēti 12 ātrumposmi ar kopējo distanci 114,16 km.

Sīkāku informāciju par ralliju "RS Rally 2004" iespējams atrast internetā www.auto.ee/rsrally/

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti