Šūmahers uzvar, par varoni kļūst Batons 4

 
26.jūlijs 2004 11:05

Pēc Kimi Raikonena avārijas 13. aplī ar pēkšņi nolūzušu aizmugurējo antispārnu, Mihaela Šūmahera cīņa par uzvaru Vācijas GP pārtapa par vientuļu riņķošanu līdz finišam. Tikmēr apbrīnojamu sniegumu demonstrēja BAR pārstāvis Džensons Batons, kurš pēc soda par dzinēja maiņu startēja no 13. starta vietas. Brits spēja izrauties līdz vadošo pilotu pulkam un aizvadīja satriecošu cīņu ar Fernando Alonso par otro pozīciju, kas galarezultātā noslēdzās Batona labā.

Startā Šūmahers noturēja savu pirmo starta vietu, bet Montoija startēja vāji un zaudēja gan McLaren pilotiem, gan Renault duetam, kas kā jau ir pierasts, startēja ļoti labi. Pirmajos apļos Raikonens bija iesprūsti aiz Alonso, tomēr drīz vien ar skaistu manevru apsteidza spāni un metās ķert Mihaelu Šūmaheru. Pēc pirmā boksu apmeklējuma Raikonenu un Šūmaheru šķīra tikai pusotra sekunde, tomēr cīņa beidzās brīdī, kas starta finiša taisnē no McLaren MP4-19B formulas nolūza aizmugurējais antispārns.

Jāatzīmē, ka Vācijas GP pagaidām izceļas pārējo 2004. gada posmu vidū ar ļoti lielu veiksmīgu apdzīšanu skaitu, no kurām lielāko daļu mēs varējām vērot arī TV ekrānos. Visus veiksmīgos manevrus nav iespējams uzskaitīt, tomēr jāatzīmē Sato netradicionālais manevrs ātrā līkuma ārmalā, Montoijas apdzīšana ‘kā pēc grāmatas’ sakrustojot trajektorijas un, protams, Batona elegantā cīņa ar Alonso un apdzīšana gandrīz ar vienu roku.

Pēc pēdējā Batona boksu apmeklējuma, brita ķiveres siksna bija kļuvusi vaļīga un taisnēs spēcīgā pretvējā tā atkārās atpakaļ un burtiski žņaudza braucēja kaklu. Tāpēc vairāk kā 15 apļu garumā Batonam nācās ar roku pieturēt ķiveri taisnēs, tomēr tas netraucēja turpināt cīņu par otro pozīciju.

Soli aiz goda pjedestāla palika Deivids Kulthards, kas ir labākais skota panākums šajā sezonā. Lai gan Kulthards atkal nespēja turēt līdz sava komandas biedra ātrumam, McLaren progress nes augļus. Piekto pozīciju ieguva Huans Pablo Montoija, kura sacīksti izbojāja paša neveiksmīgais starts, bet otrs Williams pārstāvis Antonio Piconija finišēja septītais un noteikti nopelnīja sev iespēju startēt arī Ungārijā.

Sestā vieta finišā pienācās Markam Vēberam, kuram arī tas ir labākais panākums šajā gadā, bet pēdējo pieejamo punktu izcīnīja Sato, kurš nenoliedzami ir ātrs un agresīvs pilots, tomēr pagaidām pieļauj pārāk daudz iesācēja kļūdas. Rubenss Barikello pēc sadursmes ar Kulthardu pirmajā aplī un piespiedu boksu apmeklējuma punktus neguva. Lai situāciju padarītu vēl bēdīgāku, brazīlieša formulai pēdējā aplī plīsa riepa un viņš no devītās vietas atkrita uz 12.

Mihaels Šūmahers līdz ar to ir vēl vairāk palielinājis vadību kopvērtējumā, bet līdz Ferrari sestajam konstruktoru kausam būs jāpagaida vismaz līdz Ungārijas GP, kas notiks pēc trim nedēļām 15. augustā.

//f1.lv

 
Visi komentāri
 
133803. viesis 26.jūlijs 2004 12:59
0 0 Atbildēt

Pervaja gonka v etom godu kotoruju smotrel s bolsim interesom, Pro Shuma operatori sovsem zabili pokazivaja bitvu mezdu batonom i alonso, trulli i Sato :)

reno and HONDA rulez!

zal Raikonena, mog realno poborotsa s Shumi, vot nevezet tak nevezet...

133806. viesis 26.jūlijs 2004 13:07
0 0 Atbildēt

Viņiem arī jaudīgi autiņi, un sitas ne pa jokam.... moška aizliegt???

133843. viesis 26.jūlijs 2004 16:44
0 0 Atbildēt

bet nav veci.

133845. viesis 26.jūlijs 2004 16:57
0 0 Atbildēt

Tas nu gan.... Bet tik un taa jaudiigi... :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti