Latvijas Čempionāts rallijā dodas viesizrādēs uz Lietuvu 7

 
12.augusts 2004 9:32

Latvijas Čempionāta autorallijā divi no septiņiem posmiem nenotiek Latvijā, tāpēc šoreiz Latvijas sportistiem pienācis laiks doties uz Lietuvu, kur notiks Latvijas Čempionāta autorallijā 6. posms un "Baltic Rally Cup 2004" pēdējais, 4. posms.

Rallijs "Aukštaitija 2004" 13. un 14. augustā notiks Lietuvas pilsētā Utena un tās apkārtnē. Lai arī šī rallija centrs atrodas mūsu kaimiņvalstī, tas ir vienlīdz tālu no Rīgas kā Latvijas slavenākā rallija "Kurzeme" centrs – Liepāja. Šīs noteikti būs ļoti interesantas sacensības, jo visi Latvijas sportisti būs vienādos apstākļos – ceļi sveši un nepazīstami.

Vienīgās priekšrocības varētu būt lietuviešu sportistiem, bet rallija organizatori šogad rallijā iekļāvuši vēl nebijušus ātrumposmus un rekonstruētus ceļus. Atšķirībā no Latvijas rallijiem, šajā rallijā iekļauti arī ātrumposmi ar asfalta segumu, kas Lietuvas sportistiem ir pierasts, bet latviešiem? Kā nu kuram.

Startam rallijā "Aukštaitija 2004" pieteikušās 103 ekipāžas pārsvarā no Lietuvas un Latvijas, bet dalībnieku rindās būs redzami arī Igaunija un Krievijas sportisti. Visplašākais dalībnieku skaits ir pieteicies N4 un N3 klasēs, kas pierāda, ka arvien populārākas paliek sacensības ar sporta automašīnām, kuras ir ļoti tuvas standarta sērijveida automašīnām. Šo klašu tehniskie noteikumi neatļauj radikāli mainīt automašīnas uzbūvi, tāpēc cīņa ir daudz vienlīdzīgāka, jo noteicošais nav naudas daudzums, kas ieguldīts sporta automašīnā.

Rallijā "Aukštaitija 2004" N4 klasē par uzvaru cīnīsies ļoti spīdošs rallija sportistu sastāvs – no lietuviešiem uz starta stāsies Ēvalds Čirba, Sauļus Girdauskas, no igauņiem Jāns Molders juniors, no krieviem Aleksandrs Šumskis, bet latviešu godu aizstāvēs Aivis Egle, Viktors Lebedevs, Jānis Vorobjovs un Juris Jevhuta

Savukārt N3 klasē latviešu sportistu dalība nav tik kupla – pret trīspadsmit lietuviešu ekipāžām stāsies tikai un vienīgi divas rallija komandas "Honda Racing Latvia" ekipāžas – Kaspars Šimkus / Armands Šimkus un Krišjānis Caune / Artis Štrauss. Pēc rallijā "Kurzeme 2004" piedzīvotās avārijas Krišjānis Caune ir daudz strādājis kopā ar savu tēvu un treneri Ivaru Cauni, lai viņa jaunības degsme atspoguļotos arī rallija rezultātos, bet šī darba augļus skatīsim rallija "Aukštaitija 2004" finišā.

"Baltic Rally Cup 2004" kopvērtējumā pēc 3. posma visās grupās pārliecinoši līderi ir tieši latviešu sportisti – 1. grupā Kaspars Šimkus / Armands Šimkus; 2. grupā Aivis Egle / Juris Vilmanis; 3. grupā Māris Neikšāns / G. Panavs/ E.Utāns; 4. grupā Ivars Vasaraudzis / Valdis Spredzis. Jācer, ka "Baltic Rally Cup 2004" pēdējais posms Lietuvā nebūs klupšanas akmens nevienam no Latvijas sportistiem un neviena no šīm pirmajām vietām netiks atdota lietuviešiem.

Papildus informāciju par ralliju "Aukštaitija 2004" iespējams atrast žurnāla "Rally LV" 4.numurā.

Latvijas čempionāta autorallijā un Baltic Rally Cup 2004 rezultātus iespējams atrast internetā – www.laf.lv
 
Visi komentāri
 
135524. viesis 12.augusts 2004 10:54
0 0 Atbildēt

Krabis

Vai kādam ir info par pareizajiem dopu laikiem? Rallija žurnālā kaut kādas kļūdas ir ieviesušās.

135555. viesis 12.augusts 2004 13:35
0 0 Atbildēt
135559. viesis 12.augusts 2004 13:59
0 0 Atbildēt

Krabis

Paldies!

135573. viesis 12.augusts 2004 20:13
0 0 Atbildēt

Atceros veco labo anekdoti par Brežņeva lokomotīvi, kurai viss spēks svilpē aizgāja... Vai tik ar Neikšānu nava tāpat?

135686. viesis 13.augusts 2004 11:00
0 0 Atbildēt

To: viesis 12.08.2004 20:13

Super komentārs! Ar Matīsu jau ar bij līdzīgi...

135695. viesis 13.augusts 2004 11:41
0 0 Atbildēt

"Gudrie" viesi novākušies! Būtu piķis arī Matīs sen jau brauktu WRC čempī...

135711. viesis 13.augusts 2004 12:20
0 0 Atbildēt

Viesi 20:13 - luudzu, piedaavaa dazhus simtus k-Ls un buus i Matiiss i Maaris galvgalaa. Nav probleemu, iznjemot kaadu miljonu Ls par vienu gadu!

Kolenvals

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti