Baltiešu panākumi Baltijas Jūras kausa 3. posmā Somijā 5

 
17.augusts 2004 8:51

Stiprākie Latvijas un Igaunijas autošosejas sportisti 14. un 15. augustā Somijas trasē "Kemora" piedalījās Baltijas Jūras kausa 3. posmā, kas bija lieliska iespēja pārbaudīt savus spēkus ar nepazīstamiem konkurentiem.

Somijā Baltijas Jūras kausa 3. posmā Latviju pārstāvēja Ģirts Krūzmanis un Jānis Horeliks, kuri ar savām B2000 klases automašīnām piedalījās Somijas Sport2000 klases sacensībās, kas tika skaitīta Baltijas Jūras kausa ieskaitē. Igauniju šajā klasē pārstāvēja Ģirta Krūzmaņa sīvākais konkurents Aivis Ohtla, kuram ir diezgan liela sportiskā pieredze tieši Somijā. Vēl viens igauņu sportists Indreks Seps piedalās Somijas čempionātā, Super2000 klasē. Somijā Super2000 klase kļūst arvien populārāka un tā drīzumā nomainīs Sport2000 klasi, jo Super2000 klases automašīnas tehniski ir ļoti līdzīgas Eiropas čempionātā (FIA European Touring Car Championship) izmantotajām automašīnām – jaudīgākas, ātrākas un tehniski pilnveidotākas. Šādas klases sporta automašīnu gatavojas iegādāties arī Aivis Ohtla.


Foto: Raimonds Volonts (V4 Motors)

No Latvijas uz sacensībām Somijā bija ieradušies arī Arvis Zārbergs un Jorens Uškāns, kuri startēja Baltic B1600 klasē, kura netika skaitīta Baltijas Jūras kausa ieskaitē. Arvim pirmais brauciens bija ļoti veiksmīgs un viņš finišēja 1. vietā savā klasē, apsteigdams vairākus spēcīgāku klašu braucējus, bet otrajā braucienā kāds no Somu sportistiem taranēja Arvi un izstūma viņu no trases, un Arvis finišēja 3. vietā. Jorens Uškāns, neskatoties uz incidentiem ar somu sportistiem, abos braucienos bija stabils un ieņēma stabilu 2. vietu. Abu braucienu summā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa igaunis Prīts Pobels, aiz sevis atstājot Arvi Zārbergu un Jorenu Uškānu.

Jau Sport2000 klases brīvo treniņu un kvalifikācijas braucienos bija iespējams novērot, ka Aivim Ohtlam šī trase ir pazīstama un ir skaidrs pareizais sporta automašīnas regulējums. Kamēr Ģirts Krūzmanis meklēja pareizākos uzstādījumus, Ohtla uzrādīja arvien labākus un labākus rezultātus. 1. brauciena kvalifikācijā Aivis uzrādīja labāko Sport2000 klases laiku - 01:16.743; 2. rezultātu uzrādīja šīs klases Somijas čempions Jarno Kaliomāki 01:17.380; Ģirtam Krūzmanim izdevās uzrādīt 3. laiku - 01:17.505, bet Jānim Horelikam 4. laiku - 01:18.351.

Sacensību braucienos Sport2000 klases sportistiem bija jāstartē aiz visiem Super2000 klases sportistiem, kas sagādāja bažas gan Krūzmanim, gan Ohtlam, jo vājākie Super2000 klases sportisti bija nedaudz lēnāki par stiprākajiem Sport2000 klases sportistiem. Pirmajā braucienā šādas problēmas neradās un Sport2000 sportisti trasē pirmo apli veica tādā secībā kā stājās uz starta. Ģirts Krūzmanis ar savu Honda Civic Type-R trasē bija jūtami ātrāks par Somu čempionu Jarno Kaliomāki ar Honda Integra Type-R. Vienā no pirmajiem apļiem, līkumā pirms starta / finiša taisnes Jarno Kaliomāki ar sava auto aizmuguri atsitās pret Krūzmaņa auto un zaudēja saķeri ar trases segumu. Par šo incidentu saniknotais somu čempions starta / finiša taisnē tīši taranēja Ģirta Krūzmaņa auto, bet tas nebija pietiekami, lai noturētu Ģirtu aiz sevis. Šī incidenta rezultātā tika zaudētas pāris sekundes, kuras Aivim Ohtlam ar Honda Civic Type-R kalpoja kā laba distance 1. vietas noturēšanai. Savukārt Jānim Horelikam izdevās apsteigt Jarno Kaliomāki, bet pāris apļus vēlāk somu čempions atguva savu trešo vietu, atstādams Horeliku 4. vietā.

Otrajā sacensību braucienā uz starta pirmais no Sport2000 klases stājās Aivis Ohtla, 2. Ģirts Krūzmanis, 3. Jarno Kaliomāki un 4. Jānis Horeliks. Starts Ģirtam Krūzmanim izdevās ļoti veiksmīgs un viņš izvirzījās vadībā, bet trases pirmajā līkumā Kari Gronthāla vadītais BMW 320 it kā viegli sadūrās ar Krūzmaņa auto, bet izrādījās, ka šis Super2000 klases sportista radītais trieciens bija izsitis Krūzmaņa Hondas priekšējo riteņu ģeometrisko regulējumu un dažos trases līkumos auto sāka izslīdēt. Šo tehnisko defektu izmantoja Aivis Ohtla apdzīdams vienā no trases līkumiem ātrumu zaudējušo Ģirtu Krūzmani. Jānis Horeliks šajā braucienā cīnījās ar Keijo Ahonenu un viņa Renault Megane Coupe, bet cīņa beidzās 15. aplī, kad Horelika automašīnai atteicās darboties transmisija.
2. brauciena rezultāti Sport2000 klasei: 1. Aivis Ohtla; 2. Ģirts Krūzmanis; 3. Jarno Kaliomāki; 4. Keijo Ahonens, bet Jānim Horelikam ieskaitīja 7. rezultātu.

Pēc Baltijas Jūras kausa neoficiāliem rezultātiem Ģirts Krūzmanis ar 210 punktiem ir zaudējis 1. vietu, kuru tagad ieņem Aivis Ohtla ar 230 punktiem, bet 3. vietā ar 147 punktiem ir Jānis Horeliks.

Baltijas Jūras kausa 4. posms 10. un 11. septembrī notiks Sanktpēterburgā, Krievijā.

 
Visi komentāri
 
136083. viesis 17.augusts 2004 13:04
0 0 Atbildēt

Ta honda kas bildee, taa liepaaja braukaa pa ielaam, gandriz katru dienu redzu :)

136099. viesis 17.augusts 2004 14:28
0 0 Atbildēt

Ja vinjai ir TA, tad tai neviens nevar liegt to dariit !!! Kaut gan godiigi sakot diez vai taa ir taa pati mashiina, driizaak ar taadu pashu noformeejumu.

136101. viesis 17.augusts 2004 14:30
0 0 Atbildēt

Neesmu redzeejis nevienu autosportistu, kas par parastu auto savas 10 reizes daargaako sporta auto gribeetu sasist muusu ielaas.

136115. viesis 17.augusts 2004 15:15
0 0 Atbildēt

Cik zinu Bensonu Sporta Kluba īpašumā nav vēl kāda šādi noformēta automašīna, un ar sporta māšīnu pa ielu pārvietoties nav iespējams - tai nav ne numurs, ne TA - tā arī nav paredzēta braukšanai pa ielu.

Cilvēks no malas

136141. viesis 17.augusts 2004 21:16
0 0 Atbildēt

www.no.21.lv/horeliks Foto un rezultāti

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti