Interesantākais šosejas sacensību posms - Biķerniekos 3

 
25.augusts 2004 8:46

Latvijas autosporta faniem zināmā mērā ir veicies, tieši Biķernieku trasē 28. un 29. augustā notiks šīs sezonas interesantākais FIA NEZ Kausa, Latvijas un Baltijas čempionāta autošosejas sacensību sezonas 5. posms.

Šis posms būs pats interesantākais un intriģējošākais, jo tas ir Latvijas Čempionāta pēdējais posms, kurā izšķirsies Latvijas Čempionu titulu liktenis. Sacensības Biķerniekos būs FIA NEZ Kausa un Baltijas Čempionāta priekšpēdējais posms, kurā visi sportisti centīsies salikt punktus virs "i", jo pēdējais posms 25. un 26. septembrī notiks Viļņas trasē, kas ierīkota pa pilsētas ielām, un tajā ir daudz lielākas iespējas zaudēt nekā vinnēt.

Sacensībām Biķerniekos pieteikušies vairāk kā pussimts sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Krievijas un Baltkrievijas. Divu dienu laikā sportisti no sešām klasēm - Hansa Leasing Baltic GT; Schenker B2000; Formula Baltic; Super 1600; Gislaved Golf 1600 un N1400 turpinās sacensties par Baltijas čempionāta un FIA NEZ Kausa punktiem, bez tam latviešu sportisti centīsies noskaidrot Latvijas Čempionu titulu ieguvējus.

Šosezon visspraigākā un aizraujošākā cīņa notiek prestižajā Schenker B2000 klasē. Pašlaik šīs klases līderis gan FIA NEZ Kausa ieskaitē, gan Baltijas Čempionātā, gan Latvijas Čempionātā ir Jānis Horeliks, kurš veiksmīgi izmantoja burzmu 4. posmā un finišēja uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Līdzšinējais līderis "Honda Racing Spice Racing Team" komandas sportists Ģirts Krūzmanis ar savu Honda Civic Type-R no "JH Motorsports" pārstāvja Jāņa Horelika Latvijas Čempionātā atpaliek par 19 punktiem, kas ir ļoti daudz pirms pēdējā Latvijas Čempionāta posma, bet Baltijas Čempionātā un FIA NEZ Kausa ieskaitē atpaliek par 7 punktiem. Jāņem gan vērā, ka sezonas noslēgumā no 12 braucienos iegūtajiem punktiem tiek atskaitīts sliktākā brauciena rezultāts, kas pašlaik Horelikam laupītu pirmo vietu Baltijas Čempionātā un FIA NEZ Kausa ieskaitē. Abiem Latvijas sportistiem uz papēžiem min divi igauņi – Aivis Ohtla un Martins Merisārs. Vienīgi Aivis Ohtla varētu Biķerniekos būt nedaudz lēnāks, jo gan skatītājiem, gan pašam sportistam noteikti palicis atmiņā viņa iespaidīgais kūlenis Biķernieku trasē šīs sezonas sākumā. Šobrīd sacensībām vēl nav pieteikušies abi "AMB" komandas sportisti Arnis Jurševskis un Lauris Vīgants. Pēc neoficiālām ziņām viņi nav saņēmuši pasūtītās automašīnu detaļas, bet vēl pastāv cerības viņus tomēr ieraudzīt trasē. Mutisku vēlmi piedalīties Schenker B2000 klases sacensībās ir izteikuši arī divi Vācijas sportisti, bet pagaidām sacensību organizatori rakstiskus pieteikumus vēl nav saņēmuši.

Klasē Hansa Leasing Baltic GT turpināsies sacensība starp pašreizējo klases līderi Rainu Pilvi ar Renault Clio V6 Tropy un Toniju Someru ar BMW 325. Šoreiz viens no viņu sīvākajiem konkurentiem Erki Lehiste, kurš iepriekš startēja ar VW New Beetle, nez kāpēc ir pieteicies Gislaved Golf 1600 klasē ar VW Golf. Sacensībām Biķerniekos pieteicies arī latviešu vecmeistars Rolands Dūda ar BMW320, kuram mājas trase varbūt palīdzēs uzrādīt konkurētspējīgu rezultātu. Šoreiz uz starta brīvajā klasē Hansa Leasing Baltic GT stāsies arī četras BMW kausam būvētās automašīnas, ar kurām bez jau trasē redzētā Mārtiņa Knipša, startēs Andis Meilands, Raimonds Cabulis un Vadims Vihņēvičs.

Par uzvaru klasē Super 1600 pret lietuvieti Mariusu Miļevski un viņa Honda Civic cīnīties šogad nav pa spēkam nevienam, bet interesanta cīņa veidojas starp pieredzējušo Ati Veismani ar VW Golf III un "Honda Racing Spice Racing Team" komandas sportistu Oskaru Laivenieku ar Honda Civic, kurš savas autošosejas karjeras trešajās sacensībās bija izaudzis jau līdz goda pjedestālam. Arī Baltijas čempionāta un FIA NEZ kausa ieskaitē Oskars ticis līdz trešajai vietai, no Veismaņa atpaliekot par 29 punktiem. Savukārt Atis Veismanis no līdera Mariusa Miļevska atpaliek par 64 punktiem. Sacensībām Biķerniekos pieteicies arī lietuviešu sportists Dovilas Čiutele ar ļoti spēcīgo VAZ 2105, kurš šosezon uz starta stājās vienīgi sacensībās Kačergines trasē, un uzvarēja abos braucienos. Tikpat spēcīgs ir arī igaunis Prīts Pobels.

Ja sezonas vidū likās, ka Baltijas čempionu Gislaved Golf 1600 klasē jau var apsveikt, tad 4. posmā līdera "Honda Racing Spice Racing Team" sportista Iļja Balloda-Nagradova pozīcijas sašūpoja igaunis Raimo Kulli, kurš Iļjam atņēma līdera pozīcijas. Jācer, ka Iļju neveiksmes vairs nepiemeklēs un Biķerniekos tam izdosies atgūt savas līdera pozīcijas. Līderu trijniekam pietuvojies arī Mārtiņš Majors, kurš no Urmasa Kitsinga atpaliek par 8 punktiem, bet Jorenu Uškānu apsteidz par 10 punktiem. Kā jau minēts iepriekš, šajā klasē startēs arī igaunis Erki Lehiste, kurš arī var ieviest izmaiņas šī posma līderu pozīcijās.

Satraucošs starts gaidāms N1400 klasē – mājas trasei Biķerniekiem ir jābūt pietiekami lielam iemeslam un stimulam, lai jaunais latviešu talants Arvis Zārbergs ar savu sarkano Toyota Yaris kārtējo reizi sevi parādītu no stiprākās puses, stājoties pretim saviem sīvākajiem sāncenšiem Robertam Kupčikam un Madisam Kasementam. Ja Arvim viņus uzvarēt izdevās pat Pērnavā, tad, cerams, Biķerniekos tiem lielas izredzes nav. Uzvara Biķerniekos Arvim palīdzētu atbrīvot sev kādu vietu uz pjedestāla Baltijas čempionāta noslēgumā. Diemžēl Arvim Latvijas čempiona titulu laikam neizdosies ieraudzīt, jo no latviešiem viņš šajā klasē ir vienīgais.

Formula Baltic klasē šogad tā arī nav izdevies sagaidīt neviena latvieša pilnvērtīgu startu, bet lai igauņiem neapniktu sacensties tikai ar lietuviešiem, interesi par startu Biķerniekos izteikuši pa vienam sportistam no Krievijas un Baltkrievijas – Emīls Sildos un Andrejs Presņakovs, kā arī Jani Tammi un Tepo Sovanto no Somijas. Protams, nevar aizmirst, ka trasē būs vērojama sīva cīņa starp šīs klases līderiem Erko Vallbaumu un Urmasu Ūsnēmu, kurus čempionātā pagaidām šķir tikai trīs punkti. Sezonas sākumā likās, ka pagājušā gada čempions, lietuvietis būs viens no līderiem arī šosezon, bet viņu apsteidzis ir pat Jāks Pipars.

Sacensību grafiks

Sestdiena, 28. augusts
11:00 – 13:30 treniņbraucieni visām klasēm
13:40 – 14:10 kvalifikācija Gislaved Golf 1600, N 1400
14:20 – 14:50 kvalifikācija Formula Baltic
15:00 – 15:30 kvalifikācija Super 1600,Hansa Leasing Baltic GT
15:40 – 16:10 kvalifikācija Schenker B2000

Svētdiena, 29. augusts
10:00 – 11:30 iesildīšanās braucieni visām klasēm
12:00 starts 1. braucienam, Gislaved Golf 1600, N 1400
12:45 starts 1. braucienam, Formula Baltic
13:30 starts 1. braucienam Super 1600, Hansa Leasing Baltic GT
14:15 starts 1. braucienam Schenker B2000
15:00 starts 2. braucienam, Gislaved Golf 1600, N 1400
15:45 starts 2. braucienam, Formula Baltic
16:30 starts 2. braucienam Super 1600, Hansa Leasing Baltic GT
17:15 starts 2. braucienam Schenker B2000
18:00 apbalvošanas ceremonija

*visu braucienu distance ir 10 apļi, kas sastāda 36,62 km

 
Visi komentāri
 
137219. viesis 25.augusts 2004 13:02
0 0 Atbildēt

Ev, uz sito ir jaaiet. spriezot peec visa rakstiitaa buus baigais tusinjsh

137269. viesis 25.augusts 2004 20:08
0 0 Atbildēt

shoreiz tieshaam jaiet!!!!

Peec peedeejiem notikuemi brtiest baiga klopa starp Hondistiem!!!!

Nez kas tie par vaacieshiem????

Un kaadi tad buus tie LV BMW brauceeji???

Ka tik nesanaak Kauns visiem BMW brauceejiem...:))

137586. viesis 27.augusts 2004 14:02
0 0 Atbildēt

Biķerniekos ieradušies 3 vācieši - 2gab B2000 klasē - Simons un Vogels

1gab - brīvajā klasē, ja nemaldos, tad Mecke

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti