Šonedēļ var noskaidroties Latvijas čempions autotrekā

 
3.septembris 2004 0:05

Šo svētdien Daugavpilī, “Spīdveja Centra” stadionā, notiks Latvijas autotreka čempionāta priekšpēdējais – piektais posms. Sacīkstes sāksies pl. 14. Veiksmīgas apstākļu sakritības gadījumā par šī gada Latvijas čempionu jau priekšlaicīgi var kļūt komandas “Latgales Alus” pārstāvis Sergejs Blažēvičs.

Ja Sergejs izcīnīs čempiona titulu, viņš kļūs par pirmo divkārtējo Latvijas čempionu. Tomēr, lai čempionāta pirmo vietu nodrošinātu jau šonedēļ, Blažēvičam jāuzvar un jācer, ka jēkabpilietis Aldis Kasparovičs neizcīnīs nevienu ieskaites punktu.

“Skaidrs, ka arī šoreiz cīnīšos ar maksimālo atdevi – kā jau vienmēr,” pirms sacīkstes saka 2002. gada Latvijas čempions autotrekā Sergejs Blažēvičs. “Par titulu gan vēl nedomāšu – pārāk teorētiskas ir manas izredzes jau šajā posmā nodrošināt uzvaru kopvērtējumā. Tāpat neuzskatu, ka tikai Aldis Kasparovičs ir mans vienīgais sāncensis uz čempiona godu. Aigars Nitišs, Valērijs Šidlovskis un Vladimirs Ribņikovs visi ir spējīgi cīnīties par uzvaru gan atlikušajos divos posmos, gan arī kopvērtējumā!”

Pirms pēdējiem diviem posmiem teorētiski uz uzvaru kopvērtējumā vēl pretendē septiņi sportisti, lai gan skaidrs, ka titulu savā starpā izspēlēs šābrīža pieci labākie – Blažēvičs, Kasparovičs, Nitišs, Ribņikovs un Šidlovskis. Savukārt par uzvarētāju komandu vērtējumā kļūs vai nu šābrīža kopvērtējuma līderi “SKN Motorsports”, vai arī “Latgales Alus” vai “Spīdveja Centrs”.

Kopumā šogad aizvadīti četri Latvijas autotreka čempionāta posmi, no kuriem divos nepārspējams bija Aldis Kasparovičs, bet pārējos uzvaras lauri pienācās attiecīgi Sergejam Blažēvičam un Aigaram Nitišam. No 1999. gada, kad tika aizvadīts pirmais autotreka čempionāts, Latvijā katru gadu bijis cits čempions – 1999. gadā Vilnis Buholcs, 2000. gadā Rihards Eigims, 2001. gadā Vladimirs Ribņikovs, 2002. gadā Sergejs Blažēvičs un 2003. gadā Mārtiņš Svilis. Skaidrs, ka tāpat kā visus piecus iepriekšējos gadus, arī šoreiz meistarsacīkšu zelta medaļa pienāksies vai nu Daugavpils, vai Jēkabpils sportistam.

Latvijas autotreka čempionāta kopvērtējums
1. Sergejs Blažēvičs (Latgales Alus) 53 punkti, 2. Aldis Kasparovičs (SKN Motorsports) 52 punkti, 3. Aigars Nitišs (SKN Motorsports) 43 punkti, 4. Vladimirs Ribņikovs (Spīdveja Centrs) 38 punkti, 4. Valērijs Šidlovskis (Spīdveja Centrs) 38 punkti, 6. Vilnis Buholcs (Brēķu Studenti) 25 punkti.

Komandas. 1. SKN Motorsports (A.Kasparovičs, A.Nitišs) 95 punkti, 2. Spīdveja Centrs (V.Šidlovskis, V.Ribņikovs) 76 punkti, 3. Latgales Alus (S.Blažēvičs, L.Tenis) 71 punkts, 4. Brēķu Studenti (V.Buholcs, Ē.Kļaviņš) 28 punkti, 5. Dvinsk (A.Mihejevs, R.Eigims) 26 punkti, 6. Autolīga (A.Zadināns, M.Trofimovičs) 21 punkts.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti