Pārdrošs vadītājs, par to nenojaušot, izraisa CSN (+ foto) 109

 
3.septembris 2004 9:01

Vakar, 2. septembrī ap plkst. 17 uz Valdeķu un Saulkalnes ielu krustojuma virzienā uz Salu tiltu notika ceļu satiksmes negadījums. Negadījums nebija tik nopietns, cik kuriozs, jo tajā "piedalījās" 40-tā maršruta Solaris autobuss un autoskolas "Mustang" mācību automašīna Mercedes Benz.



Pats interesantākais notikuma moments bija tas, ka autobuss bija - teiksim tā - „ieskrējis mersedesam pakaļā”.

Pie Mercedes Benz stūres bija sieviete, kura tobrīd bija šoka stāvoklī un, iekrampējusies automašīnas stūrē, nebilda ne vārda un skatījās vienā punktā. Pēc instruktora vārdiem, viņš un skolniece bija braukuši pa Valdeķu ielu virzienā uz Salu tiltu. Tā kā autoskolas "Mustang" instruktoriem esot strikts princips radināt savus audzēkņus pie refleksa ievērot gājēju pārejas, tad instruktori liek saviem audzēkņiem piebremzēt pirms gājēju pārejās neatkarīgi no tā vai pie tās ir gājējs vai nē. Tādējādi instruktors zināja teikt, ka pārbraucot gājēju pāreju uz Valdeķu ielas pie Valdeķu un Saulkalnes ielu krustojuma, automašīnas Mercedes braukšanas ātrums nebijis lielāks par 30 kilometriem stundā.



Pārbraucot gājēju pāreju instruktors pamanīja, ka no Salu tilta puses pa Valdeķu ielu braucoša automašīna, kura grasījās nogriezties uz Saulkalnes ielu. Minētās mašīnas vadītājs negrasījās samazināt ātrumu un līdz ar to tas radīja ceļu satiksmes negadījuma bīstamības situāciju. Cenšoties no iespējamās situācijas izvairīties, automašīna Mercedes strauji samazināja jau tā nelielo braukšanas ātrumu, taču tajā brīdī aiz automašīnas Mercedes braucošais 40-tā maršruta autobuss ietriecās automašīnā Mercedes.



Spriežot pēc instruktora vārdiem varēja secināt, ka ceļu satiksmes negadījuma iemesls bija autobusa vadītāja distances līdz priekšā braucošajai automašīnai neievērošana, kā arī iespējama nepareiza braukšanas ātruma izvēle, jeb, vienkāršā valodā runājot, autobusa vadītāja neuzmanība.



Instruktors arī uzsvēra to, ka ne velti uz mācību automašīnas jumta ir uztādīta zīme, ka tā ir mācību automašīna un, ka apkārtējiem autovadītājiem ir jāievēro lielāka piesardzība, taču acīmredzot autobusa vadītājs bija citās domās.

Mēģinot uzzināt autobusa vadītāja domas un viedokli par notikušo, tika saņemta visnotaļ asa un sausa atbilde no Rīgas satiksmes pārstāvja, kurš jau bija ieradies, lai novērtētu situāciju un pierakstītu visu un vēlāk to iesniegtu policijai, ka neko par notikušo nekomentēšot, un ka visu varēšot uzzināt no policijas. Autobusa vadītājs ar bezpalīdzīgu sejas izteiksmi pa to laiku sēdēja autobusā kā pasažieris.



Protams, nevaram objektīvi vērtēt notikušo, taču skaidrs ir tas, ka ne vienmēr tieši mācību automašīnas ir tās, kas izraisa bīstamas ceļu satiksmes situācijas, kas nereti noved pie ceļu satiksmes negadījumiem, bet gan parasti ierindas autobraucēji, kuru darbības sekas dotajā gadījumā nobiedēja autoskolas "Mustang" audzēkni, kura kopā ar instruktoru, mēģinot izvairīties, kļuva par upuri autobusa vadītāja neuzmanībai.



Kā liecina novērojumi, tad "parastie" autovadītāji, sastopoties uz ielas ar mācību automašīnu, it īpaši, ja tā brauc pa priekšu, kļūst nervozi, jo vairumā gadījumu šīs mācību automašīnas bremzē satiksmi. Šī iemesla dēļ parastie autovadītāji par katru cenu cenšas šos mācību auto apdzīt, apbraukt vai apsteigt par katru cenu, taču tas nereti noved pie bīstamām situācijām, jo nervozitāte jebkuru cilvēku padara neuzmanīgu.



Grūti spriest, kurš no autovadītājiem pēc ceļu policijas domām būs izrādījies vainīgs, jo patiesais šī ceļu satiksmes negadījuma vaininieks visticamāk par šo negadījumu neko pat nenojauš - tas ir vadītājs, kurš "nobiedēja" pie mācību auto stūres sēdošo sievieti.

Taču Jums, dārgie iAuto lasītāji, novēlam būt uzmanīgiem un mazliet iecietīgākiem pret mācību automašīnām, jo atceraties, ka kādreiz arī jūs bijāt pie šīs mācību automašīnas stūres, un paši bijāt tik pat nedroši un apjukuši, kā tagad tie, kuri jūsuprāt ir visu jūsu nelaimju cēloņi uz ielām, un varbūt tieši tas Jūs un apkārtējos pasargās no nepatīkamām un bīstamām situācijām uz ielām.

Laimīgu un drošu Jums ceļu vēlot,
iAuto redakcija
 
109 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
244882. viesis 12.oktobris 2007 13:57
1 0 Atbildēt

es lasu jussu visu komentaarus un man taa vien liekas,ka juus visi kaa piedzimaat taa uzreiz maaceejaat braukt!esat tak normaali-juus arii kaut kad maaciijaaties braukt,padomaajat vai nebojaajaat garastaavokli citiem celju satiksmes daliibniekiem!!!atradusies gudrinieki,veemiens rauj!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 7

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti