Jaunā «Kia Sportage» apvidus auto pasaules debija 4

 
29.septembris 2004 9:19

Jaunais Kia Sportage, kura pasaules prezentācija noritēja Parīzes Motoršovā, ir veidots tā, lai piedāvātu patērētājiem labākās trīs dažādu automašīnu tipu īpašības vienā kvalitatīvā, elegantā auto.

• Parīzes Motoršovā notikusi kompaktā apvidus auto Kia Sportage pasaules prezentācija
• Pieejama dīzeļa dzinēja un automātiskās ātrumkārbas kombinācija
• Plaša dzinēju, transmisijas un aprīkojuma izvēle



Kia ir radījis izaicinājumu mazo apvidus auto segmentam, kurā Sportage spēlēs galveno lomu KIA brenda turpmākajā izaugsmē visā pasaulē. Jaunajam Sportage tiek prognozēts lielisks noiets, tiklīdz tas nonāks tirdzniecībā. Šādām prognozēm pamatu dod tirdzniecības uzsākšana Korejā, kad pirmajās 10 tirdzniecības dienās ir saņemti 15 000 pasūtījumu. Latvijā pirmie Kia Sportage modeļi būs nopērkami jau gadu mijā.

Līgana gaita, viegla vadāmība un kopumā smalki izstrādāts auto; salona dizains, augsta vadītāja pozīcija, kas atvieglo vadītāja iekāpšanu/ izkāpšanu un kontrole pār pilnpiedziņas auto; spēja pārvadāt kravas un salona daudzpusība – visas šīs īpašības ir apvienotas, lai radītu vienreizēji pievilcīgu jauno Kia.

Lai gan Kia ir saglabājis iepriekšējo nosaukumu, jaunais Sportage ir atšķirīgs auto, kas izceļas savā klasē un tiecas līdzinātie pazīstamākajām auto markām.



Salīdzinot ar agrākajiem, vīrišķīgajiem Kia apvidus auto, jaunais Sportage ir radīts ar kardināli atšķirīgu dizianu. Tas ir sportisks, elegants, ar odziņu, pielāgojams, ar atraktīvu ārējo un iekšējo izskatu, salonā novietotu rezerves riteni, atsevišķi atveramu aizmugurējo durvju stiklu, lielisku aerodinamiku klusai braukšanai.

Atšķirībā no agrākajiem Kia apvidus auto, jaunais Sportage piedāvā plašu izvēli – trīs dzinēji, divas ātrumkārbas, divas transmisijas, divi aprīkojuma līmeņi un plašs papildus aprīkojuma klāsts.

Jaunajā KIA Sportage tiek piedāvāta dīzeļa dzinēja un automātiskās ātrumkārbas kombinācija, kas ir pieprasīta Eiropā, bet ir reti sastopama mazajos apvidus auto.

Plašs un daudzpusīgs salons, ar ‘Flat Fold’ sēdekļiem
Garāks (4350 mm), platāks (1800 mm) un augstāks (1695 mm) kā vidusmēra mazais apvidus auto, jaunais 5-vietīgais Sportage piedāvā lielāku tehnisko izsmalcinātību un eleganto izskatu par populāro Kia Sorento, tikai mazākā izmērā. Plašuma un garās bāzes (2630 mm) dēļ, ir vairāk vietas virs galvas, vairāk vietas kājām, un arī kravai.



Aizmugurējām sēdvietām ir unikāls dizains ar ‘Flat Fold’ sistēmu. Šī sistēma ļauj aizmugurējo sēdekli nolaist neizņemot galvas balstus, jo tie tiek iebīdīti krēslā. Šādi nolaižot krēslu, bagāžnieka garums palielinās līdz 1635 mm. Pavisam gari priekšmeti var tikt pārvadāti, nolaižot arī priekšējā pasažiera sēdekli.

Lielākai pievilcībai – trīs dzinēju veidi
Kia ienākšana mazo apvidus auto segmentā piedāvā patērētājiem plašu dzinēju tehnoloģiju klāstu, lai pielāgotos dažādiem dzīves veidiem. Modernais 2-litru CRDi turbodīzelis rada 112 Zs pie 4000 apgr./min un griezes momentu 245,2 Nm starp 1800 un 2500 apgr./min. Pircējiem, kas dod priekšroku benzīnam – 2 litru, 145 Zs dzinējs ar gāzes sadales fāžu maiņas sistēmu (CVVT) un kompaktais 2.7 litru 175 Zs V6 dzinējs , kas ļaus attīstīt 100 km/h tikai nedaudz vairāk kā 10 sekundēs.

2WD, 4WD transmisija
Atkarībā no modeļa, Sportage var tikt pasūtīta ar priekšējo riteņu vai visu riteņu piedziņu. Pilnpiedziņas sistēma novada vairāk par 50 % dzinēja jaudas uz aizmugurējo asi, gadījumā, ja izslīd viens vai abi priekšējie riteņi. Ja ir nepieciešams, tad vadītājs var aktivizēt visu riteņu piedziņu līdzīgās proporcijās (50% priekšējā ass :50%aizmugurējā ass), braucot ar nelielu ātrumu.

Sportage ir aprīkota ar pilnīgi neatkarīgu piekari, lai sniegtu pilnu kontroli braucot pa bezceļiem, kā arī komfortu braucot pa lielceļiem. Katrs Sportage tiek komplektēts ar 16 collu vieglmetāla diskiem, kas apauti ar 215/65 R16 riepām. Visi riteņi ir aprīkoti ar disku bremzēm, kam standartā klāt ir arī ABS un EBD sistēmas.

Pasīvā un aktīvā drošība
Kia inženieri ir radījuši virsbūvi ar četru strukturālo riņķu– A, B, C, un D – palīdzību, lai saglabātu braucēju drošības zonu. Kia veiktajos “Crash” testos tiek gaidīts novērtējums 4 zvaigznes. Sportage ir aprīkots ar inteliģento gaisa drošības spilvenu sistēmu, kas atkarībā no sadursmes spēka regulē gaisa aizkaru, sānu spilvenu darbību. Ir pieejamas arī pret slīdēšanas un kursa stabilitātes sistēmas.

 
Visi komentāri
 
141587. viesis 29.septembris 2004 9:33
0 0 Atbildēt

Vai KIA tāpat kā Daewoo a.k.a Chevrolet arī nav cinkotas virsbūves. Ja tā tad pirk to var uz trim gadiem, jo pēcāk rūsa apspietos visu mašīnu vai arī būs jāķēpājas ar mastikām, tā kā to darīja divdesmit gadus atpakaļ visi žiguļu moskviču un citu Krievzemes marku īpašnieki.

141605. viesis 29.septembris 2004 10:23
0 0 Atbildēt

vai tad mūsdienās vēl ražo tādas mašīnas, kas nav cinkotas?

141759. viesis 29.septembris 2004 15:20
0 0 Atbildēt

"Līgana gaita, viegla vadāmība un kopumā smalki izstrādāts auto"

"piedāvā lielāku tehnisko izsmalcinātību"

iauto kaadreiz vispaar ir braucis ar kaaud Kia "auto" pirms raksta shaadas mulkiibas??? Bet varbuut uzreiz vareejaat uzreiz apakshaa pielikt "reklaamas raksts"? Nav ko mulkot lasiitaaju

141878. viesis 30.septembris 2004 10:12
0 0 Atbildēt

Pakaļas lukturi no Volvo S80, priekša no Getz, no sāna kuzovs gan izskatās OK. Ja būs sakarīga cena, pēc pusgada būs pilna Latvija ar tādiem, tirgosies uz nebēdu, jo "pusbiezo" kexu beibēm domāju ka patiks.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti