Negodīgie vadītāji nevarēs izvairīties no sodiem 8

 
18.oktobris 2004 12:30

No 18. oktobra informāciju par neapmaksātajiem sodiem un liegumiem iespējams saņemt visu diennakti, gan īsziņas formā, gan pa telefonu.

Šī informācija būtiska ne tikai transportlīdzekļu īpašniekiem, bet arī auto pircējiem, pārstrādes uzņēmumiem, ar kuru starpniecību notiek transportlīdzekļu norakstīšana un autonomas firmām.

Ja uz transportlīdzekli reģistrēti sodi vai liegumi, ar to nav iespējams veikt tehnisko apskati, to pārdot, vai pārreģistrēt.

Situācijas raksturojums

Kopš 1. jūlija, kad stājās spēkā grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, jebkuru naudas soda izpildes kontroli par administratīvo pārkāpumu ceļu satiksmē veic Ceļu satiksmes drošības direkcija. Ja naudas sods nav nomaksāts labprātīgi likumā noteiktajā termiņā, autovadītāju gaida virkne traucējošu ierobežojumu: viņš nevar apmainīt transportlīdzekļu vadītāja apliecību, veikt transportlīdzekļa valsts tehnisko apskati un reģistrēt transportlīdzekļus. Gadījumos, ja naudas sodu nav samaksājusi persona, kas izdarījusi administratīvo pārkāpumu ar citas personas īpašumā esošu transportlīdzekli, transportlīdzekļa reģistrācijas darbības un valsts tehnisko apskati nevar veikt arī konkrētā auto īpašnieks.

Pēdējā laikā pieaudzis tādu autoīpašnieku skaits (galvenokārt firmu un uzņēmumu), kuri, atvedot transportlīdzekli uz tehnisko apskati, netiek pielaisti pie tās veikšanas. Iemesls - transportlīdzeklim ir nenomaksāti administratīvie sodi par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Bieži vien atklājas, ka pārkāpumus veicis un sodus nav nomaksājis cilvēks, kam auto īpašnieks auto iedevis braukšanai. Uzņēmumu gadījumā – tie nereti ir atlaistie, vai aizgājušie darbinieki, kam konkrētais transportlīdzeklis bijis nodots lietošanā.

Lai transportlīdzekļu īpašniekus un citas personas šādi nepatīkami pārsteigumi nebūtu jāpiedzīvo, jau laicīgi ir iespēja pārliecināties par dažādu liegumu esamību vai neesamību transportlīdzeklim. No 15. oktobra informāciju par neapmaksātajiem sodiem un liegumiem iespējams saņemt visu diennakti, gan īsziņas formā, gan pa telefonu. Šī informācija būtiska ne tikai transportlīdzekļu īpašniekiem, bet arī auto pircējiem, pārstrādes uzņēmumiem, ar kuru starpniecību notiek transportlīdzekļu norakstīšana un autonomas firmām.

Šādas kārtības ieviešana liek cilvēkiem ne tikai atbildīgāk izturēties pret savu transportlīdzekli, bet arī laicīgi nomaksāt uzliktos sodus.

Īsziņa: Vai transportlīdzeklim ir jebkāda veida liegumi?

To, vai transportlīdzeklim nav uzlikts jebkāda veida liegums, piemēram, tiesu izpildītāja, komercķīlas, vai arī reģistrēti sodi par pārkāpumiem ceļu satiksmē, vai par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu neievērošanu, turpmāk varēs uzzināt, nosūtot īsziņu ar transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru (piem. GA3331) uz telefonu 9310105. Pakalpojums pieejams LMT klientiem. Cena– 0,59Ls.

Īsziņa: Par, ko un kad uzlikti sodi?

Detalizētu informāciju par uzliktajiem sodiem (piem., datumu, laiku, vietu, summu, sastādīto protokolu) varēs saņemt, nosūtot īsziņu ar transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru, atstarpi un burtu „S” (piem. GA3331 S) uz telefonu 9310105.
Pakalpojums pieejams LMT klientiem. Cena– 0,59Ls.

Telefoniska informācija: Visa veida izziņas par transportlīdzekli

Diennakts izziņas par transportlīdzekli var saņemt arī pa telefonu 9004099. Cena par minūti – 0,94Ls.

 
Visi komentāri
 
143872. viesis 18.oktobris 2004 13:26
0 0 Atbildēt

Raksts vareeja saukties ,,CSDD atkal uzvariis kaapostu"

143877. viesis 18.oktobris 2004 13:44
0 0 Atbildēt

CSDD viena iespēja vairāk pelnīt, tā izdoma viņiem padodas...Kas būs nākamais??

143880. viesis 18.oktobris 2004 13:47
0 0 Atbildēt

Vai nebija kaut kaada publiska datubaaze kur vareeja noskaidrot avariju skaitu un datumus? Nu taa no kurienes apdroshinataji njem datus. Kaads nezin adresi?

143894. viesis 18.oktobris 2004 14:35
0 0 Atbildēt

Kāds nezina, vai iestājas kaut kādi procenti par termiņā nesamaksātu sodu?

143895. viesis 18.oktobris 2004 14:36
0 0 Atbildēt
143938. viesis 18.oktobris 2004 17:43
0 0 Atbildēt

Uzskatu ka taas avaarijas ir rezultaats celu policijas Totalai bezdarbiibai - paskatieties kad tad ker sliktos brauceejus -parsvaraa vakaros vai brivdienass, bet ja paarkaapumi notiek masveidaa tad tos vispaar neker - tatadad dragaasim visi bara kaut zem kiegeliem, pa vienvirziena ielaam pa pretejo, tur kur skaidri ir noraadiita viena josla pa divaam... u.t.t. rezultaa jau brauceejos ir ieaudzinaats paradums ka vajag tikai (es te nebaidiishos shii vaarda) maukt ! Miikstie tajaa policijaa, no realajiem paarkaapeejiem baidaas, undala jau ir vinju draudzinji!

144768. viesis 21.oktobris 2004 18:25
0 0 Atbildēt

Man gan šķiet, ka nekas jauns nav ieviets. tāpat, ja būšu aizņēmies auto, man būs PO, ka īpašnieks par manu sodu uzzinās ātrāk ...

Man gan vēl rodas jautājums, vai auto īpašniekam ir jāmaksā arī par ķīlas noņemšanu, tiesu izdevumiem u.c. fīčām ??

260254. viesis 25.jūlijs 2008 8:48
0 0 Atbildēt

Ha man info atnāca galīgi grām -par citu auto :(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti