Lasītāja - «dragreisera» viedoklis un pārdomas 164

 
22.oktobris 2004 10:41

Pēdējā laikā laikrakstos, internetā, kā arī televīzijā itin bieži dzirdami un redzami sižeti par tā saucamo nelegālo "dragreisu". Mani pārsteidz un sarūgtina šo rakstu vienveidība un neobjektivitāte.

Visos rakstos lasāmas vienas un tās pašas idejas, vieni vienīgi vispārinoši apgalvojumi un apvainojumi. Sakarā ar to, nenoturējos un rakstu šo rakstu, kurā šo lietu apskatīšu no citas puses.

Palasot šos rakstus, rodas vairāki jautājumi - kādēļ tik kategoriska nostāja? Vai tam tiešām ir pamats? Kā arī - vai mēs varam maz šos rakstus attiecināt uz dragreisu? Tādēļ nolēmu mazliet paanalizēt faktus.



Preses rakstos un sižetos, manuprāt, nepamatoti un pārsteidzīgi tiek izteikti vairāki apgalvojumi. Tos izsaka gan policijas, gan preses pārstāvji. Izceļas Rīgas Galvenās policijas pārvaldes apvienotā pulka komandiera vietnieks Edmunds Zivtiņš, apgalvojot ka dragreiss ir "piedzērušos jauniešu organizēta ārdīšanās ar auto", tādejādi apvainojot visus, kas uz šiem pasākumiem brauc auto vadīšanā reibuma stāvoklī.

Pieminēšu, ka pats reizi, pa reizei esmu šajos pasākumos bijis, bet nedz es, nedz mani draugi ne reizi nav vadījuši automašīnu alkohola reibumā, tādejādi šis izteikums ir tiešs apvainojums man, kā arī citiem autovadītājiem, kas uz šiem pasākumiem brauc nedzēruši. E. Zivtiņš arī stāsta : "Vecākiem būtu jāuzmana savi mazgadīgie bērni. Viņiem naktīs ir jāsēž mājās, nevis jādzer alus un jāsit mašīna. Tāda diemžēl ir dragreisa realitāte." No šī citāta nav saprotams kas ir dragreisa realitāte - mazgadīgs bērns, sadzēries alu, kurš sit mašīnu? Ja tā, tad, atvainojos, bet nepieskaitu sevi šai realitātei.

Mašīnu dragreisā neesmu "sitis", kā arī mazgadīgs neesmu, un arī alu pie stūres nedzeru. E. Zivtiņa nākamais izteikums ir klajs vispārinājums un faktu analīzes trūkums tajā ir milzīgs : "Man ir pilnīgi vienalga, kāda ir šāda braucēja filozofija. Viņi visi ir bīstami." Šinī gadījumā es varētu izteikt līdzīgu apgalvojumu : visi policisti ir nekompetenti un neanalizē faktus, tikai atkārto vienu un to pašu, kā arī visi policisti ņem kukuļus. Vai tā būtu patiesība? Protams, ka nē, jo nevar vispārināti izteikties par kādu sabiedrības daļu, ņemot par pamatu dažus indivīdus. Un ar ko bīstami ir dragreiseri, kas nedzer un nav nepilngadīgi un nedauza mašīnas? Ar to, ka skrienas ar citiem braucējiem konkrētā vietā, apdraudot vienīgi paši sevi?

Es, piemēram, nevaru iedomāties, ko vēl varētu apdraudēt skrienoties pie tās paša ”Scania” centra? Kas vēl šo ielu izmanto piektdienas un sestdienas naktīs? 99.9% tie ir dragreiseri vai arī cilvēki kas brauc skatīties dragreisu - līdz ar to viņi zina uz kurieni brauc un ar ko riskē, kā arī kas tur ir sagaidāms.

Ceļu policijas bataljona virsleitnants Jānis Parādnieks, savukārt, izsaka šādu secinājumu : "Tomēr galvenā problēma ir, ka uz šiem pasākumiem sanāk nepilngadīgie, kuri šeit dzer un smēķē, aiz viņiem paliek atkritumi - saplēstas pudeles, tukšas sulas pakas." Ja tā ir galvenā problēma, tad kādēļ vainot dragreisu? Vainīgs ir tautas alkoholisms un ar dragreisu tam nav nekāda sakara. Gribētos pajautāt, lai J. Parādnieka kungs, vai kāds cits policijas pārstāvis, parāda kādu jauniešu pasākumu, it īpaši bezmaksas (piem. koncerti, sporta spēļu apmeklējumi utt.), kurā netiek lietots alkohols, netiek piesārņota apkārtne un kurā nav dzēruši mazgadīgie. Ņemam par piemēru kaut vai pagājušogad notikušo koncertu Doma laukumā, kad nākamajā dienā viss laukums izskatījās pēc vienas lielas miskastes, ne ar ko neatšķiroties no dragreisa laukumos atstātajām drazām. Un, vai policija var pārliecinoši apgalvot, ka pēc šiem pasākumiem neatrodas cilvēki, kas sēžas pie stūres alkohola reibumā? Bet vai tādēļ mēs tagad aizliegsim koncertus? Futbolu vai hokeju? Protams, ka nē. Lai apkarotu šīs problēmas parasti tiek nozīmēti pašvaldības policisti kas kontrolētu alkohola lietošanu, piesārņošanu. Man, teiksim, nebūtu nekādu iebildumu, ja uz šiem pasākumiem tiktu nozīmēti pašvaldības policisti, kas uzmanītu to, lai atbraukušie nepiesārņo apkārtni, lai tur neatrastos nepilngadīgi jaunieši, kā arī lai dzērušie cilvēki nesēstos pie stūres. Bet tas ir jādara ar cilvēciskām metodēm, nevis kā situācijā, kas reiz tika novērota stāvlaukumā pie ”Scania”, kad piebrauca policijas mikroautobuss, izkāpa skūts jauneklis policijas formā un apstaigāja visus klātesošos, sakot : "Ja tūliņ pat neaizvāksities projām, es Jums sabojāšu šo vakaru" tā sakot arī tēvam ar mazu bērnu un piedraudot ar fizisku izrēķināšanos. Šīs metodes mazliet atgādina bandītus, nevis policijas darbiniekus, kurus uztur arī dragreiseri, kuri strādā, maksā nodokļus un no kuriem šiem policistiem tiek maksāta alga. Arīdzan piesiešanās par katru sīkumu, piemēram no stāvvietas izbraucot ar neieslēgtām tuvajām gaismām, par to ka automašīnā nav aptieciņa, piemērojot maksimālo sodu par katru pārkāpumu. Un vispār, ja problēma ir mazgadīgajos alkoholiķos, ir taču likums, kas aizliedz jauniešiem, kas nav sasnieguši 16 gadu vecumu atrasties bez vecāku pavadības uz ielas pēc plkst. 22. Līdz ar to, kāpēc nevar pašvaldības policija tikt galā ar acīmredzamajiem pārkāpumiem (nepilngadīgajiem pēc 22:00, piesārņošanu, alkohola lietošana publiskās vietās), tā vietā vainojot dragreisu un dragreiserus?

Nesaprotama ir arī lielveikala "Spice" vadības attieksme. Viņi sūdzas par to, ka tiek piesārņotas stāvvietas un bojāti guļošie policisti, radītas bīstamas situācijas. Varbūt lielveikala vadībai jau sen vajadzēja padomāt un izvietot vairāk miskastes pa stāvvietas teritoriju, tai vietā lai uzbūvētu n-tos guļošos policistus? Galu galā, vienīgās miskastes ir pie veikala ieejas. Miskastu izvietošana stāvvietas teritorijā, pie apgaismes stabiem, teiksim, ļoti iespējams vismaz daļēji atrisinātu šo problēmu.

Jautājums par bīstamību atkal jāaizskar paskatoties statistiku - cik reālu cietušo dragreisā ir bijis pa šiem laikiem kopš notiek dragreisi? Cik man zināms - neviena. Tai pat laikā ja mēs paskatāmies sāpīgo statistiku - šogad ir jau vairāk kā 380 bojāgājušie uz autoceļiem, kas nav saistīti ar šīm ātrumsacensībām. Tā ir reāla statistika, kamēr dragreisa bīstamība ar statistiku nav pamatojama. Un ja tā padomā, cik nav dzirdēts par gadījumiem kad pie krustojuma vienkārši garāmbraucēji uztaisa nelielu sacensību, nevienam tas laikam neliekas nekas bīstams, jo par to nekur lasīt mēs nevaram un arī tautā pret to nav izveidojies nosodījums. Taču ja domājam par bīstamību, tad šāda "paskriešanās" ir daudz bīstamāka par organizētu dragreisu, kur visi zina uz kurieni atbrauc, un skrienas vēlā naktī, puslīdz nomaļās vietās, kur nav intensīva satiksme, jo šī "paskriešanās" notiek uz publiskiem ceļiem, kur visapkārt ir gājēji, kas nezin ka kāds ir sadomājis paskrieties, kā arī citas automašīnas, kas, iespējams, negaida ka kāds izdomās skrieties.

Nobeigumā gribētos novēlēt gan policijai, gan valstsvīriem, gan arī presei, nevis izdomāt problēmas, kas reāli nav aktuālas, bet cīnītos ar problēmām kas tiešām pastāv, piemēram alkoholisms, necieņa pret apkārtējo vidi, vecāku bezatbildība (palaižot nepilngadīgus bērnus pa nakti uz "dragreisu"). Taču nevajag šīs problēmas saistīt ar citām lietām, kas nav tieši vainojamas tajās.

Gribētos arī atgādināt valstsvīriem un policistiem, ka aizliegt visu, kas neapmierina nav problēmas, taču, bija reiz tāda Padomju Savienība, kas lieliski pierādīja, ka ar aizliegumiem un iebiedēšanu kārtību nepanāksi... ir jāmainās cilvēku uztverei un attieksmei, un tikai tad var gaidīt situācijas uzlabošanos uz ielām, dragreisos, koncertos un visur citur, kur cilvēkiem ir saskarsme vienam ar otru, bet ar aizliegumiem attieksmi neizmainīsi....

"ss 13"
 
Visi komentāri
 
144815. viesis 22.oktobris 2004 10:46
0 0 Atbildēt

Tikai neraudi ,lūdzu:))))))))

144816. viesis 22.oktobris 2004 10:47
0 0 Atbildēt

vismaz viens beidzot pateica visu kaa ir :) .. respect :)

Bet shaubos ka no taa kas mainiisies :(

144817. viesis 22.oktobris 2004 10:49
0 0 Atbildēt

muljkjiibas :)

144823. viesis 22.oktobris 2004 10:50
0 0 Atbildēt

njaa shaubas ka kas mainiis ir lielaakas kaa gribeetos bet pateikts viss ir Perfecto. tieshaam labs topiks :)

144824. viesis 22.oktobris 2004 10:51
0 0 Atbildēt

RAKSTS IR PĒRLE :) :) :)

Sen neko tik jautru nebiju lasījis :)

Šis raksts parāda īsta dragreisera intelekta lidojumu un domas skaidrību - mēs jau neko sliktu nedarām tjipa :) :) :)

144825. viesis 22.oktobris 2004 10:52
0 0 Atbildēt

to Marchiks_ nu bet ja tai pashaa Scania laukumaa atbrauktu pashvaldiibnieku un to visu pieskatiitu nebuutu probleemu, iznemot tiem kas atnaakushi dzert nevis atpuusties.

144826. viesis 22.oktobris 2004 10:52
0 0 Atbildēt

Marchik - man besī iepirkties Spicē kad ārā tie smerdeļi ālējas - rezultātā zaudēti klienti! Pirkts alkohols - nopērk 2L Vanagu un balle beigta :) Milzīgi ieņēmumi! :)

144827. viesis 22.oktobris 2004 10:56
0 0 Atbildēt

Visus šitos lēcējus ir jāiznīdē!!! Nau ko trakot ar autiņiem!

Visiem ierubīt agresīvu braukšanu pēc maximālās stafkas, lai sāk domāt. Nav ne ar ko labāki par dzērājiem pie stūres!!!

144828. viesis 22.oktobris 2004 10:56
0 0 Atbildēt

Pareizi - Pašvaldībnieki sāks uzraudzīt Dragreisus :) :) :) LABAIS!!!

Kas nākamais - Ārsti pieskaties zādzības - lai neviens necieš :)

144829. viesis 22.oktobris 2004 10:57
0 0 Atbildēt

Intresants raksts tikai plniga bezjega. Ar sadiem varinatiem nekas nemainisies un tik pat atri cik tu vinu uzrakstiji ari visi to aizmirsis. Dala taisnibas ir sini teksta. Bet ka jau teicu tas neko nemainis jo vienkarsak ir visu aizliegt nevis risinat problemu.

144830. viesis 22.oktobris 2004 10:58
0 0 Atbildēt

Nē nopietni - es domāju ka šis pretendē uz titulu GADA RAKSTS!

Tādu intelektu es sen nebiju lasījis :) :) :)

Paldies redaktoram par iespēju novērtēt šo stulbuma kalngalu :)

144831. viesis 22.oktobris 2004 10:59
0 0 Atbildēt

Pagāšgad Rēzeknē daži nositās gan.

Ālējaties slēgtās trasēs, tikai tas jau naudas maksā.

144832. viesis 22.oktobris 2004 11:01
0 0 Atbildēt

Raider: Davai atļausim dragreisus - Likuma formulējums:

Atļauts neievērot pilnīgi visus CSN gadījumā ja to dara kopā vairākas ekipāžas, taisnos ceļa posmos pēc tumsas iestāšanās :) :) :)

CIRVIS!!!

144833. viesis 22.oktobris 2004 11:01
0 0 Atbildēt

taa jau i , bet taisniiba ir raksta autoram

144834. viesis 22.oktobris 2004 11:01
0 0 Atbildēt

man njirga naaca lasot rakstu.. tik tizla taisnoshanaas..melodraamu vareetu uznjemt:) ambaalji visi tie dragisti ar shauraam piereem. taa vot! tieshaam:

veters [?] 22.10.2004 10:46

Tikai neraudi, lūdzu:)

144838. viesis 22.oktobris 2004 11:06
0 0 Atbildēt

Man patīk stiept savu krānu!!! Kas tur slikts?

Kā es Mīlu šo INTELEĢENTO Latvijas iedzīvotāju daļu!!!

144839. viesis 22.oktobris 2004 11:07
0 0 Atbildēt

Man likas, ka honda izlika to kadetu :-)

144841. viesis 22.oktobris 2004 11:10
0 0 Atbildēt

tā nav dragreisa bilde, tur vienkārši notiek apdzīšana un viens piedzēries gājējs ir patrāpījies pa vidu

144842. viesis 22.oktobris 2004 11:12
0 0 Atbildēt

Autoram

Arī es neesmu mazgadīgs un alkoholu pirms braukšanas nelietoju.

Es arī esmu biji pāris pasākumus aplūkot un zini - es tev nepiekrītu pa visiem 100%.

Kamēr šitiem pasākumiem nebūs ierīkota speciāla trase, ar visiem drošības pasākumiem, kamēr nebūs stingri noteikumi, kas nosaka, kādiem drošības pasākumiem jābūt vadot auto dragreisā - kautvai elementāra ķivere (kaska) , tikmēr tie ir aizliedzami un sodāmi visi kas tajos piedalās.

Pats redzēju kā cilvēki stāvot gar dragreisa trasi līdz trases beigām uztaisa ķīli un kad šamie nesas, tad visi lec atpakaļ....

144843. viesis 22.oktobris 2004 11:15
0 0 Atbildēt

Ja uz dragu brauktu normāla publika ar normālaam mashiinaam, tad moška būtu ok. Cik esmu tur bijis- sabrauc pierijušies lauķi ar kadetiem, golfiem u.tml. šrotiem un atpūšas kā pieraduši dzimtajā čuhņā. Cita lieta ja savācas maza kompānija ar normāliem auto un aizbrauc kaut kur paskrieties...

144844. viesis 22.oktobris 2004 11:16
0 0 Atbildēt

ko var *******ies? ja no ta visa neviens reali neciesh, tad kapec gan lai tas butu slikti? visapr sev esat uzdevushi shadu jautajumu? ja jums tas nepatiik... nelienat tur un bus miers :)

144845. viesis 22.oktobris 2004 11:17
0 0 Atbildēt

Par miskasti. Vai autoru mamma nemaaciija visas drazas aiz seviim savaakt un neatstaat mezhaa vai vienalga kur? Vai ir stipri gruuti tos suudus ielikt maisinjaa un izmest tuvaakajaa misenee? Protams, ka policijas un Spices vadiibas iebildumi ir pareizi! Ja netiek bojaats asfalts (ziemaa tie buus shipi) un netiek trauceeta parasto mirstiigo kustiiba no/uz veikalu un staavvietu ar agresiivu braukshanu lielaa aatrumaa un nelielaa attaalumaa, netiek bojaati uzliimeetie atstarotaaji un citas lietas - kaapeec ne. Bet nu vajag par savu kultuuru padomaat. Piemeeram Kurzemee cilveeki ne izsmeekji, ne alus korkjiiti met aaraa. Tas saucas kultuura. Brauciet uz Rumbulu un skrienieties cik patiik, un nesakiet, ka tur nav kur paskrieties! Pats esmu bijis un nekaadu probleemu. Probleemas saakas, ja saak mochiit apkaart pa iisti nezinaamaam vietaam, var ieraut kaadaa bedree ar lielu aatrumu (pats esmu ieraavis). Un citiem netrauceetu. Diez ko patiikami nav iet nedaudz agresiivi noskanjotu jaunieshu pulcinjam garaam, labaak izveeleeties citu veikalu. Kaapeec man jaaraustaas pie katras bremzhu kaukonjas vai uzgaazeeshanas?

144846. viesis 22.oktobris 2004 11:18
0 0 Atbildēt

Black [?] 22.10.2004 11:15

Ja uz dragu brauktu normāla publika ar normālaam mashiinaam, tad moška būtu ok. Cik esmu tur bijis- sabrauc pierijušies lauķi ar kadetiem, golfiem u.tml. šrotiem un atpūšas kā pieraduši dzimtajā čuhņā. Cita lieta ja savācas maza kompānija ar normāliem auto un aizbrauc kaut kur paskrieties...

tu esi idiots, vai tikai izliecies? tatad ar dargu ashinu DRIIKST parkapt CSN un ar leetu Golfu NEDRIKT, ja? vot daunis...

144847. viesis 22.oktobris 2004 11:20
0 0 Atbildēt

to farias [?] 22.10.2004 11:12:

Klau vai taa ir to cilveeku kas brauc probleema, ka mazgadiigie naak skatiities un kaa tu saki taisa kjiili?

Varbuut tieshaam vecaakiem vajadzeetu paintereseeties kur pa naktiim klainjo vinju beerni?

Un Luudzu nejaukt dragreiserus ar jampampinjiem (taadiek, kaa raadija pa Tv kur vizinaas uz jumta utt) kas pie spices taa arii notuseejas visu vakaru...

Dragreizeri tur tikai satiekas un aizbrauc uz nomaljaaku vietu kur arii skrienas...

Un par to nekaartiibu un visu kas paliek uz zemes... Kaa jau rakstaa mineets varbuut vajadzeetu izvietot miskastes shii super veikala staavietaa?

Tas ir peec maniem noveerojumiem...

P.S. Es neesmu dragreiseris nekad neemu piedaliijies... bet skatiities gan esmu bijis....

144848. viesis 22.oktobris 2004 11:20
0 0 Atbildēt

Nabadziņš!!! Laiciņš ārā šodien foršs!

144849. viesis 22.oktobris 2004 11:21
0 0 Atbildēt

karoch sviesc! personiigi, nekad neesmu atbalstijis dragreisu un nekad to ari nedarishu! labaak lai visi aizbrauc uz kaadu trasiiti un paloka rocinas, jo skiet ka dragreiseriem taas ir mazliet stiivas... ja nu vieniigi klokjeet maak, bet braukt jau nu nemaz! un iedomaajas sevi kaa paaraakos draiveriishus- ImI ! slimiiba taa ir... jaarsteejas...

144850. viesis 22.oktobris 2004 11:21
0 0 Atbildēt

autors laikam ar "neesmu mazgadiigs" domaa fizisko vecumu...gariigi ta vish kaareiz izskataas 13 - 14 gadu liimenii palicis,diemzeel...bet nu ar taadiem striideeties nau veerts,taapat vinjiem nekas nepielec...

144852. viesis 22.oktobris 2004 11:22
0 0 Atbildēt

1-kaart tas nav dragreiss prieksh tiem kas neko vispaar laikam jau nerubii no shiim lietaam.

2) shiiim "speeliiteem" uz ielas nav noteikumu, un ir forshi taa "speeleeties" liidz briidim kameer viens ar pliki skkuutu galvu atbrauks uz to streeracu, zaudees, un kaadu paariiti no dusmaam atshaus, sabrauks whatever. Vai arii nesavaaks savu megarulzu un tad es gribetu redzeet, kaa tad visis kas shinii dragreisaa piedalaas gribees atbildet parshaadu negadiijumu.

3) man nav skaidrs kapeec ir tik gruuti izveeleties sleegtas teritorijas shaadiem pasaakumiem, pie tam taadas, lai lohi skatiitaaji nestaaveetu tieshajaa traapiijumaa vienaa limenii bez barjeraam ar "saciikshu" zirgiem.

4) kaapeec ir tik skalji sevi jaareklamee, ja gribat skrieties skrienaties savaa draugu baraa, un nefig bazuneet pa pasauli, ka esat baigie vechi. Krutiem vechiem nav nepiecieshams izradiities, un tie kas gribees atradiis veidu kaa iekljuut shaja "elitee".

5) ir arii jeedziigaaki veidi ka apliecinaat sevi un savu auto, bet dajziem laikam praatinsh pa iisu.

144853. viesis 22.oktobris 2004 11:23
0 0 Atbildēt

Daunim!

Ne paarak droshi staaveet celja malaa kad tev garaam nesas pusizjukusi miskaste ar plikaam riepaam... Normāla mashiina sheit bija domaata labaa tehn staavoklii nevis daarguma zinjaa.

144854. viesis 22.oktobris 2004 11:24
0 0 Atbildēt

Par to piemēslošanu - imho, pēc koncertiem organizatori rūpējas par sakopšanu, bet nesakncionētu pasākumu vietās pirmdienas rītā uzkopšana jāveic pilnīgi neiesaistītam uzņēmumam un cilvēkiem.

144855. viesis 22.oktobris 2004 11:25
0 0 Atbildēt

Raksta Autoram!

dragreiseri! jus esat pagriidee un tapeec uz jums var ganiities! Uztaisiet savu SO - nosprauzhiet meerkjus kurus jus pec tam varesiet iesprauzt tadiem funkcionariem kas jus apmelo! Ieperciet celtniecibas veikalos norobezhojoshas lentas ko novilkt paris metrus no asvalta - lai tinji nelien uz celja! - aiznjemieties no CP ar oficiaalas vestules paliidzibu alkotestu! ( tipo lai neviens dzeris netiktu pie braukshanas ) - Uzaiciniet PP ekipazhu jums palidzeet notureet kartiibu! Ar laiku Izspiediet no RD vietu regulariem pasaakumiem! - kaut vai pie jusu iemiljotas SCANIjAs. - Un vel Ja tu riko pasaakumu peec tevis ir japaliek tiiraakam kaa pirms tu ieradies!

Pec shadu pasakumu izveikshanas jums reali buus ko iesprauzt funkcionaariem!

Best Wishes! - ja vajaga palidzeet ar idejaam paliidzeshu!

144856. viesis 22.oktobris 2004 11:26
0 0 Atbildēt

Slima kakjiisha murgi. Autors nekaa nezina un nekaa nesaprot. Viss shis raksts atgaadina maza beerna histeeriju kuram vecaaki neljauj speeleeties ar seerkocinjiem uz pulvera mucas.

1. Dragreisu var riikot tam atljautaas vietaas ko reglamenntee aatrumsacensiibu noteikumi. (Piem. Bikjernieku trase)

2. Uz koplietoshanas celjie jaaieveero CSN un nekur nau rakstiits ka atljautas aatrumsaciikstes. Ja dragreisa max aatrums buutu 50 km/h tad nau paarkaapc csn.

3. Atrumsaciikshu auto jaatbilst autosporta federaacijas droshiibas un tehniskajaam prasiibaam.

4. Skatiitaajiem un trasei jaabut pietiekami norobezhotai, tiesneshiem jaabut atpaziistamaas formaas. UTT.

Taa sho sarakstu vareetu turpinaat. Un ja kaads no dragreiseriem uzskata ka riikojas likumiigi, tad toch mazais beibis ar seerkocinjiem uz pulvermucas. Dragisti paarkaapj sabiedriskaas kaartiibas, saciikshu orgaanizaacijas, droshiibas, csn un tehniskaas prasiibas. Vai ar to ir par maz, lai teiktu ka tas nau likumiigi? Braucat uz bikjerniekiem un tur buus sabiedriskaa kaartiiba, un viss paareejais. Citaadaaak ejiet dilles eest. Un nevicinieties ka neko nepaarkaapjat. Izgliitots prokurors jebkuru dragistu var ietupinaat uz 2 gadiem tikai par huljigaanismu un sabiedriskaas kaartiibas trauceeshanu. Kaa visiem zinaams ieksh Riigas peec 22 aizliegts skalji trokshnjot. A skania ir riigas pilseetas teritorijaa. :P :P :P

144857. viesis 22.oktobris 2004 11:26
0 0 Atbildēt

(taadiek, kaa raadija pa Tv kur vizinaas uz jumta utt)

2Garuda: Tu ko,spicee biji? :)

144858. viesis 22.oktobris 2004 11:27
0 0 Atbildēt

Sviests! Autors reāli parāda savu intelekta līmeni! ;)) Un ko vērts ir Roi, jo izrādās ir _īstie dragreiseri_ un _jampampiņi_! :))) Šitas jau nu ir riktīgi smieklīgi! īstajiem būs savas formas, nozīmītes, uzlīmes uz auto!

144861. viesis 22.oktobris 2004 11:29
0 0 Atbildēt

RHINO- tavi ieteikumi ir forshi, bet man reiz viens dragreiseris teica, ka tad ja tas tiks legalizeets tad nebuus tik forshi(un to nesaka vinsh vines- taadi ir daudz)... man domaat, tiem ljautinjiem vairaak tas patiik taapeec ka tas ir AIZLIEGTS!

144863. viesis 22.oktobris 2004 11:30
0 0 Atbildēt

Nevajag jau njemt uzreiz tiesiibas, vajag visus normaali fikseet, un ielikt soda punktinjus 1 x ,2x , kameer gandriiz masksimums un tad paluugt visaam apdroshinaashanas kompaanijaam iesleegt "smuku" apdoshinaashanas "preemiju" shiem malachiem, pie tam taa lai nekada paziishanas neliidzeetu. Gan jau ka beigaas pashi buutu spiesti paardot savus luuzhnjus un staigaat kaajinjaam. :D

144865. viesis 22.oktobris 2004 11:38
0 0 Atbildēt

Par agresiivu braukshanu diezgan liels sods..

144866. viesis 22.oktobris 2004 11:38
0 0 Atbildēt

Dragreiss: pumpainu tiinju meeriishanaas ar kraaninjiem.

Konfisceet visas taas vinju miskastes (seniilos kadetus, hondas un citus, kas sen jau pelniijushi atrasties shrotaa).

144867. viesis 22.oktobris 2004 11:39
0 0 Atbildēt

Visiem tiem gudrīšiem kas saka ka pēdējā gada laikā neviens nav gājis bojā pateikšu ka gads vēl nav beidzies un izņēmumi pierāda likumsakarību - domājams nebūs ilgi jāgaida līdz kāds INTELEKTUĀLIS kā raksta autors ielidos tik pat INTELEKTUĀLAJĀ publikā un būs Jums rezultāts! Protams Latvijas kopējo intelekta līmeni šāds notikums tikai uzlabotu, tomēr tas būtu bēdīgi.

Varat tak pastiept to krānu kaut vai spēlējot futbolu, basketbolu, lecot ar parašūtu vai ko citu legālu.

Ja Jums ir tik ārprātīga vēlme pārkapt likumu, tad vismaz nemēģiniet citiem ieskaidrot cik tas ir labi un pozitīvi!

144868. viesis 22.oktobris 2004 11:39
0 0 Atbildēt

Jancix [?] 22.10.2004 11:29

ja jau legalizeets, trasee notiekoshh dragreiss nebuutu forsh, kaapeec, piemeeram, bikjeniekos streetrace party pasaakumaa piedaliijaas ap 150 daliibnieku?

144869. viesis 22.oktobris 2004 11:41
0 0 Atbildēt

Es iesaku iesuutiit stukachus dragistu kompashkaa un loviit vinjus ka Sharikovs - dushitj ih i dushitj.

144870. viesis 22.oktobris 2004 11:41
0 0 Atbildēt

:))))

144871. viesis 22.oktobris 2004 11:45
0 0 Atbildēt

Stulbuma kalngals !!!

Ja kāds, piemēram, Vācijā mēģinātu sarīkot kaut ko līdzīgu, ka tik vēl netiktu aiz restēm!

Ir sacīkstes un ir nelegālās sacīkstes. Pēdējās ir JĀIZSKAUŽ, lai sabiedrībai par to pat nevajadzētu runāt!

144872. viesis 22.oktobris 2004 11:45
0 0 Atbildēt

to Jancix

Tie kas pazudiis no dragreisa ir tie kam jaapazuud! - Un parejiem bus savs tusinjsh ar normalu iespeju paziimeeties un atpuusties! - Man nav probleemu ka kads grib paziimeties uz mashiinas jumta! Dariet taa bet - uznjemieties atbildiibu par savaam riiciibam! - Atkapieties bisku no zeku cieniigiem gajieniem un buus viss OK! - To pashu es var5eetu veeleet PP, CP un RD - bet neviens funkcionaars neatljaus tapat vien - buikas davai nesajaties pa naktiim - ja tas bus SO - tad buus kam atljaut un no kaa prasiit - un SPONSORIEM buus kur pareklameet savus diskus riepas gaisa filtrus chipus un NOSus

Palieciet tachu pieaugushi!

144874. viesis 22.oktobris 2004 11:47
0 0 Atbildēt

to viesis 22.10.2004 11:27:

Tu degvielu kaadaa benziintankaa lej???

144875. viesis 22.oktobris 2004 11:50
0 0 Atbildēt

RHINO -Žetons!

Šitā visa ažiotāža taču ir sacelta tikai dēļ lielākiem mediju reitingiem, a stulbā tauta tikai māj ar galvu un gānās :)

Latvijā jau reklāmu tirgus apgrozījums nav liels ~30 miljoni gadā. Ārzemēs dara vel interesantākas lietas, kā divas firmas sarunā viena otru apmelot un rezultāts-neapmaksāta reklāma pa visu valsti:)

144876. viesis 22.oktobris 2004 11:52
0 0 Atbildēt

to CyberGhost

nesaprotu kaa var buut tik akla tauta un laizt garaam reaalu biznesu :P

144880. viesis 22.oktobris 2004 12:08
0 0 Atbildēt

To kasinsh79 [?] 22.10.2004 11:45

Vācijā, starp citu, ne tādas vien lietas notiek. Tā kā nepūt miglu acīs un ielūkojies kaut vai www.dragrace.de/ . Manuprāt Google izdotu vēl pāris simtus linku ne tikai par Vāciju, bet arī par pārējām "vecās Eiropas" valstīm ar konservatīvo "Great Britain" priekšgalā.

144884. viesis 22.oktobris 2004 12:13
0 0 Atbildēt

Storms, webdesigns tam saitam ir vienkārši pīīīī.... :)

144885. viesis 22.oktobris 2004 12:13
0 0 Atbildēt

davaj šovakar stundu pēc saulrieta visi velkam uz jūrmalas šosejas pie sky-ja - uztaisīsim dragiņu

bet, čur, nemest zemē tukšās vanaga pudžiņas :)

144886. viesis 22.oktobris 2004 12:14
0 0 Atbildēt

Vaacijaa tur tas ir oficiaali viss, ja bujaaniisi pa ielu aatri dabuusi mentus pakalja

144887. viesis 22.oktobris 2004 12:21
0 0 Atbildēt

2 Storms: Pats piespied to savu linku! un paskaties ka tas viss notiek speciaalaa trasee - pa dienu - un ne jau nu pa velti :P

144888. viesis 22.oktobris 2004 12:30
0 0 Atbildēt

Palasiet savu teikto...90% no jums (lasi:dragreiseru niideejiem) nav pateikushi nevienu argumenteetu viedokli, bat ir aprobezhojushies tikai personisku apvainojumu liimenii.

144889. viesis 22.oktobris 2004 12:31
0 0 Atbildēt

bla bla bla...

144891. viesis 22.oktobris 2004 12:36
0 0 Atbildēt

bulshids..... naaaabadzinji......... aiaiai kaa muus ierobezjo un represee..... ble riebjas lasiit taadu.....

144892. viesis 22.oktobris 2004 12:36
0 0 Atbildēt

Njaa Edux - Dragreiseru argumenti pārliecina :)

144895. viesis 22.oktobris 2004 12:40
0 0 Atbildēt

Negribeetos gan arii to apgalvot, bet vinjam argumentu bija krietni vairaak nekaa komentaaros.

Kritizee ideju nevis cilveeku!

144903. viesis 22.oktobris 2004 12:50
0 0 Atbildēt

galvenais, ka rakstot pašam reiserim pazuda doma :)

144911. viesis 22.oktobris 2004 13:04
0 0 Atbildēt

Pilnigs murgs un sviests!

Jebkura normala valsti tos mazgadigos alkoholikus, hrenov, reiserus fiksi un atri sabaztu cietuma un vinu lamatas konfiscetu, nevis, ka pie mums, auklejas!

144913. viesis 22.oktobris 2004 13:06
0 0 Atbildēt

Marchik.... bez personiskiem apvainojumiem.

Piekriitu, nedriikst notikt nelikumiigi saciikstes, arii parkaa uz zaaliena nedriikst futbolu speeleet, tas rakstiits likumaa, bet tas nav arguments. Arguments buutu ja sabiedriibai no taa tiek izdariits reaals neatgriezenisks kaiteejums.

Latvijaa liidz shim nositushies 380+ cilveeki, lai uzlabotu situaaciju Eriks Jekabsons atlaidiis Visvaldi Pukjiiti. Kaapeec? Vai tas uzlabos situaaciju uz celjiem?

Raksta autors noraada uz to, ka vieniigais kaiteejums pagaidaam ir piegruzhota apkaartne, tajaa pat laikaa valsts paarstaavji un meediji apgalvo, ka dragreiss ir vainiigs 380 cilveeku naavee un tautas alkoholisma probleemaas, savu viedokli pamatojot ar: "Man ir pilnīgi vienalga, kāda ir šāda braucēja filozofija. Viņi visi ir bīstami."

kur logjika?

144914. viesis 22.oktobris 2004 13:08
0 0 Atbildēt

Es arī esmu pārliecināts, ka šis "pasākums" ir jāapliek ar regulējošiem normatīviem aktiem, un tad arī varēs to attiecīgi legalizēt. Raksta autors atturējās motivēt, kādēļ citu autosporta veidu vadītāji joprojām ir atturīgi pret DRAGu oficializēšanu. Pat neskatoties uz relatīvi iespējamu lielu peļņu, rīkojot piem. plašas dragreisistu sacensības, oficiālajiem sacensību rīkotājiem ši interese nav modusies. Groši vien ir kādas zināmas problēmas. Ārvalstu TV kanālus pavērojot, var redzēt, ka līdzīgās dragiem sacīkstēs, skatītāji atrodas itin patālu no braukšanas vietas. Bet pie mums - tieši brauktuves malā, kur norisinās braukšana. Vai tā ir skatītāju drošiba ? Nedomāju, ka simboliski drāšu žogi ( kā savulaik Tukuma lidostā rīkotajos dragos) , ir glābēji, ja auto zaudē tasnvirziena trajektoriju. Tāpēc, labi vien ir, ja no atvaļinājumiem atsauktie CP darbinieki pārdomās par jūras viļņiem , varēs iegrimt dragreisu rīkošanas vietās.

144920. viesis 22.oktobris 2004 13:12
0 0 Atbildēt

Šoreiz pie raksta ir tik daudz saprātīgu komentāru, ka atļaušos tikai pateikt: raksts ir *******, autors-stulbs. Detaļas un pamatojumi jau ir citos komentos.

144921. viesis 22.oktobris 2004 13:13
0 0 Atbildēt

močīt visus tos *******ing, sūdainos drug racerus

144922. viesis 22.oktobris 2004 13:15
0 0 Atbildēt

FunFan: tu demokraatijai tici?

144924. viesis 22.oktobris 2004 13:19
0 0 Atbildēt

visus dragreiserus sabāst gāzes kamerā

144926. viesis 22.oktobris 2004 13:27
0 0 Atbildēt

Edux: demokrātija neliedz kādu nosaukt par stulbu, ja viņš pat nejēdz savu viedokli pamatot :)

Ir n-tie veidi kā dabūt adrenalīnu un praktiski visi viņi ir legāli. Varbūt tur tā problēma?

Asinis uzsit tikai tas ka nelegāls? :)

Heh, atļaušos pateikt ka problēma ir citur. Likumu pārkāpt patiesībā ir viegli, nekādu īpašo piepūli tur nevajag.

Savukārt vairums (legālo) adrenalīna uzsišanas veidi prasa lielāku vai mazāku piepūli un pat (pasarg Dies'!) darbu ar sevi!

Tur arī tas suns aprakc. Galu galā tak Harijam Poteram arī viss sanāk "prosto tak" - bez piepūles. :)

144927. viesis 22.oktobris 2004 13:35
0 0 Atbildēt

visus dreiserus uz Osvencimu

144928. viesis 22.oktobris 2004 13:35
0 0 Atbildēt

Demokraatija aizliedz aizskart cita cilveeka godu un cienju.

nav gluzhi taa ka nemeegjinaatu riikot dragreisu legaali, tikai tam nepiecieshami diezgan palieli liidzeklji.

144929. viesis 22.oktobris 2004 13:41
0 0 Atbildēt

Manuprat visi asfalti ir paredzeti kadai konkretai slodzei (tipa tik un tik auto/h) un nodilumam. Nemot vera cik tie celi maxa (piem VIA Baltic izmaxas), tie luni razo realus zaudejumus gan Scaniai, gan Spicei. Kompanijai naksies atrak atjaunot celus.

144930. viesis 22.oktobris 2004 13:41
0 0 Atbildēt

liela dalja kas tur manaami, piedalaas arii oficiaalajos dragos, bet tie nenotiek tik biezhi, un ariidzan ne visiem patiik, ka par to ka uz vinjiem skataas, vinji taisa shovu, skatiitaaji maksaa naudu organizatoriem, bet daliibniekam veel par to 10Ls jaamaksaa... taakaa nevajg te ljalja...

144933. viesis 22.oktobris 2004 13:47
0 0 Atbildēt

to viesis 22.10.2004 13:41

vai Via Baltica gadiijumaa nav shoseja A7???

Scania atrodas uz cita celja...

144934. viesis 22.oktobris 2004 13:50
0 0 Atbildēt

Roi, tavs komentaars patieshaam bija smiekliigs, nu taa uz gadiem 15. ;)

Pastaasti man kapeec privaatiipashumaa esosham staavlaukumam (kaads ir pie spices) buutu jaaliek vairaak miskastes??? Tikai tapeec, lai paaris duriki tur dzerot un chipshus rijot metot kur pagadaas tomeer traapiitu ieksh miskastes savu drazu?. Es piemeeram aizbraucot uz veikalu no mashiinas neveljos aaraa ar suudu chupu, lai man tuuliit musarnjiks buutu vajadzigs. Diivaini tev tie domu gaajieni, bet nu ne pirmo reizi.. ;) analiize=0

144935. viesis 22.oktobris 2004 13:50
0 0 Atbildēt

bet pati ideja, ka maksaa par to ka radi shovu... taa ir taa nepatiikamaakaa... un marchiks, neizskataas ka esi bikjerniekos bijis un oficiaalo dragreisu redzeejis. D grupaa 3, vai 4 vietu ieguva +/- standarta Mitsu Galant 16v

144936. viesis 22.oktobris 2004 13:51
0 0 Atbildēt

To Roi

Atrodas uz cita cela, bet runa neiet par konkreto celu, bet par CELA IZMAXAM. Ja to atrak noples, tad to atrak jaatjauno un tas jau ir loti konkreti $$$$$$! Via Baltic tika atgadinata tikai un vienigi izmaxu sakara.

144938. viesis 22.oktobris 2004 14:04
0 0 Atbildēt

to ZedIzDed [?] 22.10.2004 13:50:

Manupraat gan taa pati Spice vareetu priecaaties, ka pie vinjiem notiek tas jandaalinjsh... kaa nekaa reklaama tomeer... redz tagad atkal pa visiem TV radio un preses izdevumiem sarakstiijushi pie SPICES notiek dragreisi ak shausmas shausmas...

Bet vinju (SPICES) vards skan biezhi jo biezhi... un taa ir reklaama.

Un par musarnjikiem.. shii probleema nav tikai pie lielveikaliem... arii uz ielaaam ir katastrofaali maz miskastes... un tad btriinaas ka visaas malaas meetaajas cigareshu izsmeekji un papiiri...

Un tad veelreiz par spici... ja cilveeki tur grib tuseeties (satikties) tad lai tachu vinji tiekas, tos kaa jau ieprieksh rakstiiju "jampampinjus" (kas ir jampampinji skatiit augstaak) gan vajag izkjert... un sodiit peec pilnas programmas...

Bet godiigi varu pateikt ka personiigi mani vinji (dragreiseri, ne jampampinji) netraucee...

Taadeelj arii negribu piekrist shiem viennoziimiigajiem vinju nomelnoshanas rakstiem un zinjaam!

Jo probleema ir ne jau vinjos bet gan skatiitaajos...

Ai droshvien taapat atkaldaudzi nesaprata ko gribeeju ar to visu teikt bet pofig.. nav man laika vairs te grabinaat pirkstus pa klaviatuuru...

144941. viesis 22.oktobris 2004 14:07
0 0 Atbildēt

to viesis 22.10.2004 13:51:

Domaaju ka vairaak celju nolieto nevis shie reizi nedeeljaa notiekoshie "dragreisi" bet gan katru dienu pa taam pashaam shosejaam braucoshie drausmiigi paarkrautie smagie...

Varbuut arii muusu CP-istus vareetu apmaaciit straadaat ar shiem mobilajiem svariem, kaadi ir igaunijaa gandriiz vai katraa CP mashiinaa... Lai vareetu sodiit shos paarkaapeejus... kuri rada REAALUS zaudeeejumus?

144942. viesis 22.oktobris 2004 14:08
0 0 Atbildēt

To Roi. Luuk vienmeer esmu ar nicinaajumu skatiijies uz shitiem visgudrajiem, kuri skandee Forda fraazi, ka slikta reklaama arii ir reklaama. Nu nav taa. Slikta reklaama noder tikai atpaziistamiibai, bet spice jau taapat ir atpaziistama, un vinjiem ir vajadziiga klientiem pretiimnaakosha veikala reklaama. Peec taviem uzskatoiem, ja man ir krogs, kur katru nedeeljas nogali kaadu noshauj un par to uzraksta aviizees, man buutu jaapriecaajaas, ka re ku skaista reklaama.

A par tiem musarnjikiem tu veikli paargaaji no Spices uz ielaam. :) Izvairamies, va taa arii nespeejaam rast pamatojumu nafigs privaatai kompaanijai buutu par duriku baru jaadomaa?

144944. viesis 22.oktobris 2004 14:21
0 0 Atbildēt

Ne reizi neesmu apmeklējis šādus pasākumus, bet pilnībā tos atbalstu. No visa presē lasītāvaru tikai spriest par tās nospiedošu viedokli. Pret šādiem pasākumiem varētu iebilst vienīgi nakts klubu īpašnieki, kuru klientūrā parādījies robs... :)

144945. viesis 22.oktobris 2004 14:33
0 0 Atbildēt

nošaut visus tos lopus

144946. viesis 22.oktobris 2004 14:36
0 0 Atbildēt

viesis 22.10.2004 14:33

nošaut visus tos lopus

priduraks!

144948. viesis 22.oktobris 2004 14:50
0 0 Atbildēt

Pirmām kārtām varbūt sāksim ar terminoloģiju.

Dragreiss ir tas kas notiek klasiskajā 1/4 jūdzes distancē slēgtā trasē, ar nolikumu, tiesnešiem u.t.t. Tas par ko šeit iet runa ir labākajā gadījumā streetrace, kas robežojas ar vienkāršu huļigānismu uz ielas.

Ja raksta autors gribētu kaut ko darīt legāli, nav jau problēmu noīrēt 333 un kopā ar draugiem aizbraukt un izskrieties. Ielas mašīnām pieļaujamā 1/8 jūdzes distance taču tur ir...

Ja bez sacensībām dažu draugu vidū (kā to mēģina nevainīgi attēlot autors) gribam tusiņu ar skatītāju baru, tad arī to var noorganizēt, tikai jāpieliek nedaudz vairāk pūļu...

Taču ja interesē vienīgi "aizliegtais auglis" un pūlēties neviens negrib, tad tas tomēr vienkārši ielu huļigānisms un ir sodāms....

144951. viesis 22.oktobris 2004 14:56
0 0 Atbildēt

piekriitu raimondo!

144953. viesis 22.oktobris 2004 15:02
0 0 Atbildēt

raimondo:

patiesiibaa saciiksteem nepietiek ar trasi vien, vajag gan ugunsdzeeseejus gan apsardzi gan med paliidziibu, ja jau tas buutu tikai noiireet trasi ta jau labaak ar scania sarunaat ka vinju celju vakaraa pa naudinju iziirees paaris mani chomi.

144954. viesis 22.oktobris 2004 15:02
0 0 Atbildēt

Daži padomi, lai gūtu panākumus dragreisā. Kā uzvesties, kā aprīkot auto! Klāt izskaidrojumi, kā darbojas katrs elements vai navarots:

1) zilās diodes uz haubes (šķeļ gaisu un samazina berzi pret to, izslēgtā stāvokli efekts minimāls)

2) lāpstveida alumīnija antispārns (ļoti atvieglo mašīnas svaru un tai pašā laikā ļoti palielina saķeri ar zemi un pašam auto īpašniekam neapzinoties ceļ viņa brauktprasmi)

3) taisnā izplūdes truba, ieteicams paštaisīta (uzlabo ritošās daļas un bremžu darbību, nenormāli palielina jaudu, ja auto īpašnieks ir džeks, tad jebkura supermodele kāps šajā auto, kā sacīt jāsaka “falliskais elements”)

4) trakais āzis vai vanaga alus 2l uz purnu (raisa radošu un sportisku atmosfēru, labs ādai (ne tikai auto sēdekļu, bet arī sejas, jo pumpas nemetas))

5) Stiklašķiedras spoileri un sliekšņi (kategoriski ieteikts tos atstāt nekrāsotus, tādā veidā saglabājot maksimālu vizuālo efektu. Šāda veida aprīkojums krasi palielina auto vērtību, kad pienāk pārdošanas brīdis)

6) Vadītājam ir jāspļaudās, jātur puspavērtu muti un jāblenž uz nekurieni (tas liecina par dziļu dvēseles mieru un intelektuālo spēku)

7) Treniņbikses un mīkstās botas (ieteicamas spilgtās krāsās)

8) Boksa cimdiņi pie spoguļa, ja ir tad var pievienot arī boksa mačos izcīnītās medaļas (te bez komentāriem, ir bail)

Ļoti mazsvarīgi visā šajā pasākumā ir sekojoši faktori, jeb faktori, kas neiespaido panākumus:

1) riepu kvalitāte

2) pēdējais eļļas maiņas datums

3) reibuma pakāpe

4) degviela ir bišķu virs, vai zem rezerves

5) treniņbikšu krāsa

Priecīgas brīvdienas, tiekamies pie SPICES!

144956. viesis 22.oktobris 2004 15:18
0 0 Atbildēt

Edux [?] 22.10.2004 15:02

----

patiesiibaa saciiksteem nepietiek ar trasi vien, vajag gan ugunsdzeeseejus gan apsardzi gan med paliidziibu

------

Taču ja mērķis ar dažiem (3-4) draugiem patusēt slēgtā kompānijā un "pamērīties", tad neviens neko nepārmetīs arī bez visa tā.

Es jau rakstīju, ka organizētām sanesībām vajag ko vairāk.

Tur jāsāk ar nolikumu, kuru vajag saskaņot ar LAF, kas arī noteiks visas drošības prasības. Apsardze nav obligāta, ja paši spēj nodrošināt kārtību (šaubos)...

144959. viesis 22.oktobris 2004 15:27
0 0 Atbildēt

3-4 darugi reti kad teerees naudu ai iireetu trasi, nav pasaulee labdaru, visiem gribas nopelniit, bet vispaar jau viedoklis pareizs.

144962. viesis 22.oktobris 2004 15:33
0 0 Atbildēt

Eu, vechi! kad un kur buus naakamais drag vai street race? nekad neesmu redzejis labpraat ieveerteetu dabaa, tad arii vareetu izteikt viedokli.

144966. viesis 22.oktobris 2004 15:46
0 0 Atbildēt

Edux [?] 22.10.2004 15:27

3-4 darugi reti kad teerees naudu ai iireetu trasi

-----------

Ja shie 3-4 draugi nevar samaksāt pa 5 Ls trasei, tad kur viņi ņem naudu benzīnam un riepām lai ālētos?

Teiksim atklāti - viņus neinteresē savstarpējā sacensība. Streetrace vispār nav nekādas sacensiibas, jo rezultāti pat netiek fiksēti. Pats galvenais ir izārdīties....

144970. viesis 22.oktobris 2004 16:00
0 0 Atbildēt

IELEJAM - labi ierecu, Tev laba humora izjuuta. :)))

Taa ir reala situacija pie Spices

A 100 Ls verto huliganku ipasnieki , pofig jusu slupsti

144973. viesis 22.oktobris 2004 16:10
0 0 Atbildēt

Sportisti atradušies... Piekrītu IELEJAM.

Saukt to par dragreisu - tā ir ņirgāšanās. Augstākā dragreisa līga ir ASV NHRA - National Hot Rod Associacion. Tas ir profesionāls sports.

Tad jau tik pat labi tie paši puņķutapas varētu mēģināt braukt pa kādu apli un saukt savu tizlošanos par Indy ... :DDD

144977. viesis 22.oktobris 2004 16:30
0 0 Atbildēt

nu ko, shodien uz Spici ne? :D

144978. viesis 22.oktobris 2004 16:31
0 0 Atbildēt

un vispar nezinu vai es atbalstu dragrace vai nee, bet vienu zinu skaidri, visi kas te tagad shausmigi sho raxtu noliek, lai vispirms uzraxta pashi kautko, nevis tikai gudri muld..

144980. viesis 22.oktobris 2004 16:38
0 0 Atbildēt

vispar iesaku palasiit autodelfu komentus un saliidzinaat ar tiem, kas ir sheit ;)

144981. viesis 22.oktobris 2004 16:40
0 0 Atbildēt

atbalstu rakstu pilniiba

144982. viesis 22.oktobris 2004 16:46
0 0 Atbildēt

subjektīvi personiski arī šāds raksts manu viedokli nemainīja - un joprojām nedomāju, ka šādi pasākumi būtu ok

vai nu ņem un brauc kā normāls vecis pa ceļiem (tas nozīmē netaisot sū un faktiski ievērojot noteikumus)

vai arī tāpat kā normāls vecis vālē sacenēs pa trasi (arī tur ir zināmi noteikumi)

bet šitā mīcīšanās pa vidu (ne tā , ne šitā) ir pastulba un lai kā vēlas autors šo pasācienus baltākus pataisīt, tie tomēr ir pelēki...

par to, ka tagad plašāk un skaļāk tiek šādi pasākumi pārrunāti ..., tas ir normāli - jo tā ir daļa no kopējās ainas uz ceļiem, tas ka kāds no policistiem nejēdz strādāt vai normāli pateikt likuma kalpu (policistu) viedokli tā jau ir cita problēma

144987. viesis 22.oktobris 2004 16:58
0 0 Atbildēt

Labais. Sen jau bija laika ko taadu uzraksiit.

A to mietpilsonji tikai muld visapkaart.

144996. viesis 22.oktobris 2004 18:00
0 0 Atbildēt

aaahhhaaaa haaaaa haaaaa haaaaaa

"raksta" autors.... ja tu zinaatu, kaadas muljkjiibas tu te sarakstiji.... ********** ********** *** ****** ****

truukst vaardu....

da manis peec juus visi "drUgrejsisti" vareetu apsisties vienaa jaukaa vakaraa... juusu tupumam nav attaisnojuma... sauciet savu nodarbi kaa veelaties un ar kaadiem vien gribat iemesliem attainojaties, taapat juusu nodarbe ir tikai un vieniigi ielu huligaanisms, luuzerisms...

145012. viesis 22.oktobris 2004 19:42
0 0 Atbildēt

Elleino es tev piekritu, Honda is power! Normals raksts,bet es domaju ka Trubos, Plavniekos,ir daudz merigak neka Scania! Hm,autors aizmirsa,ja pasakumos bus Pashv. policijas,tad vini sodis par staveshanu:)) Chomi uzmanies shodiens,pi.dec cik daudz ir meitenu zalas vestes:), tad bushiet uzmanigi! Domaju, ka ari ar dragreisu sho weekend varetu but problemas,bet nekas,domaju ka viss bus ok.

145014. viesis 22.oktobris 2004 20:30
0 0 Atbildēt

Ko juus tiem luuzeriem trases iesakat Shitie tak ir taadi loshi, ka domaa, ka lielaakais sports un meistariiba ir ar vecu kadetu taisnaa virzienaa paardesmit metru nobraukt.

127.0.0.1 212.93.97.204

Nokia3100/1.0 (04.01) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0

145017. viesis 22.oktobris 2004 21:05
0 0 Atbildēt

viens normaals raxts pa visu iAuto peedeejaa gada laikaa saistiits ar dragreisu!

145028. viesis 22.oktobris 2004 23:04
0 0 Atbildēt

Krancis [?] 22.10.2004 11:01

pashkritika laba lieta.

Es par tavu parakstu :)

145035. viesis 23.oktobris 2004 2:35
0 0 Atbildēt

tie pusidioti-daunji menti,kas tikai tendenciozi speej komenteet jebkuru jautaajumu, ir jaaatlaizh no darba, bet pirms tam jaaiesuudz tiesaa par goda un cienjas aizskarshanu.

145037. viesis 23.oktobris 2004 3:16
0 0 Atbildēt

Nju taaks, palasiiiju shos daudzos komentaarus.... Paldies tiem, kas tomeer atbalsta dazhaadu viedoklju paraadiishanos un netic katram preses pasviestajam kumosam...

Paareejiem, kas uzskata ka dragreiseri jaasmacee, jaanogalina un taa taalaak, nedzirdeeju nevienu nopietnu, argumenteetu un kaukaa citaadi pamatotu komentaaru. Ja jums no taa paliek vieglaak - esmu slims daunis, idiots, atsaldenis, atmarozs, sauciet kaa gribiet... bet manupraat jums vajadzeetu kaadreiz spogulii ieskatiities.

galu galaa raksta saturs no taa nemainaas, kaut gan juusu siikaas smadzeniites arii raksta jeegu nav speejushas uztvert, jo ne jau nu raksts ir par to ka dragreiss ir super duper legalizeejamaa izklaide utt. bet gan par to kaa muusu prese/policija/tv/valdiiba un citi savaa starpaa cieshi saistiitie orgaani meedz izpuust milziigu ienaidnieku no mushas, tajaa pat laikaa ignoreejot aciimredzamos ienaidniekus.

Raksts ir par to, ka sabiedriibas (iipashi autovadiitaju) ienaidnieks ir - alkoholisms, kultūras trūkums, necieņa pret līdzcilvēkiem uttutjp. Liela dalja no shiim iipashiibaam izskataas ka ir sastopama shii raksta noliedzeeju aprindaas :) .

Labi, ir jau nakts, laiks atpuusties.

145038. viesis 23.oktobris 2004 3:17
0 0 Atbildēt

Starp citu, tas biju es, raksta autors..

145039. viesis 23.oktobris 2004 3:26
0 0 Atbildēt

Es ar' redzeeju vienu klipinju ar nelegaalo street race Vaacijaa. Krutaakaa tachka bija Opel Calibra. Un tie dzheki bija taadi pashi kaa Latvijaa (lohi).

A raksta autoram - nebija arii neviens arguments, kaapeec buutu jaatstaaj neieveerots shitais nelegaalais pasaakums. Tikai taapeec, ka pats taa grib? Maz ko katrs grib.

145040. viesis 23.oktobris 2004 3:50
0 0 Atbildēt

Aaa, veel aizmirsu par shitaadu klipu:

Bija nelegaalais street race Filadelfijaa. Ar Ford Mustang, Toyota Supra, Mitsubishi Eclipse, Corvette utml. autinjiem & mochiem. Bija baigais bars. Peec 10 min bija klaat menti. Visus apkaarteejos celjus norobezhoja. Iesaistiits tika arii helihopters. Peec tam tie lohi domaajaa, kaa tikt aaraa. Vispaar tas trauceeja arii normaaliem cilveekiem, bet vismaz liela dalja to lohu tika panjemta iet.

145042. viesis 23.oktobris 2004 10:24
0 0 Atbildēt

Tikai nevajag uzprasities.Tie, kas dzer alu un ardas ir to pasu dalibnieku PASAZIERI. Tur ari rodas visas problemas.

145043. viesis 23.oktobris 2004 11:01
0 0 Atbildēt

pareizs variants = normaala cena, labs, taisns, sleegts laukums, miskastes un mentu businjs, kas pieskata!

145045. viesis 23.oktobris 2004 11:26
0 0 Atbildēt

Labais - un taa mees kaut ko panaaksim! KAm nepatiik tie ir $#!@#$$ $!@@

145046. viesis 23.oktobris 2004 12:32
0 0 Atbildēt

Pilnigi piekritu...prese nerulleee...

145047. viesis 23.oktobris 2004 13:02
0 0 Atbildēt

Raksts ir pērle ... demogoģija, taču ir interesanti palasīt dragreiseru domas.

Viss jau uzrakstīts jauki un skaisti, tikai ir viens BET. Dragreisā tiek pārkāpti CSN (ātrums + braukšana pa pretējo joslu) vēl var pievilkt agresīvu braukšanu. Šis likumpārkāpums nezkāpēc rakstā ir noklusēts.

Lielākā bīstamība ir tā, ka Autors NEAPZINĀ POTENCIĀLO pasākuma bīstamību. Skaidrs, ka dragos pagaidām nav cietušo (lai gan neesmu par to pārliecināts), taču cik cilvēku pēc zaudēšanas dragā, mājupceļā "atriebjas" un mēģina "izkost" visus pēc kārtas ? cik no viņiem ir ielidojuši stabā, uzbraukuši gājējam vai vēl kādam ? Skaidrs, ka šādas statistikas nav, bet domāju, ka tur jau parādītos kāds cipars, kas lielāx par 0.

Ieteikums Autoram - atver acis, paveries apkārt, domā plašāk un sāc ar to, ka apzinies to, ka esat ārpus likuma un kāpēc... Ja sapratīsi kāpēc, tad būsi mazāk`būstams ...

145050. viesis 23.oktobris 2004 13:35
0 0 Atbildēt

autors malacis!

145053. viesis 23.oktobris 2004 17:38
0 0 Atbildēt

dragreisam uz ielaam, manupraat, ir daudz pozitiivu iipashiibu. Starts, parasti, tiek veikts liidz ar zaljaas gaismas iesleegshanos - taatad luksofora gaismas tiek respekteetas. Starteejot no luksofora parasti skrienas tikai pirmaas 2 blakusstaavoshaas automashiinas - taatad netiek kaveeti paareejie (kaa piemeeram gadiijumaa, ja no pirmaas vietas startee 80gadiigs vechuks ar pizhiku galvaa savaa VAZ 2101).

Taatad kas veel... aaa... SPICE!!! :). Neenu man jau ljooooti origjinaala lieta likaas 150 guljosho policistu izbuuve staavvietaa. Tikai dazhreiz ienaak praataa doma - KURSH IDIOTS?!?!? :) Tagad arii cilveekiem, kas brauc tur iepirkties, ir jaatirinaas paari visiem neliidzenumiem... taa vietaa cilveeki tagad var izveeleeties CITUS veikalus, kam ir NORMAALAS staavvietas. (Paldies dievam, vismaz liidz bowlero veel var nokljuut normaali.)

Par piesaarnjoshanu... heh, neenu, varbuut ir veertiigi, ka mazie pumpainie, alu iedzeerushie tiinjbumbulji meeslo TIKAI spices staavvietaa, nevis, teiksim, staigaa pa vecriigu un tur visu piedirsh - daudz vairaak seetniekiem nauda jaamaksaa.

So viss nau tik slikti, kaa tas dazhreiz varbuut izskataas :)

145055. viesis 23.oktobris 2004 21:01
0 0 Atbildēt

Varbūt tās ielu sacensības, izklaide, vai kā to sauc nezinīši "dragreiss" :D :D panīx, taču nekur nepazudīs un neredzu jēgu tam, ka kāds te cenšas kaut ko apstrīdēt :)

Koks ar diviem galiem :D

145063. viesis 24.oktobris 2004 11:03
0 0 Atbildēt

Kāpēc man būtu jācieš ka Jūs tur dzenaties savā dragreisā'bet mani policija jau stādina piebraucot pie tās vietas kur Jūs nēsajaties?

Pie lidostas gan es vienam starta vecim(manāmi iereibušam) uz kājām uzbraucu!

145064. viesis 24.oktobris 2004 11:54
0 0 Atbildēt

Muļķu bars...

145069. viesis 24.oktobris 2004 14:06
0 0 Atbildēt

f-2, tad mosh vaina ir TEVII?!?! Nevajag liist tur kur citi neesaajas? :)

145072. viesis 24.oktobris 2004 16:47
0 0 Atbildēt

Raksta autors tomer ir vecs sviests un koment neprasa.

127.0.0.1 212.93.97.204

Nokia7210/1.0 (3.09) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0

145078. viesis 24.oktobris 2004 20:14
0 0 Atbildēt

TAS JAU VAIRĀK NAV DRAGS KAS NOTIEK PIE SCANIA-S UN SPICES

145081. viesis 24.oktobris 2004 21:47
0 0 Atbildēt

Autoram.

Redzi problēma nav tai faktā ka jūs ņematies. Problēma ir ar to, KUR jūs ņematies un ar to ka, ibio, negribat uzņemties NEKĀDU atbildību kas notiek jūsu tusonos.

Nekad nav bijis jaunāko brāļu? Ja būtu, tad zinātu ka sīči vienmēr vazājas vecākajiem brāļiem līdzi. Jūs esat atbildīgi par KATRU, kas atvelkas skatīties, kā jūs tur riepas svilinat, patīk tas jums vai nē.

Ja kāds labais onkulis jums uzsauktu dragu placi droši vien būtu starā vai ne? Bet pašiem mesties kopā un uzorganizēt dragu placi, rūpēties par kārtību, tīrību utt... nē, tas ir par grūtu jo tas ir jādara :)

Vienkāršāk ir vecam kadetam sacaurumot izpūtēju lai iegūtu "sportisku" skaņu. Nožēlojami.

145082. viesis 24.oktobris 2004 21:49
0 0 Atbildēt

Paldies raxta autoram par dziljo domu :) Taa turpinaat. Mees, t.i., patiesie reiseri neizniiksim un necentieties muus tagad apspiest. Probleema ir tanii, ka nav pietiekami daudz miskashu t.c. "Spice" un Scania apkaartnes teritorijaa. Otra lieta, jo prese lielaaku burbuli puutiis, jo trakaaka tauta tagad paliks. tanii 5dienaa, kameer neieradaas LNT dzeki ar kameraam, nekas liidziigs nenotika, bet tikliidz paraadiijaas kameras, taa dazhiem apsaldeetajiem sagribeejaas kljuut par baigaakaam zvaigzneem. Pats dragreiss kaadaa placiitii vai nomaljaakaa celjaa nav nekas traks - neviens no mums nav pashnaavnieks!!! Bet tikliidz policija saak izkliedeet, taa rodas neapmierinaatiiba, rodas haoss utt. Un pacentieties atcereeties notikumus pirms trim gadiem, kad mees visu to saakaam. Saakumaa bija par droshiibu ruupeets pietiekami augstaa liimenii, businjsh vienaa celja galaa informee garaam brauceejus par to lai samazina aatrumu un vieglais otraa galaa. Viss bija ok, liidz briidim kameer uzrodas policija un tad nu kur nu kurais spruuk, kur nu kurais nesaas pa ielaam, krustojumiem utt. Un tad arii radaas taa nozheelojamaa statistika, ka cik tur shaadu izpriecu apmekleetaaji bija n-to avaariju izraisiitaaji.

Iisumaa - necentieties ierobezhot to, kas nav ierobezhojams, centieties katrs no taa panjemt pozitiivo, t.i., t.c. Spice administraacijai un maarketinga cilveekam jaapadomaa par to lai guutu ienaakumus no notiekoshaa. Izveidojot shai sabiedriibas daljai cilveeciigus apstaakljus taa arii kljuus cilveeciigaaka. Bet meegjinot apkarot sho publiku, rodas neapmierinaatiiba, lieki izdevumi, lieki sarezhgjiijumi.

P.S. t.c. Spice administraacijai iesaku

1) izvietot maximaali daudz miskastes apkaarteejaa teritorijaa;

2) turpmaak necensties izvietot guljoshos taalaakaa staavlaukuma galaa, jaaatstaaj vieta, kur jaunieshiem buutu iespeejas paraadiit savu meistariibu.

Policijai iesaku daudz stingraak tvarstiit tos reiserus, kas paarkaapj CSN aarpus shiem laukumiem, aarpus shaadaam pulceeshanaas vietaam un atstaat laukumus shaadiem pasaakumiem. Tomeer, kaa nekaa katrs, kas taados vairaak vai mazaak ziimeejas, ieguust arii kaadu pieredzi extremaalaakaam situaacijaam ikdienaa.

Sabiedriibai ieteiktu nenoliegt sho izklaides veidu, tas nav tas trakaakais, kaa nekaa paskatieties cik daudz ievainoto tomeer ir peec kautinjiem un attieciibu noskaidroshanas dazhaadaas diskoteekaas, kazino, baaros, dziivoklju tusinjos utt.

Un ja kaut kas kaadam nepatiik manaa un manu liidzdomaataaju domaashanaa, tad vispirms tik aktiivi pieveersiet uzmaniibu narkotikaam, alkohola paarlieku lielai lietoshanai un paaraak biezhai smeekjeesanai, paaraak lielai atkariibai no kazino un vienkaarshi paaraak lielai CSN noteikumu paarkaapshanai uz ielaam ikdienaa.

Peedeejais - paskatieties cik cietusho ir shaados pasaakumos un cik cietusho ir citur. Vispirms noveersiet to, kur ir lielaaks ljaunums, tad kjerieties pie shaada veida tusinju apspieshanas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

145084. viesis 24.oktobris 2004 22:07
0 0 Atbildēt

Ui nevaru!!! Miskastes SPICĒ neesot!!!

Kājas tik vārgas, ka grūti līdz veikala durvīm aizstaigāt, kur miskastes izvietotas, lai savu dienišķo aliņa bundžu izmestu? :)

SPICES vadībai būtu viss laukums ar miskastēm jānoklāj? Mož pie katras autiņa stāvvietas nolikt pa vienai? :) :) :)

"Nabaga", "apspiesti" ui nevaru...

Kā tādi bērni kam neļauj cūkoties tā kā gribas un kur gribas, tikai nekrītiet gar zemi un nesāciet spārdīties ar kājām :)

145095. viesis 25.oktobris 2004 9:44
0 0 Atbildēt

ja veel tauta lauztu autinjus pa naktiim (riepu svilinaashanaa uz guljoshaa policista es lielu meistariibu nesaskatu, bet katrs jau izklaideejas, kaa maak). Bet arii pa dienu, katru reizi, kad esmu Spicee, man siikie skrieshus jaarauj nost no laukuma, jo tur vismaz viens jaunietis pieraada savu meistariibu.

Tieshaam, reiseri - uztaisiet vienu laukumu pljavas viduu, zhogu apkaart, miskastes un atejas - un izklaideejeties uz velna paraushanu.

145097. viesis 25.oktobris 2004 10:00
0 0 Atbildēt

Neesot miskastes, par maz miskastes, vajag vairaak miskastes. Paskatieties pashi cik daudz miskastes sabrauc pa nakti... Pilna stajanka ar miskastem. Vel par maz.

127.0.0.1 212.93.97.204

Nokia3100/1.0 (03.12) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0

145099. viesis 25.oktobris 2004 10:02
0 0 Atbildēt

Blins. Dragreiseri-plaanaa galdinja urbeeji. Ko juus ar to visu gribat pieraadiit??? To ka maakat drachiit klokjus??? Saradushies te baigie megakrutie. Pashlji vinji visi d.irst. Nafig man jaagaida kameer barinjsh iiblju nokaucinaas sava autinja riepas un izspiediis no sava autinja peedeejos 70 zirgus??? Jei bogu vienreiz gribeejaas shitiem iibljiem ieskaidrot ka man jau nu nebuus jaagaida kameer vinji pabeigs vienu iebraucienu, jo tieshi toreiz sieva ne iipashi labi jutaas un vajadzeeja peec iespeejas aatraak tikt maajaas no viena pasaakuma.

Turklaat tie skatiitaaji.... Vai juus domaajat ka shitaa turpinoties buus ilgi jaagaida uz tragjeediju...

Ejat sleegtaa trasee un aardieties uz nebeedu, bet nejau uz koplietoshanas celjiem.

145100. viesis 25.oktobris 2004 10:05
0 0 Atbildēt

Vēl plakanaku domašanu un "faktu analīzi" neesmu dzirdējis. Arī slepkava, ja paskatas no citas puses ir veicis ko labu... IDIOTISMS!!!

Nav nekadu iebildumu - gribi skriet un ārdīties - uz prieksu, bet tam paredzētā vietā. Nav? Kādreiz nebija arī skeitparku u.t.t. Meklē sponsoru, atbalstu, veic saskaņošanas, izveido savu publisko trasi (piem. bijušais rummbulas lidlauks, tapat tur nekas nenotiek izņemot šrotu plēsanu), nodrošini medicīnisko, ugunsdzēsēju un sabiedrisko kārtību, un vico no viena gala līdz otram un atpakaļ līdz vēmienam, un neviens pekstiņs Tevi vairs neaiztiks... Bet nu ja vajag apliecinat savu ES, tad nekā, tad raksti šeit rakstiņus par tēmu "kā neieredz dragreise"...

145104. viesis 25.oktobris 2004 10:49
0 0 Atbildēt

Neredzu problēmu noorganizēt savu trasi. bet tas laikam nav interesanti, jo ir jādara. Vienkāršāk ir p_i_e_d_i_r_s_ t Spices laukumu un vainu uzvelt kādam citam (tipa mēs, dragreiseri, nedir_šam, tie ir tie skatītāji, kas nazin kāpēc atvilkušies, un spices priekšniecība/mārketingisti arī ir idioti, jo nesaliek mums miskastes tur, kur mēs parasti piebeidzam savus alus.... )

Cilvēki, attopieties, jūs pārkāpjat likumu un neuzņematies atbildību (pat sabiedrības priekšā). Kāpēc lai sabiedrība jūs atbalstītu ??

145106. viesis 25.oktobris 2004 11:24
0 0 Atbildēt

bļāviens, viens dzhekinjsh no policijas, kaa arii spices administraacija min, ka viena no galvenajaam probleemaam ir tas ka shie jaunieshi piesaarnjo apkaartni - liidz ar to tiek dots ieteikums kaa risinaat sho GALVENO probleemu - izvietot vairaak atkritumu tvertnes. un viss.

145108. viesis 25.oktobris 2004 11:32
0 0 Atbildēt

eu, šovakar spicē kāds būs??????? - es arī gribu paskatīties beidzot ĪSTU dragu

145112. viesis 25.oktobris 2004 12:06
0 0 Atbildēt

Visi kas neko nesaprot no dragreisa labak paklusetu! Netaisiet sev kaunu!! Atbrauciet un paskatieties tad redzesiet! viss ko rada tv ir mulkibas! raksts ir super!

145116. viesis 25.oktobris 2004 12:20
0 0 Atbildēt

Godigi sakot, man sak palikt slikta dusa, lasot tas stulbas piebildes no tiem kas neko absaluti nesaprot no dragreisa!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tada sajuta, ka cilveki ka aitu bars kur stiprakais un lilakais dzen tur ari vinjas!! ja juss musssss nesaprotiet, tad vismaz nerunajiet multibas!!!! Vai tad tisam jus domajiet par to dzersanu, ka cilveki ir absaluti stulbi??? zinot, ka jebkura bridi var ierasties policija, vini dzers un kaps pie stures??? murgssssss!

145117. viesis 25.oktobris 2004 12:28
0 0 Atbildēt

Abiem bērniem 12:06 un 12:20:

Iemācieties noformulēt savas domas un tad pienāciet vēlreiz.

145118. viesis 25.oktobris 2004 12:31
0 0 Atbildēt

Dragreiseri - cīnītāji pret mietpilsonismu! :)

Visi, kas neatzīst dragu ir mietpilsoņi. Aprēkties var no šī domas lidojuma.

no 28. līdz 31. oktobrim būs anime festivāls. Es te arī tūlīt sākšu ķērkt, ka visi kas nesaprot animi ir mietpilsoņi un tikai reāli keksi skatās animi :)

Bara instinkts piemīt tieši jums - viens velk uz dragu, pārējie velkas līdz jo neku citu jau nejēdz.

145119. viesis 25.oktobris 2004 12:36
0 0 Atbildēt

viesis 25.10.2004 12:20 -

pats ir ne sevishkji gudrs, tas par ko ir raksts nav dragreiss, bet labaakajaa gadiijuma streerace. Iemaacies beerninj terminologjiju. Un vaarguljiem kas nevar aiznest savu musaru liidz miskasteem, iesaku "cilaat hanteles un grauzt rupjmaizi", mosh paraadiisies speecinsh atraut pakalju no sava luuzhnja.

Preteeja gadiijuma es teiktu, ja jums tur ir pasaakums tad organizeejiet pashi "meeslu" savaakshanu.

145125. viesis 25.oktobris 2004 13:00
0 0 Atbildēt

Liekas,ka raksts galiigi garaam!Kaadas miskastes,taas tak visas tiks nolauztas!Ja jau sizetaa bija raadiits,kaa varoni salauz iepirkuma ratinus!Ieraadiit viniem kaadu laukumu un lai nemas plees riepas,dzer un sit masiinas!Varbuut tam esmu par vecu,bet pasaakums taadus neatbalstu!

145131. viesis 25.oktobris 2004 13:45
0 0 Atbildēt

bet jums jau pašvaki ar uztveri, tauta... raksts nebija par to, ka dragreiss ir super, dragreiss ir jaalegalizee, briiviibu dragreisam, bet gan par to, ka nevajag mekleet visu sliktumu ceelonjus kautkaadaa izdomaataa ienaidniekaa (shajaa gadiijumaa dragreisaa). Piedzeerushies jaunieshi nav dragreiss, bet gan sabiedriibas sastaavdalja. Iepirkumu ratinju lauzshana nav dragreiss, bet gan sabiedriibas daljas aktivitaate (debiila). Savukaart, es aktiivi gatavoju auto dragreisam (gan nelegaalajam, gan legaalajam), un citi mani draugi un radi prasa - Tu arii taa aaleejies? Dragreiss taksh ir galiigi garaam, tur tikai siichi... par to ir runa, ka alkoholisms, debiilisms un viss paareejais, tiek nepamatoti piesaistiiti dragreisam.

145134. viesis 25.oktobris 2004 13:57
0 0 Atbildēt

Ļoti labi uzrakstīts, lai tie valdības vīri paskatās paši uz sevi!!!

145140. viesis 25.oktobris 2004 15:25
0 0 Atbildēt

TAKA,tu jau nebusi tas, kas mani macis pareizi izteigties! Ja tas ir vienigais ko vari saskatit, tad man tevis no sirds zel!!

145142. viesis 25.oktobris 2004 15:34
0 0 Atbildēt

Žēlo labāk pats sevi. Ierauj piektdienas vakarā Vanagu, parēcini motoru, noknieb kādu čiksi un viss būs okei! :)

145156. viesis 25.oktobris 2004 17:58
0 0 Atbildēt

Sheit jau nav runa pa to, ka dragreiss/streetrace ir ljoti labs un legalizeejams, bet gan par to, ka tagad visi aviizhu raxtu un tv sizhetu iespaidoti vienkaarshi ar plikiem faktiem ******* virsuu...

145157. viesis 25.oktobris 2004 18:17
0 0 Atbildēt

Mans viedoklis ir taads, ka ir pamats d.irst virsu tiem "Spices" jaadeleetaajiem. Ja grib skrieties, tad skrienas savu draugu lokaa, nevis kopaa ar visaadiem jampampinjiem. Un ja gribi dariit kaut ko nelegaalu, tad apzienies sekas/esi gatavs maksaat ja tevi panjem pamatoti pie pakaljas - vai tas buutu par miera trauceesshanu, vai par aatruma paarsniegshanu ( pieljauju ka iistie streetraceri aiz sevis musaru neatstaaj, taa ka to nemineesim). Nesaku ka atbalstu, bet droshi vien ja atrastos jeedziiga kompaanija arii pats labpraat shad tad "pameeriitos".

145165. viesis 25.oktobris 2004 20:18
0 0 Atbildēt

Rīgas apkaimē ir tak daudz klusas vietas, kas būtu piemērotas šādām izpriecām, piemēram, spilves lidlauks, lai tak brauc tur un skrienas.

var tak tos streetrace legalizēt konkrētās vietās, nevis vienkārši nosodīt kā sugu? tik pat labi "smēķēšana nogalina" "izraisa atkarību", lūdzu aizliedziet - rada atkarību, bojā veselību - rezultātā nāve, bojā apkārtējo cilvēku veselību, piesārņota vide utt.

145213. viesis 26.oktobris 2004 9:28
0 0 Atbildēt

Pirmkārt, tie visi kas šeit noliek šo rakstu ir vienkārši nūģi un nīdēji. Neviena konstruktīva argumanta. Lohi, puņķaini sīči, utt. šajā rakstā ir liela daļa taisnības. Šādu rakstu varētu rakstīt, DRAGA vietā liekot jebkuru citu sabiedrisku pasākumu, vai tas būtu kāds koncerts vai sporta pasākums. Miskaste ir pēc visiem šiem pasākumiem...Hokejs, Futbols, Šoseja, Rallijs, Drags, Koncerts un vibeidzot kodiens brīvā dabā. Viss ir atkarīgs no morāles un audzināšanas. Ja tu neatstāj miskasti aiz sevis, tad 4reiz vairāk par tevi to izdarīs, un ne tikai sīči, bet arī pieauguši cilvēki. Runājot par Valdības nostāju, tad tā ir un būs. Latvijā jau sen ir pierasts, ka ja kaut ko nevar risināt, tad davai klapē ciet.

P.S. Tikko biju uz vienu pasācienu, sauciet viņu par "RAVE" (tas lielai daļai būs vairāk saprotams), un viens jūsu "sīcis-nariks" atstiepās ar peredozku. Nu tagad varam teikt "ciet šos pasācienus. Tur tikai nariki tusē. Miskaste pēc viņiem paliek." Vēl jau medijos nedzird neko, bet gan jau būs. Viņš tikpat labi varēja atstiepties kaut kur pagrabā pie radiatoriem. Arī Vīķis (prezidente-visu cieņu viņai) izteicās par šiem atrbraucējiem. "Labāk lai mačojas ringā (tjipa Bokss), nevis pie auto stūres.(avīze DIENA-22 vai 25.10)" Nu ko es varu teikt, ja Prezidente tā runā, tad man nav ko teikt. Kāda šķirba vai apdzēries bokseris, kuram no kāda desmitā zaudētā mača aizvērās jumts, Athu**čī veci un izvaro viņa sievu, pastaigājoties pa parku vai apdzēries īblis-Nightriders nones telefonbūtu, iegrūzdams lielo telefongrāmatu runātājam kuņģī.

Neredzu atšķirību.

Tobiš...padomājiet, risiniet jau saknēs, pirms visu "nafig mums to"

Nu davai tagad nolikt mani :D (meždu pročim, man Drags arī nepiesaista, kur nu vēl Hoķis vai kas līdzīgs. Tikai un vienīgi Rally.

145287. viesis 26.oktobris 2004 13:21
0 0 Atbildēt

viesis 25.10.2004 13:45, dragreiseriem un XRRS

Sorry, jāsaprot ir viena lieta - pasākuma organizētāji ir atbildīgi arī par apmeklētāju uzvedību.

Kāpēc futbola federēcija samaksāja sodu par Zemenes cičiem ?

Ja pasākums ir legāls, tad atbildību uzņemas oficiālais organizētājs, ja pasākums ir nelegāls (kā dragreis), tad atbildību uzgrūž dajebkam citam un pasaka, ka neviens nav atbildīgs...

Dragreisisti, nu padomājiet par elementāru lietu - cieņu vienam pret otru. Nu vai tiešām ir grūti noorganizēties, samesties un aprīkot vienu daudzmaz legālu vietu ? vai ir problēma "iedot pa muti" tīnim, kas to vavadziņa pudeli nejēdz aiznest līdz miskastei ??

Man ir radies iespaids (neapgalvoju, ka tas tā ir), ka dragreisistiem ir galvenais pamērīties krā.. motoru jaudām, un ir pilnīgi pie vienas vietas, kādas sekas tas rada, jo atbildību jau var nogrūst...

vajadzētu paaugties nedaudz un tad runāt par lielāku, vai mazāku ļaunumu sabuedrībai..

p.s. par mazāku ļaunumu runājot, varbūt ierosināt policijai netvarstīt kabatzagļus, kamēr Latvijā notiek slepkavības.

145288. viesis 26.oktobris 2004 13:24
0 0 Atbildēt

Rally ruulz forever.

127.0.0.1 212.93.97.204

Nokia3100/1.0 (03.12) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0

145332. viesis 26.oktobris 2004 18:26
0 0 Atbildēt

Wampirius: Piedod, bet tevi es nevaru uzklausīt, jo "iedot pa muti sīcim" nav mans mūža varoņdarbs. Ja tu sit savus bērnus, tad nekladzini pa pasauli to.

Sanāk ka Orgs. ir vajadzīgs tikai tad, kad kaut kas notiek, un būtu ko pie krāna ķert. Savā ziņā ir taisnība, jo tā LV parasti notiek:)

Par vietas meklējumiem. Ja būs nomaļa vieta, kas nevienam, nekad nekur jau sen nav vajadzīga, tad vēloties viņu offic. okupēt tev paprasīs tādu naudiņu, un vēl priekš dragraisa:(

Pamērīties motora jaudām ir viens no Dragreisa pamatprincipiem, nu varētu būt svarīgi arī tas, kāda pašmasa pret griezi, nu un vēl sīkumi, bet tas jau ir tālu no tā, par ko bija sākotnējais raksts. Tas nebija par dragreisu. To sīci vajadzētu sist arī Hokejā, Futbolā utt. Raksts parādīja mūsu LV iedzīvotāju attieksmi pret lietām, kas man atgādina senus laikus(nepateikšu kuru gadusimtu), kad Sieviete vai Vīrietis izgudroja vai darīja, ko tādu, kas nebija pieņemams lielākajā sabiedrībā. Jeb mēģinot atdarināt notiek kāda nelaime, tad tie ir Raganas, Kangari utt., kas uz sārta liekami. Tobiš bail un viss

145347. viesis 26.oktobris 2004 22:11
0 0 Atbildēt

mazos alkaholikjus taapat neizaarsteet, ja gribees apdolbiities atradiis taa vai taa kautkaadu veidu!

145370. viesis 27.oktobris 2004 8:51
0 0 Atbildēt

2 XRRS

"iedot pa muti" bija domāts tēlains (netiešs, pērnestas nozīmes) izteiciens (tāpēc arī pēdiņās).

Man viens paziņa jau gadus 7 atpakaļ piedalījās pierīdas dragreisos. Tikai tas nenotika spices laukumā, kur pilns ar tīņiem, kas dzer alu, piedir$ apkārtni. Tas nenotika skatītāju klātbūtnē, kur iespēja veikt mas slepkavību un vajag parādīt pus rajonam kāds tu esi varens ar savu tjūningu. Pasākums notika BEZ skatītājiem, kur sabrauca salīdzinoši neliels skaits LABI (tehniskā ziņā) saķūnātu auto un savā kompānijā izvērta pasākumu, par kuru neviens no malas nezināja (ne prese, ne policija, ne apkārtējie "pavisam dziļā meža" iedzīvotāji). tā viņi tusēja vairākus gadus regulāri un nebija problēmu, nebija piedrazitas apkārtnes u.t.t. viņi tiešām nevienam netraucēja. par viņiem neviens svešais pat nezināja. bet kas notiek 5-dienās pie spices ??? krāniņu mērīšanas liela pūļa izklaides nolūkā. vienkārši "spices" dragreiseriem ir citas prioritātes. Tādas, kas manī nerada nemazāko cieņu pret šādu nodarbi...

145399. viesis 27.oktobris 2004 10:09
0 0 Atbildēt

Nu bet vampiira kungs, cik reizes var teikt - doma jau nav par to ka jaaslavee un jaalegalizee spices "pasaakumi" uttutjp bet gan par to, ka nevajg to visu saistiit ar dragrace. Kaa Zivtinsh izteicaas - ka dragreisa realitaate ir apdzeerushies mazgadiigie kas sit auto... nu sorry... tad jau bikjerniekos notiekoshais arii ir tas pac...

145457. viesis 27.oktobris 2004 11:34
0 0 Atbildēt

viesis 27.10.2004 10:09

no tur jau tā problēma, ka tīņi pie spices nenāk patusēt, tāpēc, ka viņiem gribās pie spices "iedzert aliņu". Katram tusiņam ir savs iemesls. Tusam pie spices (Scania, A7, rumbulas u.t.t.) iemesls ir dragreis.

Ja nav dragriesa, nav piedir$tas apkārtnes ...

Tas no vēlos pateikt: " Ja notiek pasākums (arī neoficiāls) tā organizētājiem ir jārūpējas, lai tiktu nodrošināta kārtība" dragis tas nenotiek, tāpēc arī policija pret dragiem cīnās.

Nedomāju, ka policija un mediji pievērstu pastiprinātu uzmanību pasākumam, kur viss būtu "tip-top", pat ja tas ir nelegāls.

Visu jau ar dragreisu nesasaista (piem. teroraktus Irākā dragreisistiem "nepiešuj"), bet piecūkota apkārne, kas paliek, pēc dragriesa pasākumiem, manuprāt ir uz dragreisistu sirdsapziņas (OK, viņi nav tiešie piemēslotaji, taču viņi ir iemesls, kāpēc tie piemēslotāji velkas uz šo vietu). vienkārši vajag padomāt tālāk par savu degungalu. Ir bērnudārza atruna :"Es to nedarīju, to izdarīja viņš !!!! " . Normāla pieeja būtu sakopt mēslus, kas paliek aiz tevis, pat, ja samēslojis ir kāds cits... jākļūst pieaugušākiem ...

145481. viesis 27.oktobris 2004 12:04
0 0 Atbildēt

nu bet vampīr, paskaties uz ielām pēc kārtējā hokeja mača, kad "līdzjutēji" skraida apkārt kā apd*rsu$ies un piemēslo visu, bļaustās, dzerstās un vemstās... tad nu teiksim - nah to hokeju! Hokejisti maitas alkoholiķi un netīreļi? :DDD baigi, ne?

145512. viesis 27.oktobris 2004 13:32
0 0 Atbildēt

Sorry, hokeja hallē $uudi nepaliek, apkārtni arī sakpoj. Otrās dienas rītā nekas nevēsta par notikušo... un to nedara neviens cits, kā pasākuma organizētāji, vai to nolīgtie darbienieki/firmas. Paskaties kā pēc koncertiem visus $ūdus aizvāc prom dažu stundu laikā... atbrauc sētnieku brigāde, visu sakpopj un ir OK.

145530. viesis 27.oktobris 2004 14:30
0 0 Atbildēt

ja laukums pieder spicei .... ja laukums piedereetu man, tad neruupeetu, kur tiem reiseriem atkritumus mest, shie te btrauks un manaa laukumaa paveelees kur man miskastes staadiit. taa vietaa ar suudainu mietu - nav ko pleest manus guljoshos un manu asfaltu! iepeerciet zemi, noasfalteejiet un taisiet skrieshanos cik tik gribaas!

145687. viesis 28.oktobris 2004 11:35
0 0 Atbildēt

hokejfani jau kliist pa visu Riigu, ja neesi ieveerojis, vampiir. Un piemeeslo pilniigi visurieni. Nevajg te man...

145719. viesis 28.oktobris 2004 14:05
0 0 Atbildēt

viesis 28.10.2004 11:35

bet runa (presē, TV, Policijā) iet par to, ka piedir$ts tiek Spices laukums... un arī hokejfanu lielais vairums pidir$ pie hokeja halles ...

Paskaties realitātei acīs ... ja paši dragreiseri pieprasītu un UZTURĒTU tīrību viņu iecienītajās vietās, tad arī "fani" to respektētu ...

145799. viesis 29.oktobris 2004 9:30
0 0 Atbildēt

Nu ja jau piedirshana ir lielaakaa probleema pie spices, tad raxtaa jau bij mineets risinaajums un nav ko klaigaat par to ka prieksh kam vinjiem tas - tas ir vieniigais, patreiz reaalais, risinaajums shai probleemai. Savukaart paareejais raksts ir par to ka tam nav nekaada sakara ar dragreisu.

Ja prese un policija uztraucas par meesliem, tad vajag teikt - stulbie tiinji pie Spices piedzeras un piedrazo apkaartni, nevis stulbie mazgadiigie dragreiseri.

145827. viesis 29.oktobris 2004 11:18
0 0 Atbildēt

viesis 29.10.2004 09:30

nu saproti taču vienu lietu - Tusiņa (attiecīgu nekārtību, piedir$tas apkārtnes u.t.t.) cēlonis (iemesls) ir dragreiss, tākā paziņojums, ka tam nav nekāda sakara ar dragreisu ir galīgi garām. Spices vadībai ir jārūpējas par to, lai viņu klientiem būtu kur izmest atkritumus, nevis par to, lai slinkajiem tīņiem tukšās alusburkas nebūtu jāstaipa. Kāpēc paši dragreiseri nenoorganizē miskastes ?? Tāpēc, ka par vienu tādas miskastes cenu, var uzlikt vāģim jaunu aksesuāru...

jā, un vēl, dragreiss uz koplietošanas ceļiem (stāvlaukumiem) ir ārpus likuma. Neredzu iemesla, kāpēc ar to necīnīties ...

tāpat neredzu iemeslu, kāpēc dragreisisti nevar oficiāli noorganizēt savu klubu un iekārtot (izīrēt) atbilstošu trasi, kur nevienam netraucēs.

145912. viesis 29.oktobris 2004 18:57
0 0 Atbildēt

eu, šodien piektdiena - močījam uz spici izmest tukšās pudeles placī :)

146358. viesis 2.novembris 2004 18:50
0 0 Atbildēt

Nu nepiekrītu raxta autoram...

Ne jau visi ir tik apzinīgi kā tu. Manuprāt, tie, kas zīmējas mētājot "saulītes" t.c. Spice laukumā tik tuvu citām a/m neapzinās īsti ko dara. Un tas nav normāli.

146572. viesis 3.novembris 2004 23:02
0 0 Atbildēt

pilniigi piekriitu rakstam, it iipa6i tam momentam, kad policiju saliidzina ar kriminaalistiem. Maltaa(Reezeknes raj.) agraak bija Belevi4s(policists) kur6 reibuma staavoklii daudzas reizes apdraudeeja nevainiigos cilveekus vienkaar6i taapeec, ka nebija ko dariit.

veel viens moments, Maltaa ir jauni policisti no maija(no iestaa6anaas ES) vinu priek6nieks ir 6nukuts, tagad pameegini paarbraukt paari maltai ar Deltu, ja nav tiesiibu un kiveres, vai sapiipeet kaadu cigareti sabiedriskaa vietaa, piemeeram, uz ielas, uzreiz tiksi sodiits ar naudas atnem6anu vai pat purna sasi6anu, nauda protams nonaak policista kabataa. 6nukuta deels mieriigi, bez jebkaadaam probleemaam braukaa ar ma6iinu pa Maltu no 16 gadiem un protams bez tiesiibaam un jebkaadiem dokumentiem, bet es sev to atlauties nevaru, bet ko man tagad dariit, man tak arii gribaas ar savu Yamaha paarbraukties, bet tiesiibu diemzheel nav un neesmu policista deels.

veel viens moments ir, kad 6nukuta darbinieks gribeeja gandriiz saist mana drauga purnu pie diskoteekas, kad tas negribeeja teikt, kas tikko bija piipeejis pie kluba, vai taa ir policijas tiesa?

KOX

146641. viesis 4.novembris 2004 11:57
0 0 Atbildēt

viesis (VeA) 02.11.2004 18:50 Nu bet ne jau par to ir runa... nevajg saistiit cilveeku stulbumu ar kautko pavisam konkreetu - dragreisu. Dragreiss ir sports/izklaide kur divi auto paraleeli skrienas pa taisni... basta... taa nav ne aaleeshanaas, nedz piedrazoshana, nedz sauliishu meshana, nedz braukshana pie stuures reibumaa... viss! :P

147387. viesis 10.novembris 2004 10:41
0 0 Atbildēt

13-tas laikam autora smadzeņu vecums!

147486. viesis 10.novembris 2004 17:30
0 0 Atbildēt

Jā, kur tā tauta ar šādu domāšanu aizbrauks? Raksts tiešām ir nepārspējams, 10balles, piektajā klasē kā likts :))

148450. viesis 16.novembris 2004 17:36
0 0 Atbildēt

doma par to ka vajag mainiit cilveeku domaasanu un uzvediibu pasaakumos ir pareiza!!!

bet tas jau bija redzams pirms paaris gadiem tikai zeel ka vienmeer kad kaads par to skalaak ieminas viss apklust loti aatri!!!

Un veel ja policija vai sazinkas kas veel veelas aizliegt dragreisu varbuut tad lai vini ieraada kaadu tuxu bezmaxas trasi vai arii apmaxaa bikernieku trasi!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti