Latvijas rallijreidu sezona noslēgsies Skrundā 1

 
28.oktobris 2004 7:23

Sestdien, 30. oktobrī Skrundā tiks dots starts šā gada Latvijas čempionāta pēdējam – piektajam posmam apvidus rallijā. Rallijreida „Mustangs – 2004”, ko tradicionāli rīko Kuldīgas Tehniskais Sporta klubs.

Kopējā distance paredzēta 157 km garumā pa Skrundas lauku teritorijas un tai pieguļošo Zirņu, Rudbāržu un Laidu pagasta ceļiem un bezceļiem.

Pirmā sporta mašīna trasē dosies pulksten 11.30, bet sīkāku informāciju par ātrumposmu izvietojumu skatītāji pirms starta varēs saņemt Skrundas elektrisko tīklu rajona ēkā, Ventas ielā 6a.



Aptuveni no kopējās distances sadalīta deviņos ātrumposmos, no kuriem garākais ir 15,5 kilometri. Līdz 27. oktobra vakaram pieteikušos dalībnieku vidū ir arī divas ekipāžas, kas tikai pirms nedēļas atgriezās no Pasaules kausa izcīņas sacensībām Apvienotajos Arābu Emirātos. Atgādināsim, ka Jānis Naglis/Aleksandrs Innus (RE Autoklubs) pēc ļoti laba snieguma UAE Desert Challenge pirmajā pusē ar Mitsubishi Pajero piedzīvoja avāriju un bija spiesti izstāties, bet Igors Skoks/Agris Piķis (RRT Rīga) 49 dalībnieku konkurencē ierindojās 28. vietā.

Apstākļu sakritības dēļ čempionu tituli šogad tiks izcīnīti tikai N1 grupā un absolūtajā vērtējumā, bet prestižākā T2 grupa ir palikusi bez ieskaites. Atgādināsim, ka organizatorisku problēmu dēļ nenotika rallijreidu čempionāta trešais posms, bet ceturtajā posmā T2 grupas rezultātu ieskaitei čempionāta vērtējumā pietrūka gada nolikumā paredzētā dalībnieku skaita. Nolikums paredz arī to, ka pilntiesīgai čempionāta ieskaitei jābūt vismaz četros no pieciem paredzētajiem posmiem.

N1 grupā trīs posmu kopvērtējumā ar 20 punktu pārsvaru vadībā ir Andris Feldmanis, kurš, startējot ar vairākiem stūrmaņiem, savā grupā ir izcīnījis divas uzvaras. Otrajā vietā ir Andris Lukstiņš/Uldis Sproģis, bet tikai divi punkti viņus šķir no Valērija Lukašenoka/Aleksandra Smirnova un astoņi no Jāņa Mottes/Andra Erta. Jāpiebilst, ka cīņā par otro vai trešo vietu vēl var iesaistīties arī Jānis Auziņš/Ilmārs Gibala.

Rallijreidā „Mustangs – 2004” paredzēts starts arī amatieru grupā Reids, kur piedalīties atļauts bez LAF sportista licences un nav nepieciešams speciāli sporta prasībām sagatavots apvidus automobilis.

Ainārs Zariņš
 
Visi komentāri
 
145637. viesis 28.oktobris 2004 9:27
0 0 Atbildēt

Jābrauc skatīties!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti