Rallijreidu zelts Naglim un Feldmanim 4

 
1.novembris 2004 9:12

Sestdien, 30. oktobrī Skrundā tika aizvadīts rallijreids Mustangs – 2004, kas bija šā gada Latvijas čempionāta pēdējais posms apvidus rallijā. Jānis Naglis, negaidot izcīnīdams pirmo vietu, kļuva arī par šā gada Latvijas čempionu apvidus rallijā.

Savukārt J. Nagļa stūrmanis Aleksandrs Innus, startējot nepilnu sezonu, stūrmaņu konkurencē izcīnīja bronzu.



Mustangs 2004 vērtējumā otro vietu ieguva Valērijs Lukašenoks/Aleksandrs Smirnovs, bet trešo Jānis Motte/Andris Erts. Par Latvijas čempionu starp pilotiem N1 grupas ieskaitē kļuva, Skrundā salīdzinoši neveiksmīgi startējušais Andris Feldmanis, bet V. Lukašenokam pienākas sudraba godalga. Savukārt stūrmaņu konkurencē absolūtajā vērtējumā zelta godalgu saņems Andris Erts.

Konkurēt ātrumā J. Naglis bija spējīgs gaužām maz, jo pēc avārijas Emirātu rallijā startēja ar īrētu N1 grupas mašīnu, bet RE Autoklubs ekipāžas veiksme izrādījās stūrmaņa rokās. A. Innuss atšķirībā no sāncenšiem kļūdījās mazāk, kas arī izšķīra uzvaru sacīkstēs, kur šoreiz izšķirošais bija nevis ātrums dopos, bet precizitāte regularitātē pārbraucienos.



Četros no deviņiem ātrumposmiem ātrākie bija 5x5 LNT komandas ekipāža Jānis Āzis/Ainārs Princis ar T2 grupas OSCar. Vēl četros viņi uzrādīja otro rezultātu, taču kļūdīšanās laika aprēķināšanā pārbraucienos viņiem neļāva pacelties augstāk par sesto vietu. Otra OSCar ekipāža Igors Skoks/Agris Piķis bīstami avarēja un izstājās jau trešajā ātrumposmā.

Ļoti iespējams, ka pēc garāka pārtraukuma uzvaru būtu izcīnījuši Andrejs Radzevičš/Ainārs Šusts no Ņiva Team, bet dažus kilometrus pirms pēdējā ātrumposma neizturēja auto un nācās izstāties. Šaurajos un līkumotajos meža celiņos A. Radzevičs ar Ņivu spēja uzvarēt trīs ātrumposmus un vēl divos bija otrais. Turklāt ļoti pieredzējušais stūrmanis A. Šusts līdz izstāšanās brīdim bija izrādījies visprecīzākais aprēķinos. Neveicās arī N1 grupas līderim Andrim Feldmanim. Viņa vadītais auto uzskrēja uz celmiem un pakārās. Zaudētas tika aptuveni 10 minūtes.



Uz otro vietu kopvērtējumā N1 grupā reāli pretendējošā Andra Lukstiņa/Ulda Sproģa ekipāža cīnījās diezgan neveiksmīgi un viņus gan sacensībās Skrundā, gan kopumā apsteidza A. Lukašenoks un J. Motte.

Rallijreidā Mustangs – 2004 jau otro reizi šosezon grupā Reids jeb amatieru konkurencē dalību ņēma braucēji ar standartautomobiļiem. Un jau otro reizi pārliecinoši uzvarēja rūdītākie no "amatieriem" Andris Užulis/Artūrs Melnis, kuriem ir liela bezceļu braukšanas pieredze trofireidos. Otrajā vietā Normunds Ābele/Aivis Sīpoliņš, bet trešie Ainārs Saulītis/Uldis Moisejs.

Ainārs Zariņš,
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs
www.crosscountry.lv

 
Visi komentāri
 
146201. viesis 1.novembris 2004 17:20
0 0 Atbildēt

Kā tad tā - OSCaru ielika kokā TAISNĀ gabalā???

146205. viesis 1.novembris 2004 17:27
0 0 Atbildēt

OSCars parak zemu lidoja... :)))

146213. viesis 1.novembris 2004 17:50
0 0 Atbildēt

Cik ta dalībnieki bij 6 vai tikai 4x4 ?

146271. viesis 2.novembris 2004 10:15
0 0 Atbildēt

6:4 :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti