Akcijas «Policists, kuram es uzticos» rezultāti (15.XII) 5

 
16.decembris 2004 0:02

Iekšlietu ministrijas (IeM) rīkotajā akcijā „Policists, kuram es uzticos” līdz 15.decembra pēcpusdienai ir saņemtas 348 sūtītas anketas, ar kurām iedzīvotāji savas balsis ir atdevuši par 188 policijas darbiniekiem.

Pārsvarā par policijas darbiniekiem iedzīvotāji balso, izmantojot elektroniski publicēto akcijas anketu IeM mājas lapā. Līdz šīs dienas pēcpusdienai elektroniski saņemtas 297 anketas, bet pa pastu - 51 anketa.

Noslēdzot otro akcijas nedēļu, ir saņemtas 75 anketas no Rīgas rajona, 34 - no Jelgavas rajona, 21 – no Talsu un Valmieras rajona, 20 – no Ogres rajona, 19 – no Valkas rajona, 17 – no Limbažu rajona, 15 – no Krāslavas rajona, 14 – no Saldus un Liepājas rajona, 13 – no Aizkraukles rajona, 11 – no Rēzeknes rajona.

Desmit anketas ir atsūtījuši iedzīvotāji no Ventspils rajona, deviņas - no Alūksnes un Bauskas rajona, astoņas – no Dobeles un Jēkabpils rajona, septiņas – no Gulbenes rajona, piecas – no Daugavpils rajona. Četras anketas tika saņemtas no Cēsu un Tukuma rajona, trīs – no Ludzas un Preiļu rajona, divas – no Madonas rajona, savukārt pa vienai anketai ir saņemts no Balvu un Kuldīgas rajona.

Vēl nav saņemta neviena anketa no Jēkabpils rajona!

Visvairāk ir balsots par iecirkņu inspektoriem (140 anketas), taču iedzīvotāji daudz savu balsu ir arī atdevuši par ceļu un kārtības policistiem. Anketās ir arī minēti pašvaldību, ekonomikas un kriminālpolicijas darbinieki.

Iedzīvotāji policistus raksturo kā ļoti saprotošus, kas spēj palīdzēt bezizejas situācijās, kulturālus, nopietnus, taisnīgus, praktiskus, pieklājīgus, pretimnākošus, atsaucīgus, profesionālus, ar labu humora izjūtu, uzticamus u.c.

IeM rīkotā akcija „Policists, kuram es uzticos” sākās šī gada 1.decembrī un ilgs līdz 2005.gada 1.februārim.

Akcijas mērķis ir apzināt un godināt tos Valsts policijas darbiniekus, kuri ieguvuši lielāko sabiedrības uzticību un atzinību, godprātīgi kalpojot sabiedrībai.

Akcijā „Policists, kuram es uzticos” var piedalīties visi Latvijas iedzīvotāji, izņemot Valsts policijas darbiniekus. Lai nobalsotu par labāko policistu, ir jāizgriež un jāaizpilda anketa, kas ir publicēta Latvijas reģionālajos un centrālajos laikrakstos, un jānosūta IeM, Raiņa bulvāris 6, Rīga, LV 1050 ar norādi „Akcija „Policists, kuram es uzticos””. Nobalsot var arī elektroniski IeM mājas lapā – www.iem.gov.lv, kā arī portālos „Delfi” un „IAuto”.

Citā veidā aizpildītas anketas tiek uzskatītas par nederīgām.

Lai nepieļautu, ka viens cilvēks balso vairākas reizes, pamatojoties uz apstiprināto akcijas nolikumu, anketā ir jānorāda savs vārds, uzvārds, personas kods, dzīvesvieta un kontaktu tālrunis, kā arī jāraksturo policijas darbinieka attieksme saskarsmē ar iedzīvotājiem, minot konkrētus gadījumus. Anketās obligāti ir arī jānorāda policijas darbinieka vārds, uzvārds, darba vieta (amata nosaukums).

Akcijā netiek vērtēti Valsts policijas pārvalžu priekšnieki un viņu vietnieki.

Akcijas noslēgumā tiks apbalvoti ne tikai katra Latvijas reģiona labākie policisti, par kuriem nobalsos visvairāk, bet arī trīs visinteresantāko anketu iesniedzēji, katrs saņemot veicināšanas balvu. Šie trīs balsotāji tiks noteikti izlozes kārtībā no 30 apstiprinātajām interesantākajām anketām, kuras būs izvirzījusi akcijas komisija.

 
Visi komentāri
 
151937. viesis 16.decembris 2004 8:20
0 0 Atbildēt

Pie šāda Kvoruma gan akcija būtu jāuzskata par nenotikušu... ;)

151940. viesis 16.decembris 2004 9:13
0 0 Atbildēt

Tad kad es POLICISTAM prasiju visus nepiecieshamos datus lai nobalsotu par vinju, vinjsh teica ka tam nav nekaadas jeegas, pietiek ar to ka es esot gribeejis balsot par vinju - pasmeejamies, iedzeeram kafiju un nospriedaam, - akcijas rezultati ir skaidri jau no pasha saakuma - tie labie buus lielie bosi un iecirknja inspektori kuriem ir pietiekami daudz pateiciigo par kautkaa neredzeeshanu :(

Domaaju ka labaaka akcija buutu - neaizmirsti savu POLICISTU ziemassveetkos!

151942. viesis 16.decembris 2004 9:24
0 0 Atbildēt

Pats sev dazreiz neticu..... kur nu veel policistam uzticeeties :)

151966. viesis 16.decembris 2004 10:30
0 0 Atbildēt

Kam tas viss ir vajadzīgs? Policija taisīs izlozi... Murgs!

152004. viesis 16.decembris 2004 15:13
0 0 Atbildēt

To, ka policijas darbiniekiem nevar uzticēties, pārliecinājos jau pirms 20 gadiem - kad strādāju prokuraturā par izmeklētāju. Jau tajos laikos miliču (policistu) pliku solījumu,slinkuma un neizdarības dēļ, pašam bija jāveic 80% no procesuālās darbības, kuras faktiski ietilpa policijas funkcijās. Labi, ka vismaz tajos laikos bija ļoti spēcīga VDK, kura palīdzēja ar operatīvo informāciju, kas bija nepieciešama smagu noziegumu atklāšanai. Kopš pēctiesu reformas (1995.), man paldies dievam, ar policmeņiem (ieskaitot CP), nekādi īpaši kontakti nav bijuši. Nebiju īpaši laimīgs, kad pēc auto nosperšanas dažus gadus atpakaļ, pirmo ietekumu no 12 .nod. darbiniekiem saņēmu: mēģināt kontaktēties ar zagļiem...Labi, ka man tas prieks izpalika - un izmantojot pats savas profesionālās iemaņas + vietējo mikrorajona puišeļu palīdzību, savu auto atradu divās dienās. Cerams, ka arī turpmāk policistu pakalpojumi NEKAD nebūs vajadzīgi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti