«Honda Racing Latvia» sezonu atklāj ar 3. vietu 3

 
23.janvāris 2005 19:24

Tradicionāli Latvijas un Igaunijas rallija čempionāti sākas ar ziemas ralliju Igaunijā.

Fotogalerija no rallija apskatāma šeit »»
Tie sportisti, kuri nenobijās no ziemai netipiski siltā laika, devās uz Munameģim tuvo Viru pilsētu, lai 21. un 22. janvārī startētu pirmajā gan Latvijas, gan Igaunijas autorallija čempionāta posmā – rallijā “Lõuna Eesti Talv 2005”.

Dalībai rallijā “Lõuna Eesti Talv 2005” bija pieteikušās 98 ekipāžas, bet uz starta stājās tikai 76 no tām, jo daudzi sportisti bija nolēmuši, ka Igaunijas pusē ziemas nav, un tāpēc rallijā tiks saplēsti daudzi riepu komplekti. Bet tie, kas nenobijās, priecājās par ziemas rallijam atbilstošu ceļa segumu. Vienīgie, kas bija vīlušies, bija daudzie rallija fani no Latvijas, kuri trasē nesagaidīja lielu Latvijas sportistu.

Rallija “Lõuna Eesti Talv 2005” ātrumposmi ar kopējo garumu 91,5 km vijās pa Viru apkaimes kalnainajiem un līkumainajiem ceļiem, kas ar savu viltību pārsteidza nevienu vien sportistu.

Rallija komanda "Honda Racing Latvia" šajā rallijā piedalījās ar divām ekipāžām: Kaspars Šimkus / Armands Šimkus un Krišjānis Caune / Artis Štrauss.

Kaspara Šimkus rīcībā šogad nonākusi pilnīgi jauna Honda Civic Type-R sporta automašīna, kas sagatavota atbilstoši N2 klases noteikumiem. Diemžēl automašīnas sagatavošanai pietrūka pāris dienas, tāpēc Kasparam nācās samierināties ar dažām nepilnībām. Brāļiem Šimkus arī bija skaidrs, ka pa īstam cīnīties nesanāks, jo jauno sporta auto nedaudz izmēģināt izdevās tikai pirms paša starta. Pēc pirmās dienas otrā ātrumposma sporta automašīnai atklājās transmisijas defekts, kura dēļ turpināt ceļu nebija iespējams.

Rallijs “Lõuna Eesti Talv 2005” bija pirmais rallijs Baltijā, kurā tika ieviesta Super Rally sistēma, kas ļauj otrajā sacensību dienā startēt arī tiem, kas pirmajā ir izstājušies. Par katru nefinišēto ātrumposmu tiek pieskaitīts laiks, kas vienāds ar labāko klases braucēja laiku plus piecas minūtes. Pateicoties šai sistēmai brāļi Šimkus stājās uz starta arī otrajā sacensību dienā. Viņiem bija skaidrs, ka cīnīties ar klases līderiem šoreiz neizdosies, bet atlikušās sacensības kalpos kā labs treniņš pirms rallija “Sarma 2005”. Rallija finišu ekipāža Kaspars Šimkus / Armands Šimkus sasniedza 5. vietā N2 klasē.

Krišjānis Caune šajā rallijā bija apņēmies tikt galā ar savām kļūdām un morālo slogu, ko atstājušās avārijas pagājušajā sezonā. Tāpēc Krišjānis trasē vietām bija lēnāks kā parasti, un tempu centās palielināt pakāpeniski. Rezultātā ekipāža Krišjānis Caune / Artis Štrauss izcīnīja 5. vietu A5 klasē.

Rallija “Lõuna Eesti Talv 2005” komandu vērtējumā "Honda Racing Latvia" izcīnīja 3. vietu, piekāpjoties “JR Racing Team” un “Syrus Rally Team”.

Sīkāka informācija par ralliju “Lõuna Eesti Talv 2005”: www.southestoniarally.ee
Nākamais rallijs – rallijs "Sarma 2005" 5. un 6. februārī Gulbenē

 
Visi komentāri
 
155420. viesis 24.janvāris 2005 7:29
0 0 Atbildēt

spriezhot peec 3aas rindkopas, latvijas LIELAIS SPORTISTS nebija ieradies :) :) :).

155487. viesis 24.janvāris 2005 11:06
0 0 Atbildēt

kaut kur var redzēt sakarīgu rezultātu tabulu? Vienīgais, ko man izdevās ayrast ir- www.rally.lv/?id22=2&id=197

155519. viesis 24.janvāris 2005 12:07
0 0 Atbildēt

WWW.auto.ee rzultati neficalie

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti