Embūtē sezonu sāks apvidus auto sportisti

 
27.janvāris 2005 9:03

Sestdien, 29. janvārī Liepājas rajona Tīreļa autotrasē sāksies Latvijas čempionāts apvidus karuseļrallijā, un uz starta izies arī daļa no Dakaras rallijreida dalībniekiem.

Karuseļralliju čempionātam šogad paredzēti septiņi posmi, un pēdējais notiks vēlā rudenī. Automobiļu sagatavošanas tehniskajos noteikumos būtisku izmaiņu nav, bet lai precīzi ievērotu FIA noteikumus par homologāciju, izdalīta nacionālā N1 grupa, jo vairums iepriekš T1 standartauto grupai pieskaitīto sporta auto precīzi neatbilst FIA T1 grupas prasībām.

Embūtē nebūs redzams neviens no OSCar prototipiem, jo tehnika vēl ir atceļā no Āfrikas, bet paredzams, ka vairāki Dakaras braucēji Tīreļa trasē startēs ar rezerves mašīnām. Sportistu licences Cross Country komisijā ir izņēmuši arī vairāki braucēji, kas pēdējos gados nav iesaistījušies Latvijas apvidus braukšanas čempionātā.

Vairāki piloti starpsezonas laikā ir sarūpējuši citu tehniku. Sagaidāms, ka N1 grupā veco Mercedes pret Mitsubishi būs nomainījis Jānis Auziņš. Uz N1 grupu pāriet arī ģimenes ekipāža Raivis un Dainis Zeltiņi, bet viņu labi sagatavoto N grupas UAZ ir ieguvis Aivars Ice. Spiežot pēc licences saņēmušajiem sportistiem, jūtams papildinājums būs lētākajā N grupā, kur drīkst startēt ar UAZ un VAZ automobiļiem. Pagaidām par saviem plāniem ziņas nav devis spēcīgais pilots Modris Reinfelds, kura sacīkšu Nissan Terrano pārgājis Ainara Seļicka īpašumā.

Karuseļrallija „Tīreļa ziema 2005” pirmā brauciena starts tiks dots pulksten 12.30, un kopumā saskaņā ar sacensību nolikumu sportisti aizvadīs trīs braucienus. Uzvarētājs absolūtajā vērtējumā un grupu ieskaitēs noskaidrosies visu braucienu summā.

Ainārs Zariņš,
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti