Hansa Līzings Gada Balvu iegūst Strokšs un Volmanis 10

 
28.janvāris 2005 8:35

27.janvārī Latviešu Biedrības namā notika ikgadējais pasākums “Čempions”, kurā Latvijas Automobiļu federācija sumināja savus labākos 2004. gada sezonā.

Pasākuma galvenais notikums bija gada populārākā autosportista sumināšana. Par “Hansa Līzings Gada Balvas” ieguvējiem kļuva rallija ekipāža Raimonds Strokšs/Jānis Volmanis.

Pasākums sākās ar Latvijas Automobiļu federācijas piemiņas velšu pasniegšanu. Par darbu autosporta labā tika sumināti Jolants Uškāns, Raimonds Belickis, Pjotrs Jeļins, Aivars Tauriņš, Māris Bensons. Aigars Bite, Māris Ķipsts, Jānis Krastiņš, Aleksandrs Daderko, Valdis Bensons, klubs Mazozoli 4x4, Agris Siliņš, žurnāls "Privātā dzīve ", laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze " sporta nodaļa, Līga Stirna, Edgars Maišelis un Ilmars Pardane.

Pēcāk tika piešķirts Latvijas Automobiļu federācijas augstākais apbalvojums – ordenis. Par jaunajiem ordeņa kavalieriem kļuva Vladislavs Šlēgelmilhs, Leonards Tenis, Dins Bergans-Berģis, Juris Binde, Andris Millers un Gvido Ķirsons. Savukārt Latvijas autosporta meistaru pulkam 2004. gadā piepulcējās Aldis Kasparovičs, Jānis Volmanis, Rolands Dūda, Kristaps Mēters, Karlīne Štāla, Toms Bobrovskis, Rolands Jaunzems, Jānis Aleksejevs un Guntars Zicāns.

Kā pēdējie tika nominēti 2004. gada Latvijas čempioni autosportā. Standartauto sacīkstēs labākie bija Andris Andiņš/Māris Ešmanis, Māris Freibergs/Itars Siliņš, Jānis Meiers/Jānis Krastiņš, Mairis Kārkliņš, Jānis Dūcis un Ulvis Bujāns. Rallijā šogad nepārspējami bija Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis, Aivis Egle/Juris Vilmanis, Māris Neikšāns/Edgars Utāns, Raimonds Strokšs/Jānis Volmanis, Ivars Norberts/Guntars Zicāns un Egīls Īle/Māris Īle. Šosejā šogad čempiontituls pienācās Iļjam Ballodam-Nagradovam, Oskaram Laiveniekam, Vadimam Vihņēvičam un Jānim Horelikam. Kartinga zelta nozīmītes par uzvaru 2004. gada čempionātā pienācās Kristapam Gasparovičam, Haraldam Garkaklim, Tomam Bobrovskim un Konstantīnam Calko. Krosā pērn labākie Raimonds Tiltiņš, Jānis Bogdanovičs, Armands Hohfelds un Rolands Jaunzems. 4x4 sportā šogad zelta godalgas izcīnīja Andris Feldmanis, Aleksandrs Smirnovs, Jānis Āzis/Gundars Liepiņš un Igors Verners/Aigars Šulcs. Radiovadāmajos modeļos nepārspējami bija Zigurds Millers, Armands Cakuls un Aldis Pauga. Savukārt autotrekā vienīgais šīgada čempions ir Aldis Kasparovičs.

Pasākuma “nagla” viennozīmīgi bija “Hansa Līzings Gada Balvas” pasniegšana šīs sezonas populārākajam autosporta čempionam. Šai balvai tika nominēti visi šī gada Latvijas čempioni autosportā. Sākotnēji interneta balsojumā līdzjutēji lēma par tiem trim populārākajiem, kuri piedalīsies noslēguma balsojumā. Lielāko atsaucību guva trīs rallija ekipāžas – Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis, Aivis Egle/Juris Vilmanis un Raimonds Strokšs/Jānis Volmanis. Noslēguma balsojums risinājās pasākuma “Čempions 2004” laikā Latviešu Biedrības namā. Ar 37 pasākuma dalībnieku balsīm trešajā vietā palika Egles/Vilmaņa duets. Otro vietu ar 84 balsīm izcīnīja pērnā gada ātrākie rallija braucēji Vasaraudzis/Spredzis, bet “Hansa Līzings Gada Balvu” un čeku par 1000 latiem ieguva Raimonda Strokša/Jāņa Volmaņa ekipāža. Viņi šogad uzstādīja Latvijas rekordu, R13 klasē uzvarot visos septiņos šīgada Latvijas čempionāta posmos.

“Es tiešām nebiju gaidījis šādu balsošanas iznākumu – liels paldies visiem, kas par mums balsoja!,” neilgi pēc čeka saņemšanas sacīja 23 gadus vecais talsenieks Raimonds Strokšs. “Kad teica, ka trešās vietas ieguvējs saņēmis 37 balsis, es biju pārliecināts, ka tas esmu es. Es nespēju noticēt, kad paziņoja, ka mēs ar Jāni esot “Hansa Līzings Gada Balvas” ieguvēji!”

Raimondam Strokšam šī nebija pirmā atzinība 2004. gada sezonā. Vēl vecajā gadā viņš tika atzīts par labāko sportistu Talsos un Talsu rajonā, par to saņēmot 500 latu jaunu kombinezonu iegādei.

Atgādinām, ka 2003. gadā par “Hansa Līzings Gada Balvas” ieguvēju kļuva rallijreidu ekipāža Andris Dambis/Ainārs Princis. Arī pērn balvā no Latvijas auto līzinga tirgus līdera “Hanza Līzings” sportisti saņēma 1000 latu.

 
Visi komentāri
 
155960. viesis 28.janvāris 2005 9:25
0 0 Atbildēt

Apsveikumi Strokšam! Jācer ka viņam to piķi arī visvairāk vajadzēja.

Bet nav skaidrs - kas tad īsti ir Gada balva, kādi ir tās kritēriji? Laikam tikai popularitāte, un nekas vairāk!

Jo ne pēc viena objektīva kritērija strokš nav pārāks par Vasarinju... nemaz nerunājot par citiem autosportistiem kuri šogad guvuši uzvaras ne tikai latvijas čempī bet arī starptautiskos mačos.

155970. viesis 28.janvāris 2005 9:59
0 0 Atbildēt

Apsveicu Strokšu !!!! Tā turpināt.

155980. viesis 28.janvāris 2005 10:27
0 0 Atbildēt

Jaa gada autosportista kriteeriju latinja ir ljoti zemu.... dabuu vecu urnu un mauc ralli tepat pa Latviju kaa dulls... jo faktiski jau nav ko zaudeet.... un visa tauta no tevis taščijaas!

155981. viesis 28.janvāris 2005 10:33
0 0 Atbildēt

Prieks par Strokšu. Es arī par viņu balsoju. Strokšs atšķirībā no Vasarinja priecē skatītājus, kuri brauc skatīties ralli uz Igauniju, nevis aizbildinoties ar visādām muļķībām sēž mājās.

Visi Strokša auto sauc par urnu, bet viņa kautkā nobrauca visus 7 pagājušā gada raļļus līdz galam, savukārt Vorobejam Evolution 8 pirmajā rallī šlaukas plīst....

155987. viesis 28.janvāris 2005 11:10
0 0 Atbildēt

Sasniegums jau ir tas, ka ar 20 gadus vecu kvatru var izcirst jaunas mašīnas, kas piebāztas ar modernām tehnoloģijām.

155999. viesis 28.janvāris 2005 13:25
0 0 Atbildēt

Ja salīdzina laikus tad Raimis ar savu 20 gadu veco mašīnu līderiem nemaz tik daudz nezaudē. Nu patīk cilvēkiem kā viņš brauc un ja runājam par kritērijiem , tad varbūt Raimi un Ivaru iesēdināt vienādās mašīnās ar vienādu finansējumu un tad apskatīties.

156001. viesis 28.janvāris 2005 13:35
0 0 Atbildēt

Sitie dzeki ar savu quattro to ija pelniijusi, brauc ne pa jokam! Siem lai vinneetu nevajag krutos vaagjus, pietiek ar pavecu audi.

156054. viesis 29.janvāris 2005 11:08
0 0 Atbildēt

Par Strokshu patiess prieks! Darbu vinsh tai lietaa ielicis pamatiigu.

156165. viesis 31.janvāris 2005 15:19
0 0 Atbildēt

prieks kad kāds ar tik mazu adbalstu tik daudz var arī sasniegt!!!!!!Lai veicas arī šajā sezonā!

156736. viesis 4.februāris 2005 11:44
0 0 Atbildēt

respect! es ari par vinju balsoju

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti