Bensonu Sporta klubs paplašina aktivitātes

 
31.janvāris 2005 0:03

Līdzīgi kā 2004. gadā, kad Bensonu Sporta klubā rallija komandai pievienojās autošosejas komanda, arī 2005. gadā Bensonu Sporta klubs paplašina savas aktivitātes autosporta jomā.

Gadu mijā sporta kluba vadība vienojās ar Somijas kompāniju "MotorStars" par dalību monosērijas sacensībās "Honda Challenge".

"Honda Challenge" ir autosacīkšu seriāls ar vienādām, speciāli sagatavotām Honda Civic Type-R automašīnām. Šādi sacensību seriāli ir populāri visā pasaulē, jo visas sporta automašīnas ir sagatavotas identiski un rezultātu trasē ietekmē tikai sportistu meistarība, nevis vienas mašīnas jaudas pārsvars pār otru.

Šīs sacensības ar faktiski standarta Honda Civic Type-R automašīnām ir lieliska iespēja jaunajiem sportistiem uzsākt autosportistu gaitas. Šādas sacensības jau pāris gadus notiek Somijā, Krievijā, Vācijā un citur. Tajās startē gan leģendāri šo valstu sportisti, gan šī sporta veida iesācēji.

Pateicoties Bensonu Sporta kluba aktivitātei, 2005. gada sezonas "Honda Challenge" 5. posms 27. un 28. augustā notiks Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē. Šogad "Honda Challenge" uzvarētājs tiks noteikts sešos posmos, kuros piedalīsies aptuveni divdesmit sportisti no Somijas un Baltijas, bet sezonas 3. posmā Pērnavā, līdzīgi kā 2004. gadā, tie tiksies ar vairāk kā desmit sportistiem no Krievijas "Honda Civic Cup".

Bensonu Sporta klubs sacensībās piedalīsies ar "Bensons Honda Racing" komandu. Tās sastāvā startēs divi jaunie latviešu autošosejas piloti – Arvis Zārbergs un Oskars Laivenieks, kuri savas spējas un talantu pierādīja 2004. gada sezonā. Arvis Zārbergs 2004. gadā startēja N-1400 klasē, sezonu noslēdzot ar 2. vietu Baltijas čempionātā un FIA NEZ kausā. Oskaram Laiveniekam 2004. gada sezona bija pirmā karjerā, bet tas netraucēja viņam kļūt par Latvijas čempionu Super 1600 klasē un izcīnīt 3. vietu Baltijas čempionātā un FIA NEZ kausā.

Bensonu Sporta klubs preses konferencē izstādes "Motoru Sports 2005" ietvaros žurnālistus iepazīstināja ar jauno kluba vadītāju Džo Labuckas, kā arī oficiāli paziņoja, ka turpmāk gan Bensonu Sporta kluba rallija komandu, gan autošosejas komandu sauks „Bensons Honda Racing”.

"Honda Challenge 2005" kalendārs
14. – 15. maijs Alastaro (Somija)
28. – 29. maijs Ahvenisto (Somija)
02. – 03. jūlijs Pērnava (Igaunija)
23. – 24. jūlijs Seinäjoki (Somija)
27. – 28. augusts Rīga (Latvija)
03. – 04. septembris Ahvenisto (Somija)

"Honda Challenge"
Honda Civic Type-R tehniskais raksturojums:
Dzinējs: 4 cilindri, 16 vārsti
Tilpums: 1998 cm3
Maks. jauda: 210ZS/154kW/7500apgr./min
Maks. griezes moments: 205 Nm/5900 apgr./min
Ātrumkārba: manuālā ar 6 ātrumiem
Paātrinājums līdz 100km/h: 6,5 s
Maksimālais ātrums: 235 km/h

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti