Naglis sezonu iesāk ar uzvaru karuselī Tīreļa ziema 2005

 
31.janvāris 2005 0:00

Sestdien, 29. janvārī Liepājas rajona Tīreļa autotrasē notikušajā Latvijas čempionāta pirmajā posmā apvidus karuseļrallijā, pārliecinošu uzvaru svinēja šā gada Dakaras rallija neveiksminieks Jānis Naglis, bet otro vietu izcīnīja autobraucējs no Balviem Jānis Auziņš.

Trešajā vietā ierindojās Jānis Āzis, kurš startēja ar rezerves mašīnu, jo visi trīs Dakarā finišējušie OSCar automobiļi vēl tikai ir ceļā uz mājām.



Jānis Naglis kopā ar stūrmani Aleksandru Innusu, startējot ar pasaules mēroga sacensībām gatavoto T2 grupas Mitsubishi Pajero, kā motora defekts jau otrā posma sākumā bija par iemeslu izkrišanai no Dakaras maratona, gluži likumsakarīgi bija ātrākā ekipāža Tīreļu trasē un uzvarēja visos trīs braucienos. Jānis Āzis un Igors Skoks Latvijas čempionātu bija spiesti uzsākt ar aptuveni pirms diviem gadiem sagatavotiem Pajero, bet Māris Saukāns šo posmu vispār izlaida, jo viņa rīcībā, izņemot mājupceļā no Āfrikas ceļojošo OSCar, nav citas kaut puslīdz konkurētspējīgas mašīnas.



Nomainījis vairākas sezonas kalpojušo veco Mercedes G pret svaigu N1 grupas Pajero par pārsteigumu parūpējās Jānis Auziņš. Trīs braucienu summā viņš pelnīti izcīnīja uzvaru savā grupā, turklāt ieņēma otro vietu arī absolūtajā vērtējumā, nedaudz apsteidzot J. Āzi un ceturtajā vietā palikušo citu T2 grupas pilotu Arni Punku.

Ļoti kaujinieciski pirmo braucienu uzsāka Liepājas pilots Guntars Laugalis. Viņš gandrīz līdz brauciena vidum bija ātrākais trasē, taču ilgāk tādu tempu izturēt nespēja. Otrajā brauciena beigu daļā Laugalis turklāt pieļāva kļūdu un noguldīja savu Pajero un sāniem. Līdzīgu avāriju pirmajā braucienā piedzīvoja arī čempionāta debitants Ainars Seļickis un vēlāk arī Aigars Ķimenis.



Pēc otrā un trešā brauciena rezultātiem uz vietu sešiniekā absolūtajā vērtējumā un trijnieku N1 grupā tēmēja arī jaunais liepājnieks Kristaps Ķirsons, taču stūres iekārtas lūzums sacensību pašā sākumā, neļāva pacelties augstāk par devīto ailīti rezultātu tabulā.

Negaidīti mazs dalībnieku sastāvs Tīreļa ziemas karuseļrallijā izrādījās N grupā, lai gan tieši šajā ieskaites grupā tika gaidīta, iespējams, vislielākā savstarpējā konkurence. Nestartēja arī pagājušā gada čempions Igors Verners, bet uzvarēja apvidus sacīkšu debitants Ilmārs Kuzmanis.

Ainārs Zariņš,
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti