Jauna balva Latvijas rallijā – Siemens Rallija zvaigzne

 
3.februāris 2005 18:05

Šogad ir radīta jauna balva Siemens Rallija zvaigzne, ko pasniegs katra Latvijas autorallija čempionāta posma beigās, un to varēs saņemt atsevišķs cilvēks vai cilvēku grupa par spilgtāko sniegumu autorallijā.

Balvas ieguvēju noteiks īpaša žūrija, kuru vadīs leģendārais Latvijas autorallists Ivars Caune.

“Mēs esam ļoti priecīgi, ka autorallijs piesaista arvien vairāk uzmanības un saņem lielāku atbalstu no uzņēmējiem,” - par balvas Siemens Rallija zvaigzne ieviešanu ir gandarīta Latvijas Automobiļu federācijas rallija komisijas vadītāja Irēna Krastiņa. “Šāda balva noteikti palielinās rallija popularitāti ne tikai skatītāju, bet arī pašu sportistu un viņiem apkārt esošo cilvēku vidū. Tas būs papildu stimuls strādāt pēc vislabākās sirdsapziņas, lai padarītu šīs sacensības vēl interesantākas un aizraujošākas gan braucējiem, gan skatītājiem.”

Siemens izpilddirektors Martti Kohtanens: “Siemens ir viens no lielākajiem autosporta sponsoriem Latvijā, un mēs, būdami Latvijas Automobiļu federācijas sadarbības partneri, esam patiesi gandarīti, redzot, kā Latvijas autorallijs attīstās un kļūst arvien populārāks. Ceru, ka jaunizveidotā balva būs vēl viens solis šīs autosporta disciplīnas popularitātes palielināšanas virzienā.”


(No kreisās) Irēna Krastiņa, Latvijas Automobiļu federācijas rallija komisijas vadītāja, Siemens izpilddirektors Martti Kohtanens ar Siemens Rallija Zvaigzne balvu rokās un Latvijas rallija leģenda Ivars Caune.
Foto : Raimonds Volonts


Balva ir speciāli veidots autordarbs un naudas čeks par 500 eiro. To varēs saņemt ikviens sacensību dalībnieks – ne tikai sportisti, arī mehāniķi, menedžeri, tehniskais personāls, visi, kas iesaistīti rallija norisē un attiecīgajā sacīkstē parādījuši īpaši spilgtu sniegumu.

Balvas ieguvēju noteiks speciāla žūrija, kuras sastāvā būs gan pieredzējuši un leģendāri rallisti, gan ar ralliju saistītas autoritātes un žurnālisti: daudzkārtējie rallija čempioni Ivars Caune, Ainārs Eikerts, Andris Kārkliņš, LAF viceprezidents Andris Zvingevics, Rallija komisijas padomes loceklis un distanču autors Jānis Krastiņš, uzņēmējs Ainars Uzkalns, autožurnālists Normunds Avotiņš un vienmēr rallijā klātesošais fotogrāfs un senāk ar ralliju saistītais Raimonds Volonts.

“Šādas balvas ieviešana ir apsveicama,” uzskata viens no slavenākajiem Latvijas rallistiem Ivars Caune, kas aktīvi piedalīsies žūrijas darbā. “Skatītājiem allaž ir patikuši atraktīvi braucēji, un, ja par savu sniegumu var saņemt šādu balvu, viņiem ir stimuls nemainīt savu stilu. Vērtēšana nenotiks tikai pēc sasniegtajiem rezultātiem vai iegūtajiem punktiem. Mūsu redzeslokā būs visi, kas iesaistīti rallija norisē, sākot no sportistiem un beidzot ar komandu vadītājiem.”

Balva Siemens Rallija zvaigzne tiks pasniegta apbalvošanas ceremonijas laikā pēc katra Latvijas rallija čempionāta posma.

Sezonas nobeigumā papildus tiks pasniegtas atsevišķas Siemens balvas par spilgtāko sniegumu sezonas laikā.

Balva tiks pasniegta šādos 2005. gada Latvijas autorallija čempionāta posmos:
5.–6. februāris rallijs Sarma (Gulbene)
20.–22. maijs rallijs Talsi (Talsi)
12.–12. jūnijs rallijs Cēsis (Cēsis)
8.-9. jūlijs rallijs Kurzeme (Liepāja)
1.–2. oktobris rallijs Latvija (Rīga)


 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti