Lasītājs: Policists palīdz kā var... 163

 
15.februāris 2005 0:01

Viss notikās 13/14.februāra naktī ap plkst. 00.30. Nolēmām ar draudzeni pavizināties. Kā nekā laiks superīgs - sniegs, ceļi slideni, var "šķērēt" līkumos. Kur vēl labāk?

Ta nu tā - ap pusnakti devāmies ārā no mājas, lai dotos ekskursijā pa piesnigušo Rīgu. Braukājot pa Rīgas ielām sapratām, ka vajag atrast kādu nomaļāku "dopu". Prātā ienāca kāds grantēts ceļš pie lidostas. "Gros Auto" šo ceļu dēvē par "lidostas dopu". Nogriežoties uz šī celiņa nekas neliecināja, ka tur nevarētu izbraukt. Traktors nošķūrējis, ceļš ka paplāte. Gāžam! Pāris vietās bija nedaudz vējš sapūtis sniegu, bet tas sīkums.

Un tad sākās! Līkums - L3. Brīdī, kad iznācu no līkuma sapratu, ka nu ir "auzas". Ceļš beidzās. Priekšā liela kupena, kuru traktors atstājis šķūrējot ceļu. Protams bremzēt bija par vēlu, devāmies pilnā hodā cauri tai ar cerību, ka aiz tās tomēr ir ceļš. Jā, ceļš te bija, tikai nešķūrēts, un tur arī palikām. Auto uzsēdās uz puncīša, un pamāja ardievas ārā tikšanai saviem spēkiem.

Pilnai laimei, ne man, ne manai draudzenei kredīts telefona sarunām nebija palicis daudz. Tad nu vienīgā izeja - zvanīt 112, ko arī darījām. Tur protams atbildēja, ka viņi palīdzēt nevar un savienoja ar CP. Arī CP meitene, savienoja ar citu policistu, kurš beigās pateica tikai Lidostas Policijas nodaļas telefonu. Par atlikušo kredītu piezvanīju Lidostas Policijai, izstāstīju kur atrodos un gaidīju viņu ierašanos. Gaidīt sanāca samērā ilgi, jo policists nebija īsti sapratis, kur es atrodos, taču beigās atrada.

Piebrauca cerības viesošs auto - Jeep Cherokee. Taču riepas - plikas, jo plikas. Protams, šis auto arī norakās sniegā. Ja es biju ticis sniegotajā neceļā apm. 4m , tad policijas džips tika tikai savu mašīnas garumu. Vienīgais, kas atlika, saukt lidostas "pažarniekus". Tie protams arī atbrauca, un tas arī notika ātrāk.

Skats bija iespaidīgs. Piebrauc ļoti liels Volvo ar 6x6 riteņu piedziņas formulu, ar mirgojošam oranžām bākugunīm. Ātri tika pieņemts lēmums ar kādu trosi vilksim, jo izvēla bija liela - staipīga šņorīte, ko var iegādāties tankštelē, dzelzs trose, troses, ko izmanto ceļamkrāni kravas celšanai un tanka trose, kura nepārspīlējot ir pieauguša vīrieša rokas resnumā. Izvēle par labu krita trosēm, ko izmanto ceļamkrāni. Policijas Jeep tika piesiets aiz pakaļējās kreisās lāgas, jo āķa tam brīnumauto nav. Likās, ka viss ies gludi un tūlīt izķeksēs ārā kā skabargu no pirksta. Bet nekā. Sarkanbaltais Volvo sāka slīdēt nost no ceļa. Tad tika saslēgti visi trīs tilti un pamazām ar izķeksēja to "šeroku" ārā.

Tad nāca kārta manai mašīnai. Ar to bija vienkāršāk. Bet arī ne tā - "čik un ārā". Manējais autiņš bija tajā sniegā paspējis ieputināties un piesūkties ar pannu pie sniega. Bet viss beidzēs laimīgi.

Gribētos pateikt milzīgu paldies gan policistam Sergejam, gan lidostas ugunsdzēsējiem. PALDIES!!!

Austris, iAuto lasītājs
 
163 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
157305. viesis 15.februāris 2005 0:05
1 0 Atbildēt

Moraale...? - Tev nebuus atvilkt par tev nezinaamu celu nakts viduu bez krediita telefonaa!!!! :) :) :)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti