Kurzemes rallijs iebrauc Lietuvā 4

 
25.februāris 2005 11:15

Latvijas un Lietuvas automobiļu federāciju prezidenti vakar parakstīja līgumu, kurā vienojas, ka tradīcijām bagātākais Latvijas rallijs „Kurzeme” šogad šķērsos robežu un daļa tā distances vedīs pa Lietuvas teritoriju. Ralliju kopīgi rīkos latviešu un lietuviešu organizatoru komanda, un tā nosaukums šogad būs rallijs „Kurzeme – Žemaitija”.

Jau sesto gadu rallija „Kurzeme” emblēmā neatraujama daļa ir uzņēmuma „Siemens” vārds, tāpēc līgumu parakstīja arī Siemens izpilddirektors Martti Kohtanens, un rallija organizators Dāvis Kalniņš. Līguma parakstīšana vienlaicīgi notika gan Latvijā, gan Lietuvā ar teletilta starpniecību. Lietuvas pusē līgumu parakstīja Lietuvas automobiļu federācijas prezidents, rallija organizators, Palangas mērs un sponsoru pārstāvis.

Rallijs „Kurzeme-Žemaitija” notiks 8.-9. jūlijā. Tas būs vienlaikus Latvijas un Lietuvas čempionāta posms, tāpēc prognozējamais dalībnieku skaits sasniegs 120 ekipāžas. Rallija dalībnieki vāks punktus arī Baltijas rallija kausa ieskaitē.

„Rallija „Kurzeme” organizatori vienmēr ir uzstādījuši tālejošus mērķus,” uzskata Latvijas Automobiļu Federācijas prezidents Dainars Dambergs. „Trīs gadus Liepājā tika aizvadīts Eiropas čempionāta posms, taču pēc šī čempionāta koncepcijas maiņas tika samazināts tā posmu skaits, un tas skāra arī ralliju „Kurzeme”. Tāpēc šī ideja – jauna tipa pārrobežu rallija organizēšana – ir tikai iepriekšējo 10 gadu sadarbības pacelšana jaunā – augstākā līmenī.”


Latvijas Automobiļu Federācijas prezidents Dainars Dambergs paraksta līgumu par pārrobežu rallija rīkošanu

„Šāda rallija rīkošanas ideja radās Palangā, kopīgi tiekoties abu automobiļu federāciju prezidentiem, Liepājas mēram Uldim Seskam un Palangas mēram Pranam Žeimim,” informē Lietuvas automobiļu federācijas prezidents Romas Austinskas.


Rallija organizators Dāvis Kalniņš, LAF prezidents Dainars Dambergs un Siemens izpilddirektors Martti Kohtanens ir gandarīti par jauno ideju

„Rallijs „Kurzeme” izsenais sadarbojas ar Lietuvas autorallistiem – vairākas reizes Liepājā aizvadīts Lietuvas čempionāta posms, rallijā „Kurzeme” ir piedalījušies un uzvarējuši lietuviešu autosportisti – kā Sauļus Girdauskas un leģendārais Aurelijs Simaška,” saka rallija „Kurzeme-Žemaitija” organizators Dāvis Kalniņš. Var teikt, ka katru gadu Lietuvas autosportisti sagādā spraigus momentus „Kurzemes” trasē.

Rallija starts tiks dots Lietuvas kūrortpilsētā Palangā. „Mēs esam patiesi priecīgi, ka varēsim daudzajiem šīs pilsētas viesiem parādīt skaistāko no autosporta veidiem klātienē,” saka rallija organizators Lietuvas pusē Ričardas Abelkis. Kā zināms Palangā katru gadu notiek valsts populārākās autosacensības 1000 kilometru sacīkstes. Ik nedēļas nogali pilsētā ierodas ap 250 tūkstošu tūristu. Viens no ātrumposmiem notiks arī pilsētā, pievēršot lielu skatītāju uzmanību.

Otrās rallija dienas starts tiks dots vēju pilsētā Liepājā. Lai padarītu sacensības interesantākas, trasē tiks iekļauti pilnīgi jauni vai arī ilgus gadus rallija trasē neiekļauti ātrumposmi.

Ja iepriekšējā gada rallija skatītāju uzmanību piesaistīja šova ātrumposms, kurā sportistiem nācās šķērsot dzelzceļa pārbrauktuvi, tad šogad tiek plānoti divi šova ātrumposmi. Pirmais notiks pirmās dienas rītā Palangā, bet otrs – Liepājā sestdien.

„Rallijus, kuri šķērsoja valstu robežas, atceras tikai tās paaudzes autorallisti, kas jau sen beiguši aktīvās sporta gaitas,” komentē LAF prezidents Dainars Dambergs. „Šāda veida rallijs ir jaunums, un tas ļaus paaugstināt rallija un autosporta kā tāda popularitāti Latvijā, Lietuvā un arī aiz šo valstu robežām.”


Uldis Hmieļevskis
Rallija ”Kurzeme-Žemaitija” preses centra vadītājs
 
Visi komentāri
 
158540. viesis 25.februāris 2005 13:37
0 0 Atbildēt

Rakstu nelasiju, bet nosaukums laps. ķipa maršrutu sajauca..

158544. viesis 25.februāris 2005 13:50
0 0 Atbildēt

Labi, ka neiebrauca auzās.

158611. viesis 26.februāris 2005 12:20
0 0 Atbildēt

Suudiigi tiem faniem kuriem pasem deriiguma terminjs bus beidzies.

158699. viesis 28.februāris 2005 13:59
0 0 Atbildēt

nu drusku jau taa kaa ir laika par paseem paruupeeties, ja reiz gribas redzeet vairaak :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti