Scania mehāniķi piedalīsies starptautiskajās sacensībās

 
7.marts 2005 6:00

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā notika kravas auto mehāniķu sacensību “Scania Top Team” nacionālais fināls, kurā tika noskaidrota mehāniķu komanda, kas dosies uz starptautiskajām “Top Team” sacensībām Ungārijā šā gada maijā.

Ungārijā tiks rīkots starptautisko “Top Team” sacensību pusfināls. Ja Latvijas mehāniķu komanda iekļūs piecu labāko vidū, tad dosies uz finālsacensībām Turcijā. “Top Team” mehāniķu sacensībās piedalās Scania komandas no 21 Eiropas valsts.



Tiesības pārstāvēt Latviju starptautiskajās “Top Team” sacensībās izcīnīja “Scania Latvia” mehāniķu komanda no Rīgas. Uzvarētājkomandā piedalījās pieci meistari – V.Korsītis, U.Adzilčs, R.Polencs, G.Bušs un S.Slikšāns. Pavisam Latvijas finālā iekļuva četras komandas – divas no Rīgas, pa vienai no Valmieras un Daugavpils.

Lai iekļūtu Latvijas finālā, mehāniķu komandām bija jāpārvar pirmā kārta, kurā bija jāatbild uz teorētiskiem jautājumiem. “Jautājumu sarežģītības pakāpe bija atbilstoša augstajām Scania meistaru profesionalitātes prasībām. Scania ir ieinteresēta visās valstīs, kurās ir Scania dīleru centri, nodrošināt mehāniķu profesionalitāti visaugstākajā līmenī,” atzīst “Scania Latvia” valdes loceklis Ervīns Arents. Kā viens no piemēriem augstajām mehāniķu prasībām ir angļu valodas zināšanas. Tās bija nepieciešamas arī Latvijas finālsacensībās, kurās tika pārbaudītas komandu praktiskās zināšanas. Fināla sacensībās katrai mehāniķu komandai bija jāapliecina savas praktiskās spējas kravas automašīnu defektu diagnosticēšanā.



“Scania Latvia” mehāniķi starptautiskajās “Top Team” sacensībās piedalās jau otro reizi. 2003. gadā Latvijas fināla uzvarētājkomanda Starptautiskajā finālā izcīnīja 8.vietu. Šī gada uzvarētāji cer iekļūt vismaz labāko pieciniekā.
“Domāju, ka mūsu cerības iekļūt finālā ir pamatotas, jo mūsu mehāniķu zināšanas vērtēju kā labas. Mums “Scania Latvia” telpās ir izveidots īpašs mācību centrs, kurā regulāri - gan mehāniķiem, gan šoferiem – notiek dažādas profesionālās apmācības. Tik pat liela nozīme ir mehāniķu pieredzei. Mūsu komandā ir tādi dalībnieki, kas “Scania Latvia” strādā turpat 10 gadus,” stāsta “Scania Latvia” valdes loceklis Ervīns Arents.

Kā interesantāko pašu mehāniķu remontēto transportlīdzekli E.Arents min LR bruņoto spēku bruņumašīnu, ko ir ražojusi Scania. Šobrīd saremontētās bruņu mašīnas bildes ir aplūkojamas “Scania Latvia” meistardarbu izstādē Tīraines ielā 13.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Mazda CX-80: septiņas sēdvietas, hibrīdi un dīzeļi (+ FOTO)

Mazda nesen prezentēja savu pilnīgi jauno flagmani CX-80. Tā virsbūve veidota, domājot par ērtu manevrēšanu ikdienas braukšanas un parkošanās situācijās, taču ar trim sēdvietu rindām tā nodrošina papildu daudzpusību lielākām ģimenēm. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 12

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti