«M» - uzmanāmies no sadursmēm! (+ foto) 267

 
5.aprīlis 2005 12:33

Pagājušajā nedēļā kāds iAuto lasītājs iekļuva sadursmē. It kā jau elementāra situācija - "distances neievērošana", kuras rezultātā tika uzspēlēti "vagoniņi", tomēr sagribējās apskatīt šo situāciju tuvāk...

Tātad - no Bauskas ielas (tilta) uz Mūkusalas ielas pusi brauca trīs automobiļi: mācību mašīna, Mazda un Audi 80. Pie "Mūsa Motors" ir krustojums, kur piekļaujas brauktuve no Ulmaņa gatves. Kaut arī brauktuves šķir labi redzama nepārtrauktā baltā linija, lejā braucošajiem ir arī ceļazīme "Dodiet ceļu".

Tad nu šie trīs auto dodas lejā... Parasti visi uzmet acis pa kreisi, un dodas tālāk, jo šeit nav kam dot ceļu - auto brauc pa atdalītu joslu.



Tomēr šoreiz sanāca citādi. Pēkšņi "mācībnieka" vadītāja nolēma strauji apstāties krustojumā. Aiz viņas braucošās Mazdas vadītāja arī paspēja noreaģēt un apstāties dažus centimetrus aiz "mācībnieka". Savukārt Audi vadītājs pārliecinājies par to, ka no kreisās neviens traktors nelido, pēkšņi savā priekšā pamanīja neiespējamo - abas automašīnas bija apstājušās krustojumā!



Bremžu kaukšana un neliels "bumm", kā rezultātā Mazdai iznīcināta aizmugure un tā vēl pamanās iebuktēties mācībnieka "dupsī".



No Jūrmalas atbraukušās mācību mašīnas izkāpj meitene, kas neko nespēj pateikt vairāk par to, ka šeit CSDD eksāmenā liekot desmit soda punktus, ja auto netiekot apturēts. Uzdevām jautājumu, ko viņasprāt nozīmē zīme "Dodiet ceļu"? Vai tad bija, kam dot ceļu? Nē. Pat pa blakus joslu neviens nebrauca...



Protams, parasti šādas situācijas tiek traktētas elementāri - "distances neievērošana". Bet kādu distanci ir jāietur no šādiem "mācībniekiem", kas brauc nevis tā, kā būtu jābrauc, bet brauc pēc kaut kādām dumjām idejām, ka pie "Dodiet ceļu" būtu jāapstājas?


Skaidri redzama situācija - "mācībnieks" apturējis auto krustojumā, kaut viņu no blakus brauktuves šķir nepārtraukta līnija.

Šoreiz situāciju varētu pagriezt arī citādi: pirmkārt "mācībnieka" vadītāja strauji apturēja savu braucamo, nerēķinoties ar aizmugurē notiekošo. Otrkārt, aiz "mācībnieka" braucošie arī drīkst rēķināties ar to, ka mācību auto brauks pēc tiem pašiem CSN un strauji nebremzēs bez iemesla.

Pa priekšu braucošais ar savu rīcību radīja tādu situāciju, kā rezultātā aiz viņa braucošajiem vajadzēja strauji bremzēt. Iespējams, ka Audi vadītājs būtu paspējis izvairīties no sadursmes, ja būtu braucis tieši aiz "mācībnieka", nevis aiz vēl vienas mašīnas, kas šoreiz "nomaskēja" situāciju...

Tagad atkārtosim nedaudz teoriju:
1.14. dot ceļu − prasība, kas nosaka, ka ceļu satiksmes dalībnieks nedrīkst sākt braukt (iet), turpināt braukt (iet) vai izdarīt jebkādu manevru, ja tādējādi citiem ceļu satiksmes dalībniekiem tiek radīti traucējumi braukšanai (iešanai) vai viņi ir spiesti mainīt braukšanas (iešanas) virzienu vai ātrumu;

6. Katram ceļu satiksmes dalībniekam ir tiesības uzskatīt, ka arī citas personas ceļu satiksmes norisē izpildīs noteiktās prasības.

un pats svarīgākais:
10. Ceļu satiksmes dalībniekiem un citām personām jārīkojas tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus.

Kā domājat jūs? Ja ņemam vērā ne tikai populāro uzskatu, ka vienmēr vainīgs ir tas, kurš "beidzamais", bet arī CSN, tad kurš te īsti vainīgs? Domāju, ka vismaz daļēja vaina būtu jāuzņemas arī šādu situāciju provocētājiem.

P.S. Neatbalstu arī distances neievērošanu.
P.P.S. Audi vadītājam ir 10 gadu bezavāriju stāžs.

E.Biele, iAuto
 
Visi komentāri
 
163050. viesis 5.aprīlis 2005 12:40
0 0 Atbildēt

Teiksim taa cien. Redaktor, tev shinii vieta ir pilnigi nepareiza izpratne par situaaciju. Tas ka tur ir nepaartraukta liinija shis jolas sakuma nenoziimee, ka var ta mieriigi njemt un braukt virsuu uz shii joslas. Jo tie kas naa leja no Ulmanja gatves ar pilnaam tiesiibaam driikst ( tur kur jau driikst) liidst shaja te 1. joslaa nedodot nevienam no tiem kas tur uzgriezjas celju. Un liekot eskaamenu ja tur tieshaam naak mashiina lejaa, tad vinja ir jaalaizj, ja ne tad eksaamenaa - caurbira. ( nu OK konkretajaa situacija varbut taa nebija)

163051. viesis 5.aprīlis 2005 12:40
0 0 Atbildēt

Logjiski ka vinji pa vainiigu atziis pakaljaashljuuceeju, jo taa ir rakstiits satiksmes noteikumu graamatinjaa, kas tiesaa tiktu likta galdaa un kaa jau tiesaa likuma punktam ir speeeeks! Maaciibniekam buutu vienmeer atmazka- kaads tur taalumaa brauca, es domaaju ka nepaspees utt... Bet nu no cilveeciksaa viedoklja... rakstaa viss ir pateikts

163053. viesis 5.aprīlis 2005 12:42
0 0 Atbildēt

šrotainais audi vilka uz 60, bremzes šim vecas, distanci neievēroja - vainīgs vien ir!

Un tas, ka no sāna neviens nenāca, nav attaisnojums - tas drīzāk šamo par lohu pataisa! Ja jau tā Ulmaņa gatves josla bija tukša, tad kas traucēja izvairīties no sadursmes apbraucot šķērsli ????

Karoč audi vadītājs īblis :)

Redaktors 5.aprīlis 2005 12:42
0 0 Atbildēt

WALA: Nepārtrauktā līnija beidzas aiz krustojuma un tad joslu mainīšanai ir citas prioritātes nevis tas, kāda zīme bija pirms krustojuma.

163055. viesis 5.aprīlis 2005 12:44
0 0 Atbildēt

Bet no vispraariigaa viedoklja es teiktu ka kaadam par shiem apziimeejumiem uz celja vajadzeetu bietee, jo 1. kaart tie kas tur salikas kopaa un tamliidziigi domaajoshie ka reizi arii domaa ka var mieriigi braukt pa "savu" joslu. Savukaart tiem kas naa lejaa no Ulmanjgatves ir diezgan drankjiigi nogriezties pa labi nepaarbraucot paari nepaartrauktajai it iipashi gadiijumos kad tie kas uzgriezjas uz nobrauktuves uzskata ka celjsh nav jaadod.

163056. viesis 5.aprīlis 2005 12:45
0 0 Atbildēt

A par šitā krusta dīvainībām es jau reiz jautāju forumā un Redaktors toreiz teica, ka te viss OK.

163057. viesis 5.aprīlis 2005 12:45
0 0 Atbildēt

No cilvecikska viedoklja es sadotu pa galvi konkreti tam idiotam, kas izdomajis visus shos marazmu un trene jaunos akstus braukt pec shiem marazmiem. tieshi tads pats debilisms ir lucavsalas aplis.

Man gan ir jautajums Audi braucejam - vai Tev tiesham nav instinkts izstradajies raut pa kreisi vai labi ? Ja reiz neviens pa kreisi nenaca to 10 metru izmisigas brezmeshanas vieta, vareji bremzet un vel pamanties noraut pa kreisi. bilde ir redzams, ka Tev pietruka nieka 1 m, to Tu butu atradis blakus mazdai.

Lai vai ka, es uzskatu, ka vaina ir tajos akstos, kas liek macibniekiem jau no pirmsakumiem radit avarijas situacijas.

163058. viesis 5.aprīlis 2005 12:46
0 0 Atbildēt

Tāpēc jau tās "M" zīmes uz mašīnas ir domātas, lai apkārtējie zinātu, ka jāietur lielāka distance, intervāls u.t.t. Tas pats ir ar bīstamajām kravām - neviens jau nesaka, ka tādas mašīnas biežāk iekļūst CSNg, bet lielāku uzmanību tām pievērst vajag...

P.S.

Tas audiks vairāk pēc tāda raļļotāja izskatās...

163059. viesis 5.aprīlis 2005 12:48
0 0 Atbildēt

Vietas tur tiešām pietiek gan pa kreiso, gan labo pusi. Diezgan bieži tur tie mācībnieki bremzē un izveidojas 3 joslas :)

163060. viesis 5.aprīlis 2005 12:48
0 0 Atbildēt

Realitaate ar to krustu ir taada, ka tieshaam, ja tur neapstaajas, tad eksaamenaa esi izkritis. To saku no savas pieredzes, jo CSDD exii shajaa vietaa izkritu, jo redz it kaa businju nepalaidu (realitaatee mazliet samazinaaju aatrumu, piefixeeju, ka trajektorijas nekrustojas & turpinaaju braukt), lai arii vinjsh aizgaaja pa otro joslu apmeram metrus 5 priekshaa (realitaatee mazliet samazinaaju aatrumu, piefixeeju, ka trajektorijas nekrustojas & turpinaaju braukt). So jaaapstaajas tur obligaati nav. Piebremzeejam paskatamies vai kaads nelido tev saanaa & braucam. Otrkaart shinii gadiijumaa par vainiigu ir atdziits maaciibnieks cik zinu, jo "taa shrotainaa audi" vadiitaajs man ir labi paziistams un "tas shrotainais audi" iespeejams ir labaakaa staavoklii nekaa tava miskaste anonimiki.

MarisK (slinkums logoties iekshaa)

Redaktors 5.aprīlis 2005 12:48
0 0 Atbildēt

... vispār tā jau arī ir rallija mašīna, bet šobrīd tam nav nekādas nozīmes.

163062. viesis 5.aprīlis 2005 12:48
0 0 Atbildēt

Red.

Runa ka reizi vispaar neskar ne droshibas salu ne arii nepaartrauktu liiniju. ir skaidri un gaishi celja ziime dodiet celju, un ja no UG naak lejaa auto tad jebkuram "kjeemam" kas brauc zem dodiet celju ir jaadod shai mashinai celjsh, un nekur nav teikts ,ka gadiijuma ja uz brauktuves pietiek vietas tu driiksti sho celju nedot. Tas ka ikdienaa mees visi braucam citadaak - ir cits jautaajums. Bet tas ka jaalaizj un jaauzmanas ir shiem zem dodiet celju ari fakc.

Redaktors 5.aprīlis 2005 12:50
0 0 Atbildēt

nu tu dod...

izlasi vēlreiz, ko nozīme dot ceļu:

1.14. dot ceļu − prasība, kas nosaka, ka ceļu satiksmes dalībnieks nedrīkst sākt braukt (iet), turpināt braukt (iet) vai izdarīt jebkādu manevru, ja tādējādi citiem ceļu satiksmes dalībniekiem tiek radīti traucējumi braukšanai (iešanai) vai viņi ir spiesti mainīt braukšanas (iešanas) virzienu vai ātrumu;

163064. viesis 5.aprīlis 2005 12:50
0 0 Atbildēt

> 163057. viesis 05.04.2005 12:45

hm vaitad ir jabut tadam istinktam ???

laikam jau tapec liela dalja instinktivo metajas pa gravjiem...

Pastude uzmanigi CSN.

/Robchiks/

163066. viesis 5.aprīlis 2005 12:50
0 0 Atbildēt

Bez iemesla nedrīkst bremzēt, tas ir fakts. Šajā konkrētajā situācijā viss atkarīgs no tā, ko uzrakstīt šīs kundzītes instruktors, jo saskaņā ar CSN viņš atbild pa notikošo. Līdz ar to ja viņš pierakstīs, ka bija jādod ceļš variantu par vainīgo nav. Distances neievērošana.

163067. viesis 5.aprīlis 2005 12:51
0 0 Atbildēt

Nu ... pats dzīvoju Ziepniekkalnā un pa šo trasi braucu katru dienu. Jau sen esmu iemācījies pievērst dubultuzmanību Miem. Nu mācās tak viņi! Vēl neprot. Loģiski, ka tam kurš brauc aiz M-a ir jāuzmanās.

Bet es gribētu ar sūdainu mietu atslānīt tos instruktorus, kuri savos apmācāmajos iedzen Pavlova suņa refleksu gāzt pa mēmajiem pie mirgojošā zaļā!

163068. viesis 5.aprīlis 2005 12:51
0 0 Atbildēt

Jāapstājas būtu, ja tur būtu uzstādīta STOP zīme. Besī man tie inspektori, kas manipulē ar terminu "avārijas situācia". Tai pašā laikā paši regulāri izraisa daudz nopietnākas avārijas situācijas strauji nobremzējot ceļa vidū, lai māceklim būtu jānoklausās kārtējā demogoģija par virtuālo avārijas situāciju, kas varēja teorētiski itkā varēja notikt. Bieži nākas novērot, kā mācībnieki izpilda murgainus un neracionālus manevrus, kuriem nav nekāda sakara ar CSN. CP varētu kādu dienu padežurēt, piemēram, mukusalas aplī un paštrāfēt tos ģēnijus, kas mācībniekiem liek kustoties pa apli kreiso pagriezienu rādīt.

Redaktors 5.aprīlis 2005 12:52
0 0 Atbildēt

Vismaz kamēr es tur biju, viņš ne reizi neizteica domu, ka kādam bija jādod ceļš. Es jautāju - kam viņi deva ceļu un meitene teica, ka nevienam.

163070. viesis 5.aprīlis 2005 12:53
0 0 Atbildēt

Tas, ko viņš teica, vēl neko nedod. Redzēs, ko teiks, kad "razbori" būs...

163072. viesis 5.aprīlis 2005 12:53
0 0 Atbildēt

btw, tiem instruktoriem ar CP arī tādas dīvainas attiecības...

163073. viesis 5.aprīlis 2005 12:53
0 0 Atbildēt

Red.

tavs izvilkums ir vienkaarshi jauks, un ar shaadu vareetu meegjinaat tiesaa izchakareet Maaciibnieku, tikai baidos, ka ja labi grib tad arii Audi vadiitaaja riicbaa var saskatiit neadekvaatu "uzvediibu" uz celja. :D

163074. viesis 5.aprīlis 2005 12:58
0 0 Atbildēt

1) no maaciibniekiem es vienmeer turos pa gabalu, hvz kas tiem ienaaks praasaa :)

2) bremzeeshanas celjs taads pagarsh , gan jau ks ne uz 50km/h brauca audi

3) nu pats vien vainiigs ka neskaties kas priekshaa notiek. Es jau vienmeer paredzu sitaaciju ka priekshaabraucoshauis peekshnji var "nomiiiizt" un apstaaties :)

veiksmi...

163076. viesis 5.aprīlis 2005 13:00
0 0 Atbildēt

Vispar atiieciibaa uz atbildiibu, tad jasaaka ka protokolu gan uzrakstiits instruktors, bet njemot veeraa ka peec patreizeejas likumdoshanas gan instruktors gan jaunais autovaditaajs ir liidzatbildiigi, tad var vilkties liidz tiesai un meegjinaat skukjim paprasiit vai vinjai bija iemesls strauji bremzeet. Un gan jau ka spechuki shajaas lietas spees pareiz pajautaat taa lai batonu skukjim butu gruuti sabaazt ausii.

Redaktors 5.aprīlis 2005 13:00
0 0 Atbildēt

Atļaušos atgādināt, ka Audi brauca _otrais_ aiz mācībnieka - aiz Mazdas... un nevarēja tik labi redzēt, ka priekšā draud briesmas...

163078. viesis 5.aprīlis 2005 13:00
0 0 Atbildēt

Vācijā arī bija šāds gadījums. M apstājās pie krusta zaļā. Šam ietesa pakaļā. Tiesa nolēma ka uz 50/50, jo M nav pieredezējis un var darīt trakas lietas jebkurā brīdī, tādēļ ir jāievēro papildus distance un jābūt uzmanīgākiem.

163079. viesis 5.aprīlis 2005 13:02
0 0 Atbildēt

> WALA [?] 05.04.2005 12:53

Tu lasi tikai izvilkumus vai visu? Izlasi ari P.S. ludzu.

/Robchiks/

Redaktors 5.aprīlis 2005 13:02
0 0 Atbildēt

Un vēl - nekur dokumentos nav minēts, ko priekš pārējiem satiksmes dalībniekiem nozīmē zīme "M".

163081. viesis 5.aprīlis 2005 13:04
0 0 Atbildēt

Tai zīmei ir noteikta forma, tas jau kau ko nozīmē ;)

163082. viesis 5.aprīlis 2005 13:06
0 0 Atbildēt

2 Robchiks:

Es parasti izlasu visu arii P.S. bet cik nu mana saprashana taalu velk tad Reds uzprasiijas ka reiz uz domaam ka taadaam "neapcilaajot" Audi vai Maacibnieka vainigumu/nevainiigumu.

163083. viesis 5.aprīlis 2005 13:06
0 0 Atbildēt

es tur braucu katru dienu, un gadījās, kad braucu garām un to visu cirku redzēju :). Vēl nodomāju: vo, rallists ar audi. Tur bremzē katrs trešais un ne tikai M. Bet arī citi @#$%. Pats vakar gandrīz ieliku vienam it kā ne M auto pakaļā, kad tas izdomaja nomest pa mēmajiem, kamēr es blenzu kreisajā spogulī, izglāba, tas, ka necentos bremzēt līdz beidzamajam, bet apbraucu šo @##$$.

163084. viesis 5.aprīlis 2005 13:06
0 0 Atbildēt

Anonīmiķim: - pirms izteikt apvainojošas piezīmes apdomā, vai nebūs par mutes brūķēšanu jāatbild. Ar šo Audi esmu nobraucis vairākus rallijus un perfekti zinu, ka tehniskais stāvoklis tam ir perfekts! Man bērnībā iemācīja - neskati vēru no cepures.

OK, varēja arī RED's varēja rīkoties tā vai šitā... tomēr esot uz ceļa mēs visi paļaujamies, ka pārējie satiksmes dalībnieki rīkosies saprātīgi un adekvāti. Mācību auto tādi nav ;-) Viens izdara manevru (kas iespējams ir iekļaujams CSN) bet tā kā mēs visi braucam pēc apstākļiem, nevis pēc noteikumiem, avārija vien sanāk. CSN ar dzīvē pieņemto sakrīt tikai daļēji. Piemēram ja man priekšā kāds paņemto kreiso pagriezienu pēc CSN prasītās traektorijas - nez vai būtu priecīgs - kurš tad no mums "nenogriež" traektoriju caur pretējā virziena joslu?

Anyhow - a bremzes gan labās - pakaļējie nobloķējās ar 0.5m atškirību ;-)

Shadow

163086. viesis 5.aprīlis 2005 13:08
0 0 Atbildēt

"M" viennoziimiigi nav vainiigs. ne no CSN viedoklja, ne no tiiri cilveeciskaa viedoklja. Distances un aatruma ne/-ieveeroshana - luuk kur ir probleema shajaa situaacijaa.

163087. viesis 5.aprīlis 2005 13:12
0 0 Atbildēt

aplami - es braucu pa jūrmalas šoseju ar atļauto 90 - vai man ir jāievēro distance tik liela, lai katrs lohs ne no kā spiestu pa mēmajiem un es tajā neieskrietu???

163088. viesis 5.aprīlis 2005 13:12
0 0 Atbildēt

imho ļoti labi saprotama, tomēr tikpat strīdīga situācija. būs grūti pierādīt, ka mācībnieks bremzējis bez iemesla.

163089. viesis 5.aprīlis 2005 13:13
0 0 Atbildēt

2 Shadow,

starp citu CSN ietver taadu normu ka braukshana peec situacijas nevis peec CSN. Tipa bija kaut kaa tur ka ir pienakums izvairiities no sadursmes. Tikai diemzeehl peec tam kad jau ir reaals crash, tad visi vienalga skatas peec CSN "populaarakajiem" punktiem par distances, braukshans joslas aatruma utml. neieveroshanu.

Redaktors 5.aprīlis 2005 13:13
0 0 Atbildēt

ja būtu bijis iemesls, tad ari parejie to butu redzejusi.

Redaktors 5.aprīlis 2005 13:15
0 0 Atbildēt

WALA !!! CSN nepieļauj braukšanu pēc situācijas, izņemot apgriežoties vai veicot kreiso pagriezienu.

163093. viesis 5.aprīlis 2005 13:16
0 0 Atbildēt

Tātad secinājums: M ir muļļa, bet tāpēc jau tas ir M ar zīmi

Audi vadītājs ir vienkārši muļļa, tikai bez M, jo pieļāva trīs kļūdas:

1) nenovērtēja situāciju, (to M taču var redzēt!!!), ja dzīvo Rīgā taču ir skaidrs, ka no tādiem pa gabalu.

2) neieturēja drošu distanci

3) bremzēja līdz pēdējam ar sabloķētiem riteņiem kaut gan no trešās bildes ir skaidri redzams, ka pietika tikai atlaist bremzi un apbraukt par kreiso pusi - tur vietas atliku likām.

163094. viesis 5.aprīlis 2005 13:16
0 0 Atbildēt

163087. viesis 05.04.2005 13:12

krustojums nav juurmalene + pilseetaa 50km/h ierobezhojumi joprojaam nav atcelti.

umnjiks, padomaa logjiski, ja "M" vai jebkursh cits auto tajaa "krustojumaa" apstaatos vai krietni samazinatu braukshanas aatrumu lai patieshaam kaadu palaist kaa to pieprasa ziime "dodiet celju" ? iznaakums buutu 100% taads pats... taatad - izdari secinaajumu - kursh vainiigs :) :) :)

163095. viesis 5.aprīlis 2005 13:16
0 0 Atbildēt

aiaiai, cik subjektīvs raksts. distance ir jāievēro vienmēr. tikpat labi tur varēja alnis/briedis, vai sunītis/kaķītis skriet pāri. un ko tad?

163097. viesis 5.aprīlis 2005 13:20
0 0 Atbildēt

Taka [?] 05.04.2005 12:51

Problēma ir tāda, ka pie tavas aprakstītās situācijas, nabaga pretendets eksāmenu nenokārtos, jo CSDD eksāmens ir tālu no realitātes un vērsts uz pretendentu izgāšanu par sviestainiem pārkāpumiem.

163098. viesis 5.aprīlis 2005 13:20
0 0 Atbildēt

Lai kā, ja ieskrien aizmugurē kādam, tad nav ievērota distance. Tas ir CSN rakstīts. Viņā varēja nobremzēt kaut vai tāpēc, ka pēkšņi instruktoram slikti palika, vai kaut kas tmldz. Iespējas ir daudz. Ja Brauc aiz muguras, tad ievēro distanci. Jā, arī uz Jūrmales gatves tev jāievēro distance, lai, ja priekšā braucošais izdomā bremzēt, tu varētu arī nobremzēt, viņu neapskādējot.

163099. viesis 5.aprīlis 2005 13:24
0 0 Atbildēt

Maaciibnieks apdroshinaashanu nesanjems...ja vadiitaajs nobremzeeja bez iemesla!

163100. viesis 5.aprīlis 2005 13:26
0 0 Atbildēt

Es tajā vietā izkritu skolas eksāmenā - jo neapstājos. Un arī tāpat teicu - joslas taču atdalītas, neviens tur tāpat nedrīkst test sānā. Man toreiz paskaidroja - jā, bet zīme ir un tālāk jau joslas mainīt drīkst, piedod, mēģināsi nākamreiz. Vārdu sakot, vai nu tur kaut kas ir greizi ar apzīmējumiem, vai arī tā tāda mācībnieku šoferu izpratne, jo es varu saderēt, ka tai mācībnieka vadītājai tur apstāties lika instruktors.

Redaktors 5.aprīlis 2005 13:30
0 0 Atbildēt

jā, to pat apstiprināja tā meitene

163102. viesis 5.aprīlis 2005 13:31
0 0 Atbildēt

Redaktors nav pareizi piemerojis CSN punktus.

1. Nekur ieksh CSN nav mineets ka man kaa M buutu jaadomaa par to lai otrais, treshai vai piecpadsmitais aiz manis ieveero distanci.

2. Jebkuram shoferim ir jaaparedz iespeeja ka pie didiet celju kaads piebremzees lai buutu 100% droshs.

3. Un 10. punkts - pati nagla. Shis punkts vistieshaakaa meeraa attiecas uz AUDI. Jaaizveelaas ir droshs braukshanas aaatrums un distance lai abi kas nesastumtu paareejos kaudziitee!!!

163103. viesis 5.aprīlis 2005 13:31
0 0 Atbildēt

Nu katrā ziņā raksts uzrakstīts tendenciozi un vienpusēji traktējot likuma pantus :). Par žurnālistu laikam kļūsi tikai NRA :).

Visi labi zina, kādēļ tām mašīnām tas "M" burts uzkabināts un rēķinās ka īpaši pie dodiet ceļu situācijām rīkojas ļoti lēni un reizēm neadekvāti. Tajā krustojumā normāli dot ceļu neviens nemāk - pamēģināt nogriesties uz MMR no galvenā ceļa - labo sānu var tā vien par apdrošināšanu sataisīt.

Protams arī Audi rallista vadītāja rīcība esošajā situācijā pie brīvām joslām abās pusēs liecina par pieredzes trūkumu - nospiežam bremzes un skaitam pātarus!

Būšu pārsteigts, ja mācībnieks ir vainīgs, jo nekādi pātari neliedz apstāties pie Dodiet ceļu un galīgi pārliecināties par drošību, nevis lidot pāri un priecāties par nepārtraukto līniju.

Pats esmu ielidojis vienai dāmītei pakaļā, kad viņa izdomāja ka mirgojošais signāls dod atļauju apstāties krustojuma vidū, bet diemžēl man nebija iespēja pamukt ne pa labi ne kreisi. Saņēmu sodu, atzinu savu vainu un dzīvoju tālāk, nevis vienpusēji traktēju likuma pantus, lamāju ceļiniekus, mācībniekus. Dažreiz tiešām arī savas kļudas jāatzīst un jāiet uz priekšu. Varbūt būs iemesls nopirkt normālu auto ar ABS un šo velkamo atstāt rallijiem nevis pilsētai.

163104. viesis 5.aprīlis 2005 13:31
0 0 Atbildēt

A kur skuķis strauji brmzējis, ''s'vikas uz asfalta ir tikai no audi, un j;askatās ir uz ceļu taisni priekšā, nevis uz sānu un atpakaļ, j'gribās tur skatīties, tad jāpiebremzē, nevis jāturpina vilkt pāri par 50km/h

Veinnozīmīgi Audi vadītājs vainīgs

Redaktors 5.aprīlis 2005 13:35
0 0 Atbildēt

Rakstā ir izteikts MANS viedoklis un tāpēc jums ir iespējas izteikt savējo.

Redaktors 5.aprīlis 2005 13:36
0 0 Atbildēt

Ļoti gribētos šeit redzēt arī mūsu eksperta Ērika Griģa viedokli!

163108. viesis 5.aprīlis 2005 13:37
0 0 Atbildēt

A Kas tev traucē uz Jūrmalenes ieturēt drošu distanci - ierēķini reakcijas attālumu un ceri ka Jums bremzes vienādas, kaut gan protams bez ABS uz to cer tikai muļķais!

163109. viesis 5.aprīlis 2005 13:40
0 0 Atbildēt

"Mācībniekiem" vispirms jāiemācās iekļauties apkārtējo mašīnu straumē un tikai tad jādodas mūsu saspringtajā satiksmē.Īpaši tas ir jūtams no rītiem.

Ainārs!

163110. viesis 5.aprīlis 2005 13:40
0 0 Atbildēt

Sorry. Bet AUDI radiija avaarijas situaaciju kaa rezultataa ir avaarija (sekas).

Es ar vienreiz veoct labo pagriezienu zem sekcijas pamaniju ka naak aatrie un klopt pa bremsiem un ko domaajies dzhips bukt pakaljaa. I ko - es vainiigs? Ne-a. Atrajam priekshroka. Grozi kaa gribi. Te ir tas pats. Viss atkariigs cik izgliitots ir inspektors papiiros. Ja nepljaapaas ka taa vajaga CSN inspektoriem tad ok. Bet ja arii sapljaapaas tad jebkuru inspektoru par liecinieku (kaa notiek veerteeshana) un lieta dariita.

163111. viesis 5.aprīlis 2005 13:41
0 0 Atbildēt

labi, ka neuzspeeleeja gruziinu vilcieninju :) :) :)

Redaktors 5.aprīlis 2005 13:42
0 0 Atbildēt

Atgādinu: šoreiz mācībniekam nebrauca pretīm ātrā palīdzība... Nebija, kam dot ceļu.

163113. viesis 5.aprīlis 2005 13:42
0 0 Atbildēt

Sviests kaut kāds.. UN ŠITĀ MĀCA AUTOSKOLĀS BRAUKT?!?! Man trūkst vārdu...

163114. viesis 5.aprīlis 2005 13:43
0 0 Atbildēt

Bremzēšanas ceļš tāds pamatīgs. Un atsitiens no MAZDAs arī tāds paliels. Kurš var apgalvot ka pirmie divi auto stāvēja?? Varbūt brauca, bet ļoti, ļoti lēni :) Žēl jau ir AUDI vadītāja, bet palasiet grāmatu Drošs ātrums - man palīdzēja.

163115. viesis 5.aprīlis 2005 13:44
0 0 Atbildēt

Pēc bremzēšanas ceļa spriežot, ātrums bijis ap 40-45km/h...

163116. viesis 5.aprīlis 2005 13:46
0 0 Atbildēt

tur nekad nav 40-45

163117. viesis 5.aprīlis 2005 13:49
0 0 Atbildēt

Tie, kas apgalvo, ka tur jaaaptur auto, lai neizkristu eksaamenaa, ir pilniigi cirvji. Taa nav un nebuus :). Eksaamenaa IR JAAPARAADA, ka tu PAARBAUDI, vai kaadam nav jaadod celju, vienkaarshi PASKATOTIES ATPAKALJ.

163118. viesis 5.aprīlis 2005 13:50
0 0 Atbildēt

Par likumu nespriedīšu, bet pieredzes trūkums AUDI vadītājam ir acīm redzams. Ļoti bieži sanāk braukt līdzīgā krustojumā, tāpēc zinu, ka nedrīkst nekad paļauties uz to, ka priekšā braucošais rīkosies tāpat kā tu. Šādos krustojumos vienmēr skatos, ko dara priekšējais un tikai tad skatos vai ir citi šķēršli vai nav.

163119. viesis 5.aprīlis 2005 13:50
0 0 Atbildēt

163115. viesis 05.04.2005 13:44

nuuaaghhghaghaghaghahahaha ha ha ha ha haaaaa :) :) :)

40-45 km/h aatrums saki ? :) jaaa ? :) tu laikam biji domaaji sadursmes briidii, peec TIK GARA bremzeeshanas celja ? :)

bbbggghhhuaaahuhauhauhahha ha ha ha ha ha ha ha.... praatotaajs... jomajo :)

163120. viesis 5.aprīlis 2005 13:53
0 0 Atbildēt

mirusaissals laikam nezina, cik gars ir bremzesanas cels no 50km.h. panem gramatinu un apskaties uz aizmugureja vaka. seit cels ir tikai 2 masinu garumi.

163121. viesis 5.aprīlis 2005 13:53
0 0 Atbildēt

Nu maaciibnieks te vispaar ir sekundaars. Maaciibnieks apstaajaas? Nu un tad. Aiz vinja sabremzeejaas un apstaajaas? Labi. Treshais nesavaacaas? Nepaspeeja? Taatad nerekjinaajaas un nebrauca droshi. Paarkaaptie punkti AUDI vadiitaajam 112. 113. un 119. Taa vish nu ir.

163123. viesis 5.aprīlis 2005 13:55
0 0 Atbildēt

Audi vadītājs nav vainīgs - mācībnieks braucot atpakaļagaitā uzstūma Mazdu Audi virsū, kurš stāvēja un fotogrāfēja putnu atgriešanos Latvijā! :) :) :) :) :)

Jo majo klauns un viss - atzīsti ka nolažoji un brauc uz laukiem slidināties sānslīdē!

163124. viesis 5.aprīlis 2005 13:55
0 0 Atbildēt

Nebutu macibnieks bez iemesla apstajies KRUSTOJUMA, nebutu nevienam jabremze un jarada avarija.

163126. viesis 5.aprīlis 2005 13:56
0 0 Atbildēt

Kranci, tev ar to vainas atziishanu, ja pareizi atceros, nemaz tik viegli negaaja :) :) :) :).

Bet taisniiba vien ir... Audi vadiitaajam vaig treneeties bik mazaak to bremzhu pedaali spiest. :)

163127. viesis 5.aprīlis 2005 13:57
0 0 Atbildēt

Redaktor - kaa tur ir ar 119-o CSN punktu?

163128. viesis 5.aprīlis 2005 13:58
0 0 Atbildēt

Vai tomēr kāds nevar pateikt, vai šajā krustojumā ir jādod ceļš vai nē?

Pēc manām domām, ja nav žel autiņa jāļauj trolejbusiem kas nesas no tilta skriet sānos, jo to viņš var izdarīt tikai mainot joslas. Savukārt, ja viņš nemaina joslas es nekādi (nevaru radīti traucējumi braukšanai (iešanai) vai viņi ir spiesti mainīt braukšanas (iešanas) virzienu vai ātrumu)

163129. viesis 5.aprīlis 2005 13:58
0 0 Atbildēt

jādrāž mācībnieka instruktors!!!!!!!!!!!!!!!!

163130. viesis 5.aprīlis 2005 13:59
0 0 Atbildēt

Manuprāt, ka noteikti jāuzņemas, jo radīts tāds šķērslis kam nu nekādi nevar sagatavoties. Diemžēl, bieži topošajiem autovadītājiem netik mācīts, manuprāt, pats svarīgākais, DOMĀT!!!!

163131. viesis 5.aprīlis 2005 14:00
0 0 Atbildēt

WT - Tagad jau ir vieglāk :), turklāt dāmīti par duru uzskatu vēl ar vien, bet nu mācība kādam laikam ir.

Uz vietas jau visi kara cirvja vicinātāji.

163132. viesis 5.aprīlis 2005 14:01
0 0 Atbildēt

163128. viesis, celjsh ir jaadod, jo turpat var nogriezties pa labi MMR, ko nevar izdariit, neshkjeersojot labo joslu.

163134. viesis 5.aprīlis 2005 14:02
0 0 Atbildēt

BTW. Da te izskatās, ka galvenā problēma ir nevis tā KA mācībnieks te apstājās, bet gan KĀPĒC autoskolās brīžiem māca braukt pēc tādiem principiem, kuri, iespējams, ir absolūti TEORĒTISKI un JURIDISKI pareizi, bet reālajā dzīvē NEGATĪVI ietekmē kopējo satiksmes drošību.

Pēc CSN te var izdomāt visu ko, bet satiksme šajā krustā ir pietiekami (Latvijas standartiem) labi organizēta, lai visi varētu vienmērīgi pārvietoties (Probs tikai ar tiem, kas no Ulmaņa gatves griež iekšā Mūsa Motors).

163135. viesis 5.aprīlis 2005 14:03
0 0 Atbildēt

White_Trash: vairumam instruktoru nepietiek ar paskatīšanos, viņiem atzīst "dodiet ceļu" par ņemtu vērā tikai tad, ja pirms tās apskatās un 10-15sec blisina acis. Labi, ka roķeni neprasa noraut.

Redaktors 5.aprīlis 2005 14:03
0 0 Atbildēt

Labi, ieskatīsimies 119.pantā:

119. Transportlīdzekļa vadītājam atkarībā no braukšanas ātruma jāizvēlas tāda distance, lai, priekšā braucošajam transportlīdzeklim bremzējot, būtu iespējams izvairīties no sadursmes, kā arī jāizvēlas tāds intervāls, kas nodrošina ceļu satiksmes drošību.

Te par strauju bremzēšanu nekas nav teikts. Ja jau gan Mazdai, gan Audi bija pārsteigums - strauji un krustojumā apstājies auto, laikam kaut kas jau tur nenotika normāli.

163137. viesis 5.aprīlis 2005 14:03
0 0 Atbildēt

Par tiem iemesliem nekad neko nevar zinaat (!!!) kaadeelj maaciibniekam taja krustaa bija jaastajas. varbut vinsh griezaas MMG staavietaa, varbut veel kaut ko, tas nav iemesls aimuguree braucoshajiem neuzmanities. Dodiet celju nenosaka, to ka tu nedriiksti bremzeet pirms shkjeersojamaa celja, lai paarliecinaatos par to vai kaadam netraucee, katram vadiitajam ir stipri induviduaala saparatne par to vai jaabremzee, vai jaaspiezj gaaze griidaa, un jo iipashi tiem kuri veel tikai maacaas.

163138. viesis 5.aprīlis 2005 14:04
0 0 Atbildēt

apskatās -> apstājās

163139. viesis 5.aprīlis 2005 14:04
0 0 Atbildēt

Rupicii, katrs PATS savas autoskolas izveeleetaajs :)

163140. viesis 5.aprīlis 2005 14:04
0 0 Atbildēt

To Redaktors

Kā ŽURNĀLISTAM šādos rakstos Redaktoram nav tiesības ieņemt šādu tendeciozi demagoģisku nostāju un kaunināt mācībnieku. Fakts šeit ir tāds, ka Audi vadītājs (neatkarīgi no tā, vai tas bija Redaktora draugs, radinieks vai pats Redaktors) ir pārkāpis CSN, nav izvēlējies situācijai atbilstošu ātrumu un izraisījis CSNg. To arī ŽURNĀLISTAM ir jāpauž.

Personisko viedokli par situācijas muļķīgumu var paust komentāros, izceļot kā "personisko viedokli"

Un teikt, ka M ir nav parūpējies, lai kādam mudakam aiz muguras nav jāmaina "lidojuma trajektorija", ir augstākā līmeņa bezkaunība.

Apstāšanās uz ceļa ir sodāma tikai tad, ja izdodas pierādīt, ka tas ir darīts tīšām (lai kādu pārmācītu, lai izraisītu sadursmi), ko pierādīt faktiski ir nereāli. Tāpēc 99% gadījumos tas, kuram iebrauc aizmugurē, formāli ir nevainīgs. Vēl jo vairāk M, kas ir īpaša kategorija.

163141. viesis 5.aprīlis 2005 14:04
0 0 Atbildēt

Vienīgais kas pēc bildēm strauji bremzē ir rallists!

163142. viesis 5.aprīlis 2005 14:05
0 0 Atbildēt

to White_Trash [?] Gal 05.04.2005 14:01

Kuraa vietaa ir rakstiits ka driikst nogriezties pa labi no kreisaas joslas???

Redaktors 5.aprīlis 2005 14:08
0 0 Atbildēt

KSI :) man gan ir tiesibas ienemt jebkadu viedokli un es uzskatu, ka saja visa lidzvainigs ir ARĪ macibnieks.

Skiet, ka prieks neuzmanigajiem naksies atgadinat, ka sava viedokla beigas tiku pierakstijis, ka neatzistu distances neieverosanu.

163145. viesis 5.aprīlis 2005 14:09
0 0 Atbildēt

loti daudzos gadijumos ja ieskrien pakala ir vainigi abas sadursme iesaistitas puses!

Tapat nevar pieradit teiksim ka ta mashina kam ieskrien pakalja nav ieslegusi atpakalgaitu un uzbraukusi strauji bremzejosham Audi :)

163146. viesis 5.aprīlis 2005 14:09
0 0 Atbildēt

Roi nepiekasies. Šī aizstāvēšanās bezcerīgā situācijā jau sāk izskatīties vienkārši nožēlojama!

Ja jau Mazda paspēja nobremzēt turklāt nešvīkājot asfaltu, tad to ievērojot visu piesardzību varēja arī Audi!

163148. viesis 5.aprīlis 2005 14:10
0 0 Atbildēt

2 Roi,

Tanii vietaa arii rakstiits ka driikst no kreisaas, kad taadu gudriishi ka tu un Reds un tas Audists iedomaajas, ka var nedot celju tiem kas naak nu UG lejaa uz MMG salonu.

P.S. protams nogrieshanaas no kriesaa ir paarspiileejums, bet reaali gandrizz nav citas iespeejas pie juusu domaashanas veida, ka tikai braukt paari salinjai vai nepaartrauktajai joslai, vai arii saanos kaadaam taadam kaa jums.

163149. viesis 5.aprīlis 2005 14:16
0 0 Atbildēt

Nu bet ko jūs te varat rieties,tie "M" tur ir,bija un būs,rodas iespaids ka te lielākā daļa jau ar "vāciņiem" dzimuši.Jā mani arī tie mācībnieki reizēm tracina,taču ieraugot M burtu uz jumta to uztveru kā reālu brīdinājumu,esi gatavs visam un nedzenu to nabaga studentu stresā ne ar taurēšanu,ne ar žestiem.Domāju ka uz mūsu ceļiem traumēto ir gana,lai vēl paši ar savu attieksmi,to skaitu papildinātu.

Redaktors 5.aprīlis 2005 14:16
0 0 Atbildēt

Nepartrauktam linijam parbraukt drikst tikai autostavvietas!

163152. viesis 5.aprīlis 2005 14:17
0 0 Atbildēt

Redaktoram. Ljoti reaali piemeerojams punkts. Jo priekshaa braucoshie transportlidzeklji strauji nebremzeeja. Nav bremzeeshanas celja. Tas ir tikai AUDI. Un tas nevienu neinteresee vai ar ABS paliek shviikas vai ne-a. Ja vinju nav tad nav arii fakta starujai bremzeeshanai. Ja strauja bremzeeshana nav pieraadiita tad nevar uzskatiit ka ir strauji bremzeets taatad nav paarkaapts 118.4. Un ja bremzeeja tad paarliecinaajaas par droshiibu. Un 6. punktc piemeerojams nevis uz aimuguree braucoshiem bet kaareiz lai ieveerotu Dodiet celju, labo roku un zaljo gaismu. Un vispaar manas domas ir taadas ka punkti ar kuriem apeleejat ir vispaariigi. Bet sheit var piemeerot distanci un 119. Vienos vaartos.

163153. viesis 5.aprīlis 2005 14:17
0 0 Atbildēt

Vaitad tur nav kustiiba pa apli, kas pats par sevi noziimee, ka aplii iekshaa driixt griezties arii no kreisaas maleejaas joslas?

163154. viesis 5.aprīlis 2005 14:17
0 0 Atbildēt

Un vel mans personigais viedoklis - emmeniekus uz ielas drikst laist tikai tad, kad tie ir sapratusi atskiribu starp bremzesanu un piebremzesanu.

163155. viesis 5.aprīlis 2005 14:19
0 0 Atbildēt

Redaktors - līnijas aizsniga, zīmes nav - izliekamies un nevainīgi un saucam visādus kreisos likuma pantus gluži kā šajā situācijā.

163156. viesis 5.aprīlis 2005 14:20
0 0 Atbildēt

... un šeit līnija ir ļoti labi redzama...

163157. viesis 5.aprīlis 2005 14:20
0 0 Atbildēt

2 Bazhix,

no shiis vietas lidz salu tilta aplim ir veel apmeeram 1 km, taa ka tevis teiktais nekaadi neattiecas uz sho gadijumu.

163158. viesis 5.aprīlis 2005 14:22
0 0 Atbildēt

To Red

Pareizi jau ir - tādu piebildi tur pamanīju :), bet tā vairāk bija tāda formāla, jo no raksta strāvot strāvo - M ir mudaks, nabaga Audi nošķīla.

Es jau situāciju ar savu stāžu saprotu, saprotu arī Tavu sāpi, bet, ja šo rakstu lasa kāds cits M, tad viņam rodas nepareizs priekšstats par to, ko vajag, un ko nevajag, ko drīkst, ko nedrīkst. Nākošreiz, baidoties apstāties tai vietā, M var savārīt ziepes daudz lielākas. Un tad būs nākošais raksts - vot, stulbenis M, lidotājs, neapstājās, maita, kur vajadzēja. Nu nav tam M tās pieredzes vēl, lai operatīvi filmētu situāciju. Vai maz atceris, kāda pašam pirmā diena pie stūres bija :)

Un lai cik tas nepatiktu lidotājiem, tiesības apstāties ir visur (zvērs izskrien, slikti paliek, utt). Jautājums - kā to dara. Es pats esmu volvo pakaļā ieskrējis, kad tas sabremzējās, lai nesabrauktu suni. Manu 2.5t Voyageri apturēt ir daudz ilgāk, nekā Volvo, bet situācija bija tāda un nav ko gausties (Volvo jau nebija vainīgs, ka aiz muguras ir nepareizais auto).

163159. viesis 5.aprīlis 2005 14:22
0 0 Atbildēt

Es runāju vispārīgi - līnijas padzisīs, bet braucēji no labās turpinās laist taisni uzliekot mīksto uz Dodiet ceļu!

163160. viesis 5.aprīlis 2005 14:22
0 0 Atbildēt

kados vienos vartos? tikpat labi es varu tekt ka pa priekshu braucoshais auto brauca atpakalgaita. Man ta bija viena DUS kur ieslideju pa tiru ledu stavosham pakala bez jebkadiem bojajumiem bet chalis bija tik lecigs kla pateicu ka vish man uzbrauca atpakalgaita un man i liecinieki.

Vismaz cik zinu shtatos soda ari tos kuriem ieskrien pakala.

163161. viesis 5.aprīlis 2005 14:23
0 0 Atbildēt

Es nekādi nesaprotu vienu - kāpēc megarallists (spriežot pēc auto) nemēģināja raut pa labi/kreisi? Vai iAuto labāk nevajadzētu noorganizēt saviem lasītājiem drošas braukšanas kursus, nevis cilāt llikuma pantus un bezjēga spriest, kurš ko ir pārkāpis?

Redaktors 5.aprīlis 2005 14:24
0 0 Atbildēt

KSI, lai tikai mācībnieki lasa - šeit tomēr notiek normāls breinstormings - izrādās, ka vienus un tos pašus likumus var dažādi interpretēt...

163163. viesis 5.aprīlis 2005 14:24
0 0 Atbildēt

M i mudaks bet distanci jaievero un jarekjinas ka ne visi brauc tik labi.

163164. viesis 5.aprīlis 2005 14:24
0 0 Atbildēt

to Krancis [?] 05.04.2005 14:09

Es nepiekasos.. bet arii pats sho krustojumu izbraucu paaris reizes dienaa... un arii pasham ir naacies ljoti strauji bremzeet liidziigaa situaacijaa...

P.S. es neaizstaavu Audi un neaizstaavu arii Maaciibnieku.. vienkaarshi zheel mazdinju kas vispaar nje pri chom un sadauziita no abi gali :(

163166. viesis 5.aprīlis 2005 14:26
0 0 Atbildēt

snow - tas nav nekas ar ko tu varētu lepoties :(

163167. viesis 5.aprīlis 2005 14:26
0 0 Atbildēt

Tieši šajā avārijā mācībnieks nav līdzvainīgs, jo pa vidu bija mazda. Mācībnieks ir tikai iemesls kapēc mazda apstājās. Tik pat labi mazda varēja apstāties dēļ beigta kaķa. Vērā ņemams fakts ir tas, ka mācībniekam instruktors šeit lika bez iemesla pastāties. Gan jau, ka lieciniekuš šādu apmācības metožu piekopšanai nebūtu grūti atrast. Šitai lietai būtu jādara gals. Es jutos morāli pazemots, kad man bija ar neadekvātu rīcību jādemostrē, ka es katru zīmi esmu pamanijis un ņēmu verē.

163168. viesis 5.aprīlis 2005 14:27
0 0 Atbildēt

Grr, baigie gudrienieki Shtatos taa un shtatos shitaa, pie mums jau arii tiem kuriem lielaaks pazishanas parasti tiek sveikaa, tas nekas ka 100% vainigi, bet toties kaa paskaidrojumu sacereejaa .... Besii shitaas stulbiibas, IMo jebkuram eskpertam redzot ka vadiitaajs ir vainiigs, ir nevis jaaizdomaa kaa sho mudaku patasiit baltu, bet skaidri un gaishi jaapasak ka ar tevi cauri, un jaaiet paliiga otram vadiitaajm, ja situaacija nav vienoziimiga, tad automaatsiki abpuseeja vbaian un miers.

Shitaa blatu sisteeminja vienreiz jaaizbeidz.

163169. viesis 5.aprīlis 2005 14:28
0 0 Atbildēt

Audi vainīgs. Ja lido, tad jāmāk lidot. Pie krusta ir jāuzmanās jebkurā gadījumā. Vai ir zaļš, vai dod ceļu vai stop ir tev vai otram. Uznāks bizdings un sadarīs negudrības. Tā kā ja negribi avarēt, tad jārēķinās ir ar visu ko.

163170. viesis 5.aprīlis 2005 14:28
0 0 Atbildēt

Roi - nu mazdas tochna žēl - kā nākas sabremzējas un uztaisīja viņai auto-presīti. :(

Snow - un es gribētu redzēt tavus varenos lieciniekus tiesā kad viņiem pateiktu kas pienākas par nepatiesas liecības sniegšanu - domāju ka viņi pārdomās vai esi tik vērtīgs draugs!

163172. viesis 5.aprīlis 2005 14:31
0 0 Atbildēt

Ir jau visadi "nagljaki" un *******isti liecinieki redzeeti, un diemzheel pie mums neviens iipashi arii nepiepuulas vinjus "vivesti na chistuju vodu". Taa ka faktiksi tiem kas ir melojushi daudz tiesas priekshaa visticamaak buus vienalga un zheel ka arii daudziem citiem.

163174. viesis 5.aprīlis 2005 14:34
0 0 Atbildēt

Izdrāzt Audi, pēc pilnas programmas, mīkstais nemāk atrast bremžu pedāli, tāpēc bojā nevainīgas mašīnas, vajag uz ceļu skatīties nevis uz savu maziņo, sodīt , sodīt un vēl reiz sodīt :)

163175. viesis 5.aprīlis 2005 14:34
0 0 Atbildēt

Vieni likumi ir traktējamāki par citiem - piemēram par distanci un skaidri un gaiši rakstīts kas un kā - ja bremzē - tev arī jābremzē, bet citi - tos kurus tu trakstēji ir bezjēdzīgāki jo satur tādus jēdzienus kā "viss iespējamais", "pēc iespējas labāk", "kārtīgāk" u.c. (Tjipa jēdzieni kas nosaka ka jādara viss lai zāle zaļāka un debesis zilākas), bet likumīgā valstī normāli piemēro tos eksaktākos.

Diemžēl Latvijā bieži piemēro arī aptuvenos pantus gadījumā kad: Tētis ir instruktors, Policistam ieslīd banknote kabatā, Paziņas strādā CP vadībā utt..

163176. viesis 5.aprīlis 2005 14:36
0 0 Atbildēt

Esmu apseedinaajis viltus lieciniekus, kuru lieciibas tiek automaatiski dzeestas. :)

163177. viesis 5.aprīlis 2005 14:36
0 0 Atbildēt

BET mazda, kas brauca aiz maaciibnieka tachu paspeeja apstaaties!!! Vilcieninju uztaisiija AUDI vadiitaajs, kas nebuutu vareejis apstaajies arii tad, ja vinjam priekshaa braucosha amashiina straiji bremzeetu citu iemeslu deelj. Jaaskataas tomeer ir uz celju nevis jaameegjina divas priekshaa leenaak braucoshaas mashiinas apdziit pa nepaartraukto liiniju! Jo noteikti ka taa arii bija, Audi skatiijaas pa kreisi vai uz tilta josla ir briiva, lai rautu garaam. Neba nu pirmaa reize.

163178. viesis 5.aprīlis 2005 14:37
0 0 Atbildēt

Pashi savaaca svas lieciibas lai tikai netiktu celta prasiiba.

163179. viesis 5.aprīlis 2005 14:37
0 0 Atbildēt

Maaciibnieki tak ir taada suga, kas meedz izpildiit negaidiiti skarbus manevrus, noslaapt nevietaa, utt. Vai tad tas kaadam ir jaunums.

A par to kursh vainiigs, ir divi pamatlikumi:

1) Kursh manevree, tas vainiigs;

2) Kursh ieskrien pakaljaa, tas vainiigs.

163180. viesis 5.aprīlis 2005 14:37
0 0 Atbildēt

Roi, nav iespeejams nogriezties ne no labaas joslas. :) Jo braucot no kreisaas joslas muusa motoraa, tu agri vai veelu nonaac labajaa joslaa. Un sho manevru ir priekshroka dariit tiem, kas mauc no ulmanjgatves.

163181. viesis 5.aprīlis 2005 14:38
0 0 Atbildēt

Redaktor - padalies ar to ko inspektori teica AUDI driverim? :) :) :)

163182. viesis 5.aprīlis 2005 14:38
0 0 Atbildēt

bija man reiz sadursme kuraa peec "noteikumiem" vainiigs biju es. Atbraukushie CP protams bija manaa pusee, bet neko mainiit nebija vinja speekos. Arii taads pats variants, dodiet celju, liinija utt.uttp. Braucu, piebremzeeju lai palaistu sev priekshaa, tachu taa kaa otrs auto palika kreisajaa joslaa atlaidu bremzju pedaali. A tas lohs "a ja slishal toljka tormoza" izdomaaja no kreisaas joslas nogriezties pa labi. Reaali attaalums no ziimes "dodiet celju" liidz sadursmes vietai bija paaraak mazs lai otra auto vadiitaajam nebuutu jaaatbild par joslu mainju nepaarliecinoties par manevra droshiibu. Taa arii ir ka CSN nav pilniigi, katraa zinjaa ne jau ieksh LV

163183. viesis 5.aprīlis 2005 14:39
0 0 Atbildēt

Pareizi vien būs, ka vainīgie ir beidzamie. Kādēļ: sarkanā auto vadītājs varēja taču strauji bremzēt arī tādēļ, lai izvairītos no sadursmes, piem., lai neuzbrauktu gājējam, dzīvniekam, vaļējai akai utt. Tādēļ ir normāli, ka mēs skatāmies tālāk par priekšā braucošo auto caur stikliem, "ar vienu aci" gar labo malu utt. un vienmēr paturam prātā iespēju, ka priekšā braucošais varētu bremzēt, tādēļ jau arī jāievēro distance.

Otrkārt, mēs Latvijā esam tik ļoti pieraduši iztikt bez neuzkrāsotām līnijām, ka reti kurš tām vairs vispār pievērš uzmanību. Tādēļ loģiski, ka rēķināmies, ka līnijām nepievēršam uzmanību. Braucam uz acu mēru.

163184. viesis 5.aprīlis 2005 14:40
0 0 Atbildēt

Varbuut varat pastaastiit, kur dabuut taadas plastmasas, kaadas ir tam audim bildee?

Redaktors 5.aprīlis 2005 14:41
0 0 Atbildēt

Celu Policisti uz ielas (jau sen) neko nesaka, jo vini pat nenosaka vainigo. Vini tikai fikse faktus.

163186. viesis 5.aprīlis 2005 14:41
0 0 Atbildēt

nu ko var kulstiit meeli. Redaktors ir pilniigi sabraucis auzaas, uzraxtot sho raxtu taa (ar zemtekstu), itkaa maaciibnieks buutu pie kautkaa vainiigs. Vainiiga par visiem 100% ir K-RAUTA! Nav tada panta, kas aizliegtu apstaaties pie "dodiet celju". Ja gribam - apstaajamies. Un ja tu nesies no aizmugures ar 80 km/h ar "STARWAY" atjaunotaam ziemeneem, tad neceri nemaz nobremzeet uz sausa seguma, jo taas riepas ir vienkaarshi pilniigs un galiigs meesls! Taadas ir manas domas par sho atgadiijumu. Un nevajag maaleet melnu "M"!

Redaktors 5.aprīlis 2005 14:43
0 0 Atbildēt

Interesanti, ka šī nebija pirmā avārija, kas "atgadījās" ar šo mācībnieci... Laikam visapkārt vieni idioti braukā, vai ne?

163188. viesis 5.aprīlis 2005 14:43
0 0 Atbildēt

Peksiic taa ir identiska situaacija tam MMR krustojumam. Priekshroka tiem, kas uz galvenaa.

163189. viesis 5.aprīlis 2005 14:44
0 0 Atbildēt

PiepZz nepiekrītu 2) punktam.

Gadījās iz dzīves:

Okupants ielika man aizmugurē, pirmie menti atzina par nevainīgu, pagāja mēnesis, okupants pārsūdzēja un tad sākās tiesāšanās, izrādijās, ka viņš pirms 1/2 gada pa šmigai bija uztaisījis avāriju ar cietušajiem, respektīvi nosacītais sods, no tā izriet, ka bija gatavs maksāt vienalga kam un cik izņemot mani, tā rezultātā, Klijānu ielas korumpētais šakālis (viņš zina kuš) sņāma konkrētu piķīti, un Administratīvās tiesas tiesnesis arī, un pasakiet, ka vērts mūsu valstī cīnīties ar godīgiem, juridiskiem instrumentiem ?!!

Tā kā galvenais ir piķis un gali :(

163190. viesis 5.aprīlis 2005 14:44
0 0 Atbildēt

Redaktors, tagad, lai paveerstu visu neitraalaa gaismaa, labaak uzraksti rakstu par to, kaada moraalaa slodze jaapaardziivo maaciibniekiem liidziigaas situaacijaas. :)

163191. viesis 5.aprīlis 2005 14:45
0 0 Atbildēt

Tas Audi tak ir Reda komandas biedrs.

Vismaz man tā liekas.

Redaktors 5.aprīlis 2005 14:46
0 0 Atbildēt

Mācībniekiem būtu mazāks stress jāpārdzīvo, ja vini neekonomētu naudu un ilgāk trenetos uz neapdzivotiem ceļiem, pirms list ara uz galvenajiem celiem...

163194. viesis 5.aprīlis 2005 14:46
0 0 Atbildēt

Kas te ko komentēt un diskutēt. Ikdienišķs distances neievērošanas krašiņš.

163195. viesis 5.aprīlis 2005 14:48
0 0 Atbildēt

to White_Trash [?] 05.04.2005 14:37

Uz kuru vietu attiecas (cik taalu darbojas) "ziime dodiet" celju?

163196. viesis 5.aprīlis 2005 14:49
0 0 Atbildēt

Zīme darbojas uz brauktuvju krustošanās vietu.

163197. viesis 5.aprīlis 2005 14:50
0 0 Atbildēt

Roi, tu ar sho retorisko jautaajumu gribeeji ieskiceet, ka cilveekiem, kas grib nonaakt no ulmanjgatves MMR, buutu jaabrauc pa kreiso joslu un jaabrauc apkaart gar muukusalas rinjkji un tad atpakalj uz bauskas ielas tiltu, lai pashi peec tam nonaaktu superiigajaa LABAJAA joslaa? :)

163198. viesis 5.aprīlis 2005 14:52
0 0 Atbildēt

Redaktoram piekriitu. Saveejo M nodzenaaju kautkur ap 9 tk kilometriem pa taisniem celjiem liidz aizlaidu skolaa. Bet taa ir atkaape un lirika. AUDI peec expertu viedoklja 100%. Kaut arii M ar instruktoru buutu paalii.

Neviens punkts neatljauj iebraukt shkjeerslii vai apstureetaa transportliidzeklii. Neviens.

Taadeelj apeleet pie citiem punktiem ir bezjeega. Meeginaajums izliist caur adatas aci.

163199. viesis 5.aprīlis 2005 14:53
0 0 Atbildēt

Nedriikst aizmirst, ka shii superiigaa mode iekraasot piekljaujoshos celju IT KAA atsevishkjaa joslaa pie mums atnaakusi relatiivi nesen, taapeec cilveeki nedaudz aizmirstas.

Iedomaasimies ainu, kas notiek, ja vadiitaajs, braukdams no ulmanjgatves, laizh brauceeju, kas IT KAA jau ir uz galvenaa celja, jo to aizsargaa nepaartrauktaa liinija. Taadaa gadiijumaa cilveekam ir jaastaajas kreisajaa joslaa, kas buutiibaa aizshkjeerso galveno celju, attieciibaa pret kuru nolaapiitais mazaakaas noziimes celjsh diemzheel NAV galvenais. Nu nesmuki :)

163200. viesis 5.aprīlis 2005 14:53
0 0 Atbildēt

"M" ir Mudaks un no mudakiem pa gabalu - visi zina ka instruktori pashi nemaak braukt! Bet AUDI vodjilam - neekonomee no riita uz kafiju un cigareti svaigaa gaisaa! - tocna palidz savakties ar domaam un pamozties :)

es parasti visus maacibniekus jau lidz shitam krustam nokanteeju pa malaam - Un kur nu vel to vajpraatu ka vinji trennejas kalnaabraukt uz zakjusalas viadukta tieshi pretii vietai kur naak no tilta nost! redzeet tur neko nevar ja lidisi garaam 100 punkti kadu purnaa dabuut! - Tad nu es vinjus taureeju un chakareeju kaa tik vien var izdomaat! Un vispaar Zakjusalaa uzmanigi tur eMishi ir pilns un neskatas ko dara - regulaari jaamet pa meemajiem lai kads gudriitis peksnji nuztaisa Crashu!

163201. viesis 5.aprīlis 2005 14:56
0 0 Atbildēt

tad kad man notika taa sadursme tad veel CP bija uz vietas iespeeja izlemt kursh vainiigs. Bet iipashies par to visu nepaardziivoju, jo:

1) manam autinjam ni skrambas

2) samaksaaju tikai 50Ls sodu

3) otram autinjam samiiciitas aizmugureejaas durvis un biku iespiests spaarns

4) vinjsh no visu saistiibu nokaartohshanas uz vietas atteicaas, lai arii CP centaas "pierunaat".

5) Audi 100 durvis shrotaa var pa 10Ls dabuut+ 10 kraasoshana, vinjam tika piedaavaata iespeeja pa 25Ls visu aizmirst, vinjsh atteicaas jo vinjam strahofka esot

6) gandariijums par vinja visnotalj prognozeejamiem chakarie ar apdroshinaataajiem.

163203. viesis 5.aprīlis 2005 14:57
0 0 Atbildēt

offtopic: kaapeec "iesaistiitajiem" auto numuri ir aizziimeeti, bet pirmajaa bildee nevainiigajam mersedesa dzhipam nr ir redzams? :?

163204. viesis 5.aprīlis 2005 14:59
0 0 Atbildēt

Liela vāvuļošana, bet rezultāts ir viens, distance;)

163205. viesis 5.aprīlis 2005 15:02
0 0 Atbildēt

Tur nav meitenes vaina, bet gan inspektora!!!!

Vinjus taa maaca braukt!

Es esmu vienkaarshi no taa shokaa! Maneejaa draudzene tieshi tuulin liks jau tiesiibas Bauskas ielaa! un kad man vinja staasta kaa tie inspektori maaca braukt peec noteikumiem!!!!

Man no visa taa mati celjas uz galvas augshaa!!!!

tas ir aarpraats !!!!!!!

Tur nevis maaca braukt bet Nolikt eksaamenu un liidz reaalai braukshanai ir ljoti taalu!

163206. viesis 5.aprīlis 2005 15:02
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka Audi ātrums tiešām nav bijis liels. Maksimums 70 km/h Vēl tikai nesaprotu, ja reiz viņš skatījās pa kreisi un tur neviena nebija, tad kāpēc ieraugot stāvošu M un Mazdu viņš nerāva pa kreisi? :-?

163207. viesis 5.aprīlis 2005 15:02
0 0 Atbildēt

2 Peksiic: tas audi 100 vadiitaajs no apdroshinaataajiem bez vaarda runas dabuus >50Ls (durvju kraasoshava vien maksaa 40Ls peec apdroshinaataaja/servisa taames) un kaa jau tu pats teici, salabos auto pa 20Ls. Vismaz 30Ls nopelniis!

163208. viesis 5.aprīlis 2005 15:03
0 0 Atbildēt

Kanelis, inspektori NEMAACA, maaca INSTRUKTORI :)

163209. viesis 5.aprīlis 2005 15:04
0 0 Atbildēt

Redaktors [?] 05.04.2005 12:52

Vismaz kamēr es tur biju, viņš ne reizi neizteica domu, ka kādam bija jādod ceļš. Es jautāju - kam viņi deva ceļu un meitene teica, ka nevienam.

Tieshi taa vinjus taa maaca braukt!

Un tas ir tikai taas Buaskas CSDD deel !!!! Taadi likumi!!!!

Pims katra krustojuma apstaaties un paarliecinaaties pagroziit galvu uz abaam puseem lai instruktorss redz saavaadaak 10 soda punkti un eksaamen nenolikts!

163210. viesis 5.aprīlis 2005 15:05
0 0 Atbildēt

nop. te nu tu maldies. Audi durviss izruuseejushas, pats audi taapat. Vinji jau netaisa kapitaalo remontu.

163212. viesis 5.aprīlis 2005 15:07
0 0 Atbildēt

priekšrocības zīme šeit neko nedod, jo katrs brauc pa savu joslu, kuras ir atdalītas ar nepārtrauktu līniju.

kad uzsnigs sniegs, un līnija nebūs redzama, tad arī darbosies priekšrocības zīme.

bet ieturēt distanci vajag jebkurā gadījumā, tā kā nav ko čakarēt mācībnieku.

163213. viesis 5.aprīlis 2005 15:07
0 0 Atbildēt

Kursh veel nau lasiijis 119. punktu. Zhigli lasiit un tad spriedeleet.

163214. viesis 5.aprīlis 2005 15:09
0 0 Atbildēt

2 Kaneelis,

varu piekrist tikai daljeeji, jo ja cilveks kuram maaca vadiit auto ir ar nomraalam zinashanaam, galvu uz pleciem un nav nejeedziigi paarbijies no liela klokju daudzum auto, tad viss tas ko maaca instruktors ir jeedziigi un pareizi. Bet nereti ir gadiijumi kad tas kuru maaca tikai BRAUKT ar auto automaatsiki iekalj instruktora teikto un peec tam vel lazhaini atstaasta kaadam taadam gudriiitim kaa tu. Un tad no taa rodas iespaids par instruktoriem. Proatms ir jau arii labie vechi starp vinjiem, bet nu lielakajai daljai tomeer ir savi auto un jaalabo par savu naudu ar, taa ka lazju gluzji jau nu vinji arii nemaaca.

Man jau arii briizjiem likaas ka sievai baigo lazju maaca kad vinja lika tiesiibas ( vinja taas ieguva gadu pirms manis), bet peec tam kad pats liku ( jau peec apmeeram 10 gadu liela staazha bez tiesiibaam) tad sapartu ka daudz viet vinjas staatiistais bija tikai idiotiska interpretaacija par daudzaam lietaam.

163215. viesis 5.aprīlis 2005 15:11
0 0 Atbildēt

A man tik un tā garāks! :)

163216. viesis 5.aprīlis 2005 15:11
0 0 Atbildēt

Man liekot tiesības kādus 10 gadu atpakaļ instruktors teica, ka "šajā krutojumā ir demonstratīvi jāgroza galva un jārāda inspektoram, ka es uzmanīgi vēroju, vai no Ulmaņa gatves netuvojas kāds auto" Par obligāto apstāšanos krustojuma vidū eksāmena laikā gan man neko neteica :))

163217. viesis 5.aprīlis 2005 15:12
0 0 Atbildēt

Peksiit, pa vienaam durveem taadam auto apdroshinaatajs vien maksaa 45ls. par pakaljeejo spaarnu tikpat, kaut arii ir neliela skambinja, jo jaakraaso ir viss spaarns! Un tu man bljin paraadi to servisu, kur kraaso durves pa 10ls! Ja nezini, nav ko runat. vienaam durveem kraasa vien maksaa 4.50ls, un pietam ja taa nav metaalika. Metaalika buus veel daargaaka!

163218. viesis 5.aprīlis 2005 15:13
0 0 Atbildēt

Nu daleeji Tev piekriitu!

Bet kaa Tev maacija braukt pa apli?

Nu nezinu es taa nekad neesmu braucis kaa vinji liek!!

Nu ra mani vinja taa nebrauc, bet vienreiz interese peec pabraukaaju aiz Instruktora auto ! Nu vienkaarshi!!! Piiiiiii!!!!!!!

163219. viesis 5.aprīlis 2005 15:13
0 0 Atbildēt

Apstaashanas nav obligaata, bet dazjiem cilveekiem nepiecieshama, ja vinsh (taapat kaa Audi vadiitaajs konkreetaja gadiijumaa) nespeej kontroleet situaaciju uz celja un aatri pagriezjot galvu konstateet iespeejamos shkjeershljus pa kreisi un/vai priekshaa !!!

163220. viesis 5.aprīlis 2005 15:14
0 0 Atbildēt

Es zinu kas bija vainigs!!! Tas bija BMW, kurs agresiivi aizbrauca. Kas taa pa lietu, ka tie BMW shitaa neieredz AUDi! Nebuutu bijis tas BMW, AUDi nebuutu vainiiks :):P

163221. viesis 5.aprīlis 2005 15:19
0 0 Atbildēt

Tās,Redaktor,bija mans pēdējais rakstiņš. MG222

163222. viesis 5.aprīlis 2005 15:20
0 0 Atbildēt

jaa... kad manu autinju izniicinaaja es 3 meeneshus ar visiem iespeejamiem liidzekljiem centos panaakt lai man kautko samaksaa. Reaali beigaas par 1.5k latu veertu autinju (taa briizja tirgus cena autinjam ar taadu pashu komplektaaciju, gadu utt.uttp.) man izmaksaaja 900Ls. Domaa droshinaataaji naudu dala pa labi un pa kreisi??? + vinji veel tev var pieshuut vainu un paliksi ar garu degunu. Audi 100, gads kautkaads 81, kraasa nenosakaama un aplupusi, durvis sapuvushas. nebuutu pat kraasa jaapiemeklee, jo taadas vienkaarshi nav.

Deelj 10Ls ko ielikt kabataa.... 3 meeneshus chakareeties.... da nervi, laiks un chakareeshanaas nav to veerti.

163223. viesis 5.aprīlis 2005 15:25
0 0 Atbildēt

Nezinu ka cietiem bet man braukshanu pa apli maaciija ljoooti sakariigi un logjiski, un lai ari varbuut reaali dziive ne vienmeer taa braucu, jo diemzel ir daji kuriem liekas nav vispaar nekadas sparashanas par to kas ir kustiiba pa rinkji, un ko noziime ziime dodiet celju. Iipashi man riebjas tas aplis kas ir uz Gaujas ielas. Nezinu kaa tur bija agraak, bet ir sajuuta ka rinkjveida kustiiba tur nav iisti vietaa.

163224. viesis 5.aprīlis 2005 15:28
0 0 Atbildēt

Bet tur nebrauc agresiivie M. Un K-Rauta ar tur nau maniita. Taa kaa viss oki.

163225. viesis 5.aprīlis 2005 15:28
0 0 Atbildēt

Peksiitim: Ja cilveeks nav muljkjis, tad izcels arii pikji no 81. gada saruuseejusha shrota un viss buus likumiigi. Tici man, ja pereizi tai lietai pieiet, var dabuut labu apdroshinaashanu, it sevishkji, ja jaakraaso ir lielaakas detaljas...

163228. viesis 5.aprīlis 2005 15:34
0 0 Atbildēt

shearer, santiimpiseejs esi??? kaads tolks chakareeties un *******ies par 10Ls??? Njaa... man tavas probleemas. Ciiniities un sisties 3meeneshu garumaa par 10Ls... njaa...

163229. viesis 5.aprīlis 2005 15:37
0 0 Atbildēt

Vienmer ir pirma reize...

163230. viesis 5.aprīlis 2005 15:38
0 0 Atbildēt

Sakiet paldies ka "M" netiek izdaliitas zilaas baakugunis. Vo vellu redzeetu.

163231. viesis 5.aprīlis 2005 15:38
0 0 Atbildēt

Peksiit, tu lohs esi vai? 100ls un 25ls taa tavupraat ir 10ls atshkjiriiba? Lasi uzmaniigi ko es rakstu, nevis jeeli pljuutii tikai! Ja tu man iebukteetu durvis un piedaavaatu 25ls es tevi tikai taa vien ******* pasuutiitu, pat tad ja brauktu ar zhiguli.

163232. viesis 5.aprīlis 2005 15:44
0 0 Atbildēt

Uz cik ta nesās, ka šitāds bremzēšanas ceļš??Nu man liekas, ja redz, ka priekšā ir mācībnieks, tad jāturas pa gabalu - ta ta nu gan joki - :D

163233. viesis 5.aprīlis 2005 15:48
0 0 Atbildēt

muuuhaahaa. 100Ls pa durviim. Tev pasham njirga nenaak??? Baigais businees tad sanaaktu. Tad kaapeec tu savu shrotu nedauzi un netaisi naudinju augshaa???

163235. viesis 5.aprīlis 2005 15:52
0 0 Atbildēt

davai taisam, es tev atmaksaashu izdevumus par sodu un tu dauzi savu auto pret manu un atziisti ka esi vainiigs. Pa rukam veciit! Izskataas, ka tu pats esi pilniigs lohs un no taam lietaam neko nesaproti.

163236. viesis 5.aprīlis 2005 15:52
0 0 Atbildēt

man jau šķiet , ka pilnīgi nediskutājams jautājums, kas iebrauc dibenā, tas vainīgs, viennozīmīgi, izņēmums - ja kāds priekšā strauji maina joslas

Nav nekādas starpības vai bremzēja pirms bedres, ieraudzīja suni, gājējs izleca, cigarete iekrita klēpī, vai vienkārši apjuka, pakaļā tāpat nav jābrauc

Šajā gadījumā ir vēl vainu pastiprinoši apstākļi

- priekšā mašīna ar M , tātad jārēķinās ar negaidīti nepareizu darbību

-priekšā zīme "dod ceļu"

163237. viesis 5.aprīlis 2005 15:55
0 0 Atbildēt

es ar , man ar ir viedoklis:)))

Tie, kam vaig Mūsa motors, jābrauc līdz Bauskas aplim, tad Jūrmalas virzienā augšā uz pārvadu, un tad lejā, un tur pagr. no labās joslas.

Ja kas, tad pēc noteikumiem. tā kā tur ir nepārtrauktā līnija, tad zīme "dodiet ceļu" vienkārši ir jānovāc, un viss nostājās savās vietās

163238. viesis 5.aprīlis 2005 15:58
0 0 Atbildēt

Kurā gadā tas Audi vadītājs ieguvis tiesības? Tas jau arī izskatās tāds nepieredzējis, ja varēja šitā iekrist un nepamanīt ka kustība bremzējas. Audi vadītājam vajadzētu kādu grāmatau palasīt, vai jāatjauno braukšanas prasmes. Pagaidām izskatās, ka viņam vienkārši nav reakcijas ātruma.

163239. viesis 5.aprīlis 2005 15:59
0 0 Atbildēt

Smiekli nāk rallists sespēj apbraukt, kā pats apgalvo uz tukša plata ceļa.

Varbūt tas ka 10 gadus nebija avārijas nav viņa nopelns, vienkārši pārējie veiksmīgi izvairījās no audi rallista :o)

163240. viesis 5.aprīlis 2005 16:02
0 0 Atbildēt

Peksiic, tie kas zin kaa jaariikojas arii dabuus no apdroshinaataajiem 100Ls atliidziibu par durviim. Un pilniigi likumiigi. Man priekshaa ir apdroshinaataaju apstiprinaata taame, noshviikaats aizm. spaarna remonc (svhiika liidz durviim): spaarna remonc 30Ls + sliekshnja remonc 30Ls + durvju kraasoshana 40Ls + spaarna kraasoshana 40Ls + sliekshnja kraasoshana 20Ls. Kopaa 160Ls.

www.emmanet.lv/bildes/slieksnis.jpg

163241. viesis 5.aprīlis 2005 16:04
0 0 Atbildēt

Demagoģija kungi, demagoģija!!!!

Cik bieži katrs iekļūs līdzīgā situācijā- taču paspēj nobremzēt, vai paraut malā(ja ir reakcija).

Braukt augumā mācībniekiem, stulbi!... instruktoriem, vēl stulbāk(nav īstā vieta).

Tā vietā, lai godīgi pateiktu esmu vainīgs... biju miegains, bet esmu pieradis lidot, vai kā tamlīdzīgi, vieglāk ir VIENMĒR atrast kādu, kurš kaut ko dara ne tā kā ES to esmu pieradis un pretēji kaut kādām tur MANIS izdomātām normām!

Auzas, nemāki braukt, nebrauc!

Riebjas šitādi īdētāji!

"Es jau visu pilnīgi pēc noteikumiem darīju, taču tas idiots neņēma vērā, ka es esmu braukšanas superguru un man neienāks prātā, ka kāds var nobremzēt!" ...smieklīgi...

163242. viesis 5.aprīlis 2005 16:08
0 0 Atbildēt

Tad nesaprotu, kam taa ziime "Dodiet celju" tur vispaar staav? Pirmaa josla ir pilniibaa tiem, kas brauc no Bauskas ielas puses, otraa tiem, kas brauc lejaa no tilta. Nepaartrauktaa liinija pa vidu, to skjeersot nedriikst. Katram sava josla, laidiet un ne par ko nebeedaajiet. A tur kaut kaads trijstuuris ne pa teemu karaajas un neko reaali nenoziimee, tikai traucee...tas ir taa normaali?

163243. viesis 5.aprīlis 2005 16:08
0 0 Atbildēt

tu jociigs, melnais?! :)

tas tak ir redzams, ka audi vadiitaajs MAAK braukt - vinja auto ir rallija-type dublju sargi :) :) :)

163244. viesis 5.aprīlis 2005 16:08
0 0 Atbildēt

Eh, normaala kvatra kaarteejo reizi noskaldiita :)

163245. viesis 5.aprīlis 2005 16:09
0 0 Atbildēt

Tas pierāda, ka ir jāmāk ne tikai BRAUKT, bet arī domāt uz ceļa un BREMZĒT, ja tas ir nepieciešams. Un tas attiecas ne jau uz mācībnieku, bet uz to Audi vadītāju.

Īstenībā autoskolas instruktors varētu viņam piedāvāt dažas braukšanas nodarbības ar atlaidēm, lai tak puisis atsvaidzina savas prasmes.

163246. viesis 5.aprīlis 2005 16:14
0 0 Atbildēt

A ko, tas Audi vadītājs uz ceļu nemaz neskatās? Kāda jēga vainot citus, ja pats neuzmanīgs?

Redaktors 5.aprīlis 2005 16:15
0 0 Atbildēt

Vins jau nevienu nevaino. Mes vienkarsi apskatam situaciju.

163248. viesis 5.aprīlis 2005 16:16
0 0 Atbildēt

Labi,pastāstīšu kā bija:jā es esmu tas vainīgais ar to Audi un piekrītu,kad neievēroju distanci un mana vaina ir tā,kad braucot plūsmā paskatijos pa kreisi,vai kāds nenāk,atgriežot galvu atpakaļ,bija jau pa vēlu,sanāca pa maz bremzēšanas ceļa,lai izvairītos no sadursmes... :(

163250. viesis 5.aprīlis 2005 16:19
0 0 Atbildēt

Manuprāt tieši distances neievērošana un neadekvāts ātrums šeit ir pie vainas. Ja būtu turējies 2 metrus tālāk nekas tāds nebūtu noticis vaine? Un nevajag tagad slavināt 10 gadus lielo bezavāriju stāžuun lamāt mācībnieku.

163251. viesis 5.aprīlis 2005 16:21
0 0 Atbildēt

Tur jau tas joks,kad nebija ātrums ne kāds lielais,tikai negaidīti mācībnieks nobremzēja un es nepaspēju...

163252. viesis 5.aprīlis 2005 16:22
0 0 Atbildēt

RED_95, beidzot viens praatiigs komentaars.

163253. viesis 5.aprīlis 2005 16:25
0 0 Atbildēt

nja. tieshi tajaa laikaa tika taisiita man otra mashiina, kurai prieksha bija saburziita: spaarns, kapots, bampers lampa. Kopaa tas man izmaksaaja 250Ls. Tobish nomainiija spaarnu, jaunu (shrota) lampu, kapotu taisnoja un shpakteleeja, liimeeja bamperu + kraasoja. Laikam baigi noveicaas ne...

163254. viesis 5.aprīlis 2005 16:28
0 0 Atbildēt

Ir ok.

Skaidrs, ka esi dusmīgs gan uz sevi, gan visiem pārējiem!

Normāla cilvēka reakcija, tikai daudz labāk būtu, ja raksta nosaukums būtu no tēmas uzmanieties no šī krustojuma, vai uzmanieties no mācībniekiem(abi droši jau pa 100x bijuši).

peace.... :)

163256. viesis 5.aprīlis 2005 16:30
0 0 Atbildēt

Ir jau taa, ka daudz kas atkariigs arii no apdroshinaashanas kompaanijas, kura tev izmaksaa to kompensaaciju, kaa arii no taa, ar kuriem servisiem vinjiem ir liigumi. Un galvenais ir visu laiku draudeet ar tiesaam un suudziibaam :D

163257. viesis 5.aprīlis 2005 16:34
0 0 Atbildēt

tiesas un suudziibas vinjiem pojeb... tas vinjus nerausta. vinji izbrauc uz to ka ne katrs ies tiesaaties un ja arii uzsaaks to dariit tad tiesvediiba var ilgt vairaakus gadus.

Es gan panaaacu savaa gadiijumaa sev veelamu rezultaatu, tachu saku no peredzes. Ar apdroshinaataajiem jebkuraa gadiijumaa sanaaks jeblja.

Tos 25Ls nenoteicu es, bet gan atbraukushie CP kas nosauca vinjam kaaadas vareetu buut remontu izmaksas utt uuttp. Savus 50Ls vareeju arii vinjam samaksaat jo zinaju ka tas man buus minimaalaais no kaa naaksies skjirties.

163260. viesis 5.aprīlis 2005 16:40
0 0 Atbildēt

haha, CP jau nosaka cik maksaa remonts! visugudrie CP!!!! Tas bij labs prikols :D

163261. viesis 5.aprīlis 2005 16:40
0 0 Atbildēt

Raksta autors raksta pilnīgi pareizi, bet man vēl gribētos zināt, ko tad darīja tanī brīdī instruktors, ja jau tā ir mācību auto un noteikti vajadzētu uzrakt patiesību , kurš ir tas lielais m****s, kas pie zīmes "Dodiet ceļu" liek apstāties un liek 10 soda punktus, tādam vajadzētu segt visus šī un ne tikai šī negadījuma izdevumus!

163262. viesis 5.aprīlis 2005 16:44
0 0 Atbildēt

Lai arī mani mācībnieku bezspēja kaitina nemērā (nu nedrīkst TIK nesagatavotus cilvēkus ielās laist), tomēr jāatzīst, ka raksts ir no "Redaktora draugu" sērijas, kad tiek piesaukti visi debesu valdnieki lai attaisnotu kādu mūjābeli. Šoreiz Audi vadītāju, kurš nodemonstrējis savai brauktprasmei neadekvātu ātrumu. Tur ir dafiga, kur vākties un savākties, it sevišķi ja sevi sauc par "rallistu".

163263. viesis 5.aprīlis 2005 16:52
0 0 Atbildēt

nu ar tiem CP vipaar bija kuriozs. Vinji veda paarrunas, ne jau es. Man ja godiigi bija pajaat jo tajaa briidii man bija dakuja citas probleemas. tagad vienkaarshi smiekli naak par to dienu. Smiekli naak kad cilveeki ar "domu" uzvaariities reaali ieberzjaas.

Turklaat mans apdroshinaataajs toreiz bija BTA... :D:D:D:D:D:D

163264. viesis 5.aprīlis 2005 16:58
0 0 Atbildēt

Nu re, audi vadiitajs..braucot pirms krusta uzmeta skatu vai netuvojas kaads auto pa galveno celju, maaciibnieks ar taa dariija, tik tur cilveecinjs veel bez "10 gadu" staaza un naacas apstaaties,lai to galvinju pagriestu..

Visi nav dzimusi rallijisti..

Un starpcitu ar 10g staazu vajadzeetu jau taakaa iepraktizeeties,ka pie sitaadiem krustiem..svariigaak ir skatiities,kas notiek prieksaa, nevis uz blakus joslaam(jo iipasi,kad skaidri redzams,ka josla atdaliita ar balto nepaartraukto liiniju)

163266. viesis 5.aprīlis 2005 16:59
0 0 Atbildēt

To FunFan [?] 05.04.2005 16:44 neviens sevi nesauc par rallistu un nedod dievs TEV tādu situāciju,padomā kā pats rīkotos šādā situācijā...

163267. viesis 5.aprīlis 2005 17:00
0 0 Atbildēt

FunFan:Nu es gan gribētu redzēt kā Tu tur tādā situācijā verētu vākties un savākties. Neesmu arī no "Redaktora draugiem", bet braucu pietiekoši ilgi un arī bez starpgadījumiem un varu teikt tikai vienu, ka visdraņķīgākie vadītāji ir tieši instruktori, neievēro pilnīgi neko!

163268. viesis 5.aprīlis 2005 17:04
0 0 Atbildēt

Mja nu par instruktoru braukshanas stilu ir atsevishkjs staasts, tachu nelaime taada ka vinjiem parasti draugi ir visaas vajadziigajaas vietaas, un vinjus par vainigiem varees pataisiit tikai gadijuma ja buus dzeerumaa, citaadi tas buus baaaaaigi gruuti.

163269. viesis 5.aprīlis 2005 17:04
0 0 Atbildēt

man pirms kāda laika bija līdzīgs gadijums arī iebuktēju aizmugurējo spārnu vienam auto(zaudējumi bija nebūtiski - taksim sabuktēts aizmugurējais buferis vienā pusē, bet man salocīts priekšējais labais spārns) kurš bez iemesla strauji apstājās, bet "mīļie"CP situāciju traktēja vienkārši - distances neievērošana

un šo punktu CP nemaz negribēja izskatīt

10. Ceļu satiksmes dalībniekiem un citām personām jārīkojas tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus.

neņēma vērā niecīgos bojājumus, nebija ne cietušo, mašīnas bija braukšanas kārtībā, bet sodu uzlika pamatīgu(nevis minimālos 25Ls)

uz jautājumu, kāpēc nav minimālais sods,

CP inspektors Klijānu ielā atcirta, ja nepatīk mans lēmums sūdzi tiesā.

protams tiesā negāju sūdzēt, jo nebija pārliecības par soda samazināšanu.

šajā situācijā pieļauju, ka savādāk nebūs, arī man iepriekš nebija nevienas avārijas un braucu jau no 1996.g.

163270. viesis 5.aprīlis 2005 17:09
0 0 Atbildēt

Un ka palika ar ekspert grigja kunga verteejumus situacijai, labpraat arii gribetu dzrdeet visus par un pret, un ideaala gadiijumaa gan vienas puses iespeejamos argumentgus gan otras.

163271. viesis 5.aprīlis 2005 17:09
0 0 Atbildēt

Un ka palika ar eksperta Grigja kunga verteejumus situacijai, labpraat arii gribetu dzrdeet visus par un pret, un ideaala gadiijumaa gan vienas puses iespeejamos argumentgus gan otras.

163272. viesis 5.aprīlis 2005 17:10
0 0 Atbildēt

mana miilaaka vieta!!!!!!!!!!!

izkritu pirmajaa brauxanas exii!!!!!

tipa es nepietiekosi paskatiijos atpakal un instruktors teica ka, lai izietu exi, tajaa vietaa galva jaagriez uz atpakalu!!!!!!

un spogulii tipa NEKO NEVAR REDZEET!!!!!!!!!!

163273. viesis 5.aprīlis 2005 17:13
0 0 Atbildēt

viesim, acimredzot audi vadītājam. Pirmkārt, ja tev ir normāls ātrums un ievērota distance, tad tur tajā vietā var savākties. Otrkārt, paziņot, ka instruktori ir visdraņķīgākie vadītāji, ir maigi sakot stulbi.

163274. viesis 5.aprīlis 2005 17:16
0 0 Atbildēt

To uupizz [?] 05.04.2005 17:13: man nepatīk slēpties zem viesis un kā jau rakstiju kad jā neievēroju distanci un vēlreiz atkārtošos:nedod dievs TEV tādu situāciju, padomā kā pats rīkotos šādā situācijā...

163275. viesis 5.aprīlis 2005 17:18
0 0 Atbildēt

gachoman, lai spogulii tur kaut ko veertiigu redzeetu, ir jaapieliecas uz labo pusi vismaz liidz mashiinas vidum :)

163276. viesis 5.aprīlis 2005 17:19
0 0 Atbildēt

Braucu jau no 1988. gada. Mans maršuts iet no Jelgavenes cauri visam "maucību" rajonam katru dienu abos virzienos, esmu redzējis visu ko vien var izdarīt ar M burtu uz jumta, tāpēc ir izstrādājies "ērgļa skats" jebkurā joslā atrast potenciālo "psihu". Tie, kas iebrauc pakaļā pirms krustojuma ir riktīgi mūjābeļi, jo kā jau vairāki te izteikušies, tad jāskatās ko dara priekšējais, nevis jālūr uz sāniem un jāpaļaujas uz viņa izmanību. BTW par iepriekšminētā patiesīgumu esmu pārliecinājies uz savas ādas pirms daudziem gadiem (sen sen un nav taisnība), kad pie Gaisa tilta (no Klijānu ielas puses) taranēju priekšā braucošo, jo domāju ka viņa "sprauga" jau pienākusi un lūkojos pēc savējās. Arī tas bija mācībnieks....

163277. viesis 5.aprīlis 2005 17:20
0 0 Atbildēt

mana sieva nesen ieguva autovadītāja tiesības, braukšanas eksāmenā nebija kur piesieties, bet eksaminators izdomāja ielikt 4 punktus par citu vadītāju rīcību. kad prasija kāds iemesls - atteica nevar taču meitene nokārtot bez soda punktiem, kā tas izskatīsies.

163278. viesis 5.aprīlis 2005 17:34
0 0 Atbildēt

To uupizz: Nu nav zem viesis Audi vadītājs, un nav man laika kad reģistrēties, bet sorry, ja instruktors nav vispirms iemācījis ceļa zīmes, ja pats neprot rādīt pagriezienu kad vajag, pārsniedz ātrumu un totāli neievēro ceļazīmes, tādiem varbūt vēl godalgas piešķirt. Un nu nevajag šādā vietā un konkrētā gadījumā gan vākties ne pa labi ne kreisi, jo viss notiek zibenīgi, un nākoša mirklī tev sānos ar 70km/stundā var iemaukt kāds Ikaruss!!! Paeksperimentē pirms izsaki viedokli!

163279. viesis 5.aprīlis 2005 17:50
0 0 Atbildēt

Njaa.... pats veel nesen biju "M" bet atceros ka man tur maacija ka jaapaskatas pa kreisi un ja neviens nebrauc tad brauc... un tur tach taa liinija un ja dod celju tad tas jaadod ir taalaak, lai gan taa vieta ir pilniigi stulba un debiila... Dziivee nav taa kaa CSDD exaamenaa ;)

Un vispar... ceru ka Audi ipasnieks netika sodiits par to ka kaads ..... preciizaak KAADA :) ir ......

163280. viesis 5.aprīlis 2005 18:00
0 0 Atbildēt

jebkur un jebkad jarekinas ka kadam ievajadzesies strauji nobremzet vai tas buus vai arii nebuus sakaraa ar examenu vai csn nezinashanu.Tie var buut simtiem citu iemeslu un tie var but jebkuram.

163281. viesis 5.aprīlis 2005 18:04
0 0 Atbildēt

Ar drošības karkasu(rallija auto) tak nevar piedalīties ceļu satiksmē :)

163282. viesis 5.aprīlis 2005 18:07
0 0 Atbildēt

Pēdējais ir "ielicis" abiem "pakaļiņās" - par to arī jamaksā.

163283. viesis 5.aprīlis 2005 18:14
0 0 Atbildēt

Ka teica kads vecs un sens austrumu gudrais - cilveks ir iemacijies braukt ar auto tikai pec pirmas atutoavarijas.

Domaju, ka tagad audi vaditajs vares drosi piedalities ralos ......... vai vel labak iedzisanas brauciena

Johnny Rebel

163285. viesis 5.aprīlis 2005 18:45
0 0 Atbildēt

Uz kurieni tad brauca audi 80 (dugots) Trenēties?

163290. viesis 5.aprīlis 2005 19:06
0 0 Atbildēt

Sorry! Te vainīgs ir tikai un vienīgi vidējais, jo pēdējam nav jāparedz, ka priekšā notiks sadursme.

saskaņā ar CSN, jāizvēlas tāds ātrums un tāda distance, lai priekšā braucošajam BREMZĒJOT un nevis saduroties, varētu izvairīties no sadursmes. Tāpat sadursme nu nekādi nelien zem apzīmējuma ''priekšā izveidojušies šķēršļi vai citas briesmas, kurus vadītājs spēj pamanīt''

Rakstu pēc atmiņas, tādēļ atvainojos, ja CSN grāmatiņā nav precīzi tāpat, kā manā atreferējumā.

163292. viesis 5.aprīlis 2005 19:08
0 0 Atbildēt

NU RED_95. Polshs jau izknaabts - serviss sarunaats?

163295. viesis 5.aprīlis 2005 19:26
0 0 Atbildēt

diemzel tas ka ieksa dugas nenozime ka tas autovaditajs ir prognozejams(itseviski neslegta trase).nekad neesmu aizstavejis m braucejus,nu bet vajag domat ari pasiem lidzi!!!

163298. viesis 5.aprīlis 2005 20:16
0 0 Atbildēt

Tās ir muļķibas, visi zin ka mācībnieki ne vienmēr spēj kontrolēt situāciju, un starp citu ļoti normāli apstājās lai palaistu garām. Muļķis ir tas kur iemauca pakaļā

163300. viesis 5.aprīlis 2005 20:42
0 0 Atbildēt

Vajag tureet acis valhaa!:)))

163303. viesis 5.aprīlis 2005 20:56
0 0 Atbildēt

Janka ar sito audi pat ralijos piedalaas, e te uz ierlas kautkaads maaciibnieks nomarineeja.

163304. viesis 5.aprīlis 2005 20:59
0 0 Atbildēt

juutu liiidzi Jaanim, vinjam darbs 10m no taas vietas vot nenoveicaas.

163307. viesis 5.aprīlis 2005 21:12
0 0 Atbildēt

a cik gars audi bremzesanas cels ?

163309. viesis 5.aprīlis 2005 21:13
0 0 Atbildēt

vova

Saprotu , ka rallistam škroba, bet nu pats vien vainīgs.

Latvijas slāviskā braukšanas stila būtiskākā iezīme ir intervālu un distances totāla neievērošana; visur un vienmēr. Izpildot apdzīšanas manevru šīs drošības tiek ignorētas 99% gadījumu. Mūsiem vajadzētu obligātu "stažēšanos" pa rietumeiropas ceļiem ieviest.

Ne šajā gadījumā, bet arī instruktori daudz grēko. Katram šoferītim der atcerēties, ka auto jāvada atbilstoši ceļa apstākļiem, situācijai uz ceļa, auto tehniskajām spējām un savai mākai. Ja cilvēks mācās, tad tas ir normāli, ka apstājas, lai pārliecinātos, ka ceļš brīvs. Audi vadītājs savas vai mašīnas spējas, redzams, nenovērtēja pareizi, tātad, būtībā, viņam vajadzētu braukt ar "M" :)

163310. viesis 5.aprīlis 2005 21:21
0 0 Atbildēt

Audi vadītājs rīkojās pēc ieraduma. Diemžēl mūsu ieradumi bieži atšķiras no CS noteikumiem. Arī šajā vietā. Esam pieraduši pucēt garām 'Dodiet ceļu' ja kā šajā gadījumā joslas atdalītas. Bet tik pat, un ja ne vēl biežāk mēs šīm baltajām līnijām vispār nepievēršam uzmanību! Rezultātā ir situācijas kad no Ulmaņa gatves braucošais bez sirdsapziņas pārmetumiem pārmetas pāri šai līnijai lai noparkotos ielas malā vai paviesotos autosalonos/servisos.

Mums šajā vietā nav jābrauc pa 20-40 reizēm dienā, bet instruktori to ir spiesti darīt un viņi redz kas tur notiek.

Un vēl tāds jautājums: Vai kāds vispār atceras vai uz brauktuves te bija STOP līnija vai nē? Man kautkā atmiņā stāv ka kautkad pāris gadus atpakaļ kautkas tāds tur bija (cik ātri parādījās tik ātri izdzisa kā lielākā daļa krāsojumu uz mūsu ielām), iespējams gan ka kļūdos. Bet CSDD inspektori, kaut līnija ir izdzisusi un knapi samanāma gar ielas malām tikai, kursantam ieliks soda punktus ja tas neapstāsies pie šīs līnijas.

Vēl viena lieta: Neskatoties uz atļauto ātrumu 50km/h šajā vietā ātrums mēdz būt krietni lielāks. A pats 'krustojums' parastā veidā nav pārredzams. Ir jāskatās vai nu spogulī vai jāpagriež galva uz otru pusi. Tiem kas tikko sākuši braukt tā ir zināma problēma - izsekot līdzi visam kas notiek apkārt, tāpēc iespējams ka kursants samazina ātrumu vai apstājas šajā vietā lai pilnībā novērtētu situāciju. Pēc visiem 'parametriem' tā būtu jādara ne tikai kursantiem, bet ikvienam neatkarīgi no stāža ja viņš nevar pilnībā pārliecināties par satiksmes drošību. ;)

Negribu teikt ka visi baigie mērgļi nabaga jaunos apbižo. Vienkārši gribu atgādināt paskatīties pašiem uz sevi, vai mēs esam tik perfekti un ievērojam visus CSN kā mums pašiem liekas? ;] Jautrākais ir tas ka lielākā daļa autovadītāju nebūtu spējīgi bez papildus sagatavošanās veiksmīgi nokārtot CSDD eksāmenus. Un atkal jau - neatkarīgi no stāža.

163311. viesis 5.aprīlis 2005 22:02
0 0 Atbildēt

Nu ka lai saka Stulbi no vienas puses tos macibniekus iedzit kada angara. no otras puses jaa distances neieveroshana vai nepareizi izveleets atrums.

manas domas ir shaja sadursmee ir vainigs celja projektetaji

jo ir zime dodiet celju bet kur ir krustojums vai vismaz stop linija

kur ir jadod celjsh.

163313. viesis 5.aprīlis 2005 22:25
0 0 Atbildēt

hehe, raksts jālabo uz "P.P.S. Audi vadītājam BIJA 10 gadu bezavāriju stāžs." :D:D:D Galu galā, ja jau brauc rallī, sen jau būtu jābūt pieradušam, ka uz ielas ir pilns ar lohiem un mācību auto, kas nevadās pēc esošajiem rakstītajiem un nerakstītajiem likumiem:) Labs autovadītājs ir tas, kas to paredz visus idiotismus uz priekšu, bet jāpiekrīt jau ir, ka šajā situācijā vainīgs mācībnieks, lai gan CP lēmums būs cits.

163316. viesis 5.aprīlis 2005 23:19
0 0 Atbildēt

Nu nepaveicās gan tev. Gan būs labi, nemaz tik liela tā skāde nav. Ieliksi jaunu lampu un bamperi un būs labi. Sākam taisīt statistiku ar dugotajiem? :):):)

163317. viesis 5.aprīlis 2005 23:28
0 0 Atbildēt

Manuprat situacija viennozimiga - macibnieks macas, instruktors (ka lielaka dala no viniem) ir lohs, bet rallists ir VAINIGS. Un es del tadiem ergliem esmu laimigs, ka manam auto ir piekabes akis - pedejas reizes bilance - manam auto nekas, bet 3xx BMW palika bez prieksejam lampam un radiatora. Sadursmes iemesls lidzigs - mazliet aizdomajos braucot bliva plusma un diezgan velu pamaniju, ka prieksejais jau strauji tuvojas. Es paspeju apsaties... Principa morali itka jutos mazliet vainigs, bet no otras puses - es braucu atbilstosi savam un sava auto spejam un rekinajos, ka varesu apstaties, ko ari izdariju.

163320. viesis 5.aprīlis 2005 23:42
0 0 Atbildēt

Jā, skumji. Par mācībniekiem runājot - tāpēc jau viņiem tas "M" burts ir uz jumta, lai visi redz un uzmanās :) Ja kāds to "iemaskēja" ar savu (nu jau sadauzīto) pakaļu, un bremzēja pēdējā brīdi, nerēķinoties, ka brauc aiz "M", viņš reāli bija īstais avārijas situācijas izraisītājs... Audinieka vadītājam nu reizi pa 10 gadiem būs pieredze, ko nevar iemācīties no citiem - tikai pašam nonākot avārijas situācijās un iekļūstot avārijās izstrādājas atbilstoša rīcība šādās situācijās (mans reflekss šajā situācijā noteikti būtu rāvis stūri pa kreisi (tur, kur sākas uz asfalta redzamās bremzēšanas pēdas), lai tikai nesanāktu frontāls trieciens - ja bija tā, kā rakstā teikts, ka no Ulmaņa gatves neviens nenobrauca un tā josla aiz baltās līnijas un došības saliņas bija tukša). Manām tiesībām tūlīt būs 10 gadu jubileja un CP kompī man ir jau neskaitāmas avārijas :) - katra no tām labs treniņš un mācība (ikvienā reizē varētu atrast n-tos vainīgos, izņemot mani pašu, ka tā sanāca...). :)

163321. viesis 5.aprīlis 2005 23:42
0 0 Atbildēt

1. NAAAH rakstaa tiek minets kas brauca ar to M - sieviete tam jau nav noziime!!! besii aaraaa, instruktors saka kas jaadara un apmaacaamais dara!!!!!!!! tapec ko tik stulbu...

turklat jaievero distance

un tie instinkti pec csdd noteikumiem aizliegti

163322. viesis 5.aprīlis 2005 23:49
0 0 Atbildēt

Ceļu Satiksmes Noteikumi, jeb CSN, satur punktu, ka avārijas situācijā vadītājam jādara viss iespējamais, lai novērstu sadursmi... Baltā līnija tomēr nav tik ciets šķērslis, kā piekšā braucošā automašīna :)

163330. viesis 6.aprīlis 2005 2:08
0 0 Atbildēt

Protams šajā situācijā likuma kārtībā vainīgs, tas, kurš ietriecas kādā, taču šaj situācijā, varētu vainot mācībnieku, jo STOP zīmes tur nav un tas nenozīmē, ka tur bez iemesla jaapstājas. (jo ir vairāki liecinieki, ka nebija iemesla apstāties)

Šo pašu situāciju var pielīdzināt arī gājēju pārejai pie Teikas uz Brīvības ielas- Ja ir intensīva satiksme un 5m pirms gājēju pārejas iziet skaista dāma (gājējs) uz zebras, tad ir tak vērts padomāt, vai tu būsi tik laipns un savlaicīgi apturēsi auto, vai būsi tik prātīgs un pārliecināsies, ka intensīvas satiksmes laikā apturēt auto varētu būt bīstami tik īsā bremzēšanas ceļā, jo ja tavam auto ir labas bremzes un redze, tas nenozīmē, ka tā ir visiem.

Vai arī iedomāsimies situāciju uz šosejas, kur ir intensīva kustība- braucat pēc CSN līdz 90km/h un aiz Jums brauc vismaz 5 auto (ievērojot distanci). Kā Jūs domājiet, kas notiktu, ja pēkšņi no ceļa labās puses uz brauktuvi izskrietu kāds mazs dzīvnieks un jūs censtos strauji nobremzēt, lai izvairītos no sadursmes ar dzīvnieku un lai neietriektos pretīmbraucošā auto, vai arī nesatiktos ar labā pusē esošo koku- domāju, ka situācija pietiekami skaidra, vismaz 3 auto nopietni ciestu.

Tā, kā pirms struji bremzēt, ir vērts saprast, vai tas būtu pareizākais risinājums, nerast liekas problēmas, vai nekļūt par CSN pārkāpēju!

163334. viesis 6.aprīlis 2005 3:56
0 0 Atbildēt

muaahaaaaahaaa tieshaam labs

163335. viesis 6.aprīlis 2005 5:57
0 0 Atbildēt

E.Biele, Jūsu rakstinš ir galīgi garām, jo ja pieņemot,ka man pēkšņi ir problēmas ar auto tehnisko stāvokli, vai veselību, vai kāds ''gailis'' izskrējis priekšā, u.t.t.un es varu strauji nobremzēt jebkurā vietā un apstākļos, tad visi tie vadītāji, kas atrodas man aizmugurē, jebkurā gadījumā, ja viņiem gadīsies būt tik neuzmanīgiem, līdz pat ''pēdējam''būs vainīgi ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanā un nav ko te izdomāt visādus preses prikolus:)))) skatīt CSN 119.p

163340. viesis 6.aprīlis 2005 8:30
0 0 Atbildēt

Nu - ok, lai izskrien gailis, tad ieskrējējs pakaļā arī nebūs vainīgs, jo vainīgs būs tas, kas izskries uz ceļa (situācijas izraisītājs)

163343. viesis 6.aprīlis 2005 9:12
0 0 Atbildēt

Umnjiki te visi. LS10 dabuus tas kursh paraadiis vietu ieksh CSN kura aizliedz apstaatiespie ziimes dodiet celju. Pie stopziimes ir obligaati jaapstaajas un nejauciet JO PIEZIIMES DODIET CELJU VAR APSTAATIES UN VAR NEAPSTAATIES!!!

163346. viesis 6.aprīlis 2005 9:25
0 0 Atbildēt

Varu tikai piekrist Redam par to, ka maaciibnieki jau peec PSRS sabrukshanas saaka maukt uz ielas, briizhiem pat ne sekundi nebrauc pa vairaak vai mazaak sleegtiem plachiem, momentaa uz ielas. Taa bija arii manai maasiicai, kas veel paspeeja tikt pie sarkanajiem vaacinjiem. Ieseezhas auto, daffai - maucam. Pirmajaa krustaa Laachpleesha un Teerbatas kex pa meemajiem. Nu nav tas normaali, nav. Atceros Bauskas 86 autokombinaataa krietni padzenaaja pa autodromu (kur tagad TA stacija) un tik tad laida uz ielas.

163348. viesis 6.aprīlis 2005 9:37
0 0 Atbildēt

mani 10 gadu vecumaa maasa ar autinju pa mezju dzenaaja. Tad pa lauku celjiem un beigu beigaas jau ap gadiem 14-15 biju bezmaz vinjas un vinjas viiram privaatais shoferis. Kad aizgaaju uz braukshanas "kursiem" instruktors mani nodzenaaja 10min ar Volgu un 15min ar gaziku. Uz CSDD likt eksi braucaam katrs savaa autinjaa, es ar volgu instruktors ar gaziku. Eksaamenu noliku bez neviena soda punkta. Bet tas viss pateicoties tikai un vieniigi vairaakiem tuukstoshiem nobrauktajiem km pirms tam.

163352. viesis 6.aprīlis 2005 9:48
0 0 Atbildēt

RX: buutiibaa tev ir taisniiba, ka apbraukt buutu praatiigaak nekaa bremzeet. Vieniigi tas nav tik vienkaarshi kaa liekas :> Gadu pusotru atpakalj vienam mersim, kursh sadomaaja pie mirgojosha zaljaa negaidot nobremzeet sanaaca pakaljaa bish ielikt ar metru mellaam striipaam, nav taas reakcijas :>

163354. viesis 6.aprīlis 2005 9:50
0 0 Atbildēt

kaada vaina situaacijas provoceetajam?? par ko??? nau ko blenzt pa malaam.

163358. viesis 6.aprīlis 2005 10:11
0 0 Atbildēt

Forši te sarodās gudrīši:

Viens uzskata ka labāk ir nobraukt visu kas izskrien priekšā, nekā nedod Dievs likt kādam aizmugurē bremzē :)

Otrs uzskata ka jātiesā visi mājdzīvnieki, bedres, cilvēki un citi bremzēšanas provocētāji.

Trešais lepojas ka laukos ir vadājis piedzērušos cilvēkus bez tiesībām kad vēl pašam puberitāte sākās.

Latvijas ceļu kultūra ņemerenno labi te parādās! :D

163363. viesis 6.aprīlis 2005 10:18
0 0 Atbildēt

es uzskatu, ka tie , kas nāk no tilta nedrīkst pārbraukt balto nepārtraukto līniju, respektīvi , tiem ,kas brauc pa labo joslu nav jāuztraucas, ka vinus var sabuktēt no kreisās puses, jo no kreisās puses nedrīkst šķersot balto nepārtraukto līniju, REZULTĀTĀ nesaprotu , ko tur dara zīme DOT CEĻU?

163366. viesis 6.aprīlis 2005 10:27
0 0 Atbildēt

Nu vajadzētu vēl paprasīt Mazda vadītāja domas, vai M pārāk strauji bremzējis, vai Mazda knapi knapi paspēja sabremzēties, vai tomēr Audi brauca pārsniedzot ātrumu un tāpēc ir tikai tā paniskas bremzēšanas pēdas ?

163381. viesis 6.aprīlis 2005 10:55
0 0 Atbildēt

IEM Viesi - uzsnieg sniedziņš vai līniju izbraukā un Bums!

Kurš vainīgs - labās rokas princips bla bla bla un atkal valsts slikta utt. utml.

Īsāk sakot labi ka tu neatbildi par satiksmes organizēšanu jo tad mēs būtu dziļā D..., tagad esam vienkārši D... :), bet nu uzskatu ka tajā krustojumā izdarīts viss iespējamais, protams par līnijas vajadzību vēl zinātnieki strīdās, bet nu vismaz ceļa nesadalīšana ir gandrīz izslēgta, diemžēl rallistiem kas vadās pēc idejas ka viņai tur bremzēt laikam nevajag, laikam paspēšu, laikam nobremzēšu šī vieta izrādījās liktenīga.

163392. viesis 6.aprīlis 2005 11:13
0 0 Atbildēt

liidzjuutiibas RED_95. Esmu pabijis taadaa pat crashaa tajaa pat vietaa apmeeram 1,5 gadus atpaklj (pirmais bija M otro neatminos) Viss tieshi taapat aatrums 30-40, skats pa kreisi (neviens nebrauc) ... ekstreema bremzeesana un bums! Tas kurs bija man aizmuguree ar kaucosahiem apstaajaas pus metru no mana bampera. Drosi vien, ja es buutu nobremzeejis laiciigi, ciestu tik un taa. M necieta un lepni devaas taalaak.

Kops taa laika shados krustos vienmeer velkos - palielinu distanci, ja kaads ir prieksaa.

IMHO shai situaacijaa apbraukt nav iespeejams, ja tam speciaali negatavojas. Bremzeeshanas cels priekshejiem ritenjiem ir kaadi 4-5 metri un ja aatrums ap 30-40...

163393. viesis 6.aprīlis 2005 11:14
0 0 Atbildēt

Taada pasha vieta ir uzbrauktuves uz slaavu aplja. Turt ar regulaari kaads domaa ka prieksheejais mochiis pats skataas vai paspees bet neredz ka prieksheejais izdomaaja palaist un apstaajaas. Uz priekshu vajaga skatiities un domaat par sevi NEVIS PALJAUTIES UZ CITIEM KA TIE BRAUKS. Taapeec styuure ir priekshaa nevis saanos.

163398. viesis 6.aprīlis 2005 11:23
0 0 Atbildēt

Hmm, nu dazjiem Iem laikam pavisam gruuta galva.

Padomaasim:

shajaa vietaa krustojas divas sauksim taas nosaciiti par ielaam. Ja sheit ziimes nebutu, tad celjsh jaadod tiem kas naak lejaa no UG ( labaas rokas likums), njemot veeraa ka uz UG ir nopieta kustiiba, tad shada versijaa auto kas sastaajushies uz UG nobrauktuves rada iespeeju nopietnam satreegumam un pat biistamiibu pa UG braucoshajiem. Liidz ar to shaada versija nav logjiska.

Liidz ar to mans uzskats ir ka shii ziime atrodas sheit logjiski, vienigais striidiigais jautaajums ir par shiis droshibas salinjas + nepaartrauktaas liinijas esamiiba, taa mazliet mulsina visus kas brauc ka shie avareejushie. Bet droshi vien doma ir bijusi taada, lai vareetu eerti izgriezties uz nobrauktuves, brezmeejot tikai tajos retajos gadiijumos kad kadam tieshaam vajag uz MMR/MMG salonu.

163401. viesis 6.aprīlis 2005 11:32
0 0 Atbildēt

Elmārs dabūja unstruktora licenci?

163415. viesis 6.aprīlis 2005 11:58
0 0 Atbildēt

No mācībnieka jāuzmanās! Tāpēc jau ir tas trijstūris uz jumta.

Redaktors 6.aprīlis 2005 12:27
0 0 Atbildēt

Man nebija mērķis saņemt licenci. Vispār es apmeklēju pasniedzēju kursus... un man nav tādas (pedagoga) izglītības, lai varētu saņemt licenci. Tāpēc tikai noklausījos to, ko māca CSN pasniedzējiem...

163445. viesis 6.aprīlis 2005 13:59
0 0 Atbildēt

to Wala, saki, vai tu , kā autobraucējs, drīksti šķērsot balto nepārtraukto līniju?

163449. viesis 6.aprīlis 2005 14:11
0 0 Atbildēt

To Iem:

Vareet varu, bet tas ir maksas pakalpojums gadiijumaa ja veicu to ar auto un mani redz CP, un ja tas notiek aarpus staavvietaam. :D

Prieksh manis CSN ir tikai un vienigi kaa "vadliinijas" ja buushu paarliecinaats ka paarkaapjot CSN man un manai gjimenei droshaak un eertaak, tad iipashi neiespringshu par tiem.

163451. viesis 6.aprīlis 2005 14:15
0 0 Atbildēt

bet toties ja kaads paarkaaps un traucees man tad kad ieveeroju CSN tad gan saakshu iespringt. Un shis kaa reizi buutu tas gadiijums kad atsevishkju cilveeku nepareiza paarlieciiba var trauceet manu paarvietoshanos.

163457. viesis 6.aprīlis 2005 14:26
0 0 Atbildēt

Situācija stulba, apstāties šeit - vēl stulbāk, bet AUDI tik un tā sanāk vainīgs. Žēl, ka mazdu sabojāja no abiem galiem. Ja mazda spēja noreaģēt un sabremzēt, tad Audists arī būtu varējis (teorētiski). Un mazda neaizsedza viņam skatu uz spico 3stūrīti uz mācībnieka jumta, kas jau pats par sevi sola briesmas.

Vainīgs ir jaukais pavasarīgais laiciņš, kas daudzus padara mazliet izklaidīgus....eh.

163459. viesis 6.aprīlis 2005 14:34
0 0 Atbildēt

aakji vajag likt aizmuguree.... Tad mazdai taada pakalja nebuutu.

163461. viesis 6.aprīlis 2005 14:44
0 0 Atbildēt

Nu ljichna man kad vasaraa gaaju auto kursos instruktors-aazis lika shajaa vietaa mest pa meemajiem arii ja no kriesaas puyses nevienas mashiinas nebija, ja to neizdariiju es tad izdariija tas aazis. Es veeljoprojaam nesapratu kaapeec, bet instruktors teica, ka tieshi sho krustojumu labi ja 5% no šoferiem tikai maakot izbraukt pareizi. Taa kaa es neko nesaku, ja nobremzeejis buus instruktors ne meitene kas maaciijaas.

163559. viesis 7.aprīlis 2005 8:38
0 0 Atbildēt

Nu vienkārši stulba situācija......

Kārtējo reizi pierādās tas ka nav nozīmes ne braukšanas stāžam ne mākai..... nu nevar tak visu vienmēr paredzēt.......

Un tomēr uzskatu, ka vainīgs ir mācībnieks !!!

Kaut pašai bija līdzvērtīga situācija uz Lubānas loka - kur onka ar fiestu izdomāja uz loka (kurš ir galvenais ceļš) bremzēt un laist mašīnas no Lubānas ielas uz loku..... es biju trešā un vainīgā.... un nelīdzēja man ne 20 gadu braukšanas stāžs, ne pieredze autosportā.......

"shrotainajam audi" nav ne vainas....... :))) kaut gan red ir smukāks..... :)))))

163649. viesis 7.aprīlis 2005 11:50
0 0 Atbildēt

Esmu līdzīgā veidā vienu zapiņu "nobeidzinājis" ar savu mersi ... Risinājums vienkāršs - Jāskatās tajā virzienā, kurā brauc, nevis brauc uz priekšu, bet skaties uz apakaļu ....

Idejai, ka vainīgs mācībnieks nepiekrītu. Domāju, ka šeit būtu jāliek abpusējā vaina...

163927. viesis 9.aprīlis 2005 19:38
0 0 Atbildēt

Tas ka viņam, Audi soferim ir 10 gadu stāžs vēl nenozīmē ka viņš ir profesionāls braucējs. Profesionalitāti dod C un tālākās kategorijas. Apmācības līmenis patreiz es domāju ir pilnīgs draņķis, to var secināt kā tagad brauc vadītāji pa ceļiem. Tur ir gan instruktoru vaina, gan to praktiskās braukšanas stundu skaits. Pie zīmes "Dodiet ceļu" nav obligāti jāapstājas, ja nav jādod ceļš. Instruktors arī ir viennozīmīgi vainīgs, jo nemāca studentu kā pareizi jārīkojas šajā situācijā. Tāpēc jau pilsētā ir korķi ka apmācība ir pilnīgs sviests. Mana rīcība, kā mani mācija, piebrauc, samazini ātrumu (piebremzē), paskaties pa kreisi un tad tikai bremzē, ja nepieciešams, lai pārējie satiksmes dalībnieki spēj novērtēt situāciju un attiecīgi rīkoties. Ja nav neviena kam dot ceļu, pārslēdz ātrumu un brauc tālāk un nebūs problēmu. bet šeit viennozīmigi policisti A šoferi uztaisīs par grēkāzi, jo paši ir mācijušies braukt pie tādiem tizleņiem instruktoriem. Ar likumu vajadzētu noteikt, ka par instruktoru var būt vadītājs ar braukšanas stāžu ne mazāk par 20 gadi un tas kuram ir visas mūsu likumdošanā paredzētās kategorijas izņemot autobusu, jo pēdējie ir visštruntīgākie braucēji ar sevišķām privilēģijām.

163936. viesis 10.aprīlis 2005 11:31
0 0 Atbildēt

Tas ka audi neizskataas nolaiziita, kaa no salona.Tas veel neliecina par to ka vinjsh ir raljotaajs-ja ir redzamas bildiites uz auto tas arii veel neliecina ka tas ir raljotaajs.

163937. viesis 10.aprīlis 2005 11:34
0 0 Atbildēt

Kas tad krancim uznaaca par pesimismu dabuuji pa olaam no SIIKIEM:))))

163938. viesis 10.aprīlis 2005 11:39
0 0 Atbildēt

Redaktors [?] 05.04.2005 12:48

... vispār tā jau arī ir rallija mašīna, bet šobrīd tam nav nekādas nozīmes.

VISPAAR JA TU NEZINI,NEATSHKIR RALLIJA A/M NO IELAS TAD TUR NAV KO RUNAAT:(

163942. viesis 10.aprīlis 2005 12:10
0 0 Atbildēt

šitāda situācija bieži sanāk centra virzienā no maskavas ielas griežoties uz krasteni, brauc kāds pa malējo, noraustās un met pa mēmajiem, aizmugurē braucošaiss nevar vienlaicīgi uzraudzīt auto, kam dot ceļu, meklēt šķirbu, kurā iespraukties un uzmanīt priekšā braucošo/stāvošo. bet visvairāk tur grēko no slāvinieka braucošie un uz maskeveni griezt gribošie - mainot joslu reti kad tur tiek rādīts pagrieziena signāls, tad katrs loģiski domājošs cilvēks saprot, ka tas brauks taisni un metās pats braukt utt.

163947. viesis 10.aprīlis 2005 18:39
0 0 Atbildēt

nelaime ,ka bildē nevar redzēt krusta turpinājumu -tur ir divas joslas vai viena? bet lai arī kā būtu, ja šajā krustā par neapstāšanos ekšos svilpj cauri ,tad ir divas iespējas 1) atņemt tiesības un menta pagonus tiem kuri pieņem eksi. 2) 99% autovadītājiem jāatņem tiesības .

tagad ir skaidr kāpēc pie mums tik debili braucēji un tādi sastrēgumi .

163978. viesis 11.aprīlis 2005 10:56
0 0 Atbildēt

Zheel mazdineka.. :(

Audi vaditajam nu jau BIJA 10 gadu staazhs bez avaarijaam. :)

Bet vieta izvairities audim bija.. ja reakcija neshancee tad nav ko ar rallijtipa auto braukt..

163985. viesis 11.aprīlis 2005 11:23
0 0 Atbildēt

To 163978. viesis 11.04.2005 10:56:

Reākcija ta nošansēja,bet pa maz bija atlicis,lai varētu izvairīties,jo trāpiju jau tikai ar labo stūri...

p.s.takā nevajag smirdēt ja nezin un nedod dievs tev trāpīties šādā situācijā,redzētu kā pats būtu rīkojies...

164053. viesis 11.aprīlis 2005 15:54
0 0 Atbildēt

Priekšā braucošais verēja bremzēt arī veselības stāvokļa dēļ, vai kāda mašīnas defekta dēļ, tad taču tas būtu viņu attaisnojis, vai ne? Domāju ka distance jāievēro vienmēr. Šajā gadījumā šķiet ka tā bremzēšana bija bez iemesla, tāpēc saskaņā ar CSN 10.punktu mācībnieks ir radījis traucējumus citiem satiksmes dalībniekiem. Cien. REDAKTOR, jūs varētu papildus jau minētajiem CSN punktiem ievietot arī punktu par drošas distances ievērošnu. Es domāju ka vajadzētu būt abpusējai vainai(mācību un Audi). To vainas pakāpi procentuāli aprēķina laikam apdrošinātāji pēc negadījuma izskatīšanas policijā. Vai gadījuma jau nav zināms policijas lēmums?

164060. viesis 11.aprīlis 2005 16:23
0 0 Atbildēt

es tādos gadījumos saku, ka mašīna nav domāta bemzēšanai, bet gan braukšanai....

spriežot pēc pēdām uz piķa, tas auģiks ir ar sabloķētiem ratiem ir šļūcis līdz atmeties zilajā :(

būtu auģikam ābēes vai arī žoperītim būtu vieglāka kājiņa un/vai fiksāka kreisā rociņa....

ja pa kreiso joslu aiz strīpas nenāktu kāds kamazs, tad auģiks būtu dzīvs un VAINĪGAIS varētu turpināt savu bezavāriju stāžu :)

vipār daudzi, ja... bet situācija ir kāda ir

ja rīgā ja tu ievērosi distanci, tad katrs pionieris ar zapiņu pa pretējo joslu pāri 2 baltām strīpām tevi apdzīs un iesprauksies tev priekšā, tavā "iedistancētajā" vietā

uz distances neievērošanu menti noraksta 50% no visām avārijām, bet otrus 50% uz nepareizu ātruma izvēli...

165666. viesis 25.aprīlis 2005 11:49
0 0 Atbildēt

Pilnībā piekrītu, tikai žēl, ka cilvēki kas par to lems neprot neko citu kā tikai bezdēt savā amata krēslā un nav ieinteresēti apskatīt situāciju no loģiskākas puses, jo pirmkārt loģiski domāt ir baigi grūti un otkārt tas kavē bezdēt sēdeklī!!!

166042. viesis 28.aprīlis 2005 11:31
0 0 Atbildēt

Jebkurā gadījumā ir jāievēro distance! Tas ir pirmais noteikums , jo Tu nekad nezini, kad priekšā braucošajam uznāks sirdslēkme - Distance, Distane, Distance!

166061. viesis 28.aprīlis 2005 12:57
0 0 Atbildēt

nevajag visu novaļīt uz policiju. "Ja dzirdi būķši aizmugurē - būs ienākumi, ja priekšā - būs zaudējumi" - šādu praksi piekopj lielākoties tiesa un ja policis pēkšņi izdomās atainotajā gadījumā uztaisīt abpusējo vainu, tad mācībniekam pasūdzoties tiesā tā viennozīmīgi viņu attaisnos, jo tāda ir tiesu prakse jau kopš šādu situāciju rašanās sākuma (respektīvi, kad vispār radās autiņi un CSNg).

166064. viesis 28.aprīlis 2005 13:07
0 0 Atbildēt

166042. viesis 28.04.2005 11:31

ahā un tavā iedistancētajā vietā jau sen no blakusjoslas būs piegriezušies pensionāri ar vienlitrīgajiem dīzeļiem :)

166080. viesis 28.aprīlis 2005 16:53
0 0 Atbildēt

Tik un tā distance, distance, distance! Pensionārs vai nepensionārs, ātrums vai ne tik liels ir jābūt distancei, un ja nu kāds dikti grib ielīst priekšā , lai to arī dara, tad atkal jāievēro distnce starp to, ka priekšā un tā visu laiku, un ja nevēlies lai kāds ielien no blakus joslas - tad lūdzu Bumsijies uz velna paraušanu! :))

170532. viesis 19.jūnijs 2005 12:22
0 0 Atbildēt

macibnieks vainigs,tas viennozimigi!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti