Arī lauku skolās bērniem atgādinās CSN 9

 
8.aprīlis 2005 0:07

Latvijā uz ceļiem joprojām ievērojamā skaitā kā mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki cieš skolas vecuma bērni. Tāpēc biedrība „Jauno demokrātu kustība” un SIA „Motorcentrs” uzsākuši realizēt izglītojošu projektu, lai veicinātu skolēnu izpratni par satiksmes drošības jautājumiem.

Projekts „Par ceļu satiksmes drošību” uzsākts jau martā. Līdz vasaras brīvdienām paredzēts apmeklēt ap 20 Latvijas mazās skolas, kur skolēniem atgādinās satiksmes drošības pamatprincipus, ceļa šķērsošanas noteikumus un ceļa zīmes. Par to ceturtdien, 7.aprīlī, preses konferencē informēja akcijas organizatori.

Akcijā piedalās un skolēnus ar satiksmes drošības jautājumiem iepazīstina bijušais Ceļu policijas priekšnieks un biedrības „Jauno demokrātu kustība” valdes loceklis Visvaldis Puķīte. Viņš uzskata, ka tieši sabiedrības līdzdalība ir nepieciešama, lai veicinātu izpratni par satiksmes dalībnieku pienākumiem un mazinātu uz Latvijas ceļiem bojā gājušo skaitu. Salīdzinot statistiku par to, cik 2004.gada un 2005.gada trijos mēnešos uz Latvijas ceļiem cietuši un bojā gājuši nepilngadīgie, konstatējams uzlabojums – 2004.gadā 110 nepilngadīgie iekļuvuši ceļa satiksmes negadījumos, bet 2005.gadā – 71 gadījumā. V.Puķīte to saista ar sabiedrības līdzdalības palielināšanos.

V.Puķīte uzsvēra, ka viņa iepriekšējā pieredze CP liecina par to, ka sabiedrības līdzdalībai un izpratnei ir milzīga nozīme, lai situāciju uzlabotu. “Tikai ar Ceļu policijas un Ceļu satiksmes drošības direkcijas resursiem ir par maz, lai pamazām mainītu sabiedrības attieksmi pret ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu. Attieksmes maiņa prasa visvairāk laika un pacietības, tieši tāpēc ir atbalstāmas iniciatīvas gan no nevalstiskā sektora, gan medijiem,” norādīja V.Puķīte.

Akcija tiek rīkota, lai informētu skolēnus par atstarotāju lietošanu diennakts tumšajā laikā, par gājēju un velosipēdistu pienākumiem, kas iestājoties siltākam laikam paliek aizvien aktuālāk. Veidojot minēto akciju svarīgi bija apzināt, lai informācija sasniegtu tieši mazās un nomaļās skolas, kur CP un CSDD akcijas nenotiek, attāluma un mazā skolēnu skaita dēļ. Līdz ar to nenotiek izglītojošo pasākumu dublēšana, taču JDK uzskata, ka tieši mazo skolu skolēniem ir jāpārvar vislielākie attālumi no skolas uz mājām, kas arī ir bīstamākie.

V.Puķīte pateicās par atbalstu SIA “Motorcentrs”, nodrošinot akciju ar auto un atstarotājiem, tas liecina, ka arī privātais sektors atbalsta šādas izglītojošas akcijas un iesaistās satiksmes drošības jautājumu risināšanā. SIA „Motorcentrs” direktors Jānis Pormalis atzina, ka akciju atbalsta tāpēc, ka paredzēts izglītošanas pasākumus veikt tieši mazajās skolās. Viņš uzsvēra, ka akcijā “Nissan” auto tiek izmantots, lai skolēniem varētu uzskatāmi demonstrēt bremzēšanas ceļa garumu. J.Pormalis uzsvēra, ka, ja akcijas rezultātā iegūtās zināšanas kaut vienam skolēnam palīdzēs situācijā uz ceļa un viņš tiks pasargāts no traumām, var droši teikt, ka akcija būs izdevusies.

Biedrības „Jauno demokrātu kustība” reģistrēta 2004.gada 16.novembrī un tās mērķis ir aktīvi piedalīties pilsoniskā sabiedrības veidošanā un attīstībā, sociāli aktuālu jautājumu un to procesu pētniecība, sabiedrības attīstības tendenču analīze un prognozēšana, rekomendāciju izstrāde sabiedriskās politikas jomā, kā arī nevalstiskā sektora darbības veicināšana un sabiedrībai nozīmīgu politisku, ekonomisku un sociālu projektu izstrāde un realizācija.

Biedrība pašreiz apvieno ap 80 biedru, tās valdē ir ievēlēti deviņi locekļi – Māris Gulbis, Ināra Ostrovska, Andris Mežaraups, Dainis Lapiņš, Ieva Ostrovska, Žanete Lūse, Visvaldis Puķīte, Roberts Spručs un Gints Karlsons.




 
Visi komentāri
 
163736. viesis 7.aprīlis 2005 16:11
0 0 Atbildēt

labi ka kāds domā arī par Latvijas nomalēm....

163739. viesis 7.aprīlis 2005 16:13
0 0 Atbildēt

teica Motorcentrs... :)

163803. viesis 8.aprīlis 2005 8:12
0 0 Atbildēt

Teica jaunā Gulbja kabatas partija...

163804. viesis 8.aprīlis 2005 9:13
0 0 Atbildēt

Puķīte, kad stājās CP priekšnieka amatā savā laikā uzskatīja, ka tā atstarotāju dāvināšana ir tikai "māžošanās vien" bet tagad, kad amatu zaudējis, ķeras pie salmiņa! Atstarotāji jādāvina tad, kad tas ir visaktuālāk, t.i rudens tumšajā laikā!!! Sāk barot suni tad, kad vilks jau aitas apēdis! Interesanti, vai Puķīte ar bērnien arī tā runās, kā savā laikā ar padotajiem? Murgs kaut kāds- Puķīte skolotāja lomā?????????

163808. viesis 8.aprīlis 2005 10:03
0 0 Atbildēt

ņemot vērā, ka ir pusotrs gads līdz vēlēšanām, ir saprotams, ka Gulbja partijai jāsāk kaut kā gūt publicitāti

163838. viesis 8.aprīlis 2005 12:09
0 0 Atbildēt

Viesim no IeM

Tās nu gan ir pilniigas muljkjiibas, tieshi Pukjiites laikaa saakaas reaala un aktiiva atstarotaaju daliishana un, kas ir galvenais, sponsoru piesaiste to izgatavoshanai. Tas, ka tagad tauta vairaak vai mazaak tos neesaa, ir lielaa meeraa tieshi vinja nopelns!!! Pukjiitem ir daudz truuukumu un shitas pasaakums arii ir garaam, protams, bet taapeec jau nevajag d.....!!!

163872. viesis 8.aprīlis 2005 15:56
0 0 Atbildēt

maashuks- cik tālu tu esi no īstenības, bet tu laikam esi Puķītes fane! Dāmām jau viņš dikti patika, bet tas arī bija viss.....

164048. viesis 11.aprīlis 2005 15:18
0 0 Atbildēt

Vispār jau derētu arī lauku šoferiem reizēm atgādināt par CSN. Protams, ar to nedomāju visus lauku šoferus.

165622. viesis 24.aprīlis 2005 22:02
0 0 Atbildēt

vai tik shii ideja nenaak no Hansa Liizings Celja skolas? vinji manupraat braukaa pa latvijas skolaam un raada beerniem bremzeeshanas celju, nepiespraadzeeshanos, staasta pat droshiibu,atstarotaajiem utt... un shogad apbrauks 200 skolas... taa bija raxtiits aviiziitee! taa tas ir? varbuut iauto vareetu uzraxtiit ko tuvaak par CeljaSkolas projektu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti